Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Re: Radarji v Mariboru!

Napisal/-a Doche To okt 23, 2012 7:41 am

Ja rabis zice po tleh. Ker je narejeno na izracun hitrosti med dvema zankama. Je blo pa ravnokar po radiu da sta ponoci dva radarja spet bila delezna obiska.

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid To okt 23, 2012 7:46 am

Doche je napisal/-a:Je blo pa ravnokar po radiu da sta ponoci dva radarja spet bila delezna obiska.

aja spet? katera dva sta kaj zdaj bla tarči hm
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To okt 23, 2012 9:54 am

A so vsi radarji isti (k vidm različna ohišja)?
Slika

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti To okt 23, 2012 10:11 am

primozek68 je napisal/-a:Boste štajerci vsaj vedeli, kakšne omejitve imate, ker tukaj vidim, da se vam gladko ne sanja, kje je 30, 50, 70, 90 itd.

se nam sanja, ampak je debilno, da je pas proti severu 70, proti jugu pa da je par metrov 50, naprej pa normalno 70...

TrijoAdijo je napisal/-a:@ninjeti:
Sej na tleh ne rabi nič žic. Tist je samo za števc prometa in lahko bo tudi za zaznavo vožnje skozi rdečo.
No, zdej ko veste da bojo začeli kasirat na polno, je skrajni cajt da se začnete vozit po predpisih.

tisto je tajmer, ki sproži radar. (je pa tudi za štetje prometa in v prihodnosti za prevoženo rdečo)

evo sem poiskal v brošuri:
Kako deluje sistem za merjenje hitrosti?
Hitrost vozila sistem izmeri z dvema zankama, položenima v
cestišče, z medsebojno razdaljo 2,5m. Vozilo zapelje na prvo
zanko in sproži sistem za merjenje časa. Ko vozilo prevozi drugo
zanko, se merjenje časa ustavi. Izmerjena hitrost je določena z
razdaljo med zankama in izmerjenim časom.

link: http://www.maribor.si/dokument.aspx?id=18322

IcEm4n je napisal/-a:A so vsi radarji isti (k vidm različna ohišja)?

vsi so isti. kje si videl različna ohišja?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti To okt 23, 2012 11:13 am

dafaq, prvič vidim takega kot je na istrski, pa sem povečini vsa križišča prevozil kjer so. :D niti te ulice ne vidim na spisku kjer so postavljeni radarji :huh:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To okt 23, 2012 11:51 am

ninjeti je napisal/-a:
Sej na tleh ne rabi nič žic. Tist je samo za števc prometa in lahko bo tudi za zaznavo vožnje skozi rdečo.
No, zdej ko veste da bojo začeli kasirat na polno, je skrajni cajt da se začnete vozit po predpisih.

tisto je tajmer, ki sproži radar. (je pa tudi za štetje prometa in v prihodnosti za prevoženo rdečo)

evo sem poiskal v brošuri:
Kako deluje sistem za merjenje hitrosti?
Hitrost vozila sistem izmeri z dvema zankama, položenima v
cestišče, z medsebojno razdaljo 2,5m. Vozilo zapelje na prvo
zanko in sproži sistem za merjenje časa. Ko vozilo prevozi drugo
zanko, se merjenje časa ustavi. Izmerjena hitrost je določena z
razdaljo med zankama in izmerjenim časom.

link: http://www.maribor.si/dokument.aspx?id=18322

Aha. No, to pa nisem vedu :S :)
Hvala za info :)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV To okt 23, 2012 12:38 pm

lahko pa jih postavljajo in vi sploh ne veste :)

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To okt 23, 2012 1:56 pm

ninjeti je napisal/-a:dafaq, prvič vidim takega kot je na istrski, pa sem povečini vsa križišča prevozil kjer so. :D niti te ulice ne vidim na spisku kjer so postavljeni radarji :huh:

Tak kot je na Istrski je enak tudi na Krekovi.

Drugače pa:
http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=2012102305841625

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To okt 23, 2012 3:21 pm

primozek68 je napisal/-a:Boste štajerci vsaj vedeli, kakšne omejitve imate, ker tukaj vidim, da se vam gladko ne sanja, kje je 30, 50, 70, 90 itd.

Podpis!

Yebiga, tut sam sem se dostkat vozil po MB in lahk odkrito napišem, da se mariborčanom en drek sanja kaj je omejitev.

Bi pa rad vidu ene 10 takih radarjev tut v našem koncu.

-počakajte,vsi boste prišli na vrsto,kaj mislite,ko bo Janko postavil radarje po Ljubljani,da bo kaj drugače?Dajte no!
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To okt 23, 2012 3:24 pm

xxl je napisal/-a:-počakajte,vsi boste prišli na vrsto,kaj mislite,ko bo Janko postavil radarje po Ljubljani,da bo kaj drugače?Dajte no!

Saj so že dolgo, samo v mobilni obliki, kar je še bolj zahrbtno in učinkovito za polnjenje proračuna. :roll:
Oz. tudi stacionarnih je kar nekaj v LJ in okolici.

Maribor je pač za cajtom :mrgreen:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To okt 23, 2012 3:42 pm

Slika

jaz še bom samo slike lepo, ker je škoda besed. sploh pa ko ene debilne komentarje tukaj berem.

TrijoAdijo, . Da bi ti le narmetali par takih radarjev, pol pa se vozi pa uživaj v tem. Eno je pametna postavitev radarjev, druga pa ta, da če bi še delal v mb kjer sem , bi se za razdalji 20km (obe smeri) peljal skoraj skoz 20 radarjev. je to tebi razumno človek?

najbolj mi grete tile na živce, ko znate samo komentirat kak keri hitro pelje. ma brigaj se za sebe pa vozi kak ti voziš, oni pa če se pelje 200 mimo tebe, kaj te tebe briga. marsikaj bi blo deugače če bi se vsak za sebe bolj brigal.

Primožek, tebi pa smo itak že povedali da si ma*jmun in je škoda sploh še kaj dodajat.

Še avstrijci se nam čudijo!

http://www.krone.at/Welt/Maribor_ueberl ... ory-338304

svašta, da smo res vedno neki posebneži v tej sloveniji
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To okt 23, 2012 4:34 pm

@xxl:
Nisem iz LJ...pa tudi tam je vozniška kultura taka kot v MB (lahk odkrito povem, da pa imajo ljubljančani in mariborčani nekaj skupnega).

@PatrikA3: Da bugdal ene 10 takih radarjev direkt na glavni cesti mim moje bajte. Kangler je izjavu, da je bil rekorder s 128km/h na 50 km/h omejitvi. No, mim moje bajte se najdejo taki pacienti, ki dnevno drvijo s tako hitrostjo čez naselje. Drgač se pa ne sekiram, pa tut če bi se vsak dan vozu mim 100-tih radarjev. Pač se držim omejitev.
In ja, mi je razumno, glede na to, da sem po Mb-ju naredil kar nekaj kilometrov in so bile hitrosti vozil z domorodci za volanom nekako takšne:
30km/h--->pod 40km/h ni vozil nihče
50km/h--->potovalna hitrost okoli 70km/h.
70km/h--->tudi 100 in več.
Pol se pa čudite, zakaj naenkrat toliko radarjev?Ko pa padajo kazni za hitrosti, so pa vsi drugi krivi, samo šoferji ne.
Tistih nekaj 1000 kršiteljev je lahko veselih, da jim je Kangler podelil "odpustke"....
In med vožnjo se res ne brigam zase. Brigam se za sebe, svojo varnost in varnost ostalih udeležencev v prometu.Tlak mi pa dvignejo raznorazni kratkotičneži,ki ne znajo upoštevati omejitev in z prehitevanjem v škarje v nevarnost spravljajo sebe, ostale udeležence in tudi mene.

Očitno imamo pri nas nov nacionalni šport: f**e bi vsi špilal, nihče pa ne bi odgovarjal. Kak eden, tak vsi. Čredni nagon, pač. Kangler že ve, kje se da ovce ostrižt.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To okt 23, 2012 6:07 pm

mam neki dnarja našparanega...a mislite če bi kupil par radarjev in postavil po sloveniji, da bi potem lahko to jaz kasiral?
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV To okt 23, 2012 6:07 pm

1, 2 ma ne 30!!!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To okt 23, 2012 6:42 pm

Če ga jst doma ob cesti postavim, ga bom mel že v enem mesecu odplačanega :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To okt 23, 2012 8:38 pm

myster je napisal/-a:mam neki dnarja našparanega...a mislite če bi kupil par radarjev in postavil po sloveniji, da bi potem lahko to jaz kasiral?

Kokr Kangler razlaga celo zadevo, očitno lahko. Ustanovi podjetje in lepo kasiraj. Po tej logiki lahko vsak soseda kaznuje, če dela kaj narobe (recimo kuri, ko je prepoved, ali pa umiva avto, oziroma nabija glasbo pozno v noč) in si stlači deanr od kazni v žep al kaka je zdej ta logika?

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce To okt 23, 2012 10:22 pm

Jaz sem bil že od začetka proti, sploh zaradi tega zasebnega partnerstva, ki sliči na ogabno. Po drugi strani pa... saj ne, da bi sedaj radarji pokazali, da smo prej po Mariboru samo divjali, sploh ne. Pokazal je, kakšno koncentracijo in sposobnost spremljanja prometa imajo ljudje. 3/4 voznikov se sanja ne, kakšna je omejitev in kdaj je 70 razveljavljeno. Me je strah čez cesto it, ker sedaj vem, da ljudje več kot 1 stvar na enkrat niso sposobni spremljat. Me bo pa vsaj z radarsko ziheraških 50 zbil, če s 70 ne :lol:
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To okt 23, 2012 11:13 pm

nekaj radarjev je v ljubljani že postavljenih ampak so večinoma to tisti stacionarni ala pri mercator centru šiška, pri ljubljanskih mlekarnah, na dunajski pri amzs itd.. itd.. a se ljubljančani niso spravili nad te radarje in jih sežigali kaj šele uničevali.

težko si predstavljam, da bi naši upokojenci, ki vrlo koristijo popuste ob marketinških akcijah v mercator centru v šiški ob torkih sežigali radar, ki je tam postavljen in to samo zaradi tega, da bi čimprej prišli na vrsto in pokoristili svoj bonus a pustimo sedaj marketing ob strani in se osredotočimo na pereči problem radarjev, ki je kot takšen za mnoge trn v peti.

le koliko mobilnih radarjev je bilo ob zaloški postavljenih in le koliko kršiteljev je bilo ujetih na račun škoda roomsterjev in renault clio-tov a kaj ko ljudje niso bili pozorni na "detalje". če je hitrost 50 potem se drži te hitrosti in ne bo nihče oškodovan.

ravno detalji so tisti, ki odločajo ali pride do nesreče ali ne in to ne glede na hitrost.

dam primer: danes se je pripetila nesreča z smrtnim izidom v coni, kjer je omejitev 30 km/h ( sožalje svojcem).

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV To okt 23, 2012 11:17 pm

potrpte še 2 meseca in nekaj. pol bo konec muk :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 29 gostov