Debate, ki niso vezane na ostala področja...

rnisan
Novinec

Re: Višja letna dajatev

Napisal/-a rnisan Če jul 25, 2013 6:52 am

valvoline je napisal/-a:Komunajzarjem mormo primerno odgovorit in vrnit žogo nazaj tako kot bom jaz in nabavil avto ki je v najnižjem razredu. Če si mislijo da bodo men več pobrali think again prasci rdečekmerski. Kot sem rekel corsa 1.3cdti ali si bom prpelu nekaj na LPG iz IT do 1.3 prostornine. Prihranil bom cca 200e skupaj pr registraciji. Precej mojih kolegov in prjatlov razmišlja podobno. Sem prepričan da ko si komunajzarji mislijo da bodo več keša pobral od cestnih taks so se fajn uštel. Ko bo potekla registracija a4 gre naprodaj,verjetno bo končak nekje v Bolgariji ali Makedoniji tako kot vedno oz tam kjer so registracije smešno poceni. V Bolgariji npr stane kompletna registracija za moj a4 1.9tdi z 66kw cca 130 evrov, za a8 z 4.0tdi pa manj kot 200 evrov. Pač oni se bodo fural z limuzinami mi pa z jajčki kvala komunajzarjem na oblasti.

In 3 leta kasneje bodo dvignili dajatve na jajčka. In boš za corso plačeval enako ali še več kot zdaj za A4. Tako je to, če imaš oblast in nobenega dolgoročnega načrta. Politiki znajo samo dvigat davke, dajatve in trošarine. Vložit v trajnostna podjetja in znižat število brezposelnih pa je preveč komplicirano za njih.

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Napisal/-a vuli Če jul 25, 2013 9:46 am

točno tko. Se spomnim, kako so hitro ceno Dizla začel dvigovat, ko je folk navalil na dizle.
Kar je preveč je pa preveč. Čudim se, kako se nam da tole prenašat.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če jul 25, 2013 10:01 am

valvoline je napisal/-a:Komunajzarjem mormo primerno odgovorit in vrnit žogo nazaj tako kot bom jaz in nabavil avto ki je v najnižjem razredu. Če si mislijo da bodo men več pobrali think again prasci rdečekmerski. Kot sem rekel corsa 1.3cdti ali si bom prpelu nekaj na LPG iz IT do 1.3 prostornine. Prihranil bom cca 200e skupaj pr registraciji. Precej mojih kolegov in prjatlov razmišlja podobno. Sem prepričan da ko si komunajzarji mislijo da bodo več keša pobral od cestnih taks so se fajn uštel. Ko bo potekla registracija a4 gre naprodaj,verjetno bo končak nekje v Bolgariji ali Makedoniji tako kot vedno oz tam kjer so registracije smešno poceni. V Bolgariji npr stane kompletna registracija za moj a4 1.9tdi z 66kw cca 130 evrov, za a8 z 4.0tdi pa manj kot 200 evrov. Pač oni se bodo fural z limuzinami mi pa z jajčki kvala komunajzarjem na oblasti.

Model... no words... Jaz vidim čedalje bolj izrazit kapitalizem. Takega, ki pritiče anti-rdečakrjem, onim onkraj luže. Vidim pa tudi, da povzemate njihov IQ, kmalu bo nižji od povprečne temperature v Sloveniji.

Zdaj pa hitro 3 očenaše zmolit, da mogoče spregledam svetniški sij našega rešnika in mučenika...

PP:Če se kdo najde užaljen v mojih besedah, očitno držijo...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če jul 25, 2013 10:23 am

Še moje razmišljanje:

Ljudje iščejo izgovore v komunistih, domobrancih, belih, rdečih, zelenih, plavih, rumenih....Potem pridejo volitve in ker sovraži rjavobele bo volil črnomodre.

Namesto da bi ljudje dali vedeli politikom, da Sloveniji gre slabo. Zanima nas prihodnost. Kaj boste naredili, kako boste naredili.
Ne zanimajo nas politična prepričanja, ne zanimajo nas komunisti, ne zanimajo nas domobranci, ne zanimajo nas rdečemodri, in zelenorumeni.
Hočemo da stopite skupaj, se pogovarjate, skupaj in samo vsi skupaj poskušate narediti najboljše kar se da. Ne pa da se ločuje, omejuje, razdeljuje.

Ko bo Sloveniji šlo dobro, ko bodo vsi ljudi imeli vsega polno rit, pa se lahko igrate z svojimi nepomembnimi temami.

Tako pa stalnica. Igranje na čustva ljudi z barvnimi odtenki. Ljudje pa neumni se palijo na to kot vešča na luč. Tako ne gre naprej, krivi smo vsi. Politika pa izigrava in igra na karte ki so popolnoma nepomebne za prihodnost.

Ja treba bo zategnit pasove. Če se ti ne izide z audijem bo treba kupiti vozilo katerega si lahko pivoščiš. Vsega v teh časih ne moremo imeti.
Če se ti zdi registracija poceni, te prav nihče ne ovira da greš v Bolgarijo, tam živiš in se voziš z A8. Problem je v tem, da boš verjetno zaslužil mogoče amapk res samo mogoče toliko, da so privoščil en razklopotan moped.
A8 bodo mokre sanje, čeprav bo registracija poceni.

Kdor se počuti sposobnega oz. je sposoben in verjame da v tujini lahko zasluži veliko več, je že šel in o tem ne razpreda dolgo in široko kako bo odšel, ampak je že tam. Nihče in prav nihče te ne ovira pri tem, da moraš pod prisilo ostati v Sloveniji. Verjamem če bi bili Severna Koreja, da ne bi imel izbora.

Lepo da se zgledujemo po država ki imajo večje plače. Vendar se prav nihče ne vpraša, kaj moram storiti in bom storil da bom z dejanji in uspešnostjo to dosegel. Tako pa se iščejo izgovori in krivce.

Krivi smo sami ker obtužujemo politike. Tako najdemo le izgovore. Namesto da bi rekli politki so, bodo in njihova dejanja ne bodo prinesli izboljšanja in nam večje plače. Sami in prav sami se moramo potruditi. Tako z delom, dejanji, odgovornostjo, ne iskanja krivcev, politikom pa vedno dati vedeti, da časi barvnih odtenkov so mimo. Da morajo služiti državi, ljudem in da naj bodo pri tem odgovorni.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če jul 25, 2013 11:27 am

Se ne bi mogel bolj strinjat... Ne vem, če se zavedate, da so politiki v naši službi. In če organiziraš prostest ter zahtevaš odstop - tudi vseh po vrsti, ne morejo vpoklicat vojske. Ne morejo te tepst in kaznovat. Ne more ti politik rečt, da se te ne tiče in da ne bo komentiral zadeve... Važno, da se zna naša država zgražat nad komunističnim blokom v Koreji. Pa ni pri nas toliko boljše - lahko se zakreditirate za salame, to je pa to.

Zamislite se nad svojo demokracijo. Kaj vam je dovoljeno... Koliko let se je gradila pediatrična? Kake mutne posle so se šli na onkološkem? Narod je pa umiral... Na drugi strani pa dete zakašlja in se falcona vpreže.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če jul 25, 2013 12:13 pm

Denarja je,vendar ga komunajzarjem ne mislim šenkat. Raje nabavim malčka in krvosesom pokažem sredinec. Mora obstajat neka meja dobrega okusa za vse,za registracije je to po mojem okol 300 evrov za vse komplet za slovenski standard. Vse kar je čez je kraja in ožemanje državljanov. Upam da bo rdečekmerska golazen čimprej dobila po pi*ki,al na naslednjih volitvah ali prej na ulicah.
Aja,naslednje leto lahko pozabijo na mojih 120e za vinjeto. je več kot dovolj lokalnih cest.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če jul 25, 2013 1:56 pm

Saj tako je prav. Naj vam kol fajn v rit nabijejo! Po preteklih postih sodeč si vas to večina itak želi :lol:

odprti clio je napisal/-a:
Jaz vidim čedalje bolj izrazit kapitalizem. Takega, ki pritiče anti-rdečakrjem, onim onkraj luže. Vidim pa tudi, da povzemate njihov IQ, kmalu bo nižji od povprečne temperature v Sloveniji.

Kakšen kapitalizem neki?? Tukaj je že dolgo samo balkanizem :lol: IQ slovencev je pa že zelo dolgo nizek saj vam ne gre nič drugega po glavi, kot rdeči in beli, ki pa so v bistvu oboji ničvredni lopovski cigani.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če jul 25, 2013 2:16 pm

cruiser1 je napisal/-a:
Kakšen kapitalizem neki?? Tukaj je že dolgo samo balkanizem :lol: IQ slovencev je pa že zelo dolgo nizek saj vam ne gre nič drugega po glavi, kot rdeči in beli, ki pa so v bistvu oboji ničvredni lopovski cigani.

Amen.
Slika

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Če jul 25, 2013 4:12 pm

BoneS je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:

Amen.

Podpis!

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Če jul 25, 2013 8:27 pm

Zgleda se je Valvolinu v rdecem sistemu marsikaj zamerlo. Mogoce to, da ni kupil 2 stanovanja po Jazbinsku ali pa dobil kaksno stanovanje od vojske ali policje.

Jaz mu predlagam, ker zagovarja cerkvenjake, lahko se za mene in ostale daruje denar cerkvi, lahko komot se namesto mene jim placuje zdravstveno zavarovanje in njene dolgove.
There is no time...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če jul 25, 2013 8:29 pm

Da odgovorim kakšen kapitalizem. Ravno se spoznavam z novim zavarovalniškim produktom. Ne bom opisoval produkta, ker se mi ne ljubi brat komentarjev, da gre za nateg (niti ne vem, če se mi ga da tržit).

Kakorkoli že - danes sem "ugotovil", da si moraš sam plačat zavarovanje za vse, ker naj bi bilo že krito iz razlike med neto in bruto dohodkom. Saj veš, obvezno zdravstveno, dopolnilno zdravstveno, prispevki za pokojnino, socialno varnost ipd. Ampak ne, pri nas ni temu tako čeprav smo socialna država.

Kako naj razlagam svojim zavarovalcem, da naj še 1X plačajo to, kar že tako plačujejo, da bodo sploh kaj dobili? Po moje se bom kar držal avtomobilov in hiš :D

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če jul 25, 2013 8:35 pm

Oni so prvo podražali cestnino, predvsem za avte z večjo prostornino. Pričakovali nevem, 15 miljonov več letno od teh dajatev AMPAK ker ljudje so začeli varčevat in nehali registrirat kake VR6 trans sporter 3.8 itd tako da je bilo denarja le +10 mln letno. In zdaj bodo vsem podražali tako da bodo tudi tisti z 1.0 mlinčki plačali več.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

cavalir
Nov uporabnik

Napisal/-a cavalir Če jul 25, 2013 8:59 pm

valvoline je napisal/-a:Denarja je,vendar ga komunajzarjem ne mislim šenkat. Raje nabavim malčka in krvosesom pokažem sredinec. Mora obstajat neka meja dobrega okusa za vse,za registracije je to po mojem okol 300 evrov za vse komplet za slovenski standard. Vse kar je čez je kraja in ožemanje državljanov. Upam da bo rdečekmerska golazen čimprej dobila po pi*ki,al na naslednjih volitvah ali prej na ulicah.
Aja,naslednje leto lahko pozabijo na mojih 120e za vinjeto. je več kot dovolj lokalnih cest.

A tebi škodi tale vročina? Kakšni komunajzarji? Še toliko ne veš, da je cestnino lani drastično podražala vlada tistega jajčeglavega lopova. Tile zdaj samo še dodajajo, če bi pa ostali domobrančki pa ne bi bilo nič bolje, celo še slabše. Vsi so isti.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če jul 25, 2013 9:22 pm

odprti clio je napisal/-a:Da odgovorim kakšen kapitalizem. Ravno se spoznavam z novim zavarovalniškim produktom. Ne bom opisoval produkta, ker se mi ne ljubi brat komentarjev, da gre za nateg (niti ne vem, če se mi ga da tržit).

Kakorkoli že - danes sem "ugotovil", da si moraš sam plačat zavarovanje za vse, ker naj bi bilo že krito iz razlike med neto in bruto dohodkom. Saj veš, obvezno zdravstveno, dopolnilno zdravstveno, prispevki za pokojnino, socialno varnost ipd. Ampak ne, pri nas ni temu tako čeprav smo socialna država.

Kako naj razlagam svojim zavarovalcem, da naj še 1X plačajo to, kar že tako plačujejo, da bodo sploh kaj dobili? Po moje se bom kar držal avtomobilov in hiš :D

Zanimivo, ampak to ni kapitalizem, ker tam veš kaj imaš, kdo plača, kaj plača in kaj boš dobil. Ti pa opisuješ točno to kar sem prej omenil, balkanizem Tu nihče ne ve kaj mora plačati, koliko mora plačati in kar neprej se mora nekaj plačevati pa nikoli ne veš, če boš sploh kdaj kaj dobil.
Tisto o socialni državi je pa šale, kajne :lol:

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Če jul 25, 2013 11:32 pm

Jaz imam -50 pri zavarovanju, cestnina pa res skoraj 100 evrov za 1.4 motor

Ceste pa ponekod v klavrnem stanju, še nekak sem najbolj zadovoljen s cesto Cerkno-Idrija-Tolmin-Bovec.

Na koncu me pride 350 evrov.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jul 26, 2013 6:25 am

valvoline je napisal/-a:Denarja je,vendar ga komunajzarjem ne mislim šenkat.

V sloveniji komunajzarjev ni bilo nikoli. Še največji je bil janez janša, pa so ga odrezal, ker je bil preveč zaveden komunist celo za naše komuniste (takrat ko so ga iz KP vrgli). V sloveniji so samo veliki in mali lopovi, vsi so iste barve in vsi nam kradejo in vsi ga zvečer skupaj pijejo, čeprav se čez dan po medijih kao kregajo in pljuvajo.

Raja so/ste pa navadne ovce, ki tega ne sprevidite in zato je država tam ko je, ker se raja deli, namesto da bi skupaj stopila in naredila red. Tako imaš pa ene, ki jokajo za lopovi, ki bi morali v zapor. Če bi bilo po moje, bi vse politike od leta 1990 naprej, ki so v sloveniji kradli dal zapret in jim pobral vse premoženje tako v sloveniji kot tujini.

Ma kaj imaš jokat za človekom, ki ti je kradel? V zapor, razlastit, pa pobrat vse premoženje. Pa davčne utaje. Delavci, ki redno plačujemo vse, dobimo rubež tudi za 75 centov, ki smo jih premalo plačali (pa potem plačaš 40 evrov sodnih stroškov in 32 evrov za banko, ker ti je vzela 75 centov iz računa), medtem ko so nekateri lahko dolžni miljone? Kako to?
Old subarus never die, they just get faster!

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Pe jul 26, 2013 7:28 am

Vikking je napisal/-a:Lepo da se zgledujemo po država ki imajo večje plače. Vendar se prav nihče ne vpraša, kaj moram storiti in bom storil da bom z dejanji in uspešnostjo to dosegel. Tako pa se iščejo izgovori in krivce.

Točno tako. Pri na se gleda, kako noš zafrknil šefa, državo, soseda,... Po drugi strani pa država/delodajalec gleda, kako bo zafrknila navadnega človeka. Nihče pa nima j**c povedati iskreno v oči, kako stvari stojijo in kaj se počne. Bolj bi cenil politika, ki bi rekel iskreno, da je NLB tako v minusih in potrebuje dokapitalizacije, ker je dajala slabe kredite političnim in gospodarstvenim veljakom na lepe oči, kakor da mi prodajajo zgodbe o slabih naložbah v tujini,... Za takega politika bi vsaj vedel, da ve, kje je problem. Pri teh današnjih pa vsi ovinkarijo, leporečijo, uporabljajo mašila,...

Poglejmo uspešna podjetja ali države. Tam vsi delajo za isti cilj, pri nas pa se znotraj kolektiva (podjetja/države) gleda le, kako bom jaz kot posameznik potegnil največ koristi iz tega, pa četudi na ta račun uničim 100 drugih iz istega kolektiva in bo na dolgi rok to zame slabo.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Pe jul 26, 2013 8:53 am

nebivedu je napisal/-a:

V sloveniji komunajzarjev ni bilo nikoli. Še največji je bil janez janša, pa so ga odrezal, ker je bil preveč zaveden komunist celo za naše komuniste (takrat ko so ga iz KP vrgli). V sloveniji so samo veliki in mali lopovi, vsi so iste barve in vsi nam kradejo in vsi ga zvečer skupaj pijejo, čeprav se čez dan po medijih kao kregajo in pljuvajo.

Raja so/ste pa navadne ovce, ki tega ne sprevidite in zato je država tam ko je, ker se raja deli, namesto da bi skupaj stopila in naredila red. Tako imaš pa ene, ki jokajo za lopovi, ki bi morali v zapor. Če bi bilo po moje, bi vse politike od leta 1990 naprej, ki so v sloveniji kradli dal zapret in jim pobral vse premoženje tako v sloveniji kot tujini.

Ma kaj imaš jokat za človekom, ki ti je kradel? V zapor, razlastit, pa pobrat vse premoženje. Pa davčne utaje. Delavci, ki redno plačujemo vse, dobimo rubež tudi za 75 centov, ki smo jih premalo plačali (pa potem plačaš 40 evrov sodnih stroškov in 32 evrov za banko, ker ti je vzela 75 centov iz računa), medtem ko so nekateri lahko dolžni miljone? Kako to?

Meni so na tak način po krivem trgali, pa sem dobil vsestroške potem nazaj. Samo vprašanje če je tolk časa kot ga rabiš da karkoli dosežeš vredno tistih 100e.
Sicer pa jaz imam sedaj tehničnega itd. Bolano kam grejo cene, še "zadnjič" je bla 95€ cestnina. Drugo leto bo pa 200 (za 1.8-2.5), pa bomo še kr vsi tiho :lol:
I'm not speeding I'm qualifying...

JG2
Novinec

Napisal/-a JG2 Pe jul 26, 2013 9:09 am

nebivedu je napisal/-a:

Mislim da bi morali tole predvajati prav pred vsakim dnevnikom in v vseh časopisih in to bi morali biti tudi edina novica ki se poroča. Skoraj neverjetna je nevednost ljudi (po svetu ne samo pri nas, ampak mi smo pa ekstremi), ki verjamejo v desne/leve, zgornje/spodnje ipd. Tako kot je napisano, od krega imajo hude koristi, zvečer pa vsi skupaj v posmeh raji noge v lavor napolnjen z Dom perignon-om, v kozarcih pa Krug.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe jul 26, 2013 1:11 pm

JG2 je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

Mislim da bi morali tole predvajati prav pred vsakim dnevnikom in v vseh časopisih in to bi morali biti tudi edina novica ki se poroča. Skoraj neverjetna je nevednost ljudi (po svetu ne samo pri nas, ampak mi smo pa ekstremi), ki verjamejo v desne/leve, zgornje/spodnje ipd. Tako kot je napisano, od krega imajo hude koristi, zvečer pa vsi skupaj v posmeh raji noge v lavor napolnjen z Dom perignon-om, v kozarcih pa Krug.

Sej zato pa uspevajo, ker znajo določen krog ljudi tako dobro naplahtat, da mislijo, da so vedno krivi "tisti tadrugi". Pa še zdaleč niso edino politiki krivi, ampak smo v določeni meri krivi več ali manj vsi. Vidimo sicer samo sranja drugih a recimo, da pa sami gledamo kako bi čimbolj nategnili državo nas pa sploh ni sram saj se folk celo hvali s tem - pol pa poslušaš "brez računa", "delo na črno", "utaja davkov" vsepovsod, goljufanje pri socialnih transferih, itd itd, da ne naštevam v nedogled.

Vsa ta goljufanja so privedla do tega, da si oblast zmišljuje nove dajatve in viša obstoječe - če bi vsi imeli čut poštenosti in moralnosti in bi vedno igrali po pravilih ne bi danes bili v taki situaciji niti ne bi bilo nobenih takih dajatev, ki so vzniknile zadnje čase.

Po nekaterih podatkih vsi skupaj letno zgoljufamo za cca 2 miljardi € dajatev in to je tisti znesek, ki nam naletnem nivoju sfali v proračunu.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov