Ne vem, zakaj bi to počel, saj termostat ne spušča v hladilnik, če je temperatura hladilne prenizka.ishtmail je napisal/-a:Mogoče bi kak gril blocking pozimi res pomagal (sploh glede na to, da gre za dizla), toda pojma nimam, kako in s čim bi se tega sploh lotil. Tanka črna prosojna akrilna plošča?
uros11 je napisal/-a:Morda sem spregledal, časovno koliko prej štartaš od doma? 10, 20 minut? Živčen v službo zagotovo ne prideš.
Energetik81 je napisal/-a:Ne vem, zakaj bi to počel, saj termostat ne spušča v hladilnik, če je temperatura hladilne prenizka.ishtmail je napisal/-a:Mogoče bi kak gril blocking pozimi res pomagal (sploh glede na to, da gre za dizla), toda pojma nimam, kako in s čim bi se tega sploh lotil. Tanka črna prosojna akrilna plošča?
Grill blocks have two purposes. The first is it cut down on aerodynamic drag by limiting the amount of air that enters the engine bay. The second is to allow the engine/transaxle (fwd vehicles) to warm up more quickly and retain more heat in the colder months by reducing excessive airflow through the engine compartment in colder months.
J.McLane je napisal/-a:abbe je napisal/-a:mam jaz.
1. točka nižji kotalni upor pomeni slabši oprijem,se pravi manj varna pnevmaika.
2. točka spet manjši oprijem in spet manj varna pnevmatika.sploh polet k se zrak tok raztegne da je že na meji...
1. nova energijska nalepka kaže na to da to ni nujno res, verjamem pa da je nižji kotalni upor = zmanjšano udobje. Zanimivo je tudi videti da ima veliko XL različic pnevmatik na tej energijski nalepki boljši rezultat kot navadne (trši boki). Sem pa 100% da so moje A/A gume boljše držijo na mokrem kot kake 18" Falken, Nexen, Nankang itd. ki jih redno videvam na avtih katerim je očitno pomemben samo izgled.
2. deklariran tlak v pnevmatiki je prav tako lahko zaradi nekega kompromisa udobja (predpiše ga proizvajalec avtomobila), kje je meja verjetno nemogoče reči. Sigurno pa drži da je glede varnosti na suhi cesti bolje imeti več tlaka, na mokri malo manj, na snegu pa še manj. Rad bi videl kake teste na to temo, pa nič ne dobim.
Eh, bolj malo se hladi preko sten motorja. Poglej koliko površine ima motor, koliko pa hladilnik s svojimi rebri. Med samo vožnjo ima pa motor dovolj izgub, da se ne bo ohladil pod delovno temperaturo, pa če je -30°C zunaj. Mogoče to pride v poštev za kakšno Kanado/Sibirijo, kjer imajo konstantno zelo nizke temperature, ne pa za SLO. Poleg tega bo avto s tako blendo hitro zakuhal ob malo večji obremenitvi.ishtmail je napisal/-a:Ali se motor avtomobila ne hladi tudi od samega pretoka mrzlega zraka? Z zaprtim grilom (ko je zunaj ničla ali celo minus) bi se motor prej ogrel na delovno temperaturo in bi se tudi manj hladil med vožnjo samo...
Bi rekel, da to blendo dajejo gor bolj zaradi zmanjšanja upora.Grill blocks have two purposes. The first is it cut down on aerodynamic drag by limiting the amount of air that enters the engine bay. The second is to allow the engine/transaxle (fwd vehicles) to warm up more quickly and retain more heat in the colder months by reducing excessive airflow through the engine compartment in colder months.
ishtmail je napisal/-a:...
Ne prehitevam na AC. Vedno se vozim po voznem pasu, nikoli sploh ne grem na prehitevalnega...
lada2103 je napisal/-a:najboljša rešitev se mi zdi nekaj v smislu DEFA, električni grelec motorja. Ali pa ogrevana garaža in kakšen kalorifer.
R 34 GT-R je napisal/-a:Kaj pa mapiranje na malo bolj suho, avtov itak nimate obremenjenih, nekaj prostora v sami lambdi je zagotovo.
abbe je napisal/-a:R 34 GT-R je napisal/-a:Kaj pa mapiranje na malo bolj suho, avtov itak nimate obremenjenih, nekaj prostora v sami lambdi je zagotovo.
pri dizlu?
R 34 GT-R je napisal/-a:abbe je napisal/-a:R 34 GT-R je napisal/-a:Kaj pa mapiranje na malo bolj suho, avtov itak nimate obremenjenih, nekaj prostora v sami lambdi je zagotovo.
pri dizlu?
sj vozjo tud bencinarje, zmes pri dizlu ne vpliva na porabo?
abbe je napisal/-a:R 34 GT-R je napisal/-a:abbe je napisal/-a:R 34 GT-R je napisal/-a:Kaj pa mapiranje na malo bolj suho, avtov itak nimate obremenjenih, nekaj prostora v sami lambdi je zagotovo.
pri dizlu?
sj vozjo tud bencinarje, zmes pri dizlu ne vpliva na porabo?
upliva sam jo ne uravnava lambda sonda,
vsaj ne pri tem ki ga ima avtor.no ta sploh nima lambde.
ishtmail je napisal/-a:Ti dam primer: vozim po voznem pasu. Prehitevalni je prost prometa. V vzvratnem ogledalu vidim avto na voznem pasu, 100m za njim avto na prehitevalnem. Oba vozita z enako hitrostjo. Avto na voznem pasu me dobiti, nakar začne zavirati, namesto da bi se razvrstil na prehitevalnega (kar bi lahko storil bp, varno, ne da bi kogar koli omejeval, saj je drugi avto z isto hitrostjo 100m zadaj.
V glavnem, tip pribremza, kot da me je opazil zadnjo sekundo. Prehiti naju tisti drugi.
Sledi blendanje, trobljenje in sredinec.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov