Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Mare77
Novinec

Kraj: Južno od LJ

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a Mare77 To maj 31, 2011 8:54 pm

Meni se 80€ ne zdi velik strošek za avto. Daj zrihtat profesionalcu in ti bo sistem delal ok. Če boš sam pacal po instalaciji, boš še kaj za_jebal in boš še bolj nezadovoljen. Plinskih sistemov se žal ne da rihati pod kozolcem.

Avto je žal velik strošek. Starejše se še da vozit k popoldancu, novejše pa že moraš voziti na pooblaščen servis, že zaradi garancije in kasneje lizinga (če ga imaš).

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 To maj 31, 2011 10:23 pm

Prosim, če mi napišete, kje so dobri serviserji za plin po Ljubljani. Do zdaj sem vozil v Avtoplin center na Rudniku pa mi niti enkrat še ni pobrisal servisa. :roll: Naprava mi, ko ugasnem avto, nonstop piska čeprav je bil en dan prej na servisu. Vsakič, ko mu ga prilpeljem na servis mi štela prosti tek in celotno mapo na novo nalaga ( a je to normalno? ) ... pa nisem še nikoli nikamor drugam peljal kot h njemu. Verjetno je neka napaka na sistemu, ki je on ne opazi ?

Oziroma, če pozna kdo kakšnega serviserja, ki bi znal servisirat Tartarini plinske sisteme naj prosim napiše. Hvala :D
Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr jul 13, 2011 7:11 pm

Mam eno vprašanje za primorce oz. tiste ki to vejo :D, zdj ne vem točno a je zadna plin pumpa omw malo pred ita mejo al kuko? Grem pa čez uni mejni prehod pri Šempetru, ne vem kak se točn reče.
drgač pa fino k se plin en mal pocenu :)

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Če jul 14, 2011 9:19 am

Ja kje na primorskem?? Šempeter pri Gorici? v Šempetru je ni, je v Kromberku....
Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Če jul 14, 2011 10:04 am

mal sem zajebu :D
gremo čez fernetiče, tak da bom tanku na Povirju Sever :), tak d ami pol do benetk pa do doma ni treba več tankat :mrgreen:

marul
Nov uporabnik

Kraj: Banovci

Napisal/-a marul Sr jul 20, 2011 7:10 pm

Nameravam predelati avto na plin, zato sem prebral vseh 83 strani in ugotovil, da je kar 90% nakladanja in samohvale ter pljuvanja po drugih.
Pričakoval sem več realnih mnenj iz izkušenj, ne pa baba rekla, baba kazala.
Veliko je debate o potrebnem, nepotrebnem mazanju, hlajenju ventilov.

Zanima me, zakaj bi nekdo za vgraditev sitema dal večletno garancijo, če ne bi bil prepričan v delovanje svojega sistema, v svoje delo?

@plinaš: Koliko različnih sitemov si že preizkusil, dal vgraditi, koliko km si naredil z njimi (poleg Prinsa), da lahko trdiš, da je Prins najboljši oziroma so vsi ostali zanič?

Prosim, podajajte na forum le debate iz lastnih izkušenj, kako komu in kateri sistem deluje ali ne deluje, težave, kako ste jih odpravili, brezhibnost, cene, itd.- le tako človek dobi neki realen pogled na sisteme in lažjo odločitev, katerega vgraditi in kje, pri kom.

Lp

dvido
Nov uporabnik

Napisal/-a dvido Sr jul 20, 2011 7:37 pm

Marul. poglej zasebno ....

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Sr jul 20, 2011 7:43 pm

marul ...... rdeči stavek mi je pa prou všečn :mrgreen:

dvido
Nov uporabnik

Napisal/-a dvido Če jul 21, 2011 8:07 am

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če jul 21, 2011 8:55 am

marul: govorim iz osebnih izkušenj saj imam vozilo predelano na plin pri Plinex-u. Pri Plinexu je največja težava odnos ki ga doživiš v Mislinji (uradni uvoznik/zastopnik) ter servis in prodaja olja brez računov.

Nekateri kvalitetni nepooblaščeni serviserji vgrajujejo plinske naprave od Plinexa. Recimo za Audi-ja je znan kot kvaliteten serviser Hribar in Hribar avtoservis. Ki vgrajuje tudi plinske naprave on Plinex-a. Se pravi ni boljše kombinacije kot to, da ti vozilo predela na plin nekdo ki se spozna na dotično znamko.

Sam imam mazanje ventilov čeprav za moje vozilo to ne bi bilo potrebno. Največ težav sem slišal da so imeli vozniki Subarujev. Žlahtnik pa ima Toyoto rav4 predelano na plin in nima nobenih problemov.

S pogovori z mehaniki ki vgrajujejo plinske naprave pa sem izluščil, da imajo največ težav ljudje ki šparajo pri nakupu plinske naprave. Se pravi vzamejo osnovni sistem, ter nočejo doplačati še 200-300€ da se jim montira sistem ki je najbolj prilagojen njihovi znamki. Včasih je bilo več težav z plinskimi sistemi saj so bile popolnoma mehanske (če sploh) nastavitve optimizacije, sedaj pa se zadeva priklopi na računalnik ter se računalniško optimira.

marul
Nov uporabnik

Napisal/-a marul Če jul 21, 2011 2:27 pm

@Vikking:
Slab odnos, hvala lepa, pa če imajo "zlati" plinski sistem.
"servis in prodaja olja brez računov", in če še te zafrkavajo- prijaviš na tržno in davčno inšpekcijo, pa lahko štacuno zaprejo.
Upam, da imaš vsaj od vgradnje račun, ker če ne, adijo garancija.

Vsekakor je najboljši sistem tisti, ki je prilagojen določenemu tipu vozilu, da pa je najcenejši najslabši ali najdražji najboljši, ne drži.
Pa saj se ve, kako se oblikuje cena in se jo da skoraj vedno znižat, včasih več, drugič manj.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če jul 21, 2011 9:37 pm

marul je napisal/-a:@Vikking:
1. Slab odnos, hvala lepa, pa če imajo "zlati" plinski sistem.

2. "servis in prodaja olja brez računov", in če še te zafrkavajo- prijaviš na tržno in davčno inšpekcijo, pa lahko štacuno zaprejo.
Upam, da imaš vsaj od vgradnje račun, ker če ne, adijo garancija.

3. Vsekakor je najboljši sistem tisti, ki je prilagojen določenemu tipu vozilu, da pa je najcenejši najslabši ali najdražji najboljši, ne drži.
Pa saj se ve, kako se oblikuje cena in se jo da skoraj vedno znižat, včasih več, drugič manj.

1.Na žalost

2. Da pojasnim. Servisna je poštemplana in podpisana po opravljenem servisu tako kot mora biti. Problem ni v Plinex sistemu saj deluje perfektno, problem je v Mislinji (glavni distributer). Imaš pa celo morje drugih ki prav tako vgrajujejo sistem od Plinexa, ki so požegnani od glavne ente iz Mislinje. Pa to ne pomeni, da v Mislinji ne znajo zmontirati zadeve, problem je v odnosu.

3. Mogoče nisem dovolj pojasnil. Imaš kar nekaj plinskih sistemov (istega ponudnika), ki se razlikujejo v ceni, kvaliteti ter izbiri materiala, ter seveda od vozila ki ga predeluješ. Cene plinskih sistemov so znane ter se gibljejo v rangu nekje do 2k € za 4 valjne motorje.
Cena pa bo znižana samov primeru da imajo kakšno akcijo, drugače pa se glih cenkat z njimi ne moreš.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Če jul 21, 2011 10:15 pm

Tudi sam imam predelan avto na plin pri Plinexu, v Mislinji u bazi :D, brez mazanja ventilov ker tudi pri proizvajalcu mojega vgrajenega sistema tega ni noter da bi ga moral imeti v mojem avtu. Odnos je čisto vredi, edin na začetku sm biu slabe vole dokler se ni avtu tko zrihtu da bi delu ok, mene pizdl, uni se pač nis tok sekirali. Tudi račun za vgradnjo sem dobil tko k more bit. Pr servisih je blo pa tko, da prva dva sta itak bla brezplačna zarad tega k še avto ni bil vredi pa sem večkrat bil gor pri njih, pa sta bla servisa zarad tega free :D, tretjega sem pač plačal, res da za tist bogi filter k so ga zamenal nisem dobil računa, ampak knjigo mam pa normalno poštemplano za vse servise.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So jul 23, 2011 1:59 pm

marul je napisal/-a:Nameravam predelati avto na plin, zato sem prebral vseh 83 strani in ugotovil, da je kar 90% nakladanja in samohvale ter pljuvanja po drugih.
Pričakoval sem več realnih mnenj iz izkušenj, ne pa baba rekla, baba kazala.
Veliko je debate o potrebnem, nepotrebnem mazanju, hlajenju ventilov.

Zanima me, zakaj bi nekdo za vgraditev sitema dal večletno garancijo, če ne bi bil prepričan v delovanje svojega sistema, v svoje delo?

@plinaš: Koliko različnih sitemov si že preizkusil, dal vgraditi, koliko km si naredil z njimi (poleg Prinsa), da lahko trdiš, da je Prins najboljši oziroma so vsi ostali zanič?

Prosim, podajajte na forum le debate iz lastnih izkušenj, kako komu in kateri sistem deluje ali ne deluje, težave, kako ste jih odpravili, brezhibnost, cene, itd.- le tako človek dobi neki realen pogled na sisteme in lažjo odločitev, katerega vgraditi in kje, pri kom.

Lp

ne obremenjuj se z namerami ..predelaj in se vozi ... avto na plin ni za skeptike ampak za tiste , ki vedo kaj hočejo ...

mazanje in hlajenje ventilov .. o tem ni debate ..motorji , ki to rabijo to tudi morajo imet...ostali pa po želji ...

večletna garancija ... ja prins ima v ostalih državah 2 leti brez omejitve kilometrov... v sloveniji 5 let ali omejeno na 150,000 km.. kaj pa spada v garancijske pogoje pa piše v garancijski knjižici ... prebrati je treba tudi drobni tisk tam kjer ga imajo... nekateri dajejo zeloo dolgo garancijo na lastno - beri slovensko - roko .. tudi zaradi tržnega deleža , ki jim je težje dosegljiv s kvaliteto naprave in montaže ..

ne trdim , da so vsi ostali zanič ... ne mi pokladat besed v usta če to ni res ... plineks kot en "najboljših " seveda takoj za "najboljšim" G1 : ne eni in ne drugi se niso odzvali na izziv vzporedne vgradnje v dva različna tipa vozil - enega vsakdanjega povprečnega in enega visoko zmogljivega po možnosti z zelo občutljivimi ventili .. se mi zdi da so pomislili na težave , ki bi sledile ... in insignia 1,6 turbo tudi ni ravno primeren avto za predelavo .. sploh pa ne za uveljavljanje garancije , ko ti gre najprej turbina potem pa zaropotajo še ventili...
ko bodo pa imeli take stroje kot jih ima prins predelane na plin , potem bodo pa šele lahko govorili - da so dobri ...ne pa da so najboljši ..

imam dva avta na plin s prins napravo in mi tudi pod razno ne pride na misel , da bi kdajkoli vgradil kaj drugega ... evo to je moje mnenje in še nekaterih drugih , ki so s prins-om zelo zadovoljni ... imam znanca , ki je na moje priporočilo dal vgraditi prins, njegov kolega pa nekaj drugega ... eh en je super zadovoljen ..

baje bodo pa pri plineksu sedaj vgradili plinsko napravo v nek AMG brez blokad ... in to za smešno nizko ceno ... za koliko pa pri njih vprašaj , če ti bodo zaupali .. no saj razumem zakaj ... ker jih konkurenca s takim - priznam , sicer blokiranim - avtom prehiteva za eno leto.. lani je bil cls 55 AMG razstavljen v ljubljani na sejmu - http://tinyurl.com/3t83uqm

pehiteva pa jih tudi z vbrizgom tekoče plinaste faze skozi bencinske injektorje ...kjer avto ne rabi več bencina ampak samo plin ... http://tinyurl.com/3n5vvee ... http://tinyurl.com/3wk5px4 ... je pa potrebno na vsake par let verjetno pokuriti tistih 25% bencina , ki mora biti v bencinskem tanku zaradi hlajenja bencinske črpalke , ki je seveda stalno v pogonu .. :hi

podajanje ..prosiš...nov ... ja seveda kot boš Vi rekel...
plin je cnej k bencin

brs
Novinec

Napisal/-a brs So jul 23, 2011 9:52 pm

Da ti še jaz odgovorim na nekatera od tvojih vprašnj:

Zakaj bi nekdo pri nas dal večletno garancijo, če nebi bil prepričan v delovanje svojega sistema?

Možnosti je več, lahko je pošten in prepričan v delovanje svojega sistema a lahko so tudi druge možnosti.
Lahko si misli da je to lahko poteza s katero bo pridobil kupce. Ko pa začnejo stvari odpovedovati, pa zapre zadevo.
Predlagam ti da preveriš vgrajevalce na BIZI pa boš videl da imajo nekateri blokirane račune in podobno. Takih se raje izogibaj. Če ima nekdo že blokiran račun, pozabi na garancijo. Na isti strani lahko preveriš tudi kaj je glavna dejavnost podjetja in videl boš da imajo nekateri znani vgrajevalci kot glavno dejavnost prodajanje pohištva in podobno.

Glede hlajenja ventilov.
Nekateri modeli to potrebujejo, drugi pa ne.
To lahko preveriš tako, da na italijanskih in nemških spletnih straneh poskusiš poiskati če so ti modeli kot ga imaš ti, imeli težave z ventili.
Za moj avtomobil (mercedes e 200 kompressor) teh težav ni, zato bi seveda bilo neumno če bi vgradil flash lube, valve care...
Če tvoj avtomobil tega ne potrebuje, ne vgrajevati. To je moje mnenje.

Jaz imam 3 mesece avto predelan na plin, zato ti veliko izkušenj ne morem posredovati.
Moram pa povedati, da mi po vgradnji lepo deluje in da mi zaenkrat ni bilo potrebno obiskati kakšnega serviserja. Zaenkrat sem prevozil 10000 km.
Glede porabe. Porabi mi nekje 15-20% več kot bencina. Poleg tega mi porabi še 0,2 l bencina na 100 km.
Tisti vgrajevalci, ki imajo izračune da je poraba skoraj enaka (2 do 4% večja) se po mojem mnenju lažejo in jaz jih nebi jemal resno.
Moj je znamke Zavoli.

Še glede plinaša.
Težko bomo našli koga, ki ima avtomobile od več sistemov. On je zadovoljen s Prinsom in o njem nam lahko pove svoje izkušnje. In tako je tudi prav.
Prins je seveda samo en od proizvajalcev teh sistemov. Na Nemških spletnih straneh boš zasledil da je drug Nizozemski sistem VIALLE ravno tako popularen, pa tudi cenovno je tam tam. Zato bi jaz težko verjel da je recimo Prins boljši od tega drugega Nizozenskega sistema. Če bi tako res bilo, bi Vialle že zdavnaj propadel.

Jaz imam recimo z Zavolijem zaenkrat dobre izkušnje, z njim nimam nobenih težav in mio lepo služi, a težko rečem da je boljši od katerega koli drugega sistema, ker drugih sistemov nisem imel in tega ne vem.

Moje mnenje je, da je bolj pomembno da ti vgrajevalec naredi vse prav, kot pa kateri sistem se izbere. Kar sem jaz govoril z drugimi, so imeli težave predvsem zaradi vgradnje in ne zaradi samega sistema.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Po jul 25, 2011 9:24 pm

brs je napisal/-a:Da ti še jaz odgovorim na nekatera od tvojih vprašnj:

Zakaj bi nekdo pri nas dal večletno garancijo, če nebi bil prepričan v delovanje svojega sistema?

Možnosti je več, lahko je pošten in prepričan v delovanje svojega sistema a lahko so tudi druge možnosti.
Lahko si misli da je to lahko poteza s katero bo pridobil kupce. Ko pa začnejo stvari odpovedovati, pa zapre zadevo.
Predlagam ti da preveriš vgrajevalce na BIZI pa boš videl da imajo nekateri blokirane račune in podobno. Takih se raje izogibaj. Če ima nekdo že blokiran račun, pozabi na garancijo. Na isti strani lahko preveriš tudi kaj je glavna dejavnost podjetja in videl boš da imajo nekateri znani vgrajevalci kot glavno dejavnost prodajanje pohištva in podobno.

Glede hlajenja ventilov.
Nekateri modeli to potrebujejo, drugi pa ne.
To lahko preveriš tako, da na italijanskih in nemških spletnih straneh poskusiš poiskati če so ti modeli kot ga imaš ti, imeli težave z ventili.
Za moj avtomobil (mercedes e 200 kompressor) teh težav ni, zato bi seveda bilo neumno če bi vgradil flash lube, valve care...
Če tvoj avtomobil tega ne potrebuje, ne vgrajevati. To je moje mnenje.

Jaz imam 3 mesece avto predelan na plin, zato ti veliko izkušenj ne morem posredovati.
Moram pa povedati, da mi po vgradnji lepo deluje in da mi zaenkrat ni bilo potrebno obiskati kakšnega serviserja. Zaenkrat sem prevozil 10000 km.
Glede porabe. Porabi mi nekje 15-20% več kot bencina. Poleg tega mi porabi še 0,2 l bencina na 100 km.
Tisti vgrajevalci, ki imajo izračune da je poraba skoraj enaka (2 do 4% večja) se po mojem mnenju lažejo in jaz jih nebi jemal resno.
Moj je znamke Zavoli.

Še glede plinaša.
Težko bomo našli koga, ki ima avtomobile od več sistemov. On je zadovoljen s Prinsom in o njem nam lahko pove svoje izkušnje. In tako je tudi prav.
Prins je seveda samo en od proizvajalcev teh sistemov. Na Nemških spletnih straneh boš zasledil da je drug Nizozemski sistem VIALLE ravno tako popularen, pa tudi cenovno je tam tam. Zato bi jaz težko verjel da je recimo Prins boljši od tega drugega Nizozenskega sistema. Če bi tako res bilo, bi Vialle že zdavnaj propadel.

Jaz imam recimo z Zavolijem zaenkrat dobre izkušnje, z njim nimam nobenih težav in mio lepo služi, a težko rečem da je boljši od katerega koli drugega sistema, ker drugih sistemov nisem imel in tega ne vem.

Moje mnenje je, da je bolj pomembno da ti vgrajevalec naredi vse prav, kot pa kateri sistem se izbere. Kar sem jaz govoril z drugimi, so imeli težave predvsem zaradi vgradnje in ne zaradi samega sistema.

Kratek povzetek tega teksta sem dobil od monterja iz belega mesta v obliki kratkega : biraj montera, ne sistem.......
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

marul
Nov uporabnik

Napisal/-a marul To jul 26, 2011 12:19 pm

Dal sem predelati avto, s prvim tankom plina je narejenih 600km - 8l/100km, daljše relacije, o porabi benzina pa še nimam podatka.
Povprečna poraba benzina je bila 8l/100km + benz za štart, avto vozimo 4, torej 4 različni načini vožnje, bolj objektivna poraba plina bo seveda po več pokurjenih tankih.

Prvi vtisi - z vožnjo na plin sem zelo zadovoljen- ne opazim razlike med benzinom in plinom, prav tako ne med preklapljanjem benzin-plin - nobenega "cukanja".... ja , je razlika, ko tankaš. :D

Imam Daewoo Kalos, 1.4; 16v, l.2003, kupljen letos jan., 63000 km.

Plinski sistem sem dal vgraditi pri G-1 d.o.o. v Celju, 60 l rezervoar, brez dodatnega mazanja ventilov, ker ni potrebno.

Čeprav sem čisto svež uporabnik LPG-ja in če kdo okleva glede predelave na plin, si upam reči- ne bo ti žal!

Lp

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr jul 27, 2011 7:09 am

brs je napisal/-a:Da ti še jaz odgovorim na nekatera od tvojih vprašnj:

Še glede plinaša.
Težko bomo našli koga, ki ima avtomobile od več sistemov. On je zadovoljen s Prinsom in o njem nam lahko pove svoje izkušnje.

dejansko je kar nekaj ljudi , ki so že imeli v avtomobile vgrajene sisteme različnih proizvajalcev ali pa imajo v več avtomobilih različne naprave , le mi nimamo te sreče , da bi oni sodelovali v tej temi ..

pa še zanimivo branje o pogojih garancije za vialle : http://www.vialle.nl/lpg-producten/vial ... n.html?L=1 ..
koliko je to enih pogojev pa se znajdi če lahko...
plin je cnej k bencin

IvoV40
Nov uporabnik

Napisal/-a IvoV40 Pe jul 29, 2011 8:31 pm

Samo toliko, da sporočim. Pred kratkim sem se odločil, da tudi jaz prestopim na plin.

Po kar nekaj raziskav sem se odločil za PRINS sistem. Zmontirali so mi ga v Rafolčah.
Gre za avto z 220 kW in stvar dela do polnih obratov, nič preklapljanja ali cukanja.
Monter zadevo res obvlada - vse žičke so v zaščitnih ceveh, kar ni v cevi, je zavito v zaščitnem traku. Zadeva je sestavljena res odlično. Res sem dobil občutek, da si je vzel čas in obrazložil ves postopek predelave, skupaj sva določila mesta kej bo kaj itn...
Za čas, ko je bil avto na predelavi, sem dobil nadomestni avto - res zakon...

Temu kar sem doživel tam se reče odnos do stranke.

Lahko samo priporočim.

IvoV40
Nov uporabnik

Napisal/-a IvoV40 Pe jul 29, 2011 8:41 pm

Še tole kje bi lahko dobil seznam veh bencinskih postaj po Hrvaški in Avstriji z naslovi?

na plinske-crpalke.si sem našel seznam po Sloveniji, ne pa za hr in A, za tisto je smao zemljevid, bi pa imel rad prav seznam ...

Hvala
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov