Debate, ki niso vezane na ostala področja...

J1897
Novinec

Re: Nove kazni od 1.7.2011

Napisal/-a J1897 To maj 10, 2011 7:15 pm

Pa teli res niso normalni :shock: :shock: kot da mamo nemške, ma ne nemške, 2kratne nemške plače :shock:

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To maj 10, 2011 7:23 pm

pa čimveč stat v naseljih! pa vse možne odseke na 50km/h omejit... :evil:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron To maj 10, 2011 7:35 pm

jay je napisal/-a:pa čimveč stat v naseljih! pa vse možne odseke na 50km/h omejit... :evil:

še bolje, malo 50 malo 70, pa stat tm k je 50 :-D

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To maj 10, 2011 7:58 pm

Pol pa pravjo, da je to za našo varnost :roll: Kura.c je to za našo varnost, ampak samo polnjenje državne blagajne in nič drugega :!: Barabe :/:o:/

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To maj 10, 2011 8:24 pm

ja kaj ste pa pričakovali... sicer sem pozabil kdaj je bil zakon s trenutno še aktualnimi kaznimi sprejet, ampak dvomim da več kot 3 leta nazaj. Približno tolk časa drži povišanje kazni pri ljudeh predn se navadijo na njih in začnejo delat p*zdarije po cesti. Poglejte statistiko mrtvih letos in pa, še bolj opazno, nenormalno povečanje nesreč. Zadnji mesec, sploh pa okoli polne lune, je blo kr naprej kako sranje.
Če druga ne, SPVju vsaj projekt pasovček uspeva peljat spodobno...
LP Rok

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena To maj 10, 2011 9:06 pm

Drocky je napisal/-a:ja kaj ste pa pričakovali... sicer sem pozabil kdaj je bil zakon s trenutno še aktualnimi kaznimi sprejet, ampak dvomim da več kot 3 leta nazaj. Približno tolk časa drži povišanje kazni pri ljudeh predn se navadijo na njih in začnejo delat p*zdarije po cesti. Poglejte statistiko mrtvih letos in pa, še bolj opazno, nenormalno povečanje nesreč. Zadnji mesec, sploh pa okoli polne lune, je blo kr naprej kako sranje.

Višje kazni ne višajo varnos prometa in ga ne upočasnjujejo, sploh pa ne tam kjer je to potrebno :!: To je dejstvo.

Sam osebno pa se z njimi strinjam. Zaradi mene so lahko tudi višje še bolje pa bi bilo, če bi bile vezane na osebni prihodek.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To maj 10, 2011 10:07 pm

lisko je napisal/-a:8) Z globo 80 eurov se kaznuje za prekršek drugega udeleženca cestnega prometa, ki prekorači največjo dovoljeno hitrost, predpisano v tem členu.

????

:?:

Tole tudi mene zanima.

pikoli
Nov uporabnik

Napisal/-a pikoli To maj 10, 2011 10:17 pm

Mogoče je to namenjeno kolesarjem

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To maj 10, 2011 11:19 pm

(8) odstavek v 46. clenu ni namenjen le kolesarjem, pac pa vsem udelezencem v prometu.

Definicija se glasi: 3. clena 43. odstavka se glasi:
»udeleženec cestnega prometa oziroma udeleženka cestnega prometa (v nadaljnjem besedilu: udeleženec cestnega prometa)« je oseba, ki je na kakršen koli način udeležena v cestnem prometu;

Na kratko to pomeni: kolesarji, roleristi (navadno, nordijsko rolanje, tekaske rolke) in vsi, ki lahko presezejo dovoljene hitrosti (seveda z ogrozanjem) (predvsem je to podano za obmocje mirnega prometa, naselja, ker ostalo je ze bolj pod vprasanjem). Nekako zanimivo je ze to, da je ta odstavek v tem clenu ze od ZVCP-1 se pravi z letom 2004 kar se mu spremenija je le globa iz. 10.000SIT (sprememba) na 50€ iz 50€ na sedajsnjih 80€. Zanimivost je tudi to, da je posebej omenjeno v odstavkih, da se motorna vozila kaznujejo se s KT. Maneverskega prostora pa imajo sedaj spet prevec.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr maj 11, 2011 8:22 am

Torej večina kazni je šla navzgor za 100%? Vsa čast :lol:

belkaena je napisal/-a:
Drocky je napisal/-a:ja kaj ste pa pričakovali... sicer sem pozabil kdaj je bil zakon s trenutno še aktualnimi kaznimi sprejet, ampak dvomim da več kot 3 leta nazaj. Približno tolk časa drži povišanje kazni pri ljudeh predn se navadijo na njih in začnejo delat p*zdarije po cesti. Poglejte statistiko mrtvih letos in pa, še bolj opazno, nenormalno povečanje nesreč. Zadnji mesec, sploh pa okoli polne lune, je blo kr naprej kako sranje.

Višje kazni ne višajo varnos prometa in ga ne upočasnjujejo, sploh pa ne tam kjer je to potrebno :!: To je dejstvo.

Sam osebno pa se z njimi strinjam. Zaradi mene so lahko tudi višje še bolje pa bi bilo, če bi bile vezane na osebni prihodek.

Zakaj bi recimo ti plačal manj za isti prekršek kot jaz? Ni pošteno, pa ne glede na to da recimo ti zaslužiš 500€ jaz pa 5000.
Koliko bi potem plačal tisti brez prihodka? Nezaposleni,študenti itd..
I'm not speeding I'm qualifying...

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a yani Sr maj 11, 2011 8:49 am

3. v območju umirjenega prometa in v območju za pešce 10 km/h.

(4) Voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom dovoljeno hitrost v območju za pešce, v območju umirjenega prometa ali v območju omejene hitrosti, se kaznuje za prekršek z globo:

300 eurov, če prekorači dovoljeno hitrost do vključno 10 km/h. Vozniku motornega vozila se izrečejo tudi 3 kazenske točk

Če se v prvi brzini poskušam peljat 10 km/h, je že nevarno da mi avto ugasne =P Ne vem kak si oni to predstavljajo, še parkiraš z večjo hitrostjo.... in sem ziher da se bo kak REDAR (policaji upam da so bolj pametni) našel, ki bo v tem videl zaslužek....

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Sr maj 11, 2011 8:55 am

j**e..i pa take kazni!
po letu dni sem dobil prejšnji teden obvestilo redarstva Ljubljana (mislil sem da je pomota najprej), odprem in lepo moja slikica in slikica tablice, šel sem 51 namesto 40.
250E in tri kazenske točke. sklenu sem, glede na to da je to moja že tretja kazen , neglede na to da sem relativno umirjen voznik, da bom povsod, kjer so omejitve postavljene smešno nizko po nepotrebnem, vozil z 10km/h nižjo hitrostjo. vem za nekaj lokacij kjer se samo smejiš omejitvam (npr dela na cesti v vikendih ko je vse pospravljeno, omejitev pa 30, bivše avtocestne postaje kjer je omejitev 40,...). to bo moj odgovor omejitvam ker sem pošteno po..zdil s to pošto po enem letu iz Ljubljane. če nimajo keša za Stožice grem raje parkrat gledat kako tekmo in napolnim blagajno bolj neposredno kot s kaznijo.

lp

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Sr maj 11, 2011 10:36 am

Od kdaj je pa na hitrih cestah (obvoznicah) omejitev 110 :o a ni 100 bla do zdej?

Drugače so pa kazni res fine, ja - sej pomaga polovička, sam ... To več nikamor ne pelje - se pelješ 51 tam kjer je recimo za brez veze 30 omejitev pa ti izpit vzamejo? Te res niso normalni. Omejitve prilagodit aktualnemu voznemu parku in se lotit pjancev, drogirancev in telefonistov za volanom, ne pa folka k pele 150 po prazni avtocesti. Cepci.

Lp, D.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr maj 11, 2011 11:02 am

Tisočkrat je bilo že napisano da kazni ne bodo povečale varnosti v Sloveniji. Tudi proračuna ne bodo napolnile pri vseh krajah ki se dogajajo.

Za tiste ki niste živeli v Jugi (SFRJ). Tedaj so bile kazni za prometne prekrške majhne, oziroma včasih simbolične. Ponoči se nismo upali voziti z kolesi brez luči. Niti po pločnikih, v napačno smer itd. Če so te dobili si moral spustiti ventilčke in naprej peš.

Policajev (miličnikov) so se vsi bali in so se večinoma držali omejitev. Pa ni bila ''policijska'' država ali kakšnokoli neupravičeno maltretiranje. Ko sem se že vozil z motorjem in avtom sem bil pri 70 na dvopasovni pravi divjak. Omejitev je bila 60 po mestu pa so bili slabši avti kot sedaj. Dostikrat so samo ustavili: dober dan, vozniška in prometna… pa potem hvala in srečno vožnjo!

Danes dostikrat vidim policaje ki stojijo ob križišču, pa ljudje peljejo v rdečo, kolesarji po kontra smeri, avti in motorji prehitevajo po desnem pasu za avtobuse…. Ko se bodo ljudje ponovno bali policajev naj zmanjšajo kazni. Ko ne bodo samo kasirali po skoraj nepotrebnem in bodo dejansko ustavljali tiste ki kršijo predpise bo več reda.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr maj 11, 2011 11:24 am

Eno malo neumestno vprašanje... je kje predvidena kazen, če kartonastega policaja zapneš za avto in ga malo voziš gor in dol po mestu... recimo malo na izlet, da mu razkažeš mestne znamenitosti? Sej ga potem vrnem ;)
Ker tega kar dosti videvam, fake policaje, pa ok, sej razumem, nek vpliv sigurno ima na varnost, ker vsi zmanjšajo hitrost, ampak meni se to zdi tud en konec lenobe...

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr maj 11, 2011 11:26 am

Pero je napisal/-a:Tisočkrat je bilo že napisano da kazni ne bodo povečale varnosti v Sloveniji. Tudi proračuna ne bodo napolnile pri vseh krajah ki se dogajajo.

Za tiste ki niste živeli v Jugi (SFRJ). Tedaj so bile kazni za prometne prekrške majhne, oziroma včasih simbolične. Ponoči se nismo upali voziti z kolesi brez luči. Niti po pločnikih, v napačno smer itd. Če so te dobili si moral spustiti ventilčke in naprej peš.

Policajev (miličnikov) so se vsi bali in so se večinoma držali omejitev. Pa ni bila ''policijska'' država ali kakšnokoli neupravičeno maltretiranje. Ko sem se že vozil z motorjem in avtom sem bil pri 70 na dvopasovni pravi divjak. Omejitev je bila 60 po mestu pa so bili slabši avti kot sedaj. Dostikrat so samo ustavili: dober dan, vozniška in prometna… pa potem hvala in srečno vožnjo!

Danes dostikrat vidim policaje ki stojijo ob križišču, pa ljudje peljejo v rdečo, kolesarji po kontra smeri, avti in motorji prehitevajo po desnem pasu za avtobuse…. Ko se bodo ljudje ponovno bali policajev naj zmanjšajo kazni. Ko ne bodo samo kasirali po skoraj nepotrebnem in bodo dejansko ustavljali tiste ki kršijo predpise bo več reda.

Včasih je bilo strahospoštovanje in je policaj bil nekaj in bil je spoštovana oseba. Vsakdo se jih je bal, ker so imeli veliko pooblastil, ampak bili so pa tudi človeški. Včasih si naredil pi*darijo in so te nalomil ko "vosla", pol so te domov odpeljal, pa te je še fotr nalomu k psa in ni bilo nobenih sodnikov pa ne vem česa. Če pa si policaju odgovarjal ali pa mu težil, so te pa starši v kliničnega prišli iskat in so oni podpisal, da nisi bil tepen, ker ti niti nisi mogel nič podpisat. Pol je pa še sledilo polletno obiskovanje psihiatra in se še tam zagovarjat.
Danes pa policaj grdo pogleda, pa mora izpolnit 3 strani papirjev, če koga udari se mora na sodišču zagovarjat, da pa prime pištolo, pa je lahko takoj ob službo. Spoštovanja tudi ni več in se vsak nazaj usaja, vsak ki ima 5 minut časa si zmišljuje, kaj vse policaji delajo, policaji pa za male pare skačejo naokoli in se izpostavljajo. Ni čudno, da so ratal čist nečloveški in da ti takoj za vsako stvar položnice pišejo.

Sej ni čudno, da je tako kot je, tudi med ljudmi ni več spoštovanja, za bonton pa večina še slišala ni. aja, bonton ni bombon in ni nekaj za pojest.

Kritik je napisal/-a:Eno malo neumestno vprašanje... je kje predvidena kazen, če kartonastega policaja zapneš za avto in ga malo voziš gor in dol po mestu... recimo malo na izlet, da mu razkažeš mestne znamenitosti? Sej ga potem vrnem ;)
Ker tega kar dosti videvam, fake policaje, pa ok, sej razumem, nek vpliv sigurno ima na varnost, ker vsi zmanjšajo hitrost, ampak meni se to zdi tud en konec lenobe...

Lp

Ni lih priporočljivo, tako kot ne pingvina v kino peljat po tem, ko si ga že peljal na ogled živalskega vrta.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Sr maj 11, 2011 11:33 am

Dokler se ne bodo osredotočili na visoke kazni oziroma nasploh sankcioniranje za prekratke varnostne razdalje, ne bo nobeno višanje kazni prineslo večje varnosti v prometu. Po mojem mnenju je prekratka varnostna razdalja razlog za vsaj 80% prometnih nesreč, pa še nisem zasledil kaznovanja za tovrstno početje, ki je postalo že pravi nacionalni šport na hitrih cestah in avtocestah.

Kot drugo, kazni so bile že sedaj dovolj visoke, težava je bila bolj v doslednosti izvajanja nadzora na cestah - dokler policiste večkrat srečam na kavi kot na cesti, tudi desetkratno zvišanje kazni ne bo imelo vloge pri večanju varnosti v prometu.

Nenazadnje pa je žalostno, da se vsi, razen odgovornih, zavedamo neučinkovitosti vsakega novega zakona - dokaz, da se gre piscem zakonov le za polnjenje proračuna in niti najmanj ne za varnost udeležencev v prometu.

Lahko gremo pa v skrajnost in jim ne privoščimo zaslužka ter s 1.7. vsi vozimo 20km/h pod omejitvami - a se bojim, da večini ego tega ne bi dopustil in bi nastal le še večji kaos v prometu.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr maj 11, 2011 11:53 am

Nebivedu: sem tudi jaz slišal polno podobnih gostilniških zgodbic, ampak dejansko nisem poznal nikogar ki bi ga namlatili. Pa v mladosti človek marsikdaj pride navzkriž z zakonom, ali če je to preglasna žurka, par kmh preveč v naselju...

Vse eno mislim da so tedaj bolje opravljali svoje delo. Naj napišejo 10x več manjših kazni, bo bolj zaleglo kot velike kazni.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr maj 11, 2011 11:56 am

Ideja za A.COM akcijo: Vozimo 20km/h pod omejitvijo, vedno in povsod.

Če se nas nabere 5000, pa vsak še 2 do 3 kolege potegne notri, ki bi to počel, pa potem še ostali začnejo, bo norija na cestah in folku se bo zmešal.

Pero je napisal/-a:Nebivedu: sem tudi jaz slišal polno podobnih gostilniških zgodbic, ampak dejansko nisem poznal nikogar ki bi ga namlatili. Pa v mladosti človek marsikdaj pride navzkriž z zakonom, ali če je to preglasna žurka, par kmh preveč v naselju...

Vse eno mislim da so tedaj bolje opravljali svoje delo. Naj napišejo 10x več manjših kazni, bo bolj zaleglo kot velike kazni.

Niso ravno gostilniške. To ti zagotovim iz prve roke. Ker ko sem leta 1986 napisal sredi ljubljane s črnim sprejem na belo podlago grafit "SLOVENIJA MOJA DRŽAVA", sem bil kr orenk tepen, prvo pred blokom, potem pa še na policijski postaji, kjub temu, da sem bil star samo 12 let.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Sr maj 11, 2011 12:17 pm

Pero je napisal/-a:Nebivedu: sem tudi jaz slišal polno podobnih gostilniških zgodbic, ampak dejansko nisem poznal nikogar ki bi ga namlatili. Pa v mladosti človek marsikdaj pride navzkriž z zakonom, ali če je to preglasna žurka, par kmh preveč v naselju...

Dejansko je izvajanje problem. Po drugi strani pa so tudi policisti, kot razpuščene ovce. Na žalost, po zadnji izkušnji, ko so me želeli dobesedno okoli prinest, nimam lepe besede za današnje prometnike in tudi ves rešpekt so iz moje strani izgubili.
"this is so euro its asian" by Sam B.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov