Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

lucky_luke
Nov uporabnik

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a lucky_luke Po avg 22, 2011 9:57 pm

Moram priznati, da vseh členov ZVCP oz. ZPrCP nimam v mezincu - informacije pa so pridobljene od policije iz druge roke. Vzemimo primer: pelješ 130 km/h po voznem pasu, nekaj sto metrov naprej pa kampira vozilo s 100 km/h na prehitevalnem. Pri tem je vozni pas desno od njega prost. Kaj narediti v tem primeru?

Odgovor modrih je bil, da se v tem primeru nadaljevanje tvoje vožnje po istem=voznem pasu pač ne šteje za prehitevanje.

Seveda pa zadeva najbrž ne vzdrži vode, če se kmalu po vožnji mimo premakneš na levi/prehitevalni pas oz. si že pred vožnjo mimo izvedel premik na desno/prehitevanje po desni. Najbrž je precej očitno, kdo konstantno pelje po voznem in kdo hvata krivine?

Tudi sam sem iskal odgovor na to v zakonih, pa ga izrecno nisem našel... Omenjena situacija se mi osebno pripeti zelo redko, ponavadi grem torej izjemno previdno mimo po desni. Oz. se premaknem na prehitevalni pas in vozniku spredaj s smerniki nakažem, naj se umakne na prost vozni pas. Vsega ostalega (živcev, hupe, blendanja...) je v mojih očeh škoda :)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po avg 22, 2011 10:59 pm

Ne zagovarjam prehitevanje po desni, da ne bi kdo mislil ampak vseeno, če na AC prehitiš kemperja po voznem pasu imaš še vedno odstavni pas za umikat, če bi ta slučajno zavil desno na voznega ravno, ko greš mimo. Se pravi, če greš po pameti mimo desno jse skoraj bolj varno kot pa prehitevanje po levi, kjer če te nekdo izsili nimaš več kej praskat, ker je levo od tebe res samo še ograja.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To avg 23, 2011 12:35 pm

speedfreak je napisal/-a:
Steinkauz je napisal/-a:Jst sm v 5ih letih kar mam izpit to doživel mogoče ene 10x. Večino teh sem se res dolgo cijazil za njimi, pa so se nekateri prov umaknil s ceste eni pa tko z žmigovcem.

Men se redno umikajo, celo ustavijo se ob cesti da me naprej spustijo, le zakaj? :mrgreen:

Ko sem bil mlajši sem sanjačem na prehitevalnem še blendal ali kot v primeru gospe z nemškimi tablicami skoraj fizično zrinil s prehitevalnega pasa, zdaj grem samo desno mimo njega pa naj sanja naprej, škoda bremz za take paciente.

Najbol zanimivo je, da folk ne skapira, da če lahko jaz grem po desni mimo, bi se on lahko kamot umaknil....tudi celo kolono se da po desni prehitet, vem da je prepovedano, tudi potencialno nevarno, ampakenostavno manjka dinamičnosti na naših cestah, preveč je pa sanjanja, vožnje na pamet in igranja šerifa, seveda je tukaj še šparanje bencina, neznanje vožnje, slabe gume ( po dežju je maximalna hitrost polovico dovoljene ) in druge bedarije, pol pa dobimo to kar imamo.

isto jaz delam.se ne obremenjujem s takimi ki se nocejo umakn poblendam enkrat ce se ne umakne ga prehitim po desni strani.pa nj on sanja naprej pa izigrava serifa ce mu tko odgovarja.jsr se policiji poblendam k se z marico vozjo 110 po prehitevalnem.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To avg 23, 2011 1:56 pm

zajbel je napisal/-a:
lucky_luke je napisal/-a:
matayus je napisal/-a:-ne smem ga prehitevat po desnem, čeprav vozim svoj tempo na voznem pasu 145 in dohitim takšnega
-ne smem se prestavit na prehitevalni pas, ker nikogar pred seboj ne prihitevam

Vožnja izključno po voznem pasu, brez menjavanja pasov, se ne šteje za prehitevanje. Pač previdno pelješ mimo po desni.

Po katerem zakonu pa je to? Pa še eno vprašanje zate: Zadnjič je en kombi skoraj ves čas od vrhnike do Loma vozil po skrajno desnem pasu, ki je bil najbolj prazen. In po tem pasu vozil mimo ostalih na srednjem pasu. In to po tvoje očitno ni prehitevanje in je vse OK?

zajbel, ne vem a si ti dejansko tako zarukan(/nerazgledan in prepričan v svoje mnenje) al samo rad konstantno iščeš dlake v jajcu... :roll: Jaz ti lahko odgovorim na to vprašanje! DA, DA in DA, njegovo početje po tvojem opisu sodeč je bilo čisto pravilno, tudi če se najde kakšen člen v zakonu, ki kaže drugače (pa dvomim da bi ga kak strokovnjak tako interpretiral), če kombi ni ravno "slalomiral". Skrajni desni pas v teoriji ne more bit najbolj prazen, je pa lahko ob toliko nesposobnih voznikih na naših cestah. Torej po tvojem mnenju bi moral on ali upočasnit na nivo kemperjev na srednjem in prehitevalnem pasu ali se pa pridružit čredi nesposobnežev, da bi lahko vozil hitreje? Če je bil desni pas tako prazen, da se je dalo vozit hitreje kot po srednjem, bi morali tisti iz srednjega zavit na desnega in potem bi lahko (v teoriji) kemperji iz prehitevalnega šli na srednjega. Ampak ne, pri nas uspe dobesedno dvema avtoma naredit gužvo na TROPASOVNICI, ker en vozi 120km/h po srednjem, drugi ga pa s 123 km/h prehiteva po prehitevalnem, na desnem pa nikjer nikogar! :roll: Če je na desni prosti oz. tudi če je 200m naprej tovornjak, se gre na desnega in pika. Če se kdo potem, ko dohiti nekoga počasnejšega, ni sposoben vključit nazaj na pas bolj levo, naj se vozi samo po desnem oz. naj vsem naredi uslugo in vrže vozniško v koš ter proda avto komu, ki je dejansko sposoben vozit.

Zdaj pa ti meni iskreno odgovori, kako pogosto greš v Sloveniji na tropasovni AC na skrajni desni pas? Zanima me tudi, če se zavedaš, da desni pas NI rezerviran za tovornjake?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To avg 23, 2011 3:13 pm

LukL je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:
Steinkauz je napisal/-a:Jst sm v 5ih letih kar mam izpit to doživel mogoče ene 10x. Večino teh sem se res dolgo cijazil za njimi, pa so se nekateri prov umaknil s ceste eni pa tko z žmigovcem.

Men se redno umikajo, celo ustavijo se ob cesti da me naprej spustijo, le zakaj? :mrgreen:

Ko sem bil mlajši sem sanjačem na prehitevalnem še blendal ali kot v primeru gospe z nemškimi tablicami skoraj fizično zrinil s prehitevalnega pasa, zdaj grem samo desno mimo njega pa naj sanja naprej, škoda bremz za take paciente.

Najbol zanimivo je, da folk ne skapira, da če lahko jaz grem po desni mimo, bi se on lahko kamot umaknil....tudi celo kolono se da po desni prehitet, vem da je prepovedano, tudi potencialno nevarno, ampakenostavno manjka dinamičnosti na naših cestah, preveč je pa sanjanja, vožnje na pamet in igranja šerifa, seveda je tukaj še šparanje bencina, neznanje vožnje, slabe gume ( po dežju je maximalna hitrost polovico dovoljene ) in druge bedarije, pol pa dobimo to kar imamo.

že že... samo potem se najde nekdo ki te ''slučajno'' opazi v vzvratnem ogledalu in v momentu ko sta skupaj ali ko si ti le malo za njim se on odloči da gre na desni pas, kaj pa takrat nardiš ''frajer'', ko boš enkrat počil s 100 km/h v odbojnik ali betonsko ograjo, in ko boš v tem trenutku ostal v avtu in molil boga da ne bo še kdo počil vate ne boš več tako pogumen!

Kot je že marsikdo napisal, prekršek potegne za seboj še en prekršek....če bi se on pravočasno umaknil jaz ne bi bil na desnem pasu, če sem že toliko nor da sem na desnem pasu imajo avtomobili baja vzvratna ogledala ( sicer je v sloveniji to bolj mit ), in vsak kolikor toliko normalen voznik pogleda predn zamenja smer, vsaj jaz, sicer pa itak spremljaš promet za seboj in vidiš enga norca na desnem pasu....aja ups oops ..če bi gledal v vzvratna ogledala ne bi bil na levem pasu, medtem ko je desni prost....torej, kdo je tuki "frajer"?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr avg 24, 2011 2:26 am

@speedfreak, pa kako si lahko tak norec, da prehitevaš retardirance po desni?! Da te ni sram tako se delat norca iz umsko zaostalih?!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Sr avg 24, 2011 3:15 am

če ne drugemu staremu atetu na levem pasu :), ko boš naletel na kaj takega, se boš spomnil da ni to najboljša poteza, v najboljšem primeru se mu boš izgonil po odstavnem pasu, in pobral nekaj peska po njem :)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr avg 24, 2011 7:12 pm

Js pa dostikrat prehitevam kar po pospeševalnem pasu ker se norci z 60km/h vključujejo na AC. Kolk € naj mam skos zraven? :lol:
I'm not speeding I'm qualifying...

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr avg 24, 2011 7:14 pm

~toMmy~ je napisal/-a:@speedfreak, pa kako si lahko tak norec, da prehitevaš retardirance po desni?! Da te ni sram tako se delat norca iz umsko zaostalih?!

Sramujem se svojega početja i am a bad person :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr avg 24, 2011 7:15 pm

LukL je napisal/-a:če ne drugemu staremu atetu na levem pasu :), ko boš naletel na kaj takega, se boš spomnil da ni to najboljša poteza, v najboljšem primeru se mu boš izgonil po odstavnem pasu, in pobral nekaj peska po njem :)

Vem da ni najboljša poteza ampak enostavno včasih ne gre drugače, ni pa zdaj da to delam vsak dan....peska se ne bojim, moj avto ma rad rally :mrgreen:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr avg 24, 2011 7:22 pm

NejcZ je napisal/-a:Js pa dostikrat prehitevam kar po pospeševalnem pasu ker se norci z 60km/h vključujejo na AC. Kolk € naj mam skos zraven? :lol:

Kaj pa boš, če ne dojamemjo besedne zveze pospeševalni pas, tudi sam to večkrat neredim! ;)
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr avg 24, 2011 7:24 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:Js pa dostikrat prehitevam kar po pospeševalnem pasu ker se norci z 60km/h vključujejo na AC. Kolk € naj mam skos zraven? :lol:

Kaj pa boš, če ne dojamemjo besedne zveze pospeševalni pas, tudi sam to večkrat neredim! ;)

Sej pospešujejo, samo poooooočasiiii pa do ene 60, sej veš, hitrost ubija......prepočasne :mrgreen:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 25, 2011 1:03 am

Jp, tam nekje do 60 km/h in čim prej na voznega, ne slučajno izkoristit pospeševalnega do konca ali pa vsaj do polovice!
Slika

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če avg 25, 2011 9:39 am

~toMmy~ je napisal/-a:Jp, tam nekje do 60 km/h in čim prej na voznega, ne slučajno izkoristit pospeševalnega do konca ali pa vsaj do polovice!

To je itak folklora v Sloveniji. Samo v Sloveniji se ob premikih na levi pas zavira, povsod drugje se pospešuje. Ali se vključuješ na avtocesto in nekdo mečka po voznem ali pospeševalnem, ali pa se vključuješ na prehitevalnega z 135 km/h in moraš zavirat na 100-110. Standard.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če avg 25, 2011 11:45 am

Se strinjam z večino. Kampiranje na prehitevalnem pasu je postal slovenski nacionalni šport. Najbolj smešno je takrat, ko so praktično vsi na prehitevalnem, desni (vozni) pa je prazen in to se dogaja vse pogosteje. Da niti ne omenjam avtocestnih klancev... :roll: Sicer tudi sam ne odobravam prehitevanja po desnem, ampak v takem primeru grem s svojim tempom, ki je v okviru zakonskega, previdno mimo. Ker folk takrat očitno sploh nič ne razmišlja, vsi vozijo na pamet, so zasanjani ali pa deluje čredni nagon, nevem. Jaz zase samo vem, da ne mislim bit del te črede! :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če avg 25, 2011 12:30 pm

_furby_ je napisal/-a:v ponedeljek srecal enega telebana med idrijo in tolminom. delo na cesti (semafor) in pride motorist (avstrijec) na zacetek kolone, ko se prizge zelena pa on lepo lagano turisticno naprej. seveda je za sabo drzal celo kolono, tam pa itak ne mores varno prehitevat... :evil:

A bejž no. To pa skoraj ni mogoče. Zih je celotna kolona norela čez vse meje normalnega razuma. Tako bi se oglasili tukaj bedaki, ki zihr še nimajo izpita, so jim pa starši kupili računalnik in net.

Evo ista zgodba. Kolega posnel. Seveda so se našopal spredaj. OK, glej ni panike, kar pojdi naprej, odobravam, itak boš hitrejši. Sam če pa vidiš da zadržuješ za sabo ljudi, jih spusti naprej. Delaš za sabo živčne ljudi, ki potem naredijo neumnost. Pa to nobenmu ne potegne razen Tommy-ju in še par osebkov tukaj. In potem se spet oglasijo najstniki brez izpita, da si po svoje krojimo zakone. In kaj sledi. Ja hitrost ubija. :cry

http://www.youtube.com/user/112umberto# ... VO0qE65Qg4

Če bi počilo, bi bil kriv avtomatično voznik spredaj, po slovenski banana logiki. Jebemti spel se s ceste in spusti hitrejše naprej, pa ni važna hitrost. Al je to 60, 80 al pa morilskih 100. Amen. Če bi motorist upošteval preprosto pravilo, katerega sam zagovarjam in sicer, dve magični besedi - SODELOVANJE v PROMETU, bi bili vsi srečni.

Pa še sam bi dal svoj video, pa ga ne upam, ker bom b****. A un motorist pa j*** veter. Dokler mi ni počilo, začel trobit, da je celo pogruntal da je nekdo za njim. Potem pa gleda nazaj in se čudi. K sreči imam šibedah, da sem mu lahko lepo nazorno pokazal, če se lahko malo umakne. Sej se ne rabi veliko, ker ni šlepar. Naslednjo ravninico je lepo spustil naprej. Pa a je treba dejansko trobit, blendat, ne vem kaj delat, da bedaki opazijo kaj se dogaja okoli njih in celo poštekajo, da niso sami na cesti.

Ravno tako 14 dni nazaj. Nažalost imam samo posnetek kako so se vozili 30 skozi mesto potem je šla baterija :x WTF? Seveda prehitim in se peljem normalno naprej 60km/h. In glej sedaj tega b***** makaronarskega. Izven naselja prehitim avtomobil in se peljem dalje. Seveda on stisne nekolikan bolj, toliko, da je pricincal mimo mene in potem spet jebanje v glavo. :lol: Pa to ne moreš verjet. Če se mi nebi mudilo, bi se takrat z veseljem vozil za njim. Na koncu stisne fakiča. :mrgreen: Jebat ga, sem si rekel in se spustil na njegovo raven. Odprl šipo, ga stisnil nazaj in lepo odšel normalno svojo pot. :huh:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 25, 2011 2:35 pm

@X-Hair: Nažalost so lahko ti bedaki več kot polnoletni in imajo dolga leta izpit. Če bi vsaj samo neizkušena mularija tako razmišljala...
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če avg 25, 2011 3:20 pm

~toMmy~ je napisal/-a:@X-Hair: Nažalost so lahko ti bedaki več kot polnoletni in imajo dolga leta izpit. Če bi vsaj samo neizkušena mularija tako razmišljala...

Take itak nikol ne dobijo na radar...js sm pa pol en divjak, ker vem da se avto ne bo pokvaro če pritisnem gas do podna, pa tud za tiste pol deci porabe se ne sekiram...

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če avg 25, 2011 7:35 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Jp, tam nekje do 60 km/h in čim prej na voznega, ne slučajno izkoristit pospeševalnega do konca ali pa vsaj do polovice!

Sem že kakšnih 5 takih padobrancev skoraj nabasal od zadaj. Najraje pa počepnejo kot kure ravno takrat, ko gre po voznem pasu mimo nekaj tovornjakov. Potem pa se vključi na avtocesto, če moreš... In to od starih krast z Golfi 3, pa do novopečenih upokojencev z najnovejšimi Mercedezi.

Še en razlog več, da si nekje dobim eno zračno sireno od lokomotive...
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Če avg 25, 2011 8:10 pm

Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov