joztom je napisal/-a:Nisem mislil nič v zvezi s tabo, če narobe razumeš se opravičujem in bom post pobrisal. Dandanes se ne da po cestah več ne dirkati in ne tekmovati. Hotel sem opozoriti, da voznika za volanom ne vidiš in ne moreš računati, da si hujši. Še posebej danes nima mladi šofer kje nabrati izkušenj, dirkališča ni, ceste pa so zabasane in omejene do nezavesti. Tudi mene so dostikrat skušali prerivati z močnejšimi avti iz same objestnosti, zato pod 150ks ne kupujem več. Šele potem človek odgovori skladno z znanjem in izkušnjami.
~toMmy~ je napisal/-a:@odprti clio: Nekaj v smislu te egocentrične mentalitete sem že večkrat napisal. Pač večina se pri nas na cesti bori za svoj pedenj "zemlje" in tudi če s "šenkanjem" te "zemlje" nič ne izgubijo, je pod nobenim pogojem nočejo dati od sebe. Če bi vsi gledali predvsem na druge, bi nam na naših cestah bilo doooosti lepše, ampak takšna misel je pač utopija.
Danes spet... pripeljem za kemperja na prehitevalnem, dam levi žmigavec, dolgo ne odreagira... prehitim po desni, čeprav je od začetne proste razdalje na voznem pasu ostala kvečjemu slaba polovica. Ok, potencialno nevarna poteza, ampak če mi je to ratalo na manj kot polovici razdalje, kot bi jo imel, če bi se on pravočasno umaknil, potem je očitno le bilo več kot dovolj časa za njegov čisto sproščen umik na vozni pas, pa še jaz bi lahko po prehitevanju nekaj časa vozil po voznem, preden bi dohitel tovornjak spredaj. Zanimivo da se ti v polurni vožnji okrog Lj po predpisih konstantno dogaja to, da moraš na voznem pasu zavirat, če nočeš koga prehitet po desni!O praznem desnem pasu na tropasovnih odsekih pa raje ne bi še stotič...
~toMmy~ je napisal/-a:zajbel je napisal/-a:odprti clio je napisal/-a:Napisal sem zato, ker nekateri nočejo dojet, da obstaja vožnja mimo.53. »vožnja mimo« je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega prometa, ki se ne premika, objekta ali ovire na vozišču;
Ne bi rekel, da je bilo tole tvoja vožnja mimo. Je bilo še vedno prehitevanje.
In kako ti ravnaš, ko je desni pas prost, na prehitevalnem pa kolona, ki vozi z relativno počasnim tempom?
~toMmy~ je napisal/-a:Se pravi, da voziš v koloni na levem pasu, čeprav je desni prost? A to je pa kao vredu? Daj povej koliko dejansko sploh prevoziš po AC...
abbe je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Se pravi, da voziš v koloni na levem pasu, čeprav je desni prost? A to je pa kao vredu? Daj povej koliko dejansko sploh prevoziš po AC...
seveda je vredu.ce si zadnji v koloni na levem pasu res ne vidim potrebe da bi se umikal da desni pas.kaj s tem naredis?cisto nic,saj nisi ti tisti ki zadrzuje kolono...
Vožnja po levem voznem pasu, ko voznik ne prehiteva nobenega vozila, je prepovedana. Za vožnjo je namenjen desni vozni pas.
~toMmy~ je napisal/-a:abbe je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Se pravi, da voziš v koloni na levem pasu, čeprav je desni prost? A to je pa kao vredu? Daj povej koliko dejansko sploh prevoziš po AC...
seveda je vredu.ce si zadnji v koloni na levem pasu res ne vidim potrebe da bi se umikal da desni pas.kaj s tem naredis?cisto nic,saj nisi ti tisti ki zadrzuje kolono...
Nikakor ni vredu, ker če je kolona dolga recimo 100m, dejansko nikogar ne prehitevaš, razen zraka! Zanimivo da se nekomu kot je zajbel to zdi vredu, drugače se pa obeša na vsako malenkost. Občutek imam, da dejansko zelo malo vozi po AC.Vožnja po levem voznem pasu, ko voznik ne prehiteva nobenega vozila, je prepovedana. Za vožnjo je namenjen desni vozni pas.
~toMmy~ je napisal/-a:Ja saj tu je pa problem, nekdo mora začeti s pravilnim razvrščanjem. Dokler vsi gledamo na to, da bomo sigurno izgubili kakšno mesto, če se (brez žmigavca) ne nabijemo v kolono na prehitevalnem in to seveda brez varnostne razdalje, da se slučajno kdo ne vrine, bo pač tako kot je. ČE se vozi z varnostno razdaljo in se vsi vključujejo na prehitevalnega šele, ko je za to čas in pri tem uporabljajo žmigavec, ostali se pa ne obnašajo kot telebani, lahko promet poteka dosti hitreje. Nabijanje v kolono na prehitevalnem, ko je desni prost, je napačno ravnanje in pika. Nekje se je treba začet popravljat situacijo, a ne? Al bomo to prepustili nekomu tretjemu?
Nima veze, če nič ne dobiš, se pač vzporedno voziš po voznem in s tem nakažeš ostalim, da selajo napako. Če bi vsi, ki bodo prebrali ta post, to začeli dosledno izvajat, bi se situacija že delno popravila. Ampak...
abbe je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Ja saj tu je pa problem, nekdo mora začeti s pravilnim razvrščanjem. Dokler vsi gledamo na to, da bomo sigurno izgubili kakšno mesto, če se (brez žmigavca) ne nabijemo v kolono na prehitevalnem in to seveda brez varnostne razdalje, da se slučajno kdo ne vrine, bo pač tako kot je. ČE se vozi z varnostno razdaljo in se vsi vključujejo na prehitevalnega šele, ko je za to čas in pri tem uporabljajo žmigavec, ostali se pa ne obnašajo kot telebani, lahko promet poteka dosti hitreje. Nabijanje v kolono na prehitevalnem, ko je desni prost, je napačno ravnanje in pika. Nekje se je treba začet popravljat situacijo, a ne? Al bomo to prepustili nekomu tretjemu?
Nima veze, če nič ne dobiš, se pač vzporedno voziš po voznem in s tem nakažeš ostalim, da selajo napako. Če bi vsi, ki bodo prebrali ta post, to začeli dosledno izvajat, bi se situacija že delno popravila. Ampak...
to kar ti pises je nemogoce in je v praksi neizedljivo,ker pac nisi zajel vseh moznih situacij.to kar ti pravis da bi bilo pravilno razvrscanje je neizvedljivo in je utopija...
~toMmy~ je napisal/-a:Ja saj tu je pa problem, nekdo mora začeti s pravilnim razvrščanjem. Dokler vsi gledamo na to, da bomo sigurno izgubili kakšno mesto, če se (brez žmigavca) ne nabijemo v kolono na prehitevalnem in to seveda brez varnostne razdalje, da se slučajno kdo ne vrine, bo pač tako kot je. ČE se vozi z varnostno razdaljo in se vsi vključujejo na prehitevalnega šele, ko je za to čas in pri tem uporabljajo žmigavec, ostali se pa ne obnašajo kot telebani, lahko promet poteka dosti hitreje. Nabijanje v kolono na prehitevalnem, ko je desni prost, je napačno ravnanje in pika. Nekje se je treba začet popravljat situacijo, a ne? Al bomo to prepustili nekomu tretjemu?
speedfreak je napisal/-a:to sem zadnjič na poti v Kp hotel pokazati vsem, da tudi če si zadnji pejt na desni pas, pa bo šel predzadnji pa un pred njim in tako naprej.....samo nažalost je preveč egoizma in budal na cestah, da bi to šlo čez nekaterim...najslabš je pa, da si ti k****n ker voziš po VOZNEM pasu hitreje od njih, sami so pa v prekršku ker prehitevajo zrak...
peroRS je napisal/-a:speedfreak je napisal/-a:to sem zadnjič na poti v Kp hotel pokazati vsem, da tudi če si zadnji pejt na desni pas, pa bo šel predzadnji pa un pred njim in tako naprej.....samo nažalost je preveč egoizma in budal na cestah, da bi to šlo čez nekaterim...najslabš je pa, da si ti k****n ker voziš po VOZNEM pasu hitreje od njih, sami so pa v prekršku ker prehitevajo zrak...
Jaz mislim, da nisem delal preveč gužve![]()
![]()
Se pa strinjam s tabo in @tommy-jem. Nekdo mora prevzeti pobudo. Evo primer. Se peljem zadnjič po avtocesti iz LJ proti Uncu. Sem imel čas, pa sem si rekel "evo bom probal kako zgleda če voziš stalno samo po desnem pasu, ob tem bom pa za primerjavo spremljal par avtov, ki vozijo na levem pasu". in sledil je šokRes, da sem se peljal za tovornjaki 90kmh (edini avto na desnem pasu!!!!
![]()
), vendar sem bil v povprečju hitrejši od kolone na levem pasu, ki je stalno pospeševala nad 100+ in zavirala na 70kmh. Nato je sledila cestninska postaja Log, kjer sem pospešil skozi skrajno desno hišico, mimo tovornjakov in tudi mimo celotne kolone, ki je še vedno vztrajala na prehitevalnem pasu. Za tem sem lahko vozil 130kmh mimo čisto polnega levega pasa, na voznem sem bil pa zopet sam
Do Vrhniškega klanca sem dohitel nekaj tovornjakov, ki pa so se pomaknili na tretji pas, tako da sem spet imel čistino pred seboj. Podobno je bilo za Lomom in naprej do Unca. Takrat je celo nekaterim osebkom potegnilo, da se lahko še oni prestavijo na (PRAZEN!!!) VOZNI pas in peljejo po omejitvah.
Ne vem, kdaj sem se nazadnje tako sproščeno na AC brez zaviranj. Pa mi lahko 100-krat nekdo očita, da sem bil v prekršku, ker sem vozil po desni (120-130kmh) mimo kolone (PO VOZNEM PASU!!!) Kdo jim je pa kriv, da so idioti in ne znajo uporabljati prazne ceste![]()
ja, si v prekršku. Tak pač je, pa čeprav ni logike....scoop je napisal/-a:Eno malenkost butasto vprasanje,... Mislim,.. Mogoce butasto za vas,... Mene pa resnicno zanima,...Ce kolona vozil po prehitevalnem pasu vozu 110 km/h,... Jst pa po desnem (voznem pasu) po omejitvah 130 Km/h, in jih s tem tudi prehitevam,.... A se m v prekrsku ? ? ? Saj se po desni naj nebi smelo prehitevat,....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov