Debate, ki niso vezane na ostala področja...

sdkcus76
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a sdkcus76 Pe jul 29, 2011 10:51 pm

matejhoc
Nov uporabnik

Napisal/-a matejhoc So jul 30, 2011 4:18 pm

Mare77 je napisal/-a:Meni laže potovalni računalnik za 1 do 2 litra preveč. Vse kar je pod 8 litrov porabe po BC je dobro zame. Za orientacijo uporabljam izračun BC o porabi in stanje prevoženih kilometrov od zadnjega tankanja. Ponavadi jih naredim z enim tankom okoli 500km. Sanjam o tem, da bi jih kdaj naredil 600 :) Ene dvakrat sem bil že zelo blizu.

Žena je ta teden prevozila 616km z enim tankom. Pravi, da je bilo še na zeleni, ko je šla tankat. Pogoji vožnje: 530km-avtocesta, hitrost- konstantna 110km/h. Ostali kilometri pa normalna vožnja po regionalkah in malenkost po mestu.
Sedaj ko zopet dela (porodniška) malo preizkuša porabo pri različnih hitrostih (130,120,110km/h).

lp

libero1
Nov uporabnik

Napisal/-a libero1 Pe avg 05, 2011 7:10 pm

torej spoštovani, dovolite mi nekaj misli. Jaz sem s Kio Sportagem naredil 100.000 km. Na plin seveda. Sistem je....kljub temu da so mi napovedovali škripanje, izdih oz. nekaj okoli ventilov...ker kao nimam sistema za mazanje ventilov, ki ja kao obvezen :D , Plinex. He. Poraba : 20% višja kot pri benzinu. Me ne zanimajo ostale zadeve okoli lastnikov Plinexa, ocenjujem plinsko napravo. Dela, popravljaji oz. štelali napravo za zmanjševanje porabe 10x ampak ni šlo. Vedno 20, tudi 30% višja kot benzin. Povprečje 10,2 / plina. 525 km z rezervoarjem. Ob zmerni , ampak res zmerni vožnji 9.2, to je rekord. Žal dosežen redko. Max 15 l pri vožnji do daske. Tankal vse povsod. Poceni na Kozini a ti v rezervoar s kapaciteto 56 l nalijejo tudi 58 l =P . Potem sem jim rekel zbogom. Tankal v Italiji, praviloma naredil 5% več kilometrov. Občasno sem to srečo imel tudi na Serminu v KP. Ampak tistemu tam na pumpi vedno pušča ventil ko tanka :-P . Torej, veliko uporabnega nisem napisal, nekaj osebnih izkušenj pa vendar. No, Hribar je dober dečko.
Pa še za konec, sicer sem o tem že pisal tam okoli 60-te strani.... ko sem popizdeval zaradi 20% višje porabe in govoril z vesoljno Slovenijo ter jim predlagal da mi ugradijo svoj sistem ampak da mi jamčijo 5% višjo porabo so ti monterji postali gluhi, skoraj nevedi :mrgreen: ...
zato sem pustil v avtu tega od Plinexa. Saj jim ne delam reklame, to so dejstva.
pozdrav.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe avg 19, 2011 9:57 pm

Morda kdo ve, zakaj je TušOil na Ptuju zaprt. Je bil že sploh od izgradnje kaj odprt?
Morda ga bo pa sedaj Mol oz. kdorkoli je že kupil TušOil odprl :D

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So avg 20, 2011 2:20 pm

tega pa še jaz ne razumem..

na strani butan plin verovškova .... :

NIKJER CENEJE!
Akcijska cena od 14.7. do 31.8.2011 le 0,680 €/l!

*Redna cena avtoplina 0,73 €/l za obe zgoraj navedeni lokaciji velja od 17.8.2011.

http://www.butanplin.si/avtoplin-29668/kje-nas-najdete/

moja mi je včeraj rekla , da se je podražal na 0,73€ pa sem šel pogledat ... kako lahko uradno objavljeno akcijo prekineš? nateg ali nategovanje ?
plin je cnej k bencin

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking So avg 20, 2011 2:55 pm

plinaš je napisal/-a: kako lahko uradno objavljeno akcijo prekineš? nateg ali nategovanje ?

Akcijo lahko vedno prekineš (do odprodaje zalog, itd...). Sicer če je objavljen datum od-do, je to sicer neoodgovorno do kupca. A z gorivom se lahko preseravajo, saj vedo če bodo še vedno cenejši kot konkurenca, ne boš rinil drugam.

So pa vsi podražali plin, tudi istrabenz, petrol in tuš.

brs
Novinec

Napisal/-a brs To avg 23, 2011 7:08 am

Na črpalki od Butan plina v Izoli je še vedno akcijska cena avtoplina od 68 centov. Predvidoma bo taka cena do konca akcije (tako vsaj pravi prodajalec). Včeraj sem tam tankal.

Mare77
Novinec

Kraj: Južno od LJ

Napisal/-a Mare77 Pe avg 26, 2011 11:43 am

brs je napisal/-a:Na črpalki od Butan plina v Izoli je še vedno akcijska cena avtoplina od 68 centov. Predvidoma bo taka cena do konca akcije (tako vsaj pravi prodajalec). Včeraj sem tam tankal.

Podobno ceno imajo še vedno Hrvatje, če je verjeti OMV in njihovim podatkom na internetu.

Ja, na Butan plinu se po mojem kar malo preveč preseravajo. Če bodo imeli premalo razliko, nas bo več tankalo tam, kjer ti bo zmanjkalo plina in ne bomo hodili samo na Verovškovo po plin. Če je razlika 1-2€ na tank se ti res ne splača. Vsaj 3€ bi bilo zame sprejemljivo, pa še to zato, ker se vozim vsak dan mimo njih po obvoznici ini so mi tako ob poti. Ta vikend bom raje tankal na Hrvaškem kot pa pri njih.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne avg 28, 2011 1:12 pm

brs je napisal/-a:Na črpalki od Butan plina v Izoli je še vedno akcijska cena avtoplina od 68 centov. Predvidoma bo taka cena do konca akcije (tako vsaj pravi prodajalec). Včeraj sem tam tankal.

če je to res poskeniraj račun pa bomo oddali prijavo ... ker to se mi zdi pa že preveč...ista firma dve različni ceni ...zame "no go" ...

se opravičujem ... ravno še enkrat pogledal in rezultat ? akcijska cena je samo še v izoli - popravili so stran in vrstice na njej... http://www.butanplin.si/avtoplin-29668/kje-nas-najdete/
plin je cnej k bencin

Mare77
Novinec

Kraj: Južno od LJ

Napisal/-a Mare77 Če sep 01, 2011 9:58 pm

Hrvatje so tudi podražili plin, samo je še vedno ceneje kot pri nas... 0,68€. V nedeljo me spet vidijo, ko se bom vračal domov...

Uporabniški avatar
mihouca
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mihouca Pe sep 02, 2011 12:20 am

Imam avto preedelan na plin: Chrysler Stratus l.1999 2.0L predelan pri 160.000km.

Predelan pri Hribarju, avto sem zjutraj pripeljal in ga popoldan prevzel, naprava Lovato(sekvenčni vbrizg) 1350 EUR + 30 EUR kit za krpanje gum(namesto rezervne gume tank) + 30 EUR tekočina za mazanje ventilov(1L za cca 30.000km) - zdaj sem jih naredil 20.000 in mi je ostalo še par dcl) + homologacija Remont Kranj 50EUR + 10EUR nova prometna

Problemi so bili edino v tem, da sem mu ga moral 3 krat pripeljati nazaj, da je naštimal oz ponovno mapiral, zaradi prevelike porabe, ker na tem modelu še ni vgrajeval naprave, po 3h obiskih se je poraba normalizirala.

Prvi servis na 10.000km prevoženih: 2x filter - 2x 16EUR, tekočina za mazanje ventilov 1dcl - 3EUR, delo 10EUR + DDV = 50EUR, opravljeno v pol ure - bil zraven
Naslednji servis na vsakih 20.000km.

Avto ima 131KM in se ne pozna čisto nič na moči motorja, poraba olja je enako kot na bencin(minimalna), avto deluje tišje.

Poraba kombinirano: bencin 9.5 - 10 L, max 13.5 L
plin 10.5 - 11 L, max 15 L cca 10% razlike

Avto tankam večinoma na Verovškovi, na petrolu se mi zdi da imajo slabši plin, v italiji imajo pa boljšega kot pri nas.

Garancija 5 let oz 100.000km.

Trenutno ima avto 180.000km, se pravi 20.000km na plin, tako da sem trenutno zelo zadovoljen z avtom.

Lp, Miha :D :D

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe sep 02, 2011 5:55 am

no tole je bil pa eden izmed konkretnejših postov te teme 8)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe sep 02, 2011 6:12 am

marul je napisal/-a:Zanima me, zakaj bi nekdo za vgraditev sitema dal večletno garancijo, če ne bi bil prepričan v delovanje svojega sistema, v svoje delo?

Tukaj lahko povem samo to, da garancija je res, ampak samo za vgrajeni sistem! Tu je hakelc! Ni pa garancije, da ti sistem ne bo uničil motorja!

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe sep 02, 2011 3:00 pm

cruiser1 je napisal/-a:
marul je napisal/-a:Zanima me, zakaj bi nekdo za vgraditev sitema dal večletno garancijo, če ne bi bil prepričan v delovanje svojega sistema, v svoje delo?

Tukaj lahko povem samo to, da garancija je res, ampak samo za vgrajeni sistem! Tu je hakelc! Ni pa garancije, da ti sistem ne bo uničil motorja!

kakor kje .... eni dajo eni ne dajo garancije ...pa saj ni bistvo ali ti jo dajo...bistvo je , da ti jo upoštevajo če pride do težav na ventilih...ali turbini ... no ravno za izpuh ti pa ne bodo garantirali , ker je več kondenza kot na bencinu...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe sep 02, 2011 7:12 pm

plinaš je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:

kakor kje .... eni dajo eni ne dajo garancije ...pa saj ni bistvo ali ti jo dajo...bistvo je , da ti jo upoštevajo če pride do težav na ventilih...ali turbini ... no ravno za izpuh ti pa ne bodo garantirali , ker je več kondenza kot na bencinu...

No ja kljub garanciji težko dokažeš, da je za okvaro motorja ali kakšnih drugih problemov kriva nepravilna, površna, nestrokovna...montaža plina.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe sep 02, 2011 9:32 pm

Zgodi se lahko tudi naslednje... (pa ravno danes)

NESREČE V PROMETU
02.09.2011 17:46
Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Ob 17.48 so v predoru Karavanke, občina Jesenice, posredovali gasilci GARS Jesenice, ker je osebnemu vozilu odpadel rezervoar za plin. Gasilci so plinsko jeklenko na mestu začepili in jo odpeljali iz predora. Prav tako so izmerili vsebnost plina v predoru, kjer ni bilo zaznati prisotnosti plina. Poškodovano vozilo so odstranili iz predora.

http://spin.sos112.si/spin2/javno/wap/d ... px?Vrsta=0

Kar me nekako preseneca pri vsej tej notranji montazi. Ocitno bo to v "garanciji".
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So sep 03, 2011 10:13 am

cruiser1 je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:

No ja kljub garanciji težko dokažeš, da je za okvaro motorja ali kakšnih drugih problemov kriva nepravilna, površna, nestrokovna...montaža plina.

do poškodb na motorju pri uporabi plina pride : na ventilih , sedežih ventilov in turbinah... za vse ostalo ( ležaji v motorju , drsne površine cilinder - bat , odmična gred - torej povsod kjer maže motorno olje ) je plin boljši kot bencin zaradi minimalne prisotnosti saj , ki nastanejo pri izgorevanju ter je na teh delih podaljšana življenska doba zaradi manjše obrabe pri rednih intervalih menjave olja... nekateri šparovci pa celo podaljšajo interval menjave olja - posledično je pač obraba enaka na isto število km a so dodatno prišparali ( ni pa to pametno )...

do poškodb na ventilih in sedežih ventilov pride zaradi nevsebnosti aditivov za mazanje sedežev in ventilov v plinu , kar je bencinu dodano , plinu pa tega ne dodajajo...zato obstaja dodatno mazanje http://www.prins.si/valve-care , ki pri večini avtomobilov z občutljivimi ventili in sedeži ( beri - 1. materiali zaradi šparanja manj kvalitetni - 2. ekstremno revna mešanica zrak/gorivo že na bencinu in tako posledično višja temperatura izgorevanja ter bolj obremenjeni materiali ) to težavo odpravi ali pa zmanjša na minimum ...
pri novem sistemu vbrizga tekočega plin skozi bencinske injektorje http://www.prinsautogas.com/en/products ... ystem.html pa te težave ne bo več - predvidevajo , da bo v roku 7-10 let delež motorjev z direktnim vbrizgom bencina okoli 85% ...

obstajajo motorji , za katere se pokaže , da so skoraj nekompatibilni s plinom , recimo insignia turbo ... v sloveniji je ena na kateri se je to že pokazalo... stolčeni ventili in potem še skurjena turbina ...
tudi pri turbini lahko pride do poškodb zaradi povišanih temperatur izpušnih plinov , kar pa je bilo verjetno posledica prerevne mešanice zrak/ plin ( verjetno zaradi doseganja manjšega % povišanja porabe lpg glede na bencin ) .. seveda so to za ta motor domneve ... dejansko se bo zvedelo za vzrok poškodb po strokovni analizi poškodovanih delov. ... lp
plin je cnej k bencin

bento
Nov uporabnik

Napisal/-a bento Po sep 05, 2011 12:59 pm

Zdravo, premišljujem, da bi si vgradil avtoplin v mojo mazdo 3 1.6 l. 2006. Na Plineksu so mi priporočili Zavoli sistem, ker naj bi bil prilagojen za mazde. Pravijo, da se poraba poveča do 4%, moč ostane ista in da že od vžiga deluje na plin in ne na bencin dokler se ne segreje. Zanima me če je kdo tukaj, ki ima mazdo in vgrajen Zavoli oz. kakšno je mnenje ostalih, ki imajo izkušnje z Zavolijem.

Hvala in lp

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po sep 05, 2011 1:11 pm

Moč ne more ostat ista, ampak se zmajša na plin
Lp

bento
Nov uporabnik

Napisal/-a bento Po sep 05, 2011 1:20 pm

Saj tudi meni se je to zdelo čudno, ampak tako so mi rekli. :-?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov