a33 je napisal/-a:
kaj je vgradnja flassh luba zahtevna? kolkpride komplet?
Lp
Niti ne. Edino kar bi znalo bit zahtevno je napeljava cevke do sesalnega kolektorja in vrtanje vanjga da vstaviš tisti šrauf z luknjico na sredi, na katerega se potem priklopi cevka in se dozira tekočina. Jaz sem imel prej že mehanski FL, tako da sem cevko priklopil tam kjer je bila prej, ni potrebno vrtanje nove luknje. Potem moraš samo še najti prostor kamor namestiš dozirno posodico in krmilno elektroniko. Potegniti moraš še dve žici, eno z injektorja kjer je signal za vklop injektorja (pazi da najdeš pravo žico, jaz sem pomeril z osciloskopom med delovanjem da sem našel tisto na kateri se signal preklaplja, ena ima namreč stalnega), druga pa naj bi bilo napajanje, torej + ob kontaktu ključa. Vse povezeš po načrtu in stvar naj bi delovala. Priporočljivo je imeti spajkalnik, da lahko žice polotaš skupaj. Sam sem potreboval skupno okoli 6 ur, mel sem težave najti prostor v motornem prostoru za dozirno posodico, ker mora biti nameščena nižje od sesalnega kolektroja, kar je potegnilo za sabo še izdelavo "custom" nosilca. Potem pa sem se še nekaj časa motljal okoli napeljave žic. Pa pozabil sem da moraš še nekam na armaturko namestiti LED diodo, ki ti signalizira minimalni nivo tekočine v posodici, torej potegniti še eno žico skozi požarno pregrado in razdreti armaturko, potem pa vrtati luknjo. To bi bilo vse
Jaz sem FL kupil preko ebaya in me je stal okoli 100 evrov, za tako ceno ga je težko najti, drugače pa mislim da je cena tam okoli 160 evrov.