Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Pišite več porab, če imate vsaj petino take vožnje

Bencinar zmerno manj kot 5
6
2%
5-6,5
25
8%
6,5-8
19
6%
8-10
6
2%
Bencinar povprečno 5-6,5
14
4%
6,5-8
27
8%
8-10
10
3%
več kot 10
6
2%
Bencinar športno 6-8
11
3%
8-10
14
4%
10-13
13
4%
već kot 13
4
1%
Dizel zmerno manj kot 4
3
1%
4-5,5
27
8%
5,5-7
18
6%
7-9
2
1%
Dizel povprečno 4-5,5
13
4%
5,5-7
44
14%
7-9
7
2%
Dizel športno 4,5 - 6
7
2%
6-8
33
10%
8-10
5
2%
već kot 10
4
1%

Skupaj glasov : 318

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Re: Poraba tvojega avtomobila

Napisal/-a 89gasper So mar 30, 2013 1:58 am

xxl je napisal/-a:-ker je večini cena goriva kar konkreten strošek :?

Saj ne pravim, da gorivo ni drago. Ravno nasprotno že ves čas govorim, da je predrago.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So mar 30, 2013 3:49 am

WMB je napisal/-a:Res ne zastopim folka k žge po AC....danes skorajda niti 130 ne moreš več vozit...vse se vozi na tempomatih med 11 in 120 km/h.....res sem in tja se kak norec najde ki vozi 150 km/h +. Vedno več pa je folka ki srfa za kamioni-šleperji. Dejansko se vozijo na 3 -4 litrih v zaveterju, tudi dizla ne rabiš, samo ujagaš en šleper, tempomat na 91km/h in to je to.... :lol:

Sicer zadnje čase vozim vse bolj umirjeno, ampak ne vem, zakaj ti ne zastopiš folka, ki "žge po AC". Kot je razvidno iz zadnje porabe, ki sem jo objavil tukaj, sem dobrih 500km kar lepo "žgal", nekaj po AC, nekaj po navadnih, je pa to bilo v večernih oz. konkretno nočnih urah, ko ni bilo kaj dosti prometa. Prva tretjina je bila predvsem za užitek oz. testiranje amortizerjev/fedrov/gum/optike, ostalo pa ker se mi je dejansko zelo mudilo iz takšnih ali drugačnih razlogov. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

mirage8
Nov uporabnik

Napisal/-a mirage8 Če apr 04, 2013 9:55 am

Seat cordoba 1.9 tdi 74kw

Ko vozim jaz je poraba nekje 5,7 l/100 km ko pa vozi moja pa 5-5,3 l/100 km
Razen poleti je okrog 6,1 l/100 km zaradi 205/45 r16, zgleda pa lepo :)

lp

krešar
Nov uporabnik

Napisal/-a krešar Če apr 04, 2013 3:53 pm

Passat Tdi 85 kW: mešano 6,2 l,AC 7 l. Vsi ki se vozite po AC z 4 litri pa pojdite rajši po likalnih cestah ker drugače ovirate promet.Razumem tovornjakarje ampak da greš na AC pa se pelješ 100 ali majn-SVAŠTA :shock: :shock: :x :x

Zala
Nov uporabnik

Napisal/-a Zala Če apr 04, 2013 5:06 pm

Če veš že ob nakupu, da je poraba pri avtomobilu takšna in takšna, pač vzameš to dejstvo v zakup. Problem je takrat, kadar informacije pri nakupu bistveno odstopajo od dejanskega stanja. Pred Cliom sem imela sem Megana 1.5 dci, mešana poraba je bila 4-4,5, pa je bila vožnja pretežno mestna.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če apr 04, 2013 5:18 pm

Zala je napisal/-a:Če veš že ob nakupu, da je poraba pri avtomobilu takšna in takšna, pač vzameš to dejstvo v zakup. Problem je takrat, kadar informacije pri nakupu bistveno odstopajo od dejanskega stanja. Pred Cliom sem imela sem Megana 1.5 dci, mešana poraba je bila 4-4,5, pa je bila vožnja pretežno mestna.

=P =P To je pa še huje kot TSI :mrgreen: .

Pri mestni vožnji si ti imela takšno porabo? Če je to res gre TAKOJ jutri kupiti megana.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če apr 04, 2013 5:21 pm

A pri Renojih (npr. Megane 2 in 3) je normalno, da računalnik na veliko laže o porabi? Za zadnjih cca. 500km je kazal 5.5 in potem sem jo jaz v nadaljnih cca. 250km zbil na 4.9 l. Ker sem se spomnil črtic na ekranu pod 30 km/h iz Megana 3, sem v tem (Megane 2, 1.5 dCi 74kW) v Celju v konkretni gužvi spremljal količino porabljenega goriva in se je v dobrih 10 min ni premaknila niti za deci, šele ko sem dobil nekaj hitrosti, je dalje prištevalo.

V čem je fora tega laganja?? Da potem slišiš izjave v tem smislu, kot jo je napisala Zala? :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če apr 04, 2013 5:28 pm

~toMmy~ je napisal/-a:A pri Renojih (npr. Megane 2 in 3) je normalno, da računalnik na veliko laže o porabi? Za zadnjih cca. 500km je kazal 5.5 in potem sem jo jaz v nadaljnih cca. 250km zbil na 4.9 l. Ker sem se spomnil črtic na ekranu pod 30 km/h iz Megana 3, sem v tem (Megane 2, 1.5 dCi 74kW) v Celju v konkretni gužvi spremljal količino porabljenega goriva in se je v dobrih 10 min ni premaknila niti za deci, šele ko sem dobil nekaj hitrosti, je dalje prištevalo.

V čem je fora tega laganja?? Da potem slišiš izjave v tem smislu, kot jo je napisala Zala? :D

Točno zato.

Kokr mam izkušnje s cliotom DCI 6okw žre na AC liter manj kot corsa 1.4 bencinar...Pri cliotu merjeno po BC pri corsi merjeno na roke...torej ni nek ekstremen varčnež, vsaj ne v taki meri, kot ga nekateri želijo prikazati.

Aja, kaj naj jaz pol rečem, ko mi BC na mazdi kaže tudi liter VEČ kot je dejanska poraba?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Zala
Nov uporabnik

Napisal/-a Zala Če apr 04, 2013 7:18 pm

maniaxxx je napisal/-a:
Zala je napisal/-a:Če veš že ob nakupu, da je poraba pri avtomobilu takšna in takšna, pač vzameš to dejstvo v zakup. Problem je takrat, kadar informacije pri nakupu bistveno odstopajo od dejanskega stanja. Pred Cliom sem imela sem Megana 1.5 dci, mešana poraba je bila 4-4,5, pa je bila vožnja pretežno mestna.

=P =P To je pa še huje kot TSI :mrgreen: .

Pri mestni vožnji si ti imela takšno porabo? Če je to res gre TAKOJ jutri kupiti megana.

Tommy, sicer ve popolnoma vse. Zato ne vem, če še vem to kar vem. Govoriti si drzne celo o lažeh. Megane je bil letnik 2004. Novejši Megani, tako pravijo na ŠTP, zastopniki za prodajo, nimajo več takšnih nizkih porab. Sicer pa Tommy bo vedel bolje.

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Pe apr 05, 2013 7:26 am

~toMmy~ je napisal/-a:A pri Renojih (npr. Megane 2 in 3) je normalno, da računalnik na veliko laže o porabi? Za zadnjih cca. 500km je kazal 5.5 in potem sem jo jaz v nadaljnih cca. 250km zbil na 4.9 l. Ker sem se spomnil črtic na ekranu pod 30 km/h iz Megana 3, sem v tem (Megane 2, 1.5 dCi 74kW) v Celju v konkretni gužvi spremljal količino porabljenega goriva in se je v dobrih 10 min ni premaknila niti za deci, šele ko sem dobil nekaj hitrosti, je dalje prištevalo.

To ne bo povsem držalo,ker se v mirovanju pri prižganem avtu povprečna poraba dviguje.Nekaterim kaže l/h.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe apr 05, 2013 7:49 am

Jaz sem se vozil z našim kangoojem 1.5dci 80končkov po regionalnih cestah in nekaj je bilo mestne vožnje.
Avto ni imel nikoli več kot 200kg pritljage. Vozil sem med 90 in 100kmh v mestu seveda 50kmh in je bila poraba
na tank preračunana na roke 6.5l tako, da nekaj ko govorite o 5l oz celo nekaj čez 4l je čista laž razen če se vozite iz triglava navzdol
Lp

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe apr 05, 2013 8:01 am

pskoda je napisal/-a:Jaz sem se vozil z našim kangoojem 1.5dci 80končkov po regionalnih cestah in nekaj je bilo mestne vožnje.
Avto ni imel nikoli več kot 200kg pritljage. Vozil sem med 90 in 100kmh v mestu seveda 50kmh in je bila poraba
na tank preračunana na roke 6.5l tako, da nekaj ko govorite o 5l oz celo nekaj čez 4l je čista laž razen če se vozite iz triglava navzdol

Zdej si pa poglej čelno površino pri Kangooju in Meganu in ju primerjaj. :]
Je pa res, da 4,5 porabe pri Meganu dizlu po mestu ni ravno verjetno. Ker potem to ni več mesto, ampak "mesto".
Kot mestno vožnjo se smatra speljevanje od semaforja do semaforja, stanje v koloni, povprečna hitrost pod 30km/h.
Če se pa s 50-60km/h enkomerno pelješ okoli mesta ali v mestu ponoči, to pač ni tipična mestna vožnja.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe apr 05, 2013 9:02 am

rs5 je napisal/-a:

To ne bo povsem držalo,ker se v mirovanju pri prižganem avtu povprečna poraba dviguje.Nekaterim kaže l/h.

Bolj malo mi pomeni, kaj ti misliš, da drži in kaj ne, vem kaj mi je ta kazal (in tudi novejši testni). ;) Če sem stal na mestu oz. vozil manj kot 30 km/h, so bile samo črtice in tudi količine porabljenega goriva ni prišteval. L/h je pokazal edino, ko sem dal pri višji hitrosti v ler (0,6-1,1). V cca. pol ure mestne vožnje/delovanja na mestu mi poraba ni nič narasla, celo kmalu ko sem prišel nazaj na regionalko, je padla!

V približno 250 od skupnih 750 km sem po računalniku porabo zbil iz 5,5 na 4,9 s sicer zelo varčno vožnjo, ampak avta ne poznam in vmes sem v obe smeri imel dva huda vzpona (Gorjanci, Telče), kar nekaj semaforjev, kjer sem čakal tudi po več intervalov in kar nekaj časa je avto delal na mestu. Če bi upošteval vse te semaforje in laufanje na mestu, sem prepričan, da jaz ne bi imel tako lepega povprečja
Slika

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe apr 05, 2013 9:27 am

-res bi rad videl avto,ki po mestu porabi 4-4,5 in ni hibrid :roll: ,še v mešanem ciklusu je to umetnost doseč
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Zala
Nov uporabnik

Napisal/-a Zala Pe apr 05, 2013 9:36 am

xxl je napisal/-a:-res bi rad videl avto,ki po mestu porabi 4-4,5 in ni hibrid :roll: ,še v mešanem ciklusu je to umetnost doseč

Če pozorno prebereš, piše "pretežno" in ne "izključno". Podatek je po sistemu "vzemi ali pusti". Tvoja izključna izbira.

Uporabniški avatar
janez80
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Napisal/-a janez80 Pe apr 05, 2013 9:42 am

V povprečju avtomobili na naših cestah "popijejo" od 5-10 l/100 km.
Kdor trdi ,da mu popije manj se je 100% zlagal oz. ni dovolj poučen.
Saj se ne vozimo v idealnih komorah, vozimo se po realnem okolju in zjebanih cestah...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe apr 05, 2013 10:00 am

Zala je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:-res bi rad videl avto,ki po mestu porabi 4-4,5 in ni hibrid :roll: ,še v mešanem ciklusu je to umetnost doseč

Če pozorno prebereš, piše "pretežno" in ne "izključno". Podatek je po sistemu "vzemi ali pusti". Tvoja izključna izbira.

Se pravi, da si s polnim tankom cca. 55l delala 1200-1400km, da ali ne?
Slika

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Pe apr 05, 2013 10:35 am

No, Zala kaj pa hočeš od nas? Da ti rečemo, da je novi Clio TCe sigurno v okvari, da ima tako porabo, ali da te je prodajalec na suho nat***, ker ti je obljubljal porabo 4,5 litra?

Ugotovili smo že nekaj dejstev:
- proizvajalci se zadnja leta poslužujejo grdih prijemov, da dosežejo čim manjšo porabo na NEDC testu, razlog za to je EU direktiva o zniževanju CO2. Tu Renault ni osamljen primer, ampak to delajo VSI proizvajalci. Krivec je pa tudi predpisan testni cikel, ki ne dovoljuje zadostne kontrole oz. določene pogoji niso striktno postavljeni.
- vsak motor potrebuje nekaj km da se uteče, do takrat je poraba lahko malo višja, to sicer ni pravilo lahko pa se zgodi.
- nikjer nisi zapisala na kakšen način dobiš te številke o porabi. Ali so to samo odčitki iz BC, ali meriš količino goriva in prevožene km in pri tem res dosledno tankaš enako do vrha? Kakorkoli potrebno je sprazniti nekaj rezervoarjev da vidiš kje si.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe apr 05, 2013 10:56 am

Seveda, da lažejo. Od tega, da napumpajo gume na 10 barov (ok, pretiravam), do zakrivanja lukenj, izklapljanju vseh živih porabnikov v avtomobilu, itd.

Je pa hecno..jaz recimo skoraj vsak normalen dizel (1.5-1.9 dizel z 85-130KM), ki sem ga vozil, spravim na nekih 6,5-6,8 lit. Očitno prilagodim vožnjo avtomobilu tako, da se stalno sučem okrog take porabe :lol: Ma razlike je max 0,2 lit /100km.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe apr 05, 2013 11:36 am

Energetik81 je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Jaz sem se vozil z našim kangoojem 1.5dci 80končkov po regionalnih cestah in nekaj je bilo mestne vožnje.

Zdej si pa poglej čelno površino pri Kangooju in Meganu in ju primerjaj. :]
Je pa res, da 4,5 porabe pri Meganu dizlu po mestu ni ravno verjetno. Ker potem to ni več mesto, ampak "mesto".
Kot mestno vožnjo se smatra speljevanje od semaforja do semaforja, stanje v koloni, povprečna hitrost pod 30km/h.
Če se pa s 50-60km/h enkomerno pelješ okoli mesta ali v mestu ponoči, to pač ni tipična mestna vožnja.

A pol čelna površina doda skoraj 2-2,5l pri brzini do 100km/h?
Megan relativno pije od 5,5-6l naprej
Lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov