Brain Damage je napisal/-a:In, da naj še enkrat ponovim: Mene ne moti da gre kdo mim mene. Al da je kdo hitrejši na AC od mene. Prav gotovo je teh ljudi najmanj 100 na 100km. In tudi če prileti mimo mene 200+; kar naj, hitrost je svoboda je dejal platon. Meni tudi zapaše kdaj ''spucat ventile'' vendar ne blendam nobenmu. Okej, razn italjanom, ki vozijo 110 na prehitevalnem in desni pas imajo prost.
tej italjani so lepo oblečeni romuni.. pa pustimo to in prejšnjo debato. pač vedno bo kdo jezen in bo sam želel prevzgajati tiste, ki radi blendajo in obratno bodo vedno živčni, ki bodo prehitevali agresivno po desni..
mene še vedno zanima zakaj se recimo nekdo sploh znajde na prehitevalnem pasu za nekom, ki vozi 110, kot si zgoraj omenil. ali ni pravilo, da se vedno vozimo po voznem pasu in, ko ali pa če je kaj počasnejšega na njem varno menjamo pas (definicija prehitevanja) in ga prehitimo po prehitevalnem? če bi počistili pred svojim pragom, bi marsikdo samo nadaljeval vožnjo po voznem pasu in bi se tisti, ki kampirajo že streznili. in ja, policajem ni potrebno razlagati, da ni šlo za prehitevanje, če le ta vožnja ni agresivna in je po predpisih. saj pa policaji niso moteni.
zajbel je napisal/-a:Jerch_ je napisal/-a:in tudi zajbelj, če bi prebral zakon bi opazil, da ne napeljujem k agresivni vožnji in prehitevanju po desni, ampak želim počasi razjasniti in razsvetliti katerega izmed nas, da se vendarle da voziti kolikor toliko po pravilih oz. kot pravi furby, da bi bilo tistih dni, ko nekomu prekipi čim manj.
Kje pa piše, da je prehitevanje samo takrat, ko se pas menja. Potem pa nej nekdo vozi po odstavnem pasu pa nauj ne menja pasov in to potem sploh ni prehitevanje.
Ali pa ko je še pas za počasna vozila, ki je ponavadi najbolj prazen. Greš na tisti pas in voziš 130km/h (ker noben ti ne sme kratit pravice, da voziš po avtocesti 130km/h). In to potem tudi ni prehitevanje. Me res zanima kateri zakov je to, ko ga ti omenjaš.
zajbelj, ko govoriš kaj se šteje za kolono pozabljaš, da na avtocesti prehitevanje nikoli ni bilo in ne bo vožnja po voznem pasu po omejitvah, brez menjanja pasov. nikjer nikoli nisem zasledil, da bi moral s kom voziti vzporedno ali pa da bi moral šteti avte do 3.. popolnoma upravičeno te nekateri profilirajo kot voznika, ki rad ugaja pravilom pa kljub temu ne počisti pred svojim pragom in strogo zagovarja nekaj, kar smo že pred enim letom videli, da vodi v skrajnem do živčnih izpadov. koneckoncev nisem še nikoli videl, da bi kamioni prilagajali hitrost kakšnim norcem, ki imajo na prehitevalnem pasu živčne igre mačke in miši. vozijo po skrajno desnem - voznem pasu po svojih omejitvah. in ja, imaš prav, večino ljudi sploh ne ve kaj je vozni pas. tisti skrajno desni, ki so prazni po klancih, ko kamionov ne sme bit na avtocestah so pa po tvojem primerni za koga? konjsko vprego al kaj? če je 95% avtov v prekršku ne pomeni, da bom bil še sam..
vsa ta silna želja po prevzgoji in napadi na premično premoženje so smešni predvsem zato, ker nihče ne počisti pred svojim pragom in ne popravi svojih napak. z idejo, da naj najprej drugi imamo lep začaran krog