Točno tako... a so nam res potrebni turisti, ki so manj premožni in škrtarijo na vsakem koraku. Turista, ki na svojem dopustu gleda na par evrov več za vinjeto po moje ne rabi nihče saj od njega ne zasluži nihče in je na koncu edini denar, ki ga "izpulimo" le od vinjete.
Upam, da se gostinci strinjate, da rabimo take goste, ki jim cena vinjete ne pomeni kaj dosti saj bo tak se tudi res ustavil v kakšnem lokalu in tudi v tem lokalu kaj kupil saj ne bo gleedal na vsak evro oziroma tudi ne bo vozil svojih sendvičev in pijače s seboj. Slovenija je pa itak premajhna in se vozijo premalo časa skozi, da bi si množično iskali prenočišča pri nas.
@ Sergo: a si ti to resno mislil, kar si napisal - dej no vsi so krivi samo gostinci so "primorani" v podražitve, da bi preživili... ma saj me bo še zvilo od smeha
CocaCola stane v lokalu 1€ za deci, v Mercatorju pa za ta Evro lahko dobiš liter in pol. Se pravi, da je ISTA CocaCola v lokalu 15x dražja kot v štacuni in da gostinec pri vsaki flaši stisne 14€ v svoj žep. Če pa to ni izkoriščanje situacije in neupravičeno draženje pol pa res ne vem kaj je.
Pa še to pred uvedbo Evra se je deci gibal okrog 150SIT (0,62€) in je bil liter in pol v štacuni okoli 210 SIT (0,88€).
Se pravi je bila podražitev v štacuni 13% pri gostincu pa 60% - no kdo zdaj koga nateguje?
Se opravičujem za OFF sam mi gre na živce če mi proba kdo buče prodajat.