marul je napisal/-a:@Vikking:
1. Slab odnos, hvala lepa, pa če imajo "zlati" plinski sistem.
2. "servis in prodaja olja brez računov", in če še te zafrkavajo- prijaviš na tržno in davčno inšpekcijo, pa lahko štacuno zaprejo.
Upam, da imaš vsaj od vgradnje račun, ker če ne, adijo garancija.
3. Vsekakor je najboljši sistem tisti, ki je prilagojen določenemu tipu vozilu, da pa je najcenejši najslabši ali najdražji najboljši, ne drži.
Pa saj se ve, kako se oblikuje cena in se jo da skoraj vedno znižat, včasih več, drugič manj.
marul je napisal/-a:Nameravam predelati avto na plin, zato sem prebral vseh 83 strani in ugotovil, da je kar 90% nakladanja in samohvale ter pljuvanja po drugih.
Pričakoval sem več realnih mnenj iz izkušenj, ne pa baba rekla, baba kazala.
Veliko je debate o potrebnem, nepotrebnem mazanju, hlajenju ventilov.
Zanima me, zakaj bi nekdo za vgraditev sitema dal večletno garancijo, če ne bi bil prepričan v delovanje svojega sistema, v svoje delo?
@plinaš: Koliko različnih sitemov si že preizkusil, dal vgraditi, koliko km si naredil z njimi (poleg Prinsa), da lahko trdiš, da je Prins najboljši oziroma so vsi ostali zanič?
Prosim, podajajte na forum le debate iz lastnih izkušenj, kako komu in kateri sistem deluje ali ne deluje, težave, kako ste jih odpravili, brezhibnost, cene, itd.- le tako človek dobi neki realen pogled na sisteme in lažjo odločitev, katerega vgraditi in kje, pri kom.
Lp
brs je napisal/-a:Da ti še jaz odgovorim na nekatera od tvojih vprašnj:
Zakaj bi nekdo pri nas dal večletno garancijo, če nebi bil prepričan v delovanje svojega sistema?
Možnosti je več, lahko je pošten in prepričan v delovanje svojega sistema a lahko so tudi druge možnosti.
Lahko si misli da je to lahko poteza s katero bo pridobil kupce. Ko pa začnejo stvari odpovedovati, pa zapre zadevo.
Predlagam ti da preveriš vgrajevalce na BIZI pa boš videl da imajo nekateri blokirane račune in podobno. Takih se raje izogibaj. Če ima nekdo že blokiran račun, pozabi na garancijo. Na isti strani lahko preveriš tudi kaj je glavna dejavnost podjetja in videl boš da imajo nekateri znani vgrajevalci kot glavno dejavnost prodajanje pohištva in podobno.
Glede hlajenja ventilov.
Nekateri modeli to potrebujejo, drugi pa ne.
To lahko preveriš tako, da na italijanskih in nemških spletnih straneh poskusiš poiskati če so ti modeli kot ga imaš ti, imeli težave z ventili.
Za moj avtomobil (mercedes e 200 kompressor) teh težav ni, zato bi seveda bilo neumno če bi vgradil flash lube, valve care...
Če tvoj avtomobil tega ne potrebuje, ne vgrajevati. To je moje mnenje.
Jaz imam 3 mesece avto predelan na plin, zato ti veliko izkušenj ne morem posredovati.
Moram pa povedati, da mi po vgradnji lepo deluje in da mi zaenkrat ni bilo potrebno obiskati kakšnega serviserja. Zaenkrat sem prevozil 10000 km.
Glede porabe. Porabi mi nekje 15-20% več kot bencina. Poleg tega mi porabi še 0,2 l bencina na 100 km.
Tisti vgrajevalci, ki imajo izračune da je poraba skoraj enaka (2 do 4% večja) se po mojem mnenju lažejo in jaz jih nebi jemal resno.
Moj je znamke Zavoli.
Še glede plinaša.
Težko bomo našli koga, ki ima avtomobile od več sistemov. On je zadovoljen s Prinsom in o njem nam lahko pove svoje izkušnje. In tako je tudi prav.
Prins je seveda samo en od proizvajalcev teh sistemov. Na Nemških spletnih straneh boš zasledil da je drug Nizozemski sistem VIALLE ravno tako popularen, pa tudi cenovno je tam tam. Zato bi jaz težko verjel da je recimo Prins boljši od tega drugega Nizozenskega sistema. Če bi tako res bilo, bi Vialle že zdavnaj propadel.
Jaz imam recimo z Zavolijem zaenkrat dobre izkušnje, z njim nimam nobenih težav in mio lepo služi, a težko rečem da je boljši od katerega koli drugega sistema, ker drugih sistemov nisem imel in tega ne vem.
Moje mnenje je, da je bolj pomembno da ti vgrajevalec naredi vse prav, kot pa kateri sistem se izbere. Kar sem jaz govoril z drugimi, so imeli težave predvsem zaradi vgradnje in ne zaradi samega sistema.
brs je napisal/-a:Da ti še jaz odgovorim na nekatera od tvojih vprašnj:
Še glede plinaša.
Težko bomo našli koga, ki ima avtomobile od več sistemov. On je zadovoljen s Prinsom in o njem nam lahko pove svoje izkušnje.
Prins je seveda samo en od proizvajalcev teh sistemov. Na Nemških spletnih straneh boš zasledil da je drug Nizozemski sistem VIALLE ravno tako popularen, pa tudi cenovno je tam tam. Zato bi jaz težko verjel da je recimo Prins boljši od tega drugega Nizozenskega sistema. Če bi tako res bilo, bi Vialle že zdavnaj propadel.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov