~toMmy~ je napisal/-a:Kako za vraga je lahko njegovo ravnanje zaradi tvojih dejanj zunaj njegovih pooblastil?To so ljudje, ki nosijo orožje, imajo pogosto pogoje nekoga hudo poškodovat (ali ubit), imajo v določenih primerih pravico vozit "mimo predpisov" in tebi je vseeno, če so sposobni ohranit vsaj približno mirno kri in ravnat v skladu s svojimi pooblastili in navodili, ki jih dobijo? Dejansko podpiraš, da policisti jemljejo zakon v svoje roke?
Vz_ace je napisal/-a:Tako je! Še ene par vzgojnih bi moral pripisat na račun, ne pa da nekateri pričakujete,da bi mu moral policaj "postlati" prostor, kjer bi lahko pobegli ubožec mirno "urezal"; nato pa bi ga najbrž še moral v naročju transportirat do klinike, kjer bi natančno preverili, če si siromak slučajno ni kakšne dlačice poškodoval! Dejte nehajte no. Vse to je plod naše demokracije, ki jo nekateri skušajo izkoriščati v negativne namene. Zato pa imamo toliko brezdelnežev,delomrznežev,vandalov in kriminalcev med mladimi. Saj si pa ja že skoraj vse upajo! A ja, saj mi pa itak nč ne morejo.....No, tud policajem mora kdaj počit (itak imajo jeklene živce, glede na to, kakšnim izjavam bil priča zadnje čase recimo v gostilni...), da pač kdaj pa kdaj vzamejo red v svoje roke. Kot na primer nedolgo nazaj, ko jih je fasal en tak "ubožec" na sekretu v eni od oštariji...
Ne trdim,da sem ravno angel na cesti in na sploh, toda moram pa priznati, da v moji 17 letni vozniški karieri in ob kontrolah prometa tudi do 4-5x na noč, pred leti,ko smo bili še precej terenski; ne smem in ne morem reči, da sem bil kdaj nekorektno obravnavan s strani policajev. Kar sem "kasiral", sem si pač sam "pridelal".
Čim prej to sprejmeš, boljše je.
ddas je napisal/-a:sašo5 je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:
1. točka je tudi v naših koncih znana...le da je gospodična pristala vklenjena v službenih lisicah, na mostu čez savo.....gola...na vpogled vsem ostalim udeležencem v prometuNjena uniforma pa je v tem času, ko so jo njeni sodelavci reševali, že plavala nekje od zagreba naprej...
se spomnim ja![]()
PS. je pa kolk se spomnim, kasneje napredovala v "kriminalistko"
ali pa tista. ko je v Cerkljah 70_letni dokaj drobni možakar namlatil oba (policistko in policaja) ki sta se pripeljala za njim na ograjo, ker jim predhodno ni hotel ustavit s traktorjem, ko sta ga ustavljala_jih je obvozil. pa "gasa" domov, onadva pa za njim na njegovo dvorišče, pol se je pa začelo....
Ste pa norci v posavju![]()
![]()
drugič pa z njo na youtube prosim
~toMmy~ je napisal/-a:Vz_ace je napisal/-a:Tako je! Še ene par vzgojnih bi moral pripisat na račun, ne pa da nekateri pričakujete,da bi mu moral policaj "postlati" prostor, kjer bi lahko pobegli ubožec mirno "urezal"; nato pa bi ga najbrž še moral v naročju transportirat do klinike, kjer bi natančno preverili, če si siromak slučajno ni kakšne dlačice poškodoval! Dejte nehajte no. Vse to je plod naše demokracije, ki jo nekateri skušajo izkoriščati v negativne namene. Zato pa imamo toliko brezdelnežev,delomrznežev,vandalov in kriminalcev med mladimi. Saj si pa ja že skoraj vse upajo! A ja, saj mi pa itak nč ne morejo.....No, tud policajem mora kdaj počit (itak imajo jeklene živce, glede na to, kakšnim izjavam bil priča zadnje čase recimo v gostilni...), da pač kdaj pa kdaj vzamejo red v svoje roke. Kot na primer nedolgo nazaj, ko jih je fasal en tak "ubožec" na sekretu v eni od oštariji...
Ne trdim,da sem ravno angel na cesti in na sploh, toda moram pa priznati, da v moji 17 letni vozniški karieri in ob kontrolah prometa tudi do 4-5x na noč, pred leti,ko smo bili še precej terenski; ne smem in ne morem reči, da sem bil kdaj nekorektno obravnavan s strani policajev. Kar sem "kasiral", sem si pač sam "pridelal".
Čim prej to sprejmeš, boljše je.
Dokler je (odebeljeno) stanje pri tebi takšno kot je, je lahko bit glasen. Če/ko boš enkrat "nekorektno obravnavan" pa le pazi, da se spomniš kaj si pisal!
Vikking je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Kako za vraga je lahko njegovo ravnanje zaradi tvojih dejanj zunaj njegovih pooblastil?To so ljudje, ki nosijo orožje, imajo pogosto pogoje nekoga hudo poškodovat (ali ubit), imajo v določenih primerih pravico vozit "mimo predpisov" in tebi je vseeno, če so sposobni ohranit vsaj približno mirno kri in ravnat v skladu s svojimi pooblastili in navodili, ki jih dobijo? Dejansko podpiraš, da policisti jemljejo zakon v svoje roke?
1.Kako za vraga je lahko njegovo ravnanje zaradi tvojih dejanj zunaj njegovih pooblastil? Evo vidiš. Razmisli dečko pa ti bo jasno kaj si pravkar ponovil. Pa da ti ponudim lojtro: Kako je lahko lovljenje ubežnika, (dejanje pobega) zunaj pooblastil policista. Razmisli
Ok, zgleda da ti ne bo kapnal, malo bolj extremen primer: Vstopim v banko, vzamem ženici iz torbice denar, zbežim, policist mi poskuša preprečit pobeg. Začne me lovit, jaz padem po stopnicah, se skušam pobrat, takrat pa policist prileti in pade name, kjer si zbijem zobe.
Po tvoji razlagi:
- policist bi lahko dogodek spregledal
- policist me ne sme lovit ker ga žene ego,
- ne sme me lovit zato ker je padel name in sem se poškodoval,
- policist bi moral s pregonom takoj nehati, takoj ko je videl da bežim po stopnicah,
- policist me ne sme loviti saj ima orožje,
- policist bi moral ohraniti mirno kri počakati ter me poiskati na domu saj ima moj opis,
- policisti jemljejo zakon v svoje roke (no čeprav tehnično gledano, ga izvajajo) je ta trditev v prenesenem primeru pravilna da jemlejo/izvajajo zakon in je to njihova dolžnost.
Spet si pameten, naštej mi pet oseb na svetu, ki znajo brati misli. Po tvoje bi moral policist razbrati misli ubežnika (zakaj beži) ter se na podlagi tega odločit ali bo lovil ubežnika ali ne.
Vikking je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Kako za vraga je lahko njegovo ravnanje zaradi tvojih dejanj zunaj njegovih pooblastil?To so ljudje, ki nosijo orožje, imajo pogosto pogoje nekoga hudo poškodovat (ali ubit), imajo v določenih primerih pravico vozit "mimo predpisov" in tebi je vseeno, če so sposobni ohranit vsaj približno mirno kri in ravnat v skladu s svojimi pooblastili in navodili, ki jih dobijo? Dejansko podpiraš, da policisti jemljejo zakon v svoje roke?
1.Kako za vraga je lahko njegovo ravnanje zaradi tvojih dejanj zunaj njegovih pooblastil? Evo vidiš. Razmisli dečko pa ti bo jasno kaj si pravkar ponovil. Pa da ti ponudim lojtro: Kako je lahko lovljenje ubežnika, (dejanje pobega) zunaj pooblastil policista. Razmisli
Ok, zgleda da ti ne bo kapnal, malo bolj extremen primer: Vstopim v banko, ukradem ženici iz torbice denar, zbežim, policist mi poskuša preprečit pobeg. Začne me lovit, jaz padem po stopnicah, se skušam pobrat, takrat pa policist prileti in pade name, kjer si zbijem zobe.
Po tvoji razlagi:
- policist bi lahko dogodek spregledal
- policist me ne sme lovit ker ga žene ego,
- ne sme me lovit zato ker je padel name in sem se poškodoval,
- policist bi moral s pregonom takoj nehati, takoj ko je videl da bežim po stopnicah,
- policist me ne sme loviti saj ima orožje,
- policist bi moral ohraniti mirno kri počakati ter me poiskati na domu saj ima moj opis,
- policisti jemljejo zakon v svoje roke (no čeprav tehnično gledano, ga izvajajo) je ta trditev v prenesenem primeru pravilna da jemlejo/izvajajo zakon in je to njihova dolžnost.
Spet si pameten, naštej mi pet oseb na svetu, ki znajo brati misli. Po tvoje bi moral policist razbrati misli ubežnika (zakaj beži) ter se na podlagi tega odločit ali bo lovil ubežnika ali ne.
~toMmy~ je napisal/-a:Torej, če bi ta policist razmišljal (o pooblastil in posledicah), bi (stopnjevano po zavzetosti):
-dogodek (pobeg) spregledal
-zapisal tablico, prijavil pobeg in šel na naslov lastnika
-se odločil za pregon, zapisal tablico (če je prej ni), zadevo javil dalje in odnehal
-vztrajal nekaj kilometrov s pregonom in odnehal oz. ko bi motorist zavil na njivo, skušal poiskat drugi način, da ga ujame
~toMmy~ je napisal/-a:Praktično vse alineje so ali moje besede nespretno obrnjene tako kot ti ustreza za to, da bi dokazal svoj prav ali so pa pač neumnosti.
Vikking je napisal/-a:tommy: Ti govoriš o PRAVICAH pubeca ki jih je izgubil tisto sekundo ko ni ustavil uradni osebi. Pozabljaš pa da ta pubec ima najprej DOLŽNOST, šele ko DOLŽNOSTI zadosti lahko uveljavlja svoje PRAVICE.
Se pravi če te policist ustavlja je tvoja dolžnost ustaviti. Če je potem v samem postopku legitimiranja osebe karkoli narobe, pa lahko uveljavljaš svoje pravice.
Doche je napisal/-a:@Vikking: tvoj primer z banko pade takoj, ker v tvojem primeru policist ve in ima dokaz, da je nekdo ukradel torbico. Je ta lovec v našem primeru vedel? Mu je centrala sporočila, da je šlo za rop, krajo, umor, ... ?
B|ind je napisal/-a:BBoss and co..scene s cigani so vsakodnevne in ne pretiravam.
Kar se tiče prometne vsake 2 mesca sem pretiraval pa vseeno..
Primer policista ki je šel iz silvestrovanja (in vrjetno ni bil edini pijan policist za volanom tisti večer glede na silvestrovanje):
http://24ur.com/novice/crna-kronika/pol ... cistu.html
B|ind je napisal/-a:Pa eden v službenem času in avtu:
http://24ur.com/novice/crna-kronika/vin ... sreco.html
Še en primer je bil na radiokrka.com pa trenutno žal ne najdem članka.
X-Hair je napisal/-a:Ne Trijodijo, to ti praviš.On hoče povedati nekaj drugega. Jaz ga popolnoma razumem. Sedaj pa hitro pisat, da zato, ker sva oba problematična na cestah, po ne vem kakšnem forumskem kriteriju.
Ampak smo napisal čisto preprosto. Nobeden ne govori, da je treba sedaj motoriste pa kar spustiti, pa roparje, pa ne vem kaj še vse pišete.
Ampak je pa tako fajn napisat, kaj pa če bi bil ropar. Zakaj je samo meni in Tommy-ju jasno, da je tisti policaj točno vedel, da ni ropar. Sicer me pa še en podatek zanima. S koliko velikega kraja prihaja tale mulc, ki si po svoje razlaga zakone? Namreč, post od Damjana je na mestu. Jaz vidim problem v temu.
uros_p je napisal/-a:V našem primeru policist ve in ima dokaz, da je mulc pobegnil, ne ve pa zakaj. Na banki policist ve, da je ropar ukradel torbico, ne ve pa koliko je s tem dejansko odnesel. A mu je centrala mogoče sporočila znesek? In kdaj je zdaj lov upravičen v enem in drugem primeru? In do kakšne mere? Do stopnjic, do njive, ali kam dlje?
Doche je napisal/-a:
@Vikking: tvoj primer z banko pade takoj, ker v tvojem primeru policist ve in ima dokaz, da je nekdo ukradel torbico. Je ta lovec v našem primeru vedel? Mu je centrala sporočila, da je šlo za rop, krajo, umor, ... ?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov