dejan.k je napisal/-a:Pozdravljeni forumaši,še posebej vi ko se furate na plin xD.
No evo jaz sem si kupil vozilo predelano na plin upam da bo vse v redu. Gre se za avto huyndai accent l.2001 1.5 12v sistem pa je sekvenčni lovato. Na računu o vgradnji sistema k sem dobu od prejšnega lastnika piše: kit LPG easyfast -558E,multiventil 220 -83E,rezervoar 64 toroid -148e ,montaža -360e,torej to je vgrajeno noter. Montirano pri PROTON AVTO D:O:O: zdaj baje avtoplincenter LJ. No zaenkrat se mi pojavlja naslednja težava. Zjutraj avto normalno prestavlja na plin ko se segreje brez težav. Ko pa je motor že ogret pri prestavljanju benz-plin neki začne fejst piskat in zasmrdi po plinu ter avto zacne cukat,ampak v kratkem ko prešalta na plin pa je pol v redu. Sem klical na avtoplin center pa pravijo da je nekaj za obnovit,uparjalnik al ventil al karkol.No pa hočejo takoj 80e za popravilo.Prosim za vaše mnenje in izkušnje kar bi lahka to bilo,se kar spoznam mehanike in če ni neki zahtevnega bi jaz to kar sam poštimal,kupu sem avto na plin dab neki pršparal,pa ne takoj po servisih denarja metal. xD
Pa zdaj nekaj vprašanj za vas ki se na plinskih sistemov spoznate.
Ali se da narediti da avto vžiga in dela izključno na plin,al pa vsaj k je motor že fajn ogret.Kje se nahajajo tile filterčki ki jih je baje potrebno občasno spucat-zamenjat. Aja,sistem ima prikazovalnik zapolnjenosti plinskega rezervarja kar na knofu za preklop benz-plin,5 lučk je,ampak mi tole tut ne dela. Prosim za nasvet če to lahka sam zrihtam.
Pa še info če je kakšen avtoplinski monter-servis na štajerskem koncu.
Pa hvala vnaprej za vsak uporaben info in nasvet. Lp.
obnova membran na izparilcu se delana servisu ! proton ne vgrajuje že ene 4 leta torej je vsaj toliko stara naprava .. če imaš veliko izkušenj z mehaničnimi popravili bi načeloma lahko zamenjal filtre tudi sam a kaj ko je potrebno potem še preveriti plinotesnost..
foltre najde tako , da greš z roko po cevi od ventilov na motorju proti izparilcu ... filter tekoče faze pa je pri ali v izparilcu...
da vsaj dela ko je segret ?? ja , ponavadi takrat dela na plin .... sekvenčni sistemi ne delajo na takojšen vžig na plin...
res , ampak res dobronamerno - pojdi k tomažu naj ti poštima in se boš pootem veselil poceni in varne vožnje na plin ...