Gosic je napisal/-a:V torek, ob 07.50 na Viču, izvoz iz AC se zahvaljujem kombiju, ki gleda v zunanja ogledala. Kombi je bel VW Transporter. Po levem pasu sem ga prehiteval in vozilo pred njim. Bil sem na pol kombija, ko se je odločil prehitevat vozilo pred njim. Najlepša hvala Korejcem, za dobre zavore. V zahvalo mu nisem mogel niti pohupati.
lisko je napisal/-a:Gosic je napisal/-a:V torek, ob 07.50 na Viču, izvoz iz AC se zahvaljujem kombiju, ki gleda v zunanja ogledala. Kombi je bel VW Transporter. Po levem pasu sem ga prehiteval in vozilo pred njim. Bil sem na pol kombija, ko se je odločil prehitevat vozilo pred njim. Najlepša hvala Korejcem, za dobre zavore. V zahvalo mu nisem mogel niti pohupati.
Mrtvi kot?
~toMmy~ je napisal/-a:zajbel, ne vem a si ti dejansko tako zarukan(/nerazgledan in prepričan v svoje mnenje) al samo rad konstantno iščeš dlake v jajcu...Jaz ti lahko odgovorim na to vprašanje! DA, DA in DA, njegovo početje po tvojem opisu sodeč je bilo čisto pravilno, tudi če se najde kakšen člen v zakonu, ki kaže drugače (pa dvomim da bi ga kak strokovnjak tako interpretiral), če kombi ni ravno "slalomiral". Skrajni desni pas v teoriji ne more bit najbolj prazen, je pa lahko ob toliko nesposobnih voznikih na naših cestah. Torej po tvojem mnenju bi moral on ali upočasnit na nivo kemperjev na srednjem in prehitevalnem pasu ali se pa pridružit čredi nesposobnežev, da bi lahko vozil hitreje? Če je bil desni pas tako prazen, da se je dalo vozit hitreje kot po srednjem, bi morali tisti iz srednjega zavit na desnega in potem bi lahko (v teoriji) kemperji iz prehitevalnega šli na srednjega. Ampak ne, pri nas uspe dobesedno dvema avtoma naredit gužvo na TROPASOVNICI, ker en vozi 120km/h po srednjem, drugi ga pa s 123 km/h prehiteva po prehitevalnem, na desnem pa nikjer nikogar!
Če je na desni prosti oz. tudi če je 200m naprej tovornjak, se gre na desnega in pika. Če se kdo potem, ko dohiti nekoga počasnejšega, ni sposoben vključit nazaj na pas bolj levo, naj se vozi samo po desnem oz. naj vsem naredi uslugo in vrže vozniško v koš ter proda avto komu, ki je dejansko sposoben vozit.
Zdaj pa ti meni iskreno odgovori, kako pogosto greš v Sloveniji na tropasovni AC na skrajni desni pas? Zanima me tudi, če se zavedaš, da desni pas NI rezerviran za tovornjake?
gecco je napisal/-a:Sem mislil da sem doživel že vse možne situacije v rondojih, ampak včerajšnja me je pa spet presenetila do konca...vozim se za šoferjem frišnega BMW 320d karavan, prideva do rondoja (z enim pasom in 3 izhodi), se zapeljeva notri, nakar on sredi rondoja zavira na polno zato da spusti avto iz naslednjega uvoza v rondo (en avto, ne da je bila kakšna kolona ki je full čakala, prazno je bilo). Saj človek poskuša biti pozoren na cesti in predvideti situacija ampak kretenizem določenih oseb je pa preko vseh meja!
a_sist je napisal/-a:gecco je napisal/-a:Sem mislil da sem doživel že vse možne situacije v rondojih, ampak včerajšnja me je pa spet presenetila do konca...vozim se za šoferjem frišnega BMW 320d karavan, prideva do rondoja (z enim pasom in 3 izhodi), se zapeljeva notri, nakar on sredi rondoja zavira na polno zato da spusti avto iz naslednjega uvoza v rondo (en avto, ne da je bila kakšna kolona ki je full čakala, prazno je bilo). Saj človek poskuša biti pozoren na cesti in predvideti situacija ampak kretenizem določenih oseb je pa preko vseh meja!
Včeraj v NM v krožišču 'tableta' ... Ženska na notranjem pasu krožišča pred mano zabremza na polno, se ustavi in z desnim smerokazom na mestu čaka, da se desni pas sprazni, da je lahko odpeljala proti krki..dobro, da so bili vozniki za menoj skoncentrirani na dogajanje..
Policijo pozivam, naj imajo v vsakem krožišču patrulijo in colajo. Se bodo telebani že naučili..
~toMmy~ je napisal/-a:Glavno da je v igri Gosic, VW in korejske bremze.Zakaj imam občutek, da v primeru, da bi bil kombi recimo Hyundai, tega ne bi objavljal tukaj oz. se vsaj ne bi zahvaljeval "korejskim bremzam"...
Drugač je pa ta mrtvi kot pri kombiju lahko zelo smotan in čisto možno, da je pogledal v ogledalo, pa ni ničesar opazil.
zajbel je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:zajbel, ne vem a si ti dejansko tako zarukan(/nerazgledan in prepričan v svoje mnenje) al samo rad konstantno iščeš dlake v jajcu...Jaz ti lahko odgovorim na to vprašanje! DA, DA in DA, njegovo početje po tvojem opisu sodeč je bilo čisto pravilno, tudi če se najde kakšen člen v zakonu, ki kaže drugače (pa dvomim da bi ga kak strokovnjak tako interpretiral), če kombi ni ravno "slalomiral". Skrajni desni pas v teoriji ne more bit najbolj prazen, je pa lahko ob toliko nesposobnih voznikih na naših cestah. Torej po tvojem mnenju bi moral on ali upočasnit na nivo kemperjev na srednjem in prehitevalnem pasu ali se pa pridružit čredi nesposobnežev, da bi lahko vozil hitreje? Če je bil desni pas tako prazen, da se je dalo vozit hitreje kot po srednjem, bi morali tisti iz srednjega zavit na desnega in potem bi lahko (v teoriji) kemperji iz prehitevalnega šli na srednjega. Ampak ne, pri nas uspe dobesedno dvema avtoma naredit gužvo na TROPASOVNICI, ker en vozi 120km/h po srednjem, drugi ga pa s 123 km/h prehiteva po prehitevalnem, na desnem pa nikjer nikogar!
Če je na desni prosti oz. tudi če je 200m naprej tovornjak, se gre na desnega in pika. Če se kdo potem, ko dohiti nekoga počasnejšega, ni sposoben vključit nazaj na pas bolj levo, naj se vozi samo po desnem oz. naj vsem naredi uslugo in vrže vozniško v koš ter proda avto komu, ki je dejansko sposoben vozit.
Zdaj pa ti meni iskreno odgovori, kako pogosto greš v Sloveniji na tropasovni AC na skrajni desni pas? Zanima me tudi, če se zavedaš, da desni pas NI rezerviran za tovornjake?
Če nadaljujemo tole s kombijem je po tvoje očitno vseeno, kako se prehiteva. V tem primeru je bilo kar nekaj prometa na srednjem pasu, na prehitevalnem pa je bil promet tekoč. Drugače tudi ne bi vedel, kaj je ta kombi počel. Samo da smo nekateri prehitevali po prehitevalnem pasu, kombi pa stalno po desnem pasu. Po tvoji teoriji je to celo boljša možnost, ker s prehitevalnega pasu se moraš vračat nazaj na desnega, po desnem pasu pa lahko kar pelješ.
Pa še ena situacija od mojega kolega. Na izpitu je padel, ker je vozil po desnem pasu hitreje od enega na prehitevalnem. A se ti zdi fer, da nekateri, ki bi radi imeli izpit, ga zaradi tega ne dobijo. Nekateri, ki pa ga že imate, pa se vam to sploh ne zdi prekršek.
Skrajni desni pas na tropasovni cesti pa uporabljam vedno, kadar ga lahko, in tudi vem, komu je namenjen.
Gosic je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Glavno da je v igri Gosic, VW in korejske bremze.Zakaj imam občutek, da v primeru, da bi bil kombi recimo Hyundai, tega ne bi objavljal tukaj oz. se vsaj ne bi zahvaljeval "korejskim bremzam"...
Drugač je pa ta mrtvi kot pri kombiju lahko zelo smotan in čisto možno, da je pogledal v ogledalo, pa ni ničesar opazil.
Oprosti za spotikanje,da padec ni bolel :P. Upam da nisem prilil dodatnega bencina v tej vročini
Sicer pa potem moram jaz gledat ostalim udeležencem v prometu mrtvi kot? Lahko v naslednjem primeru ko bom prehiteval na AC, kar sam zapeljem v ograjo in dol z ac? Kako si ti to razlagaš Tomi boy? Torej ker je Gosič doživel skoraj nesrečo, je Gosič kriv za nesrečo, ali kako drugače? Ali zato, ker je bil omenjen VW? Ali pa korejske bremze? Torej drugič naj napišem? Skoraj me kombi zbil, na pol sem bil, hvala bremzam. adijo. Tako? Evo, da te seznanim. Črni vozili sta kombi in avto, rdeče vozilo sem jaz. Cesta je dvopasovna.
Sicer pa bom drugič kar napisal Tomiwagen, da nebo kdor preveč užaljen, če nekdo omeni znamko....
speedfreak je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:@speedfreak, pa kako si lahko tak norec, da prehitevaš retardirance po desni?! Da te ni sram tako se delat norca iz umsko zaostalih?!
Sramujem se svojega početja i am a bad person
Drocky je napisal/-a:reč kar hočeš, sam so svije, al policaji al pa novinarji. Kje sta pa vzroka za drugi dve nesreči? Temu se reče manipuliranje oz. daj ljudem kost za glodat pa bojo spregledali kaj drugega... Pa to se dogaja na vseh področjih, ne sam pri poročanju o prometnih nesrečah.
IcEm4n je napisal/-a:Mislm, da mam spet za kak mesec al pa dva dost (naših) avtocest....![]()
![]()
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov