Debate, ki niso vezane na ostala področja...

REMUS1234
Nov uporabnik

Napisal/-a REMUS1234 Če nov 01, 2007 7:38 pm

kolikokšno življensko dobo imajo xsenon približno :(

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če nov 01, 2007 10:57 pm

Nisi napisal, kaj točno od xenona in ali je to kit ali serijski xenon v novem avtu že. Žarnice, kolk imajo dobo ali balasti. ;)
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

REMUS1234
Nov uporabnik

Napisal/-a REMUS1234 Pe nov 02, 2007 6:09 pm

zanima me serisko vgrajen xsenon

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Pe nov 02, 2007 9:10 pm

Čist odvisno. Lahko ti drži dolgo časa, jaz sem mel v A4 star xenon 6, 7 let pa je špilal vredu. Lahko pa da ti po par letih že. En uporabnik foruma, dejvi ima nick, mu je šel računalnik na A4 B6 modelu. Nevem točno ker letnik.

Pri žarnicah pa je tud tak. Vidim dokaj nove avtomobile, pa že zgubila kakšna žarnica svetilnost. Jaz mam doma xenon žarnice stare 2 leti, pa še svetijo lepo. Vzel sem jih iz Audija ven, ker sem mislil da bojo nove kaj boljše, pa sem ugotovil, da ni blo neke razlike. Pol sem pa tak prodal avto.

Točno nemoreš napovedat kdaj bo crknilo. :)

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Pe nov 02, 2007 9:15 pm

Ja, Lumpy se me je spomnil. Šla sta mi oba balasta pri tovarniškem xenonu. Crknila sta praktično prej kot pa žarnice. Avto pa je star 4 leta in pol. Zelo različno torej crkavajo te stvari. Srečen tisti, ki mu držijo sedem let! 8)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Pe nov 02, 2007 10:53 pm

@dejvi, a ti ni samo eden crknil? :shock: Ka oba že al kak? Kak se pa voziš? Al si že porihtal? :evil:

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki So nov 03, 2007 8:02 pm

:evil: Dajte mi povedt a se je na besede šefa Digitklika kaj za zanest zdaj me že cca 14 dni pregovarja, da dobi nove komplete vsakič z drugim izgovorom, sedaj najbi jih včeraj dobil pa ga nisem mogel priklicati, ga pokličem v ponedeljek, da vidim če je dobil in ali mi bo resnično zamenjal komplet kit :!: :?: :? zdaj sem pa že :evil: :twisted: jezen.
Drgač se bom pa :bonk ker sem kupil in vrgel keš stran. :cry:

Uporabniški avatar
vajenc
Nov uporabnik

Napisal/-a vajenc So nov 03, 2007 9:19 pm

GO je napisal/-a::evil: Dajte mi povedt a se je na besede šefa Digitklika kaj za zanest zdaj me že cca 14 dni pregovarja, da dobi nove komplete vsakič z drugim izgovorom, sedaj najbi jih včeraj dobil pa ga nisem mogel priklicati, ga pokličem v ponedeljek, da vidim če je dobil in ali mi bo resnično zamenjal komplet kit :!: :?: :? zdaj sem pa že :evil: :twisted: jezen.
Drgač se bom pa :bonk ker sem kupil in vrgel keš stran. :cry:

Zamenjal ti verjetno bo, ko jih dobijo, če ne, pa lahko zahtevaš vračilo denarja. Je pa res, da so pravi pocarji (glede xenon kitov), saj jih prodajo kot baterije in kaj več kot prodat ne znajo.

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi So nov 03, 2007 9:24 pm

Ja lumpy zdaj mi je še ta drugi, tako da sem čisto brez osvetlitve. Zakaj bi mi samo eden, če mi pa lahko oba :( Zdaj pa samo meglenke rulzzzz. Mam nesrečo zadnje cajte res. BTW na AC mi je še prednjo šipo strlo, tako da samo :bonk

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Ne nov 04, 2007 1:32 am

@dejvi, bed ne :( Sej šajbo maš verjetno zavarovano jel? Kolk pa bojo balasti stali oz. računalniki?

@GO, glede digitklika mam jaz dobre in slabe izkušnje. S kolegi smo imeli group buy. No, klicala sma ga s kolegom 1 teden, da smo se zmenli kako pa kaj, pa kako je s ceno. Rekel je, če nas je 5, da bo dal na 1 xenon kit €5 popusta, pomeni komad €85. Potem smo čakali, več kot teden dni, če ne kar 14 dni, da je človek sploh dobil pošiljko. Tud nam je pravil, ko smo ga klicali, da dobi takrat pa takrat 300 komadov kitov. In končno kiti prispejo. Kolega se vsede v avto, in gre v Domžale po kite. Naročli smo jih 6 komadov. In kaj na koncu reče tip na Digitkliku, da bo cena €90 po komadu. Če pa bi vzeli 10 komadov, bi pa bil popust €5 na komad. A na bolhi ma napisano, da je deseti xenon kit zastonj oz. enden zraven zastonj. Tu nas je tak napizdo da bolj ni mogo. Prasec je bil lahko srečn, da smo meli group buy da je nekaj pokasiral, pa bi lahko kak euro spustil tak kot je reko na začetku.
Dobra stran pa je, da mi kit še zaenkrat dela. :D

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne nov 04, 2007 1:36 am

Za ceno 90 evrov ma tudi H4 bixenon kite al so le ti dražji?

Kak se pa pol te žarnice obnesejo če jih voda zalije? Ker se zgodi tudi da grem u tako vodo da so luči pod vodo..... s halogenkami ni blema....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Ne nov 04, 2007 1:41 am

Za bixenon nevem če jih sploh drži. ČE pa jih, pa nevem za ceno, ker nima na bolhi nič napisano oz. vsaj mel ni ko sem nazadnje gledal gor.

Za v vodo pa nevem kako se obnesejo. Pravijo da naj balastom nebi škodila voda, te pa nevem. Jaz perem avto skoz z vapom, pa tud pod havbo more voda špricat, ko grem tam mimo z ročko, balast pa je čist blizu vetrobrana pod haubo, pa zaenkrat ni problema. Kako pa je, če bi jih v vodo namakal pa nevem :lol:

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Ne nov 04, 2007 8:30 pm

Ja fajn bomo pa še mal čakal. Kaj hočmo če so pocarji kot praviš Vajenc.
Danes je bil kolega pr men k ma na Audiju 100 93 l Xenon kite montirane pa mu že leto dni špila k šus. ma pa leče tok da sveti bombastično.
Drgač ma pa orng mašinco pod haubo mislim da blizu 300 konjičkov, nevem natančno mal čipiran.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne nov 04, 2007 9:23 pm

Polooo je napisal/-a:
adis je napisal/-a:
Golden eye je napisal/-a:ma kdo kakšen pameten izgovor če te dobi policaj z xenonkami + luč parabola?

samo tole povej pa ti policaj ne bo nič težil:

"nism jst majkemi"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://youtube.com/watch?v=n0auMZTRR1o
:lol:

LOL , waznt mi, majke mi :P

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Po nov 05, 2007 3:49 pm

da še jaz nekaj zakompliciram,nekaj mi ni jasno
nekje v teh 85 stranih je bla debata da pri novejših avtih orginal ni nikoli parabola xenon da mora bit leča bla bla da parabola slepi in tako naprej.
zaj pa prilagam sliko orginal luči xenon za tovornjak scania r za doplačilo.serijsko imajo motno steklo.xenon pa clear glass ampak PARABOLO
zato mi pa zaj čisto nič ni jasno zakaj ni leče če že tak slepi parabola
Slika
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Po nov 05, 2007 4:07 pm

Še enkrat......

če je parabola nareta za xenon oz. prirejena, potem ne slepi tako kot tiste, ki so za halogenke.
Enkrat sem že napisal prejšnji teden, pa bom še enkrat, primerjaj Laguno ali enga Volvota, ki ima parabolo, pa eno X vozilo s clear steklom pa naknadno vgrajenim xenonom, pa mi povej razliko.
So pa začeli tud v te avte že leče vgrajevat.
Zakaj je na tej Scaniji tak....mogoče cena izdelave žarometa? Ker nekateri avtobusi imajo lečo tud že pa xenon.

LP

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po nov 05, 2007 4:20 pm

Lumpy
daj mi nekaj razloži in to utemeljeno in ne kar nekaj kar si slišal!!

kaj je razlika če je svetlobni vir xenon ali žarilna nitka!!! glede uporabe v paraboli mislim!!
kaj naj bi bilo po tvoje prirejeno za xenon žarnico!

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Po nov 05, 2007 4:23 pm

Fantje Digitklik se je zbudu so dobil nove kite kdor jih rab naj gre čim prej iskat ker so k vroče žemljice, men ga je zamenjal zdaj bomo pa zmontiral pa da vidmo kako dela.Ma pa spet v novih nekih x škatlah no saj je vseen sam da bi delal.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Po nov 05, 2007 4:31 pm

Gricko je napisal/-a:Lumpy
daj mi nekaj razloži in to utemeljeno in ne kar nekaj kar si slišal!!

kaj je razlika če je svetlobni vir xenon ali žarilna nitka!!! glede uporabe v paraboli mislim!!
kaj naj bi bilo po tvoje prirejeno za xenon žarnico!

Verjetno sam vidiš, da ima xenon dost bolj močno svetlobo od halogenke, žarilne nitke.
Glede na to, da je močnejša, more biti fokus brez leče malo drugače naret, oblikovan, da ne blešči tak.
Če pa se motim, me pa ti popravi ali pa kdo drug. Ker ko gledam na lastne oči avte po cesti, me avti s xenonom serijsko v parabolah ne slepijo. Kar pa nemorem trdit za takšne ki so dali kasneje vgradit xenon in še po možnosti menjali fokus za novega s clear steklom. Tud kolega je nardil to na svojem avtu, pa ma dva reflektora na avtu.

Off: Pa nerabiš se dret (!!!!!.press) , ker ti nisem nič naredil. Pa tud pisal nisem nikjer, da sem to slišal.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov