xxl je napisal/-a:-ker je večini cena goriva kar konkreten strošek
Saj ne pravim, da gorivo ni drago. Ravno nasprotno že ves čas govorim, da je predrago.
xxl je napisal/-a:-ker je večini cena goriva kar konkreten strošek
WMB je napisal/-a:Res ne zastopim folka k žge po AC....danes skorajda niti 130 ne moreš več vozit...vse se vozi na tempomatih med 11 in 120 km/h.....res sem in tja se kak norec najde ki vozi 150 km/h +. Vedno več pa je folka ki srfa za kamioni-šleperji. Dejansko se vozijo na 3 -4 litrih v zaveterju, tudi dizla ne rabiš, samo ujagaš en šleper, tempomat na 91km/h in to je to....
Zala je napisal/-a:Če veš že ob nakupu, da je poraba pri avtomobilu takšna in takšna, pač vzameš to dejstvo v zakup. Problem je takrat, kadar informacije pri nakupu bistveno odstopajo od dejanskega stanja. Pred Cliom sem imela sem Megana 1.5 dci, mešana poraba je bila 4-4,5, pa je bila vožnja pretežno mestna.
~toMmy~ je napisal/-a:A pri Renojih (npr. Megane 2 in 3) je normalno, da računalnik na veliko laže o porabi? Za zadnjih cca. 500km je kazal 5.5 in potem sem jo jaz v nadaljnih cca. 250km zbil na 4.9 l. Ker sem se spomnil črtic na ekranu pod 30 km/h iz Megana 3, sem v tem (Megane 2, 1.5 dCi 74kW) v Celju v konkretni gužvi spremljal količino porabljenega goriva in se je v dobrih 10 min ni premaknila niti za deci, šele ko sem dobil nekaj hitrosti, je dalje prištevalo.
V čem je fora tega laganja?? Da potem slišiš izjave v tem smislu, kot jo je napisala Zala?
maniaxxx je napisal/-a:Zala je napisal/-a:Če veš že ob nakupu, da je poraba pri avtomobilu takšna in takšna, pač vzameš to dejstvo v zakup. Problem je takrat, kadar informacije pri nakupu bistveno odstopajo od dejanskega stanja. Pred Cliom sem imela sem Megana 1.5 dci, mešana poraba je bila 4-4,5, pa je bila vožnja pretežno mestna.
![]()
To je pa še huje kot TSI
.
Pri mestni vožnji si ti imela takšno porabo? Če je to res gre TAKOJ jutri kupiti megana.
~toMmy~ je napisal/-a:A pri Renojih (npr. Megane 2 in 3) je normalno, da računalnik na veliko laže o porabi? Za zadnjih cca. 500km je kazal 5.5 in potem sem jo jaz v nadaljnih cca. 250km zbil na 4.9 l. Ker sem se spomnil črtic na ekranu pod 30 km/h iz Megana 3, sem v tem (Megane 2, 1.5 dCi 74kW) v Celju v konkretni gužvi spremljal količino porabljenega goriva in se je v dobrih 10 min ni premaknila niti za deci, šele ko sem dobil nekaj hitrosti, je dalje prištevalo.
V čem je fora tega laganja?? Da potem slišiš izjave v tem smislu, kot jo je napisala Zala?
pskoda je napisal/-a:Jaz sem se vozil z našim kangoojem 1.5dci 80končkov po regionalnih cestah in nekaj je bilo mestne vožnje.
Avto ni imel nikoli več kot 200kg pritljage. Vozil sem med 90 in 100kmh v mestu seveda 50kmh in je bila poraba
na tank preračunana na roke 6.5l tako, da nekaj ko govorite o 5l oz celo nekaj čez 4l je čista laž razen če se vozite iz triglava navzdol
rs5 je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:A pri Renojih (npr. Megane 2 in 3) je normalno, da računalnik na veliko laže o porabi? Za zadnjih cca. 500km je kazal 5.5 in potem sem jo jaz v nadaljnih cca. 250km zbil na 4.9 l. Ker sem se spomnil črtic na ekranu pod 30 km/h iz Megana 3, sem v tem (Megane 2, 1.5 dCi 74kW) v Celju v konkretni gužvi spremljal količino porabljenega goriva in se je v dobrih 10 min ni premaknila niti za deci, šele ko sem dobil nekaj hitrosti, je dalje prištevalo.
To ne bo povsem držalo,ker se v mirovanju pri prižganem avtu povprečna poraba dviguje.Nekaterim kaže l/h.
xxl je napisal/-a:-res bi rad videl avto,ki po mestu porabi 4-4,5 in ni hibrid,še v mešanem ciklusu je to umetnost doseč
Zala je napisal/-a:xxl je napisal/-a:-res bi rad videl avto,ki po mestu porabi 4-4,5 in ni hibrid,še v mešanem ciklusu je to umetnost doseč
Če pozorno prebereš, piše "pretežno" in ne "izključno". Podatek je po sistemu "vzemi ali pusti". Tvoja izključna izbira.
Energetik81 je napisal/-a:pskoda je napisal/-a:Jaz sem se vozil z našim kangoojem 1.5dci 80končkov po regionalnih cestah in nekaj je bilo mestne vožnje.
Avto ni imel nikoli več kot 200kg pritljage. Vozil sem med 90 in 100kmh v mestu seveda 50kmh in je bila poraba
na tank preračunana na roke 6.5l tako, da nekaj ko govorite o 5l oz celo nekaj čez 4l je čista laž razen če se vozite iz triglava navzdol
Zdej si pa poglej čelno površino pri Kangooju in Meganu in ju primerjaj.![]()
Je pa res, da 4,5 porabe pri Meganu dizlu po mestu ni ravno verjetno. Ker potem to ni več mesto, ampak "mesto".
Kot mestno vožnjo se smatra speljevanje od semaforja do semaforja, stanje v koloni, povprečna hitrost pod 30km/h.
Če se pa s 50-60km/h enkomerno pelješ okoli mesta ali v mestu ponoči, to pač ni tipična mestna vožnja.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov