Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Po okt 22, 2007 7:14 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Kdaj dobiš nove?

Jaz mam digitklikove balaste tud pa kolegi, do zdaj ni blo nekih problemov z njimi v 2 al treh mescih.
Cash kaj si mislil s tem da so modre barve? Etikete na balastih mogoče? Jaz imam črne na mojih. Sem pa videl, da ima zdaj Digitklik druge slike balastov, tud z modrimi etiketami.

Jutri dobim novi komplet.
Pol pa spet 2 uri dela mene in mojga kolega da vse skup odmontirava in namontirava.

Ja embalaža je modra balasti pa so srebrne barve - sem jih kupil 16.10.2007.
No dones so me poučili da to niso balasti temveč pretvorniki.
Nevem no morda so me krive vere učili.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po okt 22, 2007 7:33 pm

Zdej sm vidu, da majo na njihovi strani kite, ki imajo rumeno embalažo in na balastih modro nalepko. Kaj take tud dobivate tisti, ki kupujete po novem pri Digitkliku?
Mam tak kit že dobro leto in mi vse deluje tko kot treba!

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Po okt 22, 2007 8:56 pm

Ne ne niso taki kot majo na netu slikico je sam simbolična.
Embalaža je modre barve mal na vijola vleče.
Sicer pa to nipmembno v kaki embalaži je, važn je da dela tko k treba.
Sam pr men ne dela, zato jutr dobim nov komplet ter ponovna montaža.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po okt 22, 2007 11:06 pm

GO, zakaj pa 2 uri dela? :lol: Glede na to, da maš luknje zvrtane za kable skozi v žaromet potegnit, imaš 2 minutki, da priklopiš tiste 3 kable od kita, pa si gotov. Jaz sem z vsem skupaj porabil 10 min max, pol pa pol ure, da sem našel primerno mest za balaste spravit (pretvornike, pardon :P ).

Ja jaz se tudi sprašujem, zakaj je Digitklik menjal sliko na bolhi. Takrat ko sem jaz kupoval, je mel tisti kit naslikan, ki ga prodaja, se pravi modra škatla in balast s črno etiketo.
Sem mislil da zdaj prodaja te z modro etiketo. Tak je vse en in isti šmorn. Pol še samo čakaš, al bo delalo ali pa ne. Če mi zdržijo vsaj leto dni, kar dvomim, mogoče pa....pol jih pa bek vržem pa druge not, če nebo avto prej šel od hiše. :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po okt 22, 2007 11:58 pm

Sva s frendom gledala te kite. Jst mam rumeno škatlo z modrimi balasti, (kupu lani od enga tipa z Idrije), on pa modro s črnimi balasti (kupu v Digitkliku), pa so si različni med seboj---> (balasta po videzu nista enaka)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To okt 23, 2007 12:00 am

Tak na sliki ko sem gledal po bolhi, mi delujeta enaka. Kaj po velikosti je tud razlika?

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas To okt 23, 2007 12:15 am

Zanima me, če so xenon luči tiste, ki pri nasproti vozečih vozilih izgledajo modre in so zelo moteče.Će je to to, bi jih jaz z zakonom prepoveda. :lol:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To okt 23, 2007 12:42 am

hondas je napisal/-a:Zanima me, če so xenon luči tiste, ki pri nasproti vozečih vozilih izgledajo modre in so zelo moteče.Će je to to, bi jih jaz z zakonom prepoveda. :lol:

ha ha ha.sj ce bi kj brau predn bi zaceu s tako naumnimi izjavami bi vedeu da so xenon kiti z zakonom prepovedani(ponavad ti blescijo)

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas To okt 23, 2007 1:22 am

abbe je napisal/-a:
hondas je napisal/-a:Zanima me, če so xenon luči tiste, ki pri nasproti vozečih vozilih izgledajo modre in so zelo moteče.Će je to to, bi jih jaz z zakonom prepoveda. :lol:

ha ha ha.sj ce bi kj brau predn bi zaceu s tako naumnimi izjavami bi vedeu da so xenon kiti z zakonom prepovedani(ponavad ti blescijo)

Kako prepovedani, če pa te lampe pri novih ponujajo.
Po tolikih letih bi bil čas, da se preimenujem v Citroenovec.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To okt 23, 2007 6:45 am

Lumpy_: po velikosti se balasta ne razlikujeta, mogoče ima balast (črna nalepka, modra škatla) malo bolj ostre robe, pa neko plastiko pri straneh. Pri onem drugem kitu jo ni.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ To okt 23, 2007 8:24 am

Tudi jest sem kupil xenon kit od tipa iz Idrije (rumena škatla, modra nalepka) in zadeva dela že 2 leti brez problema. Upam da bo tako tudi naprej :D

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To okt 23, 2007 10:28 am

hondas je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

:cry :cry :cry Kaj če bi si ti malo prebral po forumu, kak je s xenoni, kiti in serijskimi, potem pa začel oslarije pisat pa nabijat tu po temi? Bi te pobralo? :roll:

Jezus :lol:

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' To okt 23, 2007 10:48 am

jaz sem dobil ob nakupu xenon-kita dobil 2 leti garancije oz. 1 leto na žarnice. cena rezervne žarnice pa je nekaj čez 20€. za cel kit sem odštel 99€.

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas To okt 23, 2007 10:53 am

Lumpy_ je napisal/-a:
hondas je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

:cry :cry :cry Kaj če bi si ti malo prebral po forumu, kak je s xenoni, kiti in serijskimi, potem pa začel oslarije pisat pa nabijat tu po temi? Bi te pobralo? :roll:

Si pa faca.A se ti ne zdi mal pre več za brati.Dej mi na kratko razloži plizz?
Po tolikih letih bi bil čas, da se preimenujem v Citroenovec.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD To okt 23, 2007 10:55 am

hondas je napisal/-a:
Lumpy_ je napisal/-a:
hondas je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

Si pa faca.A se ti ne zdi mal pre več za brati.Dej mi na kratko razloži plizz?

Xenon kiti so prepovedani ker jih nemoreš homologirat.

Edini ki so dovoljeni so orginalno vgrajeni s homologacijo.
Zavarovalna polica ti v primeru nehomologiranih zadev na avtomobilu ne velja...
Slika

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' To okt 23, 2007 11:46 am

@hondas, a ti že hodiš v srednjo šolo?

Uporabniški avatar
fricko1
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fricko1 To okt 23, 2007 3:07 pm

Ammm da ne berem vseh 83 strani. V avtu imam h4 žarnice zamenjal bi s xenon kitom. Kot sem malo bral potrebujem h4 bixenon kit da bi imel kratke in dolge xenon. No ker je bixenon dražji bi se odločil za navadni xenon. Od tu naprej pa mi ni nekaj povsem jasno, če dam h4 xenon, kaj potem dolgih luči sploh nimam al kako je s to stvarjo? Ali je v xenon žarnica še navadna žarnica (za dolge luči)?

Lp

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash To okt 23, 2007 3:16 pm

no na to ti pa lahk js odgovorim :)
jst sm skoz mislo da so h4 zarnice samo bi-xenon, ampak sm se zgleda moto!
zanc sm enmu kolegu naroco en h4 xenon kit, pa ga zmontirama, pa zasledima sledece:
kratke luci so xenon, ko pa prizges dolge luci, se pa prizgejo prav tako kratke luci, ampak navadne, rumene in ne xenon :) zdj pa ne vm a so vsi tk narjeni h4 kiti (tisti ki niso bixenon)! dvomim da je prislo do kake napake :) zanimivo, sam konc koncev pa itak ne rabis dolgih luci, ceprav ma leco, da ne slepi drugih tk ko pri kaki reno petki :)
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To okt 23, 2007 4:54 pm

Če nimaš bi-xenon, imaš poleg kratke H4 xeonon žarnice še eno navadno halogenko pritrjeno, ki služi za dolgo luč.

In tud če maš lečo in xenon, jih maš previsoko nastavljene, če praviš da dolge luči ne rabiš.Ker jih rabiš kljub temu. Se vas je vsaj polovica, ki imate kite namontirane v take in onake fokuse, kdaj pelala s kom ki ima serijski xenon, da bi vidli kako sveti kratka xenon pravilno?

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash To okt 23, 2007 5:23 pm

ni bixenon h4 in je "dolga luc" kratka halogenka in ne dolga :) mal cudno ampak zaj je kar je! drgac pa mam nastavlene na pravilno visino in mi noben ne blinka da ga moti, ampak mam useeno dol spuscene tak da ni sans da koga moti , pa useeno ne uporablam dolgih ker sm navajen na kratke!
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov