jay je napisal/-a:pa čimveč stat v naseljih! pa vse možne odseke na 50km/h omejit...
Drocky je napisal/-a:ja kaj ste pa pričakovali... sicer sem pozabil kdaj je bil zakon s trenutno še aktualnimi kaznimi sprejet, ampak dvomim da več kot 3 leta nazaj. Približno tolk časa drži povišanje kazni pri ljudeh predn se navadijo na njih in začnejo delat p*zdarije po cesti. Poglejte statistiko mrtvih letos in pa, še bolj opazno, nenormalno povečanje nesreč. Zadnji mesec, sploh pa okoli polne lune, je blo kr naprej kako sranje.
Če druga ne, SPVju vsaj projekt pasovček uspeva peljat spodobno...
lisko je napisal/-a:8) Z globo 80 eurov se kaznuje za prekršek drugega udeleženca cestnega prometa, ki prekorači največjo dovoljeno hitrost, predpisano v tem členu.
????
»udeleženec cestnega prometa oziroma udeleženka cestnega prometa (v nadaljnjem besedilu: udeleženec cestnega prometa)« je oseba, ki je na kakršen koli način udeležena v cestnem prometu;
belkaena je napisal/-a:Drocky je napisal/-a:ja kaj ste pa pričakovali... sicer sem pozabil kdaj je bil zakon s trenutno še aktualnimi kaznimi sprejet, ampak dvomim da več kot 3 leta nazaj. Približno tolk časa drži povišanje kazni pri ljudeh predn se navadijo na njih in začnejo delat p*zdarije po cesti. Poglejte statistiko mrtvih letos in pa, še bolj opazno, nenormalno povečanje nesreč. Zadnji mesec, sploh pa okoli polne lune, je blo kr naprej kako sranje.
Če druga ne, SPVju vsaj projekt pasovček uspeva peljat spodobno...
Višje kazni ne višajo varnos prometa in ga ne upočasnjujejo, sploh pa ne tam kjer je to potrebnoTo je dejstvo.
Sam osebno pa se z njimi strinjam. Zaradi mene so lahko tudi višje še bolje pa bi bilo, če bi bile vezane na osebni prihodek.
3. v območju umirjenega prometa in v območju za pešce 10 km/h.
(4) Voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom dovoljeno hitrost v območju za pešce, v območju umirjenega prometa ali v območju omejene hitrosti, se kaznuje za prekršek z globo:
300 eurov, če prekorači dovoljeno hitrost do vključno 10 km/h. Vozniku motornega vozila se izrečejo tudi 3 kazenske točk
Pero je napisal/-a:Tisočkrat je bilo že napisano da kazni ne bodo povečale varnosti v Sloveniji. Tudi proračuna ne bodo napolnile pri vseh krajah ki se dogajajo.
Za tiste ki niste živeli v Jugi (SFRJ). Tedaj so bile kazni za prometne prekrške majhne, oziroma včasih simbolične. Ponoči se nismo upali voziti z kolesi brez luči. Niti po pločnikih, v napačno smer itd. Če so te dobili si moral spustiti ventilčke in naprej peš.
Policajev (miličnikov) so se vsi bali in so se večinoma držali omejitev. Pa ni bila ''policijska'' država ali kakšnokoli neupravičeno maltretiranje. Ko sem se že vozil z motorjem in avtom sem bil pri 70 na dvopasovni pravi divjak. Omejitev je bila 60 po mestu pa so bili slabši avti kot sedaj. Dostikrat so samo ustavili: dober dan, vozniška in prometna… pa potem hvala in srečno vožnjo!
Danes dostikrat vidim policaje ki stojijo ob križišču, pa ljudje peljejo v rdečo, kolesarji po kontra smeri, avti in motorji prehitevajo po desnem pasu za avtobuse…. Ko se bodo ljudje ponovno bali policajev naj zmanjšajo kazni. Ko ne bodo samo kasirali po skoraj nepotrebnem in bodo dejansko ustavljali tiste ki kršijo predpise bo več reda.
Kritik je napisal/-a:Eno malo neumestno vprašanje... je kje predvidena kazen, če kartonastega policaja zapneš za avto in ga malo voziš gor in dol po mestu... recimo malo na izlet, da mu razkažeš mestne znamenitosti? Sej ga potem vrnem
Ker tega kar dosti videvam, fake policaje, pa ok, sej razumem, nek vpliv sigurno ima na varnost, ker vsi zmanjšajo hitrost, ampak meni se to zdi tud en konec lenobe...
Lp
Pero je napisal/-a:Nebivedu: sem tudi jaz slišal polno podobnih gostilniških zgodbic, ampak dejansko nisem poznal nikogar ki bi ga namlatili. Pa v mladosti človek marsikdaj pride navzkriž z zakonom, ali če je to preglasna žurka, par kmh preveč v naselju...
Vse eno mislim da so tedaj bolje opravljali svoje delo. Naj napišejo 10x več manjših kazni, bo bolj zaleglo kot velike kazni.
Pero je napisal/-a:Nebivedu: sem tudi jaz slišal polno podobnih gostilniških zgodbic, ampak dejansko nisem poznal nikogar ki bi ga namlatili. Pa v mladosti človek marsikdaj pride navzkriž z zakonom, ali če je to preglasna žurka, par kmh preveč v naselju...
Vse eno mislim da so tedaj bolje opravljali svoje delo. Naj napišejo 10x več manjših kazni, bo bolj zaleglo kot velike kazni.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov