Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a ~toMmy~ So avg 13, 2011 5:08 pm

Zanimivo da sam res veliko prehitevam oz. sem ponavadi med hitrejšimi, pa ob počasnejši vožnji vedno komu, ki me dohiti z žmigavcem nakažem, naj gre mimo. Drugače je pa dosti bolj pogost pojav, da ti kdo med prehitevanjem začne pritiskat gas do konca, kot da te spusti mimo. :roll:

Za umikanje tistega spredaj na AC, ki išče izgovore za kampiranje na prehitevalnem, pa poznam dva učinkovita načina. Najboljši je zvok, pa ne od kakšnega mk1 Cliota z no name raufnikom, ampak recimo Mini Cooper S in pri dobrih 130km/h šaltanje iz 4. ali 5. v 3., narod kar panično cukne na voznega! :mrgreen:
Drugi način je malo bolj radikalen (in ne vedno ekonomičen). Približuješ se s hitrostjo in ne popuščaš, pa se večina lažje pravočasno odloči za potezo, ki je pri normalnih voznikih samoumevna.
To uporabljam v situacijah, ko ima tisti spredaj več kot dovolj prostora za umik, brez kakšnih sprememb na stopalki za gas oz. pretiranega cukanja z volanom. Problem je, da slovenski narod zaradi manjvrednostnega kompleksa in vozniške zabitosti zelo težko "popusti", ker se boji, da bi mu kdo kaj ukradel, čeprav ga takšna poteza v končni fazi čisto nič ne stane, ostalim pa lahko veliko pripomore.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne avg 14, 2011 5:23 pm

Brain Damage je napisal/-a:In, da naj še enkrat ponovim: Mene ne moti da gre kdo mim mene. Al da je kdo hitrejši na AC od mene. Prav gotovo je teh ljudi najmanj 100 na 100km. In tudi če prileti mimo mene 200+; kar naj, hitrost je svoboda je dejal platon. Meni tudi zapaše kdaj ''spucat ventile'' vendar ne blendam nobenmu. Okej, razn italjanom, ki vozijo 110 na prehitevalnem in desni pas imajo prost.

tej italjani so lepo oblečeni romuni.. pa pustimo to in prejšnjo debato. pač vedno bo kdo jezen in bo sam želel prevzgajati tiste, ki radi blendajo in obratno bodo vedno živčni, ki bodo prehitevali agresivno po desni..

mene še vedno zanima zakaj se recimo nekdo sploh znajde na prehitevalnem pasu za nekom, ki vozi 110, kot si zgoraj omenil. ali ni pravilo, da se vedno vozimo po voznem pasu in, ko ali pa če je kaj počasnejšega na njem varno menjamo pas (definicija prehitevanja) in ga prehitimo po prehitevalnem? če bi počistili pred svojim pragom, bi marsikdo samo nadaljeval vožnjo po voznem pasu in bi se tisti, ki kampirajo že streznili. in ja, policajem ni potrebno razlagati, da ni šlo za prehitevanje, če le ta vožnja ni agresivna in je po predpisih. saj pa policaji niso moteni.

zajbel je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:in tudi zajbelj, če bi prebral zakon bi opazil, da ne napeljujem k agresivni vožnji in prehitevanju po desni, ampak želim počasi razjasniti in razsvetliti katerega izmed nas, da se vendarle da voziti kolikor toliko po pravilih oz. kot pravi furby, da bi bilo tistih dni, ko nekomu prekipi čim manj.

Kje pa piše, da je prehitevanje samo takrat, ko se pas menja. Potem pa nej nekdo vozi po odstavnem pasu pa nauj ne menja pasov in to potem sploh ni prehitevanje.
Ali pa ko je še pas za počasna vozila, ki je ponavadi najbolj prazen. Greš na tisti pas in voziš 130km/h (ker noben ti ne sme kratit pravice, da voziš po avtocesti 130km/h). In to potem tudi ni prehitevanje. Me res zanima kateri zakov je to, ko ga ti omenjaš.

zajbelj, ko govoriš kaj se šteje za kolono pozabljaš, da na avtocesti prehitevanje nikoli ni bilo in ne bo vožnja po voznem pasu po omejitvah, brez menjanja pasov. nikjer nikoli nisem zasledil, da bi moral s kom voziti vzporedno ali pa da bi moral šteti avte do 3.. popolnoma upravičeno te nekateri profilirajo kot voznika, ki rad ugaja pravilom pa kljub temu ne počisti pred svojim pragom in strogo zagovarja nekaj, kar smo že pred enim letom videli, da vodi v skrajnem do živčnih izpadov. koneckoncev nisem še nikoli videl, da bi kamioni prilagajali hitrost kakšnim norcem, ki imajo na prehitevalnem pasu živčne igre mačke in miši. vozijo po skrajno desnem - voznem pasu po svojih omejitvah. in ja, imaš prav, večino ljudi sploh ne ve kaj je vozni pas. tisti skrajno desni, ki so prazni po klancih, ko kamionov ne sme bit na avtocestah so pa po tvojem primerni za koga? konjsko vprego al kaj? če je 95% avtov v prekršku ne pomeni, da bom bil še sam..

vsa ta silna želja po prevzgoji in napadi na premično premoženje so smešni predvsem zato, ker nihče ne počisti pred svojim pragom in ne popravi svojih napak. z idejo, da naj najprej drugi imamo lep začaran krog

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Po avg 15, 2011 11:26 am

Jaz ne razumem, zakaj bi nekoga motilo blendanje ali vožnja za ritjo. Jaz tega ne počnem, ker se mi ne da in tudi škoda žarnic. Mene tudi nešteto ljudi ovira, ko vozim po omejitvah (se vozijo med 60-110km/h, se vrivajo v koloni in ne izkoristijo pasa do konca, polkrožno obrača pred teboj pa mu ne gre, se boji vožnje po snegu, dežju, parkira 25 cm od tebe, ti poblenda na trajektu, kjer imaš vodljive izhode, se vozijo skozi rdečo, kjer je delo na cesti itd.), pa vse sprejmem in nisem do nobenega žaljiv in jim oprostim. Ne razumem pa, zakaj ni tako tudi v obratni smeri. Enostavno, ko nekdo dela kaj narobe požrite in mu oprostite. Ne more pa to veljati samo za nekatere oz. tiste, ki se ravno ne znajdejo.

Ne vem pa kje se vi vozite, ker meni se je zgodilo v 9 letih, da sta mi dva poblendala pa še to je bil eden vsaj 300 metrov za menoj- in me je verjetno samo opozoril, ker je bila noč. Če pa voziš 130-140 km/h po AC ne moreš nobenega ovirati, če se držiš osnovnih pravil, ki veljajo. Če komu kljub temu uspe potem ni kriv nekdo drug, ampak kar sam. Vsi ostali argumenti so iz trte zviti in kažejo na pomankanje razumevanja same vožnje z avtomobilom. To se pa še najbolj pokaže, ko sonček zamenja sneg ali dež.
Se vidmo ko se zagledamo.

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Sr avg 17, 2011 8:27 pm

Jerch_ je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:in tudi zajbelj, če bi prebral zakon bi opazil, da ne napeljujem k agresivni vožnji in prehitevanju po desni, ampak želim počasi razjasniti in razsvetliti katerega izmed nas, da se vendarle da voziti kolikor toliko po pravilih oz. kot pravi furby, da bi bilo tistih dni, ko nekomu prekipi čim manj.

Kje pa piše, da je prehitevanje samo takrat, ko se pas menja. Potem pa nej nekdo vozi po odstavnem pasu pa nauj ne menja pasov in to potem sploh ni prehitevanje.
Ali pa ko je še pas za počasna vozila, ki je ponavadi najbolj prazen. Greš na tisti pas in voziš 130km/h (ker noben ti ne sme kratit pravice, da voziš po avtocesti 130km/h). In to potem tudi ni prehitevanje. Me res zanima kateri zakov je to, ko ga ti omenjaš.

zajbelj, ko govoriš kaj se šteje za kolono pozabljaš, da na avtocesti prehitevanje nikoli ni bilo in ne bo vožnja po voznem pasu po omejitvah, brez menjanja pasov. nikjer nikoli nisem zasledil, da bi moral s kom voziti vzporedno ali pa da bi moral šteti avte do 3.. popolnoma upravičeno te nekateri profilirajo kot voznika, ki rad ugaja pravilom pa kljub temu ne počisti pred svojim pragom in strogo zagovarja nekaj, kar smo že pred enim letom videli, da vodi v skrajnem do živčnih izpadov. koneckoncev nisem še nikoli videl, da bi kamioni prilagajali hitrost kakšnim norcem, ki imajo na prehitevalnem pasu živčne igre mačke in miši. vozijo po skrajno desnem - voznem pasu po svojih omejitvah. in ja, imaš prav, večino ljudi sploh ne ve kaj je vozni pas. tisti skrajno desni, ki so prazni po klancih, ko kamionov ne sme bit na avtocestah so pa po tvojem primerni za koga? konjsko vprego al kaj? če je 95% avtov v prekršku ne pomeni, da bom bil še sam..

vsa ta silna želja po prevzgoji in napadi na premično premoženje so smešni predvsem zato, ker nihče ne počisti pred svojim pragom in ne popravi svojih napak. z idejo, da naj najprej drugi imamo lep začaran krog

Ne vem od kje tebi taka definicija prehitevanja. Bi te res prosil za vir tvojih trditev. Drugače je pomoje takole kot piše v zakonu: »prehitevanje« je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega prometa, ki se premika v isti smeri po prometnem pasu ali delu smernega vozišča, ki je namenjen prometu. In nič ne piše, da bi bilo na avtocesti kaj drugače. Ali pa da, ko nekdo vozi po omejitvi potem pa to ni prehitevanje.
Nisi še odgovoril, kaj tam ko so trije pasovi. Ponavadi je desni najbolj prazen. Zakaj potem ne bi šel kar na najbolj desni pas pa po njem vozil 130km/h mimo drugih, po tvoje to itak ni prehitevanje. Pa zdaj povej, a je to dovoljeno ali ne?
Mi je en kolega povedal, da je on na izpitu padel ravno zaradi tega, ker je peljal po desnem pasu mimo nekoga na levem pasu. Rekli so mu, da se po desni na avtocesti ne prehiteva in je zaradi tega padel.
Tam ko so trije pasovi na avtocesti je desni pas z enakim namenom kot tam, kjer sta 2. Ni nobene razlike.

Bi te še prosil, da poveš kaj delam na cesti narobe. Ker že ves čas mi pišeš, da moram pred svojim pragom pomest. Pa bi te še prosil, da konkretno napišeš, kaj delam narobe, da bom lahko popravil.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr avg 17, 2011 8:37 pm

v ponedeljek srecal enega telebana med idrijo in tolminom. delo na cesti (semafor) in pride motorist (avstrijec) na zacetek kolone, ko se prizge zelena pa on lepo lagano turisticno naprej. seveda je za sabo drzal celo kolono, tam pa itak ne mores varno prehitevat... :evil:
turbo inside

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe avg 19, 2011 7:25 am

Ponovno bi rad opozoril, da se ne pelje v križišče, če je to zabasano!! Zaradi tega je bil včeraj pravi kaos na Dunajski v LJ, ki je do konca avgusta polovično zaprta in že sedaj med počitnicami nastajajo zastoji. Butast folk kar rine in rine v križišča in potem seveda tam ostane, ko se drugim prižge zelena in ne morejo nikamor. Kdaj bo folk na sončni strani Alp dojel, da se to ne dela??? :evil: Apeliram na vse (upam in verjamem, da nas tule večina to obvlada), da poveste to naprej svojim prijateljem, znancem, sorodnikom ter ostalim in jim vtupite v glavo, da je potrebno križišče pustiti prosto!
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe avg 19, 2011 12:59 pm

Evo danes telebana...na glavni cesti je model očitno falil odcep in ni pomislil da bi šel naprej in obrnil...ne, dejmo v rikverc in pojdimo kar nazaj, saj ostali avti za mano se mi bodo umaknili...in je šel tako lepo nazaj cca 30-40metrov medtem, ko so se avtomobili za njim se trudili mu umakniti. Posledice vročine?
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster Pe avg 19, 2011 7:09 pm

Ima še kdo v teh vročih dneh tako slabe izkušnje?

Danes sem naredil celih 5km, medtem pa:
3x sem bil izsiljen v krožišču, eden mi je brez razloga do podna stisnu zavoro (hvala varnostni razdalji!), en z Mercedes ML se mi je limal 1m za ritjo, čeprav je bila spredaj 200m kolona, dva sta vozila 50 na odprti cesti pri omejitvi 90. In potem tik pred vrnitvijo domov grem na pumpo natankat, tam pa vse polno zabito (10 italijanov, eden od teh ni znal zatakniti ročke na ročaju in je z roko štekal po 1dl celih 70l bencina :shock: )

Dejansko sem zdaj prepričan, da ta vročina vpliva na ljudi.
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro

nerazzurro
Nov uporabnik

Napisal/-a nerazzurro So avg 20, 2011 12:20 pm

Včeraj spet primerek "vzornih" policajev na poti v Kranjsko Goro...

Ravno sem se pripravljal na smrtno nevarni manever prehitevanja čez polno črto, ker je nek sanjač vozil 50 na omejitev 90, ko sem v vzvratnem ogledalu opazil policaja.
Ta se mi je v momentu zalimal na rit in počasi smo prispeli do naselja...vmes je majster pred mano celo pospešil na 70 in seveda je tudi v naselje pripeljal z nezmanjšano hitrostjo. Jaz sem zmanjšal na 60, kar policaju očitno ni bilo všeč, saj se mi je zares nalimal (nisem videl njegovih luči v ogledalu!)...nakar pa šok! Sredi naselja je omejitev 70, jaz sem malo pospešil, policaj pa na polno mimo mene BREZ LUČK ALI SIRENE v škarje, tako da sem moral zavirati, nasprotivozeči pa še bolj...po dobrih 500m naselja ga ni bilo več na spregled. Dohitel sem ga čez dobrih 10km, še vedno brez lučk, ko se je spet limal enemu Italijanu, ki je vozil v standardni koloni 7 vozil s 60km/h.

Glede na to kako mi je pobegnil, ko me je prehitel V NASELJU, je moral pospešiti vsaj do 100 in vmes prehiteti še 2 avta.
AR 156 2,4 mJet

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel So avg 20, 2011 9:34 pm

nerazzurro je napisal/-a:Včeraj spet primerek "vzornih" policajev na poti v Kranjsko Goro...

Ravno sem se pripravljal na smrtno nevarni manever prehitevanja čez polno črto, ker je nek sanjač vozil 50 na omejitev 90, ko sem v vzvratnem ogledalu opazil policaja.
Ta se mi je v momentu zalimal na rit in počasi smo prispeli do naselja...vmes je majster pred mano celo pospešil na 70 in seveda je tudi v naselje pripeljal z nezmanjšano hitrostjo. Jaz sem zmanjšal na 60, kar policaju očitno ni bilo všeč, saj se mi je zares nalimal (nisem videl njegovih luči v ogledalu!)...nakar pa šok! Sredi naselja je omejitev 70, jaz sem malo pospešil, policaj pa na polno mimo mene BREZ LUČK ALI SIRENE v škarje, tako da sem moral zavirati, nasprotivozeči pa še bolj...po dobrih 500m naselja ga ni bilo več na spregled. Dohitel sem ga čez dobrih 10km, še vedno brez lučk, ko se je spet limal enemu Italijanu, ki je vozil v standardni koloni 7 vozil s 60km/h.

Glede na to kako mi je pobegnil, ko me je prehitel V NASELJU, je moral pospešiti vsaj do 100 in vmes prehiteti še 2 avta.

Ti priporočam, da namesto, da se tukaj pritožuješ, raje sporočiš njegovim nadrejenim.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So avg 20, 2011 10:15 pm

zajbel je napisal/-a:
nerazzurro je napisal/-a:Včeraj spet primerek "vzornih" policajev na poti v Kranjsko Goro...

Ti priporočam, da namesto, da se tukaj pritožuješ, raje sporočiš njegovim nadrejenim.

ko pa ves kdo je nadrejen,neves a so iz kr gore,jesenic al pa kranjski...brezveze k nc ne mores.
jsti mu priporocam da pozab pa s navad na take osebke
Ni vse res kar napišem

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So avg 20, 2011 10:50 pm

Saj ni čudno, da je naš odnos na cesti tak kot je ! Večina ljudi se zgleduje po teh policajih, kateri si lohka že z eno 'GRDA BESEDA' potezo prekvalificiranja, dve leti šolanja in si že angel božji. Taki nikakvi nadzor kot je v naši državi je lahko slabši samo še v Somaliji, kjer so brez zakonov,reda in policije.

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Po avg 22, 2011 9:21 am

Zmeraj bolj me razjezijo razni sanjači na prehitevalnem pasu. Ko se vozijo malo pod 130 na levem pasu pa nobenga ali pa nekje v oddaljenosti, da komaj opaziš spredaj vozečo vozilo. In ja tudi sam imam ksenonke na vozilu. Torej kaj mi je storiti :
-ne smem ga prehitevat po desnem, čeprav vozim svoj tempo na voznem pasu 145 in dohitim takšnega
-ne smem se prestavit na prehitevalni pas, ker nikogar pred seboj ne prihitevam
-ne smem ga opozarjati z svetlobnimi signali, ker ga zmedem in ga oslepim z ksenonkami 'izpadem nestrpen voznik'
-če se mu zalepim na rit imam prekratko varnostno razdaljo in spredaj vozeči voznik me tako ne opazi, ker nima pravilno nastavljenega vzratnega ogledala.

Vedno znova mi je zanimivo na avtocesti od Domžal proti Ljubljani. Ljudje kampirajo na levem pasu, ni čudno, da je zmer gužva. Se je peljala ena bakica celih 105 po prehitevalnem pasu, čeprav bi se lahko peljala z isto hitrostjo komot po desnem. In se kakšen kilometer voznim za njo takšen tempo, nakar mi dopizdi in ji po malem začnem spuščat dolge luči in se je malo približam, še kr nič in nič. No bakica se ni pustila motiti, nakar sledi navarno hiter manever vrnitve na desni pas in kazanje pesti in lahko sem prebral iz njenih ust tudi nekaj grdih besed, ki nikakor ne spadajo v njen besedni zaklad. Torej sem jaz tisti nestrpni voznik, ki bi se rad pelajal vsaj 130 po avtocesti, ne vem zakaj me imajo pri tem drugi za ovirat, če dobim jaz kazen je to moj problem. In čez par metrov zopet naletim na skoraj podoben primer kot sem ga par vrstic zgoraj napisal.
Na koncu pa izpadem b****, norec, nestrpnež... Ker bi se rad pripeljal v Ljubljano z vsaj 130 in MB oznako na avtu. Ampak to se mi zdi nemogoče.
lp

Uporabniški avatar
Martiny
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Martiny Po avg 22, 2011 1:09 pm

Polo78 je napisal/-a:Ponovno bi rad opozoril, da se ne pelje v križišče, če je to zabasano!! Zaradi tega je bil včeraj pravi kaos na Dunajski v LJ, ki je do konca avgusta polovično zaprta in že sedaj med počitnicami nastajajo zastoji. Butast folk kar rine in rine v križišča in potem seveda tam ostane, ko se drugim prižge zelena in ne morejo nikamor. Kdaj bo folk na sončni strani Alp dojel, da se to ne dela??? :evil: Apeliram na vse (upam in verjamem, da nas tule večina to obvlada), da poveste to naprej svojim prijateljem, znancem, sorodnikom ter ostalim in jim vtupite v glavo, da je potrebno križišče pustiti prosto!

To se konstantno dogaja med vikendi v krožnem na Šmarski cesti v Kopru ... cela Šmarska nabasana s turisti, gužva od križišča pri Indeju, do krožnega pri Mercatorju in šeeee naprej ... in talenti, namesto da bi pred krožiščem počakali, da se kolona premakne naprej in da bojo lahko neovirano zapeljali skozi krožišče - ne, vsi so toliko nepotrpežljivi, da rinejo naprej, čeprav nimajo kam in zatrpajo celo krožno :roll: mislim, ljudje, a boste res umrli za tista dva metra razlike? zadnjič se je nek avstrijski turistek s karavanom in počitniško prikolico tako postavil, zablokiral je dobesedno celo krožišče :evil: enkrat se bom tja postavila s kamero in malo posnela/poslikala, ker ta kaos si je težko predstavljat, če ga ne vidiš v živo ...
Don't drive faster than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po avg 22, 2011 1:18 pm

una krozna so res groza. nasploh cel uni del (smarska-slavcek) :evil:

zato naredis kot jaz...priletis not ko Boeing 747 in vrjemi, da ko te bo kak turist vidu kako letis v njegova leva vrata, pol bo tkoj nasu plac za se odmaknit :mrgreen:
turbo inside

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po avg 22, 2011 5:18 pm

Steinkauz je napisal/-a:Jst sm v 5ih letih kar mam izpit to doživel mogoče ene 10x. Večino teh sem se res dolgo cijazil za njimi, pa so se nekateri prov umaknil s ceste eni pa tko z žmigovcem.

Men se redno umikajo, celo ustavijo se ob cesti da me naprej spustijo, le zakaj? :mrgreen:

Ko sem bil mlajši sem sanjačem na prehitevalnem še blendal ali kot v primeru gospe z nemškimi tablicami skoraj fizično zrinil s prehitevalnega pasa, zdaj grem samo desno mimo njega pa naj sanja naprej, škoda bremz za take paciente.

Najbol zanimivo je, da folk ne skapira, da če lahko jaz grem po desni mimo, bi se on lahko kamot umaknil....tudi celo kolono se da po desni prehitet, vem da je prepovedano, tudi potencialno nevarno, ampakenostavno manjka dinamičnosti na naših cestah, preveč je pa sanjanja, vožnje na pamet in igranja šerifa, seveda je tukaj še šparanje bencina, neznanje vožnje, slabe gume ( po dežju je maximalna hitrost polovico dovoljene ) in druge bedarije, pol pa dobimo to kar imamo.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Po avg 22, 2011 5:44 pm

speedfreak je napisal/-a:
Steinkauz je napisal/-a:Jst sm v 5ih letih kar mam izpit to doživel mogoče ene 10x. Večino teh sem se res dolgo cijazil za njimi, pa so se nekateri prov umaknil s ceste eni pa tko z žmigovcem.

Men se redno umikajo, celo ustavijo se ob cesti da me naprej spustijo, le zakaj? :mrgreen:

Ko sem bil mlajši sem sanjačem na prehitevalnem še blendal ali kot v primeru gospe z nemškimi tablicami skoraj fizično zrinil s prehitevalnega pasa, zdaj grem samo desno mimo njega pa naj sanja naprej, škoda bremz za take paciente.

Najbol zanimivo je, da folk ne skapira, da če lahko jaz grem po desni mimo, bi se on lahko kamot umaknil....tudi celo kolono se da po desni prehitet, vem da je prepovedano, tudi potencialno nevarno, ampakenostavno manjka dinamičnosti na naših cestah, preveč je pa sanjanja, vožnje na pamet in igranja šerifa, seveda je tukaj še šparanje bencina, neznanje vožnje, slabe gume ( po dežju je maximalna hitrost polovico dovoljene ) in druge bedarije, pol pa dobimo to kar imamo.

že že... samo potem se najde nekdo ki te ''slučajno'' opazi v vzvratnem ogledalu in v momentu ko sta skupaj ali ko si ti le malo za njim se on odloči da gre na desni pas, kaj pa takrat nardiš ''frajer'', ko boš enkrat počil s 100 km/h v odbojnik ali betonsko ograjo, in ko boš v tem trenutku ostal v avtu in molil boga da ne bo še kdo počil vate ne boš več tako pogumen!

lucky_luke
Nov uporabnik

Napisal/-a lucky_luke Po avg 22, 2011 6:46 pm

matayus je napisal/-a:-ne smem ga prehitevat po desnem, čeprav vozim svoj tempo na voznem pasu 145 in dohitim takšnega

Vožnja izključno po voznem pasu, brez menjavanja pasov, se ne šteje za prehitevanje. Pač previdno pelješ mimo po desni.

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Po avg 22, 2011 8:19 pm

Martiny je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Ponovno bi rad opozoril, da se ne pelje v križišče, če je to zabasano!! Zaradi tega je bil včeraj pravi kaos na Dunajski v LJ, ki je do konca avgusta polovično zaprta in že sedaj med počitnicami nastajajo zastoji. Butast folk kar rine in rine v križišča in potem seveda tam ostane, ko se drugim prižge zelena in ne morejo nikamor. Kdaj bo folk na sončni strani Alp dojel, da se to ne dela??? :evil: Apeliram na vse (upam in verjamem, da nas tule večina to obvlada), da poveste to naprej svojim prijateljem, znancem, sorodnikom ter ostalim in jim vtupite v glavo, da je potrebno križišče pustiti prosto!

To se konstantno dogaja med vikendi v krožnem na Šmarski cesti v Kopru ... cela Šmarska nabasana s turisti, gužva od križišča pri Indeju, do krožnega pri Mercatorju in šeeee naprej ... in talenti, namesto da bi pred krožiščem počakali, da se kolona premakne naprej in da bojo lahko neovirano zapeljali skozi krožišče - ne, vsi so toliko nepotrpežljivi, da rinejo naprej, čeprav nimajo kam in zatrpajo celo krožno :roll: mislim, ljudje, a boste res umrli za tista dva metra razlike? zadnjič se je nek avstrijski turistek s karavanom in počitniško prikolico tako postavil, zablokiral je dobesedno celo krožišče :evil: enkrat se bom tja postavila s kamero in malo posnela/poslikala, ker ta kaos si je težko predstavljat, če ga ne vidiš v živo ...

Nima sicer veze s tem, ampak bi te vseeno prosil za odgovor na moje prejšnje vprašanje: Kje si me videla, kako vozim po avtocesti? Ali pa si se vse skupaj enostavno izmislila?

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Po avg 22, 2011 8:23 pm

lucky_luke je napisal/-a:
matayus je napisal/-a:-ne smem ga prehitevat po desnem, čeprav vozim svoj tempo na voznem pasu 145 in dohitim takšnega

Vožnja izključno po voznem pasu, brez menjavanja pasov, se ne šteje za prehitevanje. Pač previdno pelješ mimo po desni.

Po katerem zakonu pa je to? Pa še eno vprašanje zate: Zadnjič je en kombi skoraj ves čas od vrhnike do Loma vozil po skrajno desnem pasu, ki je bil najbolj prazen. In po tem pasu vozil mimo ostalih na srednjem pasu. In to po tvoje očitno ni prehitevanje in je vse OK?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov