~toMmy~ je napisal/-a:Ne vem kje si ti te kao "moje" teorije našel, ampak da bi on moral bremzat zaradi kupa nesposobnežev na srednjem in prehitevalnem pasu, mi tudi ne gre v glavo...Če bi se vsi ostali v tvojem primeru vozili pravilno, ni nobene možnosti, da bi kombi imel na desnem pasu priložnost "stalno" prehitevat po desnem. A tega dejansko ne razumeš? Še enkrat, če ni slalomiral oz. res s pretirano hitrostjo vozil po desnu, mu dam čisto za prav. Če bi se vsi obnašali tako kot večina na prehitevalnem, bi bil skrajni desni pas PRAZEN.
zajbel je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Ne vem kje si ti te kao "moje" teorije našel, ampak da bi on moral bremzat zaradi kupa nesposobnežev na srednjem in prehitevalnem pasu, mi tudi ne gre v glavo...Če bi se vsi ostali v tvojem primeru vozili pravilno, ni nobene možnosti, da bi kombi imel na desnem pasu priložnost "stalno" prehitevat po desnem. A tega dejansko ne razumeš? Še enkrat, če ni slalomiral oz. res s pretirano hitrostjo vozil po desnu, mu dam čisto za prav. Če bi se vsi obnašali tako kot večina na prehitevalnem, bi bil skrajni desni pas PRAZEN.
Če bi vsi vozili tako, kot bi morali, potem te teme sploh ne bi bilo. Še vedno pa nisi napisal, kje piše, da to ni 'prehitevanje, oziroma, da je na avtocesti dovoljeno prehitevat po desni.
joztom je napisal/-a:Jaz tudi vedno vozim po praznem voznem pasu izključno do omejitve in me oni tepci na levi ne zanimajo, pa jbš policijo. Pa tudi dosledno prvi na levi pogrunta na koncu, da je bila zajebacija jalova in da se je blamiral. Potem pa rogovili in se gre lutkovno gledališče, kar pa naj obravnavajo za to namenjene ustanove. Zdaj imam mrtvoudni počasni in težki kombi s 163 kojni, ampak mi je stalni tempo pomemben in temu jaz rečem varčevanje, čim manj nažigat po gasu in spreminjat stalno hitrost, če je vozni pas frej. Včasih pa je bilo drugače, kazni so bile nižje in si lahko pohodil svoj V6 do čez 250, ker avto še ni imel blokade, tam pa taki odnehajo drugič in za stalno. In večinoma nagajajo nedeljski spoliranci brez izkušenj.
odprti clio je napisal/-a:Napisal sem zato, ker nekateri nočejo dojet, da obstaja vožnja mimo.
53. »vožnja mimo« je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega prometa, ki se ne premika, objekta ali ovire na vozišču;
zajbel je napisal/-a:odprti clio je napisal/-a:Napisal sem zato, ker nekateri nočejo dojet, da obstaja vožnja mimo.53. »vožnja mimo« je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega prometa, ki se ne premika, objekta ali ovire na vozišču;
Ne bi rekel, da je bilo tole tvoja vožnja mimo. Je bilo še vedno prehitevanje.
odprti clio je napisal/-a:Vožnja mimo je tudi vožnja kolone mimo druge, ne glede na pas.Iskal ne bom, a se spomnim, da sem nekaj takega prebral.
Lej, naj me policist ustavi, tudi kazen naj napiše. Se ne mislim sekirat, četudi ne bo hotel poslušati vljudne razlage dogodka. Še naprej se bom zase brigal in skrbel zase - da pridem na cilj, da vozim tekoče in da ostanem skupaj s svojim ljubljenčkom nepoškodovan.
PS: že nekaj dni čakam, če se bo na forumu javil lastnik bele astre GTC... G. Jaka M**da, je z Letališke zapeljal desno na obvoznico (smer NM) in se po klančku peljal konstantno 45 km/h po mojem števcu. kdor pozna, ve da sta tam dva pasova. S tako hitrostjo se pa tam samo s*anje dela, ker je kombiniran uvoz/izvoz. No, sem že na klančku mislil pa desni in sem se vmes premislil - očitno je ta v beli astri to opazil. Kaj je sledilo? Naredil sem si primerno razdaljo, pospešil in zapeljal na voznega - zapeljal je takoj predme. Ni problema si rečem, pustim v prestavi in še ospešim ter grem na prehitevalnega - zapelje naravnost predme in se vozi svojih 90 km/h. O.K., ni panike, ko se pojavi luknja začnem pospeševati in nakaže, da se bo umaknil - se postavi na sredino - grem že levo in se začne vračat. Ja lej - kein problem - tokrat sem pa šel prehitevat po desni. Se gospodič vnovič spomni, da mi bo pokazal, da se to ne sme in začne zavijat vame. Sem vajen pacientov in se malenkost umaknem (deloma na odstavnem) a pridem imo in zapeljem pred njega (priznam, da je bilo to takoj ko sem prišel mimo). V ogledalu sem opazil samo še, da je astra počepnila - je očitno vajen,da mu narod zavre pred avtom... No jaz mu nisem, pospešil sem na svojo potovalno in užival naprej.
joztom je napisal/-a:Za prehitevanje se opisuje vožnja s hitrostjo do max dovoljene po levem, prehitevalnem pasu s stalno vključenim žmigavcem.
joztom je napisal/-a:Prehitevanje po desni je verjetno mišljen odstavni pas.
joztom je napisal/-a:Tukaj takoj trčimo na bolano omejitev, po zakonu smeš prehiteti samo enega udeleženca, ker je prehitevanje kolone prepovedano, nato se vrneš nazaj na vozni pas in ponovi vajo. Za ta namen morajo vsi voziti po zapovedanih varnostnih razdaljah (halb tacho). Ko gre za kamione nikoli ne veš koliko jeh vozi endrugmuzaritjo na 5m, pa imajo zapovedanih minimalno 50m. Tako, da se vsi nasilno pravoverni, ki tiščite glavo v žlendrov pesek, odpeljite in si ne želite konflikta z mano pa jbš policijo.
51. člen
(varno prehitevanje)
(2) Pred prehitevanjem vozila, ki vozi pred njim po istem prometnem pasu, mora dati voznik predpisan znak, nato pa ga na primerni bočni razdalji prehiteti. Prehiteti mora brez oklevanja, po končanem prehitevanju pa se mora, razen na smernem vozišču z dvema ali več prometnimi pasovi čim prej vrniti na izhodiščni prometni pas.
(3) Na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma sme voznik, ki je prehitel vozilo in želi prehiteti še drugo vozilo ali drugega udeleženca cestnega prometa, ostati na prometnem pasu, po katerem je prehiteval prvo vozilo, če s tem ne ovira hitrejših vozil, ki se mu približujejo od zadaj.
joztom je napisal/-a:Odgovor na kritike o slabem poznavanju predpisov je večplasten. V mojem primeru boš zagledal vosla starega, ki naj bi ga zlahka sesul v manevrih. Pa ni vedno tako enostavno. Vsi, ki smo se kalili po stari cesti do Kopra, moj rekord je bil 55 minut od Viča do Sežane v rednem prometu in poznamo pesek z bankin na ovinkih in v snopu luči prepoznamo preveč bel asfalt in poledico, torej generacija Palikoviča, Štroka, Piliha, Vidica, Aleša iz MB, Urbančiča, Küzmiča, da ne rečem vrhunskega Nedoga in še kakšnega smo sicer čez vetrobran za pogledat tepci, ampak na izkušnjah čez ovinke, vogale in škarje po AC se nam ni kaj sramovati. Jaz svojih nekdaj čez 200, zdaj pa komaj 163 kojnov obvladam v nulo, s pravilnim prevagovanjem pred ovinki kot še kaj drugega, zato je na fronti (današnji AC) posejani z šerifi z bebavo porezanimi fedri kar zabavno. Zato bom to debato zaključil in se ji ognil, bolje pa je za tepce, da me pustijo na miru. LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov