Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 11, 2008 7:34 pm

simimedi je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:Ravno sem prišel iz morja in prav lepo sem se nasmejal kdo vse nima vinjete... pol avstrijcev, noben italijan, veliko jih ima nemcov (ne vsi) in prav tako sem našel kar nekaj slovencev, ki je niso imeli... primer avta iz Kranja, ki jako dvomim da je prišel do hrvaške po zraku ... ali kjer koli že okoli...

Obveščanje je pa slabo, to pa itak...

Isto sem opazil tudi jaz. Od Belgijcev ni imel niti en, nizozemcev pa manj kot polovica. Logično mi je edino da italijani se lahko brez većjih težav pripeljejo mino avtocest, za ostale pa sem prepričan da skorajda nihče ni telovadil po magistzralkah do meje. Vinjete so se tujcem očitno splačale - sedaj se vozijo zastonj.

LP

Sej mi je logično, da folk preračuna da je zlo majhna možnost da jih ustavjo in zato pač probajo... druga polovica pa vrjamem da se ji tud sanja ne da bi moral met vinjeto... ko so pa že enkrat čez prvo cestnino, kjer jim mogoče začne mal klikat, si pa rečejo: "če je šlo do tle, bo šlo pa še nazaj". Pa smo tam

Uporabniški avatar
imprezoo
Nov uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a imprezoo Po avg 11, 2008 9:20 pm

No ker vinjete še nisem uporabil(odlimal) avto pa sem prodal PRODAJAM vinjeto, kuplljena/označena dne 5.august cena 25 eur.

Sem pa iz Kamnika.

info na 040345877
žžžžžžžžžžžiooo!!!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po avg 11, 2008 9:45 pm

MacTron je napisal/-a:zanimivo... najdejo se tudi taksni... sindrom 10 dnevne avstrijske :jao:
http://www.finance.si/220262/Italijan_s_tremi_vinjetami

bogi tuljo, ta se mi pa kr smil mal.. :)

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Sr avg 13, 2008 10:30 am

To se tu nikoli nebo zgodilo!
Smešn je folk ko da na stransko šipo vinjeto... 1 teden nazaj na morju.. Žal brez slike :(

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe avg 22, 2008 6:32 pm

Joie: zanimivo... ok 9.8.08 je bilo vec kot 42 miljonov €... (zgornji post HR clanek)
Predpostavimo, da je to pogovorno 42,5 milijonov € torej je bilo v 13 dneh prodanih
se za 5,5 milijona €.

...lustno se godi DARSU
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
domsas
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a domsas Pe avg 22, 2008 6:37 pm

in komu jih mislijo še 400.000 vinjet prodat? saj je konec sezone, oni italijan s tremi pa jih tudi ne bo več kaj dosti kupoval :)
Slika
You have to learn to follow before you can lead

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe avg 22, 2008 7:05 pm

to glede lepljena prvo na obleko že dolgih 7let uporabljamo s kolegi za avstrijo :lol: 8)

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Pe avg 22, 2008 8:42 pm

Nikjer pa ne najdem a je stevilo prodanih vinjet nad pricakovanji, kolk bi jih mogl bit do tega roka da ne bo ogrozeno odplacevanje kreditov DARS-a ipd. Je mogoce te stvari kdo kje zasledil?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe avg 22, 2008 10:10 pm

V Darsu tako ugotavljajo, da so v tem trenutku pobrali sedem odstotkov več cestnin kot lani, ko je bilo pobranih 174 milijonov evrov neto, letos pa do druge polovice avgusta približno 186 milijonov evrov neto.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe avg 22, 2008 10:27 pm

Hmmm... oreng so že na profitu, zdaj se pa postavlja vprašanje, kdaj bodo začeli vračat denar od ABC-jev :evil:

Jaz ima cca 120€ pri njih na tak način deponiranih že skoraj dva meseca.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ So avg 23, 2008 12:05 am

kolesar, to je ze res in lepo napisano, vendar to ni tisto kar sm js vprasal. Namrec do letosnje uvedbe vinjet je bilo se vedno ABC cestninjenje, ki je ocitno vsteto v tisto primerjavo. Navedeni podatki so zato nekoliko zavajajoci in niso tisto kar mene zanima. To pa je - ali je trenutna kupna moc vinjet dovolj, da lahko DARS nemoteno odplacuje svoje dolgove?
Namrec pred uvedbo vinjet so bili izracuni opravljeni za "toliksno in toliksno" stevilo prodanih vinjet, kako je v praksi pa lahko sele zdaj vidimo.

krho
Novinec

Napisal/-a krho Po avg 25, 2008 8:22 am

@BBoss: sam sem poslal 15 junija, denar sem dobil 5 avgusta, aja dobil sem znesek na kartici -10%, ker sem pač dobil 10% popusta takrat, ko sem gor nakazal + vrednost kartice....
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov in iger - http://xcollect.sf.net

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 25, 2008 8:47 am

krho je napisal/-a:@BBoss: sam sem poslal 15 junija, denar sem dobil 5 avgusta, aja dobil sem znesek na kartici -10%, ker sem pač dobil 10% popusta takrat, ko sem gor nakazal + vrednost kartice....

Torej imam še cca pol meseca za čaka... hvala za info, ker sem jih mislu že za j***a obesit.

Jaz sem moral cestnino takoj plačat. Zahtevam obresti za to čakanje!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po avg 25, 2008 9:06 am

FBR je napisal/-a:
krho je napisal/-a:@BBoss: sam sem poslal 15 junija, denar sem dobil 5 avgusta, aja dobil sem znesek na kartici -10%, ker sem pač dobil 10% popusta takrat, ko sem gor nakazal + vrednost kartice....

Torej imam še cca pol meseca za čaka... hvala za info, ker sem jih mislu že za j***a obesit.

bla bla bla
si mogu met pa res velik dnarja ;)
jst sm vrnu 4. kartice 4.7.2008 (petek, dobu sm pa denar v ponedeljek
kokr so mi tudi obljubili
je pa zadeva taka, da je bil naval verjetno kasneje, pa majo lahko težave- pa še šentvid.....
aja kje ste pa zadevo vrnili- jst sm jo na glavni bazi v LJ (verjetno se da tudi kje drugi in gre potem takem počasneje)
lp

_Matej_
Nov uporabnik

Napisal/-a _Matej_ Po avg 25, 2008 10:08 am

Poslal 13. junija in še vedno nisem dobil vrnjeno :?

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 25, 2008 10:14 am

kljukec je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:

bla bla bla
si mogu met pa res velik dnarja ;)
jst sm vrnu 4. kartice 4.7.2008 (petek, dobu sm pa denar v ponedeljek
kokr so mi tudi obljubili
je pa zadeva taka, da je bil naval verjetno kasneje, pa majo lahko težave- pa še šentvid.....
aja kje ste pa zadevo vrnili- jst sm jo na glavni bazi v LJ (verjetno se da tudi kje drugi in gre potem takem počasneje)
lp

....obnašej se.

Vrnil sem jo povsem normalno na glavno bazo (razen na cestnini jo lahko še vrneš, ampak roma tako ali tako na glavno bazo...) in to po pošti priporočeno, kot velevajo!

Da pa čakam 2 mesca je pa višek sranja. Dej, zapeli se na AC brez vinjete pa reč da boš čez 2 mesca dnar dobil in jo zato šele takrat kupil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Država zajebana! Pol smo pa mi balkanci in neplačniki in ne vem kakšna problematika je to pri nas.... SEVEDA, če še država sama ne more plačevat v roku.... sej vsi vemo kdo je najslabši plačnik!!!! In veriga potegne vse naprej za sabo!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po avg 25, 2008 10:58 am

domen_ je napisal/-a:kolesar, to je ze res in lepo napisano, vendar to ni tisto kar sm js vprasal. Namrec do letosnje uvedbe vinjet je bilo se vedno ABC cestninjenje, ki je ocitno vsteto v tisto primerjavo. Navedeni podatki so zato nekoliko zavajajoci in niso tisto kar mene zanima. To pa je - ali je trenutna kupna moc vinjet dovolj, da lahko DARS nemoteno odplacuje svoje dolgove?
Namrec pred uvedbo vinjet so bili izracuni opravljeni za "toliksno in toliksno" stevilo prodanih vinjet, kako je v praksi pa lahko sele zdaj vidimo.

Poleg tega pričakujemo, da bomo do konca letošnjega leta prodali še približno 400.000 vinjet za osebna vozila, kar pomeni, da lahko do konca decembra pričakujemo dodatnih 12 milijonov evrov neto prihodkov; to pa pomeni skupno okrog 198 milijonov evrov neto prihodkov od cestnine v letu 2008, kar je približno 14 odstotkov več kot v predhodnem letu.
http://www.dars.si/?mod=AktualnoDisplay&anewsid=840
zgleda da bo še dobiček iz vinjet.. me zelo veseli (pa tud manj stroškov bi naj imeli, še toliko večji dobiček...)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po avg 25, 2008 11:18 am

zanimiv bi bil sele podatek kok denarja je dars dobil od tega kreditiranja pri drzavljanih za cestnino :) obresti so namrec pri tako visokih zneskih vse prej kot zanemarljive..

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 25, 2008 11:36 am

Voith je napisal/-a:zanimiv bi bil sele podatek kok denarja je dars dobil od tega kreditiranja pri drzavljanih za cestnino :) obresti so namrec pri tako visokih zneskih vse prej kot zanemarljive..

Tako je...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov