Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
[DocX]
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a [DocX] Po maj 09, 2011 8:52 am

Ja to je res novi Prins sistem, ki vbrizgava tekočo fazo LPG-ja kar skozi bencin injektorje.
Sam kolkr vem, je ravno prišel ven in ga pri nas še ne vgrajujejo. Ga bodo pa kmalu...

Jaz sem mislil še na tisti "stari" DI sistem, ki še vedno dodaja bencin. =P
To je za recimo VW FSI motorje ipd...
Pa tudi za klasiko, ki še vedno vžiga/štarta na bencin.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po maj 09, 2011 11:34 am

[DocX] je napisal/-a:

Ja to je res novi Prins sistem, ki vbrizgava tekočo fazo LPG-ja kar skozi bencin injektorje.
Sam kolkr vem, je ravno prišel ven in ga pri nas še ne vgrajujejo. Ga bodo pa kmalu...

Jaz sem mislil še na tisti "stari" DI sistem, ki še vedno dodaja bencin. =P
To je za recimo VW FSI motorje ipd...
Pa tudi za klasiko, ki še vedno vžiga/štarta na bencin.

pri sistemu kjer se vpihuje vplinjen lpg ni velike razlike v porabi bencina zraven plina pri motorjih z indirektnim in indirektnim vbrizgom..kak deci - dva ...
plin je cnej k bencin

janez007
Nov uporabnik

Napisal/-a janez007 Če maj 12, 2011 6:08 am

janez007 je napisal/-a:Je že kdo imel sledeče težave?

Imam sistem G-1, leto in pol sedaj, kar naenkrat je začelo med vožnjo, kod da avto deluje po treh cilindrih, pa potem spet nekaj časa dobro, pa nato spet malo cukanja. Se ponavalja ves čas, čisto na random. Zjutraj sem opazil da sem se peljal približno 10km normalno, potem se je pa začelo. Danes sem malo prčkal pod havbo in ugotovil, da očitno MAP senzor od plinske inštalacije ne deluje pravilno, namreč če stisnem cev do filtra, bi moral sistem ob znižanem tlaku preklopiti na bencin, tako pa je motor crknil. Bi bilo možno, da je to povezano tudi z občasnim cukanjem in pomanjkanjem moči :?: :huh:

Problem so rešili fantje na G-1 v okviru 5-letne garancije. Okvara je bila očitno na injektrojih, oziroma enem izmed njih, dobil sem nov set injektorjev in avto se spet pelje lepo in predvsem varčno :) Kljub temu da sem lastnoročno vgradil elektronski Flashlube niso nič komplicirali glede garancije, tako da vse pohvale fantom pri G-1. Malo me je bilo strah da bom imel kaj stroškov glede popravila, tako pa sem bil na koncu vesel ko radio =I

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če maj 12, 2011 12:11 pm

janez007 je napisal/-a:

Imam sistem G-1, leto in pol sedaj, kar naenkrat je začelo med vožnjo, kod da avto deluje po treh cilindrih, pa potem spet nekaj časa dobro, pa nato spet malo cukanja. Se ponavalja ves čas, čisto na random. Zjutraj sem opazil da sem se peljal približno 10km normalno, potem se je pa začelo. Danes sem malo prčkal pod havbo in ugotovil, da očitno MAP senzor od plinske inštalacije ne deluje pravilno, namreč če stisnem cev do filtra, bi moral sistem ob znižanem tlaku preklopiti na bencin, tako pa je motor crknil. Bi bilo možno, da je to povezano tudi z občasnim cukanjem in pomanjkanjem moči :?: :huh:

Problem so rešili fantje na G-1 v okviru 5-letne garancije. Okvara je bila očitno na injektrojih, oziroma enem izmed njih, dobil sem nov set injektorjev in avto se spet pelje lepo in predvsem varčno :) Kljub temu da sem lastnoročno vgradil elektronski Flashlube niso nič komplicirali glede garancije, tako da vse pohvale fantom pri G-1. Malo me je bilo strah da bom imel kaj stroškov glede popravila, tako pa sem bil na koncu vesel ko radio =I

5 letne garancije ?? :shock: a nimajo 7 letne garancije ?

pa kaj ima pa veze z garancijo plinske naprave , če si sam vgradil elektronski FL ?

radio.. ili ne radio .. želim ti prijetno vožnjo na plin !
plin je cnej k bencin

janez007
Nov uporabnik

Napisal/-a janez007 Če maj 12, 2011 12:27 pm

plinaš je napisal/-a:

pa kaj ima pa veze z garancijo plinske naprave , če si sam vgradil elektronski FL ?

Pred letom in pol ko sem jaz dal vgraditi plin je bila garancija "samo" 5 letna. Elektronski FL pa ma vezo s tem, da moraš na enem konektorju injektorja preščipniti žico in pobrati dol signal, kar je za moje pojme direkten poseg v plinsko napravo.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če maj 12, 2011 10:47 pm

janez007 je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:

Pred letom in pol ko sem jaz dal vgraditi plin je bila garancija "samo" 5 letna. Elektronski FL pa ma vezo s tem, da moraš na enem konektorju injektorja preščipniti žico in pobrati dol signal, kar je za moje pojme direkten poseg v plinsko napravo.

saj ta elektronski FL vgrajujejo skoraj vsi , tudi oni morajo potemtakem preščipniti žico od injektorja ...

ja s temi ventili za plin bo pa kot zgleda kar nekaj težav ... in to vsaj toliko časa , dokler petrol ne bo zrihtal kvalitetnega ter predvsem čistega plina ...
plin je cnej k bencin

a33
Novinec

Napisal/-a a33 To maj 17, 2011 9:44 am

janez007 je napisal/-a:

kaj je vgradnja flassh luba zahtevna? kolkpride komplet?

Lp

janez007
Nov uporabnik

Napisal/-a janez007 Sr maj 18, 2011 8:26 am

a33 je napisal/-a:
kaj je vgradnja flassh luba zahtevna? kolkpride komplet?

Lp

Niti ne. Edino kar bi znalo bit zahtevno je napeljava cevke do sesalnega kolektorja in vrtanje vanjga da vstaviš tisti šrauf z luknjico na sredi, na katerega se potem priklopi cevka in se dozira tekočina. Jaz sem imel prej že mehanski FL, tako da sem cevko priklopil tam kjer je bila prej, ni potrebno vrtanje nove luknje. Potem moraš samo še najti prostor kamor namestiš dozirno posodico in krmilno elektroniko. Potegniti moraš še dve žici, eno z injektorja kjer je signal za vklop injektorja (pazi da najdeš pravo žico, jaz sem pomeril z osciloskopom med delovanjem da sem našel tisto na kateri se signal preklaplja, ena ima namreč stalnega), druga pa naj bi bilo napajanje, torej + ob kontaktu ključa. Vse povezeš po načrtu in stvar naj bi delovala. Priporočljivo je imeti spajkalnik, da lahko žice polotaš skupaj. Sam sem potreboval skupno okoli 6 ur, mel sem težave najti prostor v motornem prostoru za dozirno posodico, ker mora biti nameščena nižje od sesalnega kolektroja, kar je potegnilo za sabo še izdelavo "custom" nosilca. Potem pa sem se še nekaj časa motljal okoli napeljave žic. Pa pozabil sem da moraš še nekam na armaturko namestiti LED diodo, ki ti signalizira minimalni nivo tekočine v posodici, torej potegniti še eno žico skozi požarno pregrado in razdreti armaturko, potem pa vrtati luknjo. To bi bilo vse :)

Jaz sem FL kupil preko ebaya in me je stal okoli 100 evrov, za tako ceno ga je težko najti, drugače pa mislim da je cena tam okoli 160 evrov.

matejhoc
Nov uporabnik

Napisal/-a matejhoc Sr maj 18, 2011 5:31 pm

Če avto računa porabo bencina (xsara picasso l. 2008), ali je izračun realen, če jaz vozim na plin in ne uprabljam bencina. Po katerih kriterijih on izračunava porabo? Hvala, ld, Matej

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr maj 18, 2011 9:51 pm

matejhoc je napisal/-a:Če avto računa porabo bencina (xsara picasso l. 2008), ali je izračun realen, če jaz vozim na plin in ne uprabljam bencina. Po katerih kriterijih on izračunava porabo? Hvala, ld, Matej

ne vem točno..procesira podatke ki so dostopn in potem nekako izračuna ... jaz se ne spomnim koliko dejansko laže povprečna poraba na displeju proti dejanski porabi l / 100km ... če kaže 9,4/9,5 je poraba plina 10,2/10,5l ... pomoje da je izračun avta kar realen...
plin je cnej k bencin

Nikolić
Nov uporabnik

STAG 300 PLIN

Napisal/-a Nikolić Če maj 19, 2011 6:06 pm

Iščem pooblaščenog mehanika v Sloveniji za Poljski STAG pa prosim za pomoč.Imam vgrajeno plinsko napravo in za homologacijo rabim potdilo o vgradnji.
l.p.

plinaš
Uporabnik

Re: STAG 300 PLIN

Napisal/-a plinaš Če maj 19, 2011 10:11 pm

tukaj imaš temo o avtoplinu viewtopic.php?f=2&t=43038 ... pa ne muči se preveč ker če nimaš ostalih papirjev komponent homologacije ne boš naredil .. končalo se je to z amo-tamo bosna srbija in ostalo... pa stag 300 ni naprava v celoti..v osnovi je to - eden najboljših - software ki je s komponentami drugih proizvajalcev povezan v - velikokrat - neuspešno celoto ..
če imaš srečo , so vse ostale komponente od istega proizvajalce ( v kar krepko dvomim ) a boš za le-tega zaman iska certificiranega uvoznika...
plin je cnej k bencin

Nikolić
Nov uporabnik

Napisal/-a Nikolić Po maj 23, 2011 6:10 pm

Za vse drugo imam certifikate,rabim samo že ua STAG.Naj povem da STAG odlično deluje v kombinaciji z ZAVOLIJEM in LOVATOM brez napak.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po maj 23, 2011 8:13 pm

nimaš certifikata za stag ...in nimaš potrdila o vgradnji od slovenskega uvoznika - monterja , ki ima original certifikat od proizvajalca naprave .. torej nažalost ne bo nič iz te homologacije... predpisi so se malo spremenili zadnje čase , tako da mora imeti vsak , ki vgrajuje - in gre potem naprava na homologacijo - plinsko napravo v sloveniji certifikat direktno od proizvajalca in ne od uvoznika naprave ali komponente.. torej bi moral najti takega , ki ima certifikat od ( recimo lovato) ter obenem tudi certifikat od stag-a .. za ta certifikat mora biti na šolanju pri proizvajalcu .. kar jih pa ni prav veliko ... uvoznik lahko izšola - potem ko že ima veljaven certifikat - tudi monterja v sloveniji vendar mora temu monterju original certifikat izdati proizvajalec in ne več uvoznik , kot se je to delalo do sedaj...
plin je cnej k bencin

brs
Novinec

Napisal/-a brs To maj 24, 2011 11:52 am

Pozdravljeni!

Dne 30.4.2011 sem vgradil avtoplin v svoje vozilo v Srbiji.
Vgradil sem napravo znamke ZAVOLI v pooblaščenem Zavolijevem servisu v Srbiji.

Dne 4.5. sem na LPP brez težav opravil homologacijo. Po pošti sem 7.5. dobil nazaj mojo homologacijsko listino na osnovi katere so mi zamenjali prometno dovoljenje v katerem mi sedaj piše Vrsta goriva: P/LPG Bencin/Utek. naft. plin.

Za Pregled na LPP mi je vgrajevalec dal naslednje dokumente:
Poročilo o vgradnji kjer so navedeni pistveni deli, ki so vgrajeni z njihovimi serijskimi številkami. (V Srbščini)
Potrdilo o plinotesnosti sistema. (V Srbščini)
Originalne certifikate za bistvene vgrajene dele (Te certifikate sem dobil v Angleščini).
Fotokopijo potrdila da je ta sreviser pooblaščen serviser in vgrajevalec naprav, ki ga je serviser dobil s strani podjetja ZAVOLI. (Potrdilo je bilo izdano v angleščini)
Original račun.

Poleg tega sem za homologacijo dal še:
Potrdilo o plačani carini za to napravo.
Prometno dovoljenje
Homologacijski list, ki sem ga dobil ko je bilo vozilo novo.

Ko sem prišel tam, sem bil edini za to stvar, tako da je ves postopek trajal približno 40 minut.
Nobenih pripomb niso imeli, ker je bil sistem vgrajen v Srbiji. Imel sem občutek kot da jim je to nekaj normalnega.

Vgrajevalec v Srbiji je točno vedel katere dokumente mi mora priložiti za homologacijo v Evropski uniji, saj mi je povedal da avtoplin vgrajuje v veliko EU vozil (večinoma v vozila Nemške registracije).
Edino kar mi je povedal narobe je to, da bom moral dokumente v Srbščini verjetno uradno prevesti, a na LPP so mi upoštevali kar originale v Srbščini.

Rad bi dodal še to, da sem pri proizvajalcu ZAVOLI preveril kako je z garancijo in servisi če napravo vgradim v Srbiji.
Povedali so mi, da garancija seveda velja in da me je dolžan vzeti na servis vsak njihov POOBLAŠČEN serviser.
Povedali so mi da s seboj moram imeti original njihovo garancijsko knjižico (serviser mi jo je seveda dal ob vgradnji) in fotokopijo tistega potrdila da je ta vgrajevalec pooblaščen vgrajevalec s strani podjetja ZAVOLI. Če imam to s seboj, me je vsak njihov uradni servis DOLŽAN sprejeti.

Če ima kdo še kakšna dodatna vprašanja, bom na njih z veseljem odgovoril

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To maj 24, 2011 12:59 pm

Najprej pozdravljen na forumu!

Koliko si dal, koliko bi dal v Sloveniji, koliko časa ti je vzelo?

brs
Novinec

Napisal/-a brs To maj 24, 2011 1:51 pm

Pri nas sem dobil dve ponudbi. Eno od Plineksa drugo od ZAVOLI.SI obe sta bili za 1390 evrov.
Tam stane vgradnja 700 evrov. Davek in carina pa še 150 evrov.

V obeh primerih moraš tu plačati še 65 evrov za homologacijo (LPP) in 10 evrov za prometno dovoljenje.

Avto sem pripeljal dne 30.4. zjutraj od 8 uri. Ob 16 uri sem ga dobil nazaj.
Termin sem rezerviral dva tedna prej, za 30.4. ker sem ravno takrat imel eno pot v Srbijo. Ob sobotah ponavadi ne delajo, a so se mi prilagodili, ker drugače jaz nebi mogel.

Vprašanje je, če se splača samo zato iti tako daleč, če pa imaš tam kakšno pot, se sigurno izplača.

Lp

Uporabniški avatar
evolva
Nov uporabnik

Kraj: Lesce

Napisal/-a evolva To maj 24, 2011 5:27 pm

V Radovljici na novem OMW-ju na avtocesti bo tudi LPG črpalka, škoda ker imajo najdražji plin 0,785€ :(, mogoče kdo ve kakšno kvaliteto ima OMW ?
Rollin´ on chrome

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking To maj 24, 2011 6:27 pm

a je mogoče kje v okolici Celja serviser za avtoplin od Prinsa?

Mare77
Novinec

Kraj: Južno od LJ

Napisal/-a Mare77 To maj 24, 2011 9:06 pm

evolva je napisal/-a:V Radovljici na novem OMW-ju na avtocesti bo tudi LPG črpalka, škoda ker imajo najdražji plin 0,785€ :(, mogoče kdo ve kakšno kvaliteto ima OMW ?

Damn, potem bom pa še vedno tankal na Veroškovi pred potjo v Trento. Škoda... Bi bilo pa zanimivo vedeti kaj o kvaliteti njihovega plina...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov