Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Pišite več porab, če imate vsaj petino take vožnje

Bencinar zmerno manj kot 5
6
2%
5-6,5
25
8%
6,5-8
19
6%
8-10
6
2%
Bencinar povprečno 5-6,5
14
4%
6,5-8
27
8%
8-10
10
3%
več kot 10
6
2%
Bencinar športno 6-8
11
3%
8-10
14
4%
10-13
13
4%
već kot 13
4
1%
Dizel zmerno manj kot 4
3
1%
4-5,5
27
8%
5,5-7
18
6%
7-9
2
1%
Dizel povprečno 4-5,5
13
4%
5,5-7
44
14%
7-9
7
2%
Dizel športno 4,5 - 6
7
2%
6-8
33
10%
8-10
5
2%
već kot 10
4
1%

Skupaj glasov : 318

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Poraba tvojega avtomobila

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 28, 2013 1:17 pm

Zala je napisal/-a:Tipičen slovenski odgovor. Iz njega veje natančno to, kar je v tem pomenu značilno. "Baba nima pojma; ne zna vozit; sama si je kriva, zakaj pa verjame (prepričati se pa itak ne more), ;dopustnost zavajanja,... ja to pa bo v redu, sploh če ... Vozim že krepko čez 30 let, brez pripomb na porabo, ker je bila ta v redu in skladna z načinom vožnje. Ne potrebujem vašega komentarja. Vaše osebno mnenje je drugotnega pomena.
Konec debate.

Prepričat se do neke mere da, čeprav gre za nov motor in ni veliko povratnih informacij, pogledaš teste, prebereš forume ipd. Vsekakor si pa lahko 100% prepričana, da praktično noben (novejši) avto ne bo v praksi niti približno dosegal deklarirane porabe, razen če gre za res idealne pogoje in voznika res veščega varčne vožnje. Mogoče je tu pa tam kakšna izjema, ampak za veliko večino to drži. Se pravi, da si si dejansko sama dosti kriva, ker se o tem nisi pozanimala.

To, da voziš že krepko čez 30 let, čisto NIČ ne pove o tem, kako varčno si sposobna vozit (sodobnega malega turbaka). Doma imam dva profesionalna voznika s skoraj vsemi kategorijami s približno toliko let izkušnjami, pa noben pri podobni hitrosti ne dosega tako nizke porabe, kot jaz in ne boš verjela, ena je ženskega spola. Največji problem pri nekterih voznikih s toliko izkušnjami je pa to, da mislite, da ste zaradi let in prevoženih kilometrov ultra super duper sposobni in arogantno zavračate kritike in nasvete, kot ti to počneš zdaj. :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Zala
Nov uporabnik

Napisal/-a Zala Če mar 28, 2013 1:38 pm

DePalmo, hvala ker ste se potrudili in ponudili korekten odgovor.

ToMmy: standardno in še enkrat, dodatno, potrjeno.

Lep pozdrav.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 28, 2013 2:22 pm

Dobila si 5 čisto korektnih odgovorov v katerih so ti lepo razložili, v čem je težava, brez kakršnegakoli žaljenja ali kritiziranja tvojih sposobnosti, ti pa si odreagirala histerično in arogantno, kot da so te vsi napadli in temu primerno sem ti odgovoril. Edino kar je tukaj "standardno in še enkrat dodatno potrjeno", je tvoja aroganca. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Če mar 28, 2013 3:26 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Dobila si 5 čisto korektnih odgovorov v katerih so ti lepo razložili, v čem je težava, brez kakršnegakoli žaljenja ali kritiziranja tvojih sposobnosti, ti pa si odreagirala histerično in arogantno, kot da so te vsi napadli in temu primerno sem ti odgovoril. Edino kar je tukaj "standardno in še enkrat dodatno potrjeno", je tvoja aroganca. ;)

x2
ne vem, zakaj si sedaj užaljena. Nisi prva ženska na tem forumu in vsaki do zdej smo normalno svetovali. Očitno se vidiš kot žrtev šovinizma, ki pa ga dejansko ni.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če mar 28, 2013 5:33 pm

WMB je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:To si ziher prižgal in se po nekem klancu navzdol spustil....kjer bi normalen avto pokazal od 0,0 do 2,5 litra.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A upaš stavit? :twisted: =P
1.2 TSI bi pokazal - 3 litre pri taki vožnji, bi še teklo ven iz tanka :lol:

Od doma do LJ sem ga najmanj spravil na 5.5 (manj skoraj ne gre, za 1.8T je to super :D ), za nazaj pa poraba...na kratko povedano črpalka :mrgreen:

Tebe pa boli tale 1.2 tsi.... :shock:
če bi ga vsaj imel, pa da veš kaj pišeš!!!

Wouuuu, take it easy :-o :D
Ti pa res ne razumeš fore :lol: :roll:

p.s: s TSI-ji sem naredil mal več kilometrine, kot si ti misliš ;)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če mar 28, 2013 5:40 pm

Pero, ništa kontra TSI-ja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če mar 28, 2013 7:10 pm

-moja žena ima cca liter višja povprečja od mene,ker pač ne zna,niti noče vozit varčno,je pa prej Lauda za volanom kot "gospod 60",ki še ni ugotovil,da ima 5. ,ali celo 6. prestavo :D
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 28, 2013 8:18 pm

xxl je napisal/-a:-moja žena ima cca liter višja povprečja od mene,ker pač ne zna,niti noče vozit varčno,je pa prej Lauda za volanom kot "gospod 60",ki še ni ugotovil,da ima 5. ,ali celo 6. prestavo :D

Pa saj ni fora v spolu, marsikdo tukaj je verjetno pogruntal, da se da s "pametno" vožnjo prihranit kar nekaj goriva, brez da bi bil časovno (občutno) na izgubi.
Slika

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če mar 28, 2013 11:12 pm

-točno tako :D

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Pe mar 29, 2013 11:23 am

Zala je napisal/-a:Tipičen slovenski odgovor. Iz njega veje natančno to, kar je v tem pomenu značilno. "Baba nima pojma; ne zna vozit; sama si je kriva, zakaj pa verjame (prepričati se pa itak ne more), ;dopustnost zavajanja,... ja to pa bo v redu, sploh če ... Vozim že krepko čez 30 let, brez pripomb na porabo, ker je bila ta v redu in skladna z načinom vožnje. Ne potrebujem vašega komentarja. Vaše osebno mnenje je drugotnega pomena.
Konec debate.

Sem najprej rekel, da sploh ne bom odgovarjal na tole, ampak sem si premislil zaradi zadnje povedi - če je kdo, ki mi bo na forumu rekel, naj bom tiho, bo to administrator ali pa moderator in ne ena "baba", ki zase pravi, da "nima pojma".
Če voziš že res krepko čez 30 let, bi ti moralo biti jasno, da je tovarniško obljubljena poraba merjena pod drugačnimi pogoji/okolju in v večini primerov dosegljiva v realnem življenju le v zelo specifičnih voznih režimih.
Če bi napisal, kako zelo so te nategnili, bi bil pa moj komentar v redu? Sama si se izpostavila na forumu in pričakuj take in drugačne odgovore oziroma odzive. Vseeno pa razumem, da je najlažje kriviti vse naokoli, kot se pa zamisliti pri sebi - zakaj bi se pa, če imaš vozniških izkušenj že krepko čez 30 let. Če pa še vedno misliš, da si bila ogoljufana, se pa obrni na za to pristojne organe.
Poraba je nekoliko visoka, kar je še posebej značilno pri turbakih, ki niso voženi "pravilno". In kot je napisal že tommy, se porabo da enostavno, brez da bi bila kakršnakoli ovira na cesti, z določenimi ukrepi zmanjšati. Prav tako je treba računati, da se bo poraba še unesla - konkretno pri cliotu III 1,2 tce je to pomenilo več kot litrsko zmanjšanje porabe po parih mesecih vožnje.
Zadnjič spremenil thunderbolt, dne Pe mar 29, 2013 12:01 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe mar 29, 2013 11:52 am

Kaj pa veste - morda je v zadnjih 30 letih imela avte, ki so se držali zapisov o porabi, pa je sedaj prvi tak, ki resno odstopa.

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper Pe mar 29, 2013 12:38 pm

Po eni strani vas skoraj občudujem, po drugi se vam pa samo čudim, kako se vam da toliko ukvarjati s porabami avtomobilov. :ue

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe mar 29, 2013 12:45 pm

89gasper je napisal/-a:Po eni strani vas skoraj občudujem, po drugi se vam pa samo čudim, kako se vam da toliko ukvarjati s porabami avtomobilov. :ue

Zakaj se potem z američanom ne voziš več okrogm ampak uporabljaš "gajbico"? ;)
Slika

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper Pe mar 29, 2013 1:02 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
89gasper je napisal/-a:Po eni strani vas skoraj občudujem, po drugi se vam pa samo čudim, kako se vam da toliko ukvarjati s porabami avtomobilov. :ue

Zakaj se potem z američanom ne voziš več okrogm ampak uporabljaš "gajbico"? ;)

Bojim se za varnost drugih udeležencev v prometu. Določen delež voznikov za trenutek ali dva preneha spremljati promet pred sabo. Zateguje jim vrat v levo... :lol:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe mar 29, 2013 1:09 pm

To bo to, ja! ;)
Slika

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Pe mar 29, 2013 1:47 pm

peroRS je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:To si ziher prižgal in se po nekem klancu navzdol spustil....kjer bi normalen avto pokazal od 0,0 do 2,5 litra.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A upaš stavit? :twisted: =P
1.2 TSI bi pokazal - 3 litre pri taki vožnji, bi še teklo ven iz tanka :lol:

Od doma do LJ sem ga najmanj spravil na 5.5 (manj skoraj ne gre, za 1.8T je to super :D ), za nazaj pa poraba...na kratko povedano črpalka :mrgreen:

Tebe pa boli tale 1.2 tsi.... :shock:
če bi ga vsaj imel, pa da veš kaj pišeš!!!

Wouuuu, take it easy :-o :D
Ti pa res ne razumeš fore :lol: :roll:

p.s: s TSI-ji sem naredil mal več kilometrine, kot si ti misliš ;)

Razumem....seveda....samo tvoje so že bolane.....vsak 2 post nabijanje....
FOLCIKA - SCIROCCO

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe mar 29, 2013 7:20 pm

WMB je napisal/-a:Razumem....seveda....samo tvoje so že bolane.....vsak 2 post nabijanje....

Da bo še tretji:
Slika

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Pe mar 29, 2013 9:38 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:-moja žena ima cca liter višja povprečja od mene,ker pač ne zna,niti noče vozit varčno,je pa prej Lauda za volanom kot "gospod 60",ki še ni ugotovil,da ima 5. ,ali celo 6. prestavo :D

Pa saj ni fora v spolu, marsikdo tukaj je verjetno pogruntal, da se da s "pametno" vožnjo prihranit kar nekaj goriva, brez da bi bil časovno (občutno) na izgubi.

Se popolnoma strinjam. Sam vozim precej dinamično (čeprav imam 70 konjev, sem na cesti med hitrejšimi) z nizko porabo goriva. To pomeni, da se ne vlečem na semaforjih, ampak pospešim kot bog zapove, da se za mano ne dela kolona. Poleg tega se da recimo izven mesta voziti 80-100 km/h zelo ekonomično v peti prestavi. Na avtocesti pa mi poraba žal strmo naraste, ker je 1.4 dizelček in se muči, ko je kaj več kot 120 km/h ... meni pa se ne da voziti s tako hitrostjo.

Skratka, voziš lahko dinamično (hitro) in varčno, če le imaš kaj v glavi. :)

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe mar 29, 2013 11:32 pm

-ker je večini cena goriva kar konkreten strošek :?

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB So mar 30, 2013 12:12 am

xxl je napisal/-a:

-ker je večini cena goriva kar konkreten strošek :?

Samo a ni to normalno....
Greš na pot cca 500 kilometrov.
Greš od doma 1 uro prej in voziš lepo po omejitvah na 6,5 litrih porabe....če pa se mudi je pa 10 litrov!!!!
Razlike je na teh kilometrih je dobrih 25 litrov...kar pomeni brezplačna cestnina in dobro kosilo!!!

Res ne zastopim folka k žge po AC....danes skorajda niti 130 ne moreš več vozit...vse se vozi na tempomatih med 11 in 120 km/h.....res sem in tja se kak norec najde ki vozi 150 km/h +. Vedno več pa je folka ki srfa za kamioni-šleperji. Dejansko se vozijo na 3 -4 litrih v zaveterju, tudi dizla ne rabiš, samo ujagaš en šleper, tempomat na 91km/h in to je to.... :lol:
FOLCIKA - SCIROCCO
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov