ejsim je napisal/-a:Seveda, da lažejo. Od tega, da napumpajo gume na 10 barov (ok, pretiravam), do zakrivanja lukenj, izklapljanju vseh živih porabnikov v avtomobilu, itd.
Je pa hecno..jaz recimo skoraj vsak normalen dizel (1.5-1.9 dizel z 85-130KM), ki sem ga vozil, spravim na nekih 6,5-6,8 lit. Očitno prilagodim vožnjo avtomobilu tako, da se stalno sučem okrog take porabeMa razlike je max 0,2 lit /100km.
maniaxxx je napisal/-a:ejsim je napisal/-a:Seveda, da lažejo. Od tega, da napumpajo gume na 10 barov (ok, pretiravam), do zakrivanja lukenj, izklapljanju vseh živih porabnikov v avtomobilu, itd.
Je pa hecno..jaz recimo skoraj vsak normalen dizel (1.5-1.9 dizel z 85-130KM), ki sem ga vozil, spravim na nekih 6,5-6,8 lit. Očitno prilagodim vožnjo avtomobilu tako, da se stalno sučem okrog take porabeMa razlike je max 0,2 lit /100km.
Mogoče se pa voziš več kot 110 na AC
maniaxxx je napisal/-a:6.5-6.8 dosegaš porabo pri kakšnih relacijah? Mesto/AC? sam imam porabo na svoji vsakodnevni poti do službe in nazaj okoli 5.5 ali celo manj...
maniaxxx je napisal/-a:Do službe in nazaj niti ne morem hitreje kot grem, na AC pa vozim zadnje čase bol malo.
King1 je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Do službe in nazaj niti ne morem hitreje kot grem, na AC pa vozim zadnje čase bol malo.
Mhmm.... izgovori...![]()
lp
.com je napisal/-a:veš kaj je včeraj rekel?
DA RAZMIŠLJA O NAKUPU GOLFA TSI
maniaxxx je napisal/-a:6.5-6.8 dosegaš porabo pri kakšnih relacijah? Mesto/AC? sam imam porabo na svoji vsakodnevni poti do službe in nazaj okoli 5.5 ali celo manj...
ejsim je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:6.5-6.8 dosegaš porabo pri kakšnih relacijah? Mesto/AC? sam imam porabo na svoji vsakodnevni poti do službe in nazaj okoli 5.5 ali celo manj...
Hja..relacija.. Ponavadi je tako -> najprej kakih 5 km mesta & semaforjev, nekaj tudi vožnje in ustavljanja v hrib (dokler prilezeš do semaforja), potem cca 5 km relacije, hitrost okrog 80-100 km/h (odvisno od prometa), potem kakih 10km AC, potem spet relacije nekih 10 km, vendar hitrosti 60-90 km/h. Dosti krat tovornjaki in prehitevanje oz ustavljanje.
Druga pogosta relacija pa je 5 km mestna, in potem 40km AC.
Ampak moram priznati, da se ne trudim voziti ekonomično. To je tudi razlog, da vozim turbo-dizla. Ima dovolj moči/navora, glede na kW, poraba pa je okrog 6 lit. Bencinarji so mi super, sploh turbo-benc, ampak mi tam ne znese pod 8,5 (ti srednje-povprečno močni benc). Pa dejansko sploh ne divjam - da bi ga celo AC recimo držal na 200km/h in take fore. Samo pač mal bolj dinamično.
maniaxxx je napisal/-a:.com je napisal/-a:veš kaj je včeraj rekel?
Al sem že tok star al pa res ne smem več mešat pijače
IcEm4n je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:.com je napisal/-a:veš kaj je včeraj rekel?
Al sem že tok star al pa res ne smem več mešat pijače
Mešat Coca Colo pa Cockto je hudič![]()
![]()
.com je napisal/-a:veš kaj je včeraj rekel?
Napišite model , motor (dizel/bencin, moč), letnik, povprečno porabo, ki jo vi dosegate
onlinek3xxx je napisal/-a:ford focus 1.6 tdci 2008
6,3 kombinirana poraba... naredil sem pa sele 6k km, pomoje bo se malo padla =)
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov