Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a ~toMmy~ Ne avg 28, 2011 9:26 pm

Ti imaš zelo resne težave z dojemanjem sveta okoli sebe, ampak še vedno si trdno prepričan v svoj prav, kapo dol! Saj bi kaj komentiral, ampak je težko dojet o čem za vraga ti sploh nabijaš... :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Po avg 29, 2011 8:53 am

~toMmy~ je napisal/-a:Ne vem kje si ti te kao "moje" teorije našel, ampak da bi on moral bremzat zaradi kupa nesposobnežev na srednjem in prehitevalnem pasu, mi tudi ne gre v glavo... :roll: Če bi se vsi ostali v tvojem primeru vozili pravilno, ni nobene možnosti, da bi kombi imel na desnem pasu priložnost "stalno" prehitevat po desnem. A tega dejansko ne razumeš? Še enkrat, če ni slalomiral oz. res s pretirano hitrostjo vozil po desnu, mu dam čisto za prav. Če bi se vsi obnašali tako kot večina na prehitevalnem, bi bil skrajni desni pas PRAZEN.

Če bi vsi vozili tako, kot bi morali, potem te teme sploh ne bi bilo. Še vedno pa nisi napisal, kje piše, da to ni 'prehitevanje, oziroma, da je na avtocesti dovoljeno prehitevat po desni.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po avg 29, 2011 12:13 pm

zajbel je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Ne vem kje si ti te kao "moje" teorije našel, ampak da bi on moral bremzat zaradi kupa nesposobnežev na srednjem in prehitevalnem pasu, mi tudi ne gre v glavo... :roll: Če bi se vsi ostali v tvojem primeru vozili pravilno, ni nobene možnosti, da bi kombi imel na desnem pasu priložnost "stalno" prehitevat po desnem. A tega dejansko ne razumeš? Še enkrat, če ni slalomiral oz. res s pretirano hitrostjo vozil po desnu, mu dam čisto za prav. Če bi se vsi obnašali tako kot večina na prehitevalnem, bi bil skrajni desni pas PRAZEN.

Če bi vsi vozili tako, kot bi morali, potem te teme sploh ne bi bilo. Še vedno pa nisi napisal, kje piše, da to ni 'prehitevanje, oziroma, da je na avtocesti dovoljeno prehitevat po desni.

Sem že napisal svoj odgovor na to.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po avg 29, 2011 2:23 pm

Evo - danes se mi je zgodil praktičen primer vožnje mimo po desni. Na enem izmed razcepov na LJ. obvoznici, sem prišel po notranjem kraku in se preklopil na vozni pas. Res da sem vozil nekaj čez omejitev, a sem po desni prehitel 4 vozila in nadaljeval vožnjo po voznem pasu ša kak kilometer (vodilni terenec na prehitevalnem je še kar vztrajal), dokler se nisem na našem izvozu pobral dol.

Zdaj mi pa povej - sem prehiteval po desni? Bi morebiti moral zavreti na nevrjetnih 80~90 km/h, s katerimi so drveli po prehitevalnem in se peljati vzporedno? Ali še bolj upočasniti, da bi me vseh 20 avtomobilov prehitelo, ter se za njimi preklopiti na prehitevalnega in prehitevati zrak?

Kot sem rekel, ko bo vsak za svojo jaco poskrbel in ne glumil šerifa nad drugimi, bo promet veliko bolj sproščen... Kar se moje vožnje tiče - malenkost bolj sem bil pozoren na "prehitevalce" in odpeljal mimo.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po avg 29, 2011 2:50 pm

Vidiš odprti clio to je tisto vprašanje, ki si ga vsak normalen zastavi - kaj storiti v takem primeru? Ti si se vklopil vzporedno na vozni pas, na prehitevalnem pa je počasi prehitevajoča kolonca. Kaj zdaj? Hitrejši od njih načeloma ne bi smel biti, lahko pa si enako hiter in bi lahko vztrajal z isto hitrostjo kot tisti na prehitevalnem - se pravi, da bi se lahko taka vzporedna vožnja z neverjtnimi 90km/h nadaljevala v nedogled in nihče nikogar ne bi mogel prehiteti (tudi po desni ne razen, če bi šel kdo mimo po odstavnem). V tem primeru tudi ti ne bi kršil ničesar ampak je pa to idealna situacija, da ostali vozniki popizdijo na čisto in takrat se bo pa res lahko zgodilo tudi kakšno resnično nepremišljeno dejanje.

Če pa bi zmanjšal hitrost za 10km/h pod hitrost prehitevajočih kar pomeni že nevarno hitrost 80km/h pri kateri te bodo guzili že kamioni pa bi prehitevanje te kolonce 20 avtomobilov še vedno trajalo dve minuti oziroma cca 3 kilometre, če seveda ne bi se nihče več priklopil kolonci prehitevajočih, kar pri tako počasni vožnji je skoraj nemogoče in bi pomenilo, da s to hitrostjo si verjetno vezan na vozni pas verjetno kar do cilja pri današnji gostoti prometa.

zdej bi pa rad od naših forumskih dušebrižnikov slišal, kaj bi oni naredili v takem primeru?

Moje mnenje je, da si naredil pravilno saj je tvoje dejanje ratalo le kot posledica neupoštevanja pravil nekoga drugega poleg tega pa si se zavaroval sebe in še druge pred morebitnimi situacijami, ki bi jih taka vožnja po prehitevalnem lahko v nadaljevanju sprožila.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po avg 29, 2011 7:29 pm

Napisal sem zato, ker nekateri nočejo dojet, da obstaja vožnja mimo. Spet drugi so trdo zaverovani, da če vozijo 130 km/h jih ne sme nihče dohitet in oni nikogar ne motijo - četudi so cel čas na prehitevalnem, ker v našem fizikalnem kozmosu več itek ni možno :D

U glavnem, pazim na svojo rit in na svoj avto, če bo nekdo rinil vame bom zaviral in se umikal kolikor bo šlo. Trudim se biti pozoren na druge in tu se zgodba konča. Če pa zavestno kršim omejitve na AC je to moj problem (pa jih načeloma ne, oz. vsaj ne za veliko). Ko bodo vsi dojeli, da je v prometu pomembno le to, da paziš nase in na druge, ne bo problemov. Dokler pa bo pomebnejši japi, ki je s svojim BMW-jem do zadnjega gonil in se nato vrinil / izsilil... Ja, potem bomo imeli šerife in podobne teme :D

PS: morebitne podobnosti s komerkoli so zgolj naključne :D

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Po avg 29, 2011 8:36 pm

Jaz tudi vedno vozim po praznem voznem pasu izključno do omejitve in me oni tepci na levi ne zanimajo, pa jbš policijo. Pa tudi dosledno prvi na levi pogrunta na koncu, da je bila zajebacija jalova in da se je blamiral. Potem pa rogovili in se gre lutkovno gledališče, kar pa naj obravnavajo za to namenjene ustanove. Zdaj imam mrtvoudni počasni in težki kombi s 163 kojni, ampak mi je stalni tempo pomemben in temu jaz rečem varčevanje, čim manj nažigat po gasu in spreminjat stalno hitrost, če je vozni pas frej. Včasih pa je bilo drugače, kazni so bile nižje in si lahko pohodil svoj V6 do čez 250, ker avto še ni imel blokade, tam pa taki odnehajo drugič in za stalno. In večinoma nagajajo nedeljski spoliranci brez izkušenj.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po avg 29, 2011 8:43 pm

joztom je napisal/-a:Jaz tudi vedno vozim po praznem voznem pasu izključno do omejitve in me oni tepci na levi ne zanimajo, pa jbš policijo. Pa tudi dosledno prvi na levi pogrunta na koncu, da je bila zajebacija jalova in da se je blamiral. Potem pa rogovili in se gre lutkovno gledališče, kar pa naj obravnavajo za to namenjene ustanove. Zdaj imam mrtvoudni počasni in težki kombi s 163 kojni, ampak mi je stalni tempo pomemben in temu jaz rečem varčevanje, čim manj nažigat po gasu in spreminjat stalno hitrost, če je vozni pas frej. Včasih pa je bilo drugače, kazni so bile nižje in si lahko pohodil svoj V6 do čez 250, ker avto še ni imel blokade, tam pa taki odnehajo drugič in za stalno. In večinoma nagajajo nedeljski spoliranci brez izkušenj.

Nižja poraba po nemških avtocestah z višjo povprečno hitrostjo jasno pokaže koliko goriva se meče stran zaradi nesposobnežev na avtocesti. Ob malo bolj zgoščenem prometu je praktično nemogoče tekoče vozit.
Zadnjič spremenil ~toMmy~, dne Po avg 29, 2011 9:42 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Po avg 29, 2011 8:46 pm

odprti clio je napisal/-a:Napisal sem zato, ker nekateri nočejo dojet, da obstaja vožnja mimo.

53. »vožnja mimo« je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega prometa, ki se ne premika, objekta ali ovire na vozišču;

Ne bi rekel, da je bilo tole tvoja vožnja mimo. Je bilo še vedno prehitevanje.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po avg 29, 2011 8:55 pm

zajbel je napisal/-a:
odprti clio je napisal/-a:Napisal sem zato, ker nekateri nočejo dojet, da obstaja vožnja mimo.

53. »vožnja mimo« je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega prometa, ki se ne premika, objekta ali ovire na vozišču;

Ne bi rekel, da je bilo tole tvoja vožnja mimo. Je bilo še vedno prehitevanje.

In kako ti ravnaš, ko je desni pas prost, na prehitevalnem pa kolona, ki vozi z relativno počasnim tempom?
Slika

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Po avg 29, 2011 9:26 pm

Zanimiva tema.

Pred parimi dnevi sem se peljal iz Livorna mimo Firenc proti sloveniji. Itak, ferrogosto na italijanskih AC, ampak ne vem če sem v 550kilometrih 5x izklopil tempomat zaradi gneče na prehitevalnem pasu. Glede na to, da so italijani norci na cestah, je njihova kultura še vedno za prbližno 100% boljša kot pri nas. Prehitevalni pas ima tempo cca 140km/h vse ostalo je na voznem pasu.

Tudi če bi bil nepismen in nebi znal prebrat table Republika Slovenija, bi vedel, da sem že doma, ker sem takoj naletel na kretena, ki je vozil 119km/h in prehiteval namišljenega tekmeca. Predvidevam, da je imel v glavi vsaj 136 metrski road train. Kljub temu, da sem mu 3x poblendal, ter nakazal s smerokazom, da hočem mimo, se je cepec umaknil šele po nekaj km.
Me zanima, kje je dubu to robo, da vidiš take stvari na cesti. Road traini so kar redkost pri nas...

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom To avg 30, 2011 8:06 am

Za prehitevanje se opisuje vožnja s hitrostjo do max dovoljene po levem, prehitevalnem pasu s stalno vključenim žmigavcem. Prehitevanje po desni je verjetno mišljen odstavni pas. Tukaj takoj trčimo na bolano omejitev, po zakonu smeš prehiteti samo enega udeleženca, ker je prehitevanje kolone prepovedano, nato se vrneš nazaj na vozni pas in ponovi vajo. Za ta namen morajo vsi voziti po zapovedanih varnostnih razdaljah (halb tacho). Ko gre za kamione nikoli ne veš koliko jeh vozi endrugmuzaritjo na 5m, pa imajo zapovedanih minimalno 50m. Tako, da se vsi nasilno pravoverni, ki tiščite glavo v žlendrov pesek, odpeljite in si ne želite konflikta z mano pa jbš policijo.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To avg 30, 2011 10:05 am

Vožnja mimo je tudi vožnja kolone mimo druge, ne glede na pas.Iskal ne bom, a se spomnim, da sem nekaj takega prebral.

Lej, naj me policist ustavi, tudi kazen naj napiše. Se ne mislim sekirat, četudi ne bo hotel poslušati vljudne razlage dogodka. Še naprej se bom zase brigal in skrbel zase - da pridem na cilj, da vozim tekoče in da ostanem skupaj s svojim ljubljenčkom nepoškodovan.

PS: že nekaj dni čakam, če se bo na forumu javil lastnik bele astre GTC... G. Jaka M**da, je z Letališke zapeljal desno na obvoznico (smer NM) in se po klančku peljal konstantno 45 km/h po mojem števcu. kdor pozna, ve da sta tam dva pasova. S tako hitrostjo se pa tam samo s*anje dela, ker je kombiniran uvoz/izvoz. No, sem že na klančku mislil pa desni in sem se vmes premislil - očitno je ta v beli astri to opazil. Kaj je sledilo? Naredil sem si primerno razdaljo, pospešil in zapeljal na voznega - zapeljal je takoj predme. Ni problema si rečem, pustim v prestavi in še ospešim ter grem na prehitevalnega - zapelje naravnost predme in se vozi svojih 90 km/h. O.K., ni panike, ko se pojavi luknja začnem pospeševati in nakaže, da se bo umaknil - se postavi na sredino - grem že levo in se začne vračat. Ja lej - kein problem - tokrat sem pa šel prehitevat po desni. Se gospodič vnovič spomni, da mi bo pokazal, da se to ne sme in začne zavijat vame. Sem vajen pacientov in se malenkost umaknem (deloma na odstavnem) a pridem imo in zapeljem pred njega (priznam, da je bilo to takoj ko sem prišel mimo). V ogledalu sem opazil samo še, da je astra počepnila - je očitno vajen,da mu narod zavre pred avtom... No jaz mu nisem, pospešil sem na svojo potovalno in užival naprej.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To avg 30, 2011 10:19 am

Ma prov....... sem brez besed. Mene v takih primeri resnično zanima, zakaj. V čem je fora, zakaj se ne normalno vozit po cesti, gledat okoli sebe in se prilagajat. Zakaj ne? Je treba neki se jebat v 3PM. Odprti clio, manjka video materijal in zbrano vseskupaj poslati v medije. Na policjo pošiljat je itak brezveze, ker njih zanima samo hitrost, katera ubija, pravjo. Da te pa hitrost ubije, je kriv pa tak b****, kot si ga sam doživel. Obup od ubupa. :huh:

Tablica bi bila dobrodošla, če ga slučajno kak uporabnik sreča, da ve s čim ima opravka. Mogoče je prihranjena kakšna nesreča ali bog ne daj življenje. Ker ta ma resnične probleme v življenju, očitno jih sprošča na cesti. Teren si je izbral več kot odličnen. :?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 To avg 30, 2011 10:22 am

odprti clio je napisal/-a:Vožnja mimo je tudi vožnja kolone mimo druge, ne glede na pas.Iskal ne bom, a se spomnim, da sem nekaj takega prebral.

Lej, naj me policist ustavi, tudi kazen naj napiše. Se ne mislim sekirat, četudi ne bo hotel poslušati vljudne razlage dogodka. Še naprej se bom zase brigal in skrbel zase - da pridem na cilj, da vozim tekoče in da ostanem skupaj s svojim ljubljenčkom nepoškodovan.

PS: že nekaj dni čakam, če se bo na forumu javil lastnik bele astre GTC... G. Jaka M**da, je z Letališke zapeljal desno na obvoznico (smer NM) in se po klančku peljal konstantno 45 km/h po mojem števcu. kdor pozna, ve da sta tam dva pasova. S tako hitrostjo se pa tam samo s*anje dela, ker je kombiniran uvoz/izvoz. No, sem že na klančku mislil pa desni in sem se vmes premislil - očitno je ta v beli astri to opazil. Kaj je sledilo? Naredil sem si primerno razdaljo, pospešil in zapeljal na voznega - zapeljal je takoj predme. Ni problema si rečem, pustim v prestavi in še ospešim ter grem na prehitevalnega - zapelje naravnost predme in se vozi svojih 90 km/h. O.K., ni panike, ko se pojavi luknja začnem pospeševati in nakaže, da se bo umaknil - se postavi na sredino - grem že levo in se začne vračat. Ja lej - kein problem - tokrat sem pa šel prehitevat po desni. Se gospodič vnovič spomni, da mi bo pokazal, da se to ne sme in začne zavijat vame. Sem vajen pacientov in se malenkost umaknem (deloma na odstavnem) a pridem imo in zapeljem pred njega (priznam, da je bilo to takoj ko sem prišel mimo). V ogledalu sem opazil samo še, da je astra počepnila - je očitno vajen,da mu narod zavre pred avtom... No jaz mu nisem, pospešil sem na svojo potovalno in užival naprej.

Po vsem tem si pa optimist, če misliš da bo bral temo Telebani na cesti :lol:

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel To avg 30, 2011 12:31 pm

joztom je napisal/-a:Za prehitevanje se opisuje vožnja s hitrostjo do max dovoljene po levem, prehitevalnem pasu s stalno vključenim žmigavcem.

Ne prižgeš žmigavca ali voziš nad omejitvijo -> to ni prehitevanje in ti policaj ne more dat kazni za napačno prehitevanje ???

joztom je napisal/-a:Prehitevanje po desni je verjetno mišljen odstavni pas.

Greš na odstavni pas, po njem prehitevaš in greš nazaj na vozni pas -> se šteje za prehitevanje - kazen = 300€ + 3KT
Greš na odstavni pas, po njem "voziš mimo" drugih in pelješ še naprej po odstavnem pasu -> po mnenju nekaterih tukaj to potem ni prehitevanje, ker pasu ne menjaš - kazen za vožnjo po ods. pasu = 300€ + 0 KT
Če ta teorija nekaterih drži, je najbolje vozit kar naprej po odstavnem pasu.

joztom je napisal/-a:Tukaj takoj trčimo na bolano omejitev, po zakonu smeš prehiteti samo enega udeleženca, ker je prehitevanje kolone prepovedano, nato se vrneš nazaj na vozni pas in ponovi vajo. Za ta namen morajo vsi voziti po zapovedanih varnostnih razdaljah (halb tacho). Ko gre za kamione nikoli ne veš koliko jeh vozi endrugmuzaritjo na 5m, pa imajo zapovedanih minimalno 50m. Tako, da se vsi nasilno pravoverni, ki tiščite glavo v žlendrov pesek, odpeljite in si ne želite konflikta z mano pa jbš policijo.

51. člen
(varno prehitevanje)

(2) Pred prehitevanjem vozila, ki vozi pred njim po istem prometnem pasu, mora dati voznik predpisan znak, nato pa ga na primerni bočni razdalji prehiteti. Prehiteti mora brez oklevanja, po končanem prehitevanju pa se mora, razen na smernem vozišču z dvema ali več prometnimi pasovi čim prej vrniti na izhodiščni prometni pas.

(3) Na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma sme voznik, ki je prehitel vozilo in želi prehiteti še drugo vozilo ali drugega udeleženca cestnega prometa, ostati na prometnem pasu, po katerem je prehiteval prvo vozilo, če s tem ne ovira hitrejših vozil, ki se mu približujejo od zadaj.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To avg 30, 2011 12:55 pm

@zajbel: Prosim za odgovor na moje vprašanje. ;)
Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To avg 30, 2011 1:00 pm

@X-Hair - je imel ravno solastnik GoPro-ja :D eh, se ne sekiram zaradi takih, tudi to se dogaja - danes sem recimo v prometu čisto užival :D

Aja, čakal sem, da vidim, če bo kdo prišel pljuvat, da ga je po desni prehiteval črn clio in kako so taki nevarni (dobro tono težak avtomobil s 75KM mlinom - lahko si mislite kak divjak sem... pa še klima je bila vklopljena :D )

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom To avg 30, 2011 10:15 pm

Odgovor na kritike o mojem slabem poznavanju predpisov je večplasten. Zato bom to debato zaključil in se ji ognil, bolje pa je za tepce, da me pustijo na cest na miru. LP
Zadnjič spremenil joztom, dne To avg 30, 2011 11:02 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To avg 30, 2011 10:32 pm

joztom je napisal/-a:Odgovor na kritike o slabem poznavanju predpisov je večplasten. V mojem primeru boš zagledal vosla starega, ki naj bi ga zlahka sesul v manevrih. Pa ni vedno tako enostavno. Vsi, ki smo se kalili po stari cesti do Kopra, moj rekord je bil 55 minut od Viča do Sežane v rednem prometu in poznamo pesek z bankin na ovinkih in v snopu luči prepoznamo preveč bel asfalt in poledico, torej generacija Palikoviča, Štroka, Piliha, Vidica, Aleša iz MB, Urbančiča, Küzmiča, da ne rečem vrhunskega Nedoga in še kakšnega smo sicer čez vetrobran za pogledat tepci, ampak na izkušnjah čez ovinke, vogale in škarje po AC se nam ni kaj sramovati. Jaz svojih nekdaj čez 200, zdaj pa komaj 163 kojnov obvladam v nulo, s pravilnim prevagovanjem pred ovinki kot še kaj drugega, zato je na fronti (današnji AC) posejani z šerifi z bebavo porezanimi fedri kar zabavno. Zato bom to debato zaključil in se ji ognil, bolje pa je za tepce, da me pustijo na miru. LP

Na koga se pa ti hudiš? :) Za razliko od tebe se zavedam, da nisem najboljši voznik na svetu in da ne obvladam tehnik vožnje ter da dostikrat zgrešim apeks (ne za veliko, a ga)... Navkljub temu zadnje čase drsam skozi ovinke, tam kjer vem, da ni prometa in je preglednost skozi ovinke kot na ravnem... Samo - to ni nekaj za hvalit! Cesta ni bila in nikoli ne bo namenjena ničemur drugemu kot vsakdanji uporabi! Olajšanemu in pospešenemu transportu iz A v B. Nekaterim je vožnja odveč in tudi taki so na cesti, ker so v to primorani. Ni pa to prostor za izživljanje svojih oz. Küzmičevih sposobnosti... Žal. (izvzemam vse rally dogodke, ki se odvijajo na javnih cestah, ki so v dotičnih primerih zaprte za promet)

Ni videti, da bi bil kaj zelo mlad - zavedaj se, da ti precepcija in motorične sposobnosti iz leta v leto pešajo! Zavedaj se, da na cesti nisi sam! Zavedaj se da nadjaz ne vodi v lepe kraje in da nisi Bog. Kubica je odličen voznik - pa si poglej njegove nesreče v zadnjih dveh letih! Na cesti nisi samo ti in nisi edini sposoben in zatorej večvreden, kar si prišel do KP po stari cesti v eni uri... Utišaj svoj nadjaz ;)

PS: ali bi morda moral govoriti o manjvrednostnem kompleksu? Morda iz tu izvira šopirjenje? Nenazadnje se manjše grajena medvedka prej zapodi v nevarnost, dočim se večja in fizično močnejša le postavi... Samozavest je čudna zadeva, ki se izraža včasih tako drugič drugače :)

Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov