Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a joztom To avg 30, 2011 11:00 pm

Nisem mislil nič v zvezi s tabo, če narobe razumeš se opravičujem in bom post pobrisal. Dandanes se ne da po cestah več ne dirkati in ne tekmovati. Hotel sem opozoriti, da voznika za volanom ne vidiš in ne moreš računati, da si hujši. Še posebej danes nima mladi šofer kje nabrati izkušenj, dirkališča ni, ceste pa so zabasane in omejene do nezavesti. Tudi mene so dostikrat skušali prerivati z močnejšimi avti iz same objestnosti, zato pod 150ks ne kupujem več. Šele potem človek odgovori skladno z znanjem in izkušnjami.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To avg 30, 2011 11:13 pm

joztom je napisal/-a:Nisem mislil nič v zvezi s tabo, če narobe razumeš se opravičujem in bom post pobrisal. Dandanes se ne da po cestah več ne dirkati in ne tekmovati. Hotel sem opozoriti, da voznika za volanom ne vidiš in ne moreš računati, da si hujši. Še posebej danes nima mladi šofer kje nabrati izkušenj, dirkališča ni, ceste pa so zabasane in omejene do nezavesti. Tudi mene so dostikrat skušali prerivati z močnejšimi avti iz same objestnosti, zato pod 150ks ne kupujem več. Šele potem človek odgovori skladno z znanjem in izkušnjami.

Mah ne to - nisem mislil, da mene napadaš. Samo je problem, ko si vsak za volanom, še posebno F&F generacija - katere lovke prepletajo tudi mojo mladost, reče - jaz sem pa sposoben in znam vozit. Pa to še ni toliko problem, kolikor je problem poudarek na JAZ. VSak se pritožuje češ MENE je izsilil, JAZ sem zaviral, MENI... JAZ sem tisti, ki je zato pokuril več goriva, zaviral in zato stal na semaforju... Egocentričnost danes ne pozna meja in anonimnost za avatarjem na forumu se kaže tudi na cestah, kjer se narod počuti močne in neznane. Očitno se zgublja stik z realnostjo in se zamenjuje LCD zaslone z vetrobanskimi stekli.

To skušam nekako izpostaviti - nismo sami na cestah! Nekaterim so ceste zgolj in izključno duhamorna obveza, drugim pa užitek :) pazi nase in bodi pozoren na druge. Odpuščaj in ne igraj šerifa (pa ne leti to nič nate joztom). Dokler pa bo pomembno to, kaj so drugi "MENI" naredili in kako jim bom "JAZ" pokazal kako je prav in kaj pravi zakon ter jih eventuelno še kaznoval... Vedite, da bo na cesti v realnem času simulacija stanja v parlamentu - en kup... No - več kupov! (nečesa)
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če sep 01, 2011 12:06 am

@odprti clio: Nekaj v smislu te egocentrične mentalitete sem že večkrat napisal. Pač večina se pri nas na cesti bori za svoj pedenj "zemlje" in tudi če s "šenkanjem" te "zemlje" nič ne izgubijo, je pod nobenim pogojem nočejo dati od sebe. Če bi vsi gledali predvsem na druge, bi nam na naših cestah bilo doooosti lepše, ampak takšna misel je pač utopija.

Danes spet... pripeljem za kemperja na prehitevalnem, dam levi žmigavec, dolgo ne odreagira... prehitim po desni, čeprav je od začetne proste razdalje na voznem pasu ostala kvečjemu slaba polovica. Ok, potencialno nevarna poteza, ampak če mi je to ratalo na manj kot polovici razdalje, kot bi jo imel, če bi se on pravočasno umaknil, potem je očitno le bilo več kot dovolj časa za njegov čisto sproščen umik na vozni pas, pa še jaz bi lahko po prehitevanju nekaj časa vozil po voznem, preden bi dohitel tovornjak spredaj. Zanimivo da se ti v polurni vožnji okrog Lj po predpisih konstantno dogaja to, da moraš na voznem pasu zavirat, če nočeš koga prehitet po desni! :roll: O praznem desnem pasu na tropasovnih odsekih pa raje ne bi še stotič... :ue
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Če sep 01, 2011 6:07 am

~toMmy~ je napisal/-a:@odprti clio: Nekaj v smislu te egocentrične mentalitete sem že večkrat napisal. Pač večina se pri nas na cesti bori za svoj pedenj "zemlje" in tudi če s "šenkanjem" te "zemlje" nič ne izgubijo, je pod nobenim pogojem nočejo dati od sebe. Če bi vsi gledali predvsem na druge, bi nam na naših cestah bilo doooosti lepše, ampak takšna misel je pač utopija.

Danes spet... pripeljem za kemperja na prehitevalnem, dam levi žmigavec, dolgo ne odreagira... prehitim po desni, čeprav je od začetne proste razdalje na voznem pasu ostala kvečjemu slaba polovica. Ok, potencialno nevarna poteza, ampak če mi je to ratalo na manj kot polovici razdalje, kot bi jo imel, če bi se on pravočasno umaknil, potem je očitno le bilo več kot dovolj časa za njegov čisto sproščen umik na vozni pas, pa še jaz bi lahko po prehitevanju nekaj časa vozil po voznem, preden bi dohitel tovornjak spredaj. Zanimivo da se ti v polurni vožnji okrog Lj po predpisih konstantno dogaja to, da moraš na voznem pasu zavirat, če nočeš koga prehitet po desni! :roll: O praznem desnem pasu na tropasovnih odsekih pa raje ne bi še stotič... :ue

sem imel u soboto isti problem.na prehitevalnm pasu en za drugim cincal 110-120 a na voznm so se vozili z isto hitrostjo s tem da jih je bilo na voznm cerka 4je na prehitevalnm pa kakih 15 vozil. s tem da je bilo na voznm placa med enim in drugim usaj za en kamijon med usakim.

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Če sep 01, 2011 12:12 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:
odprti clio je napisal/-a:Napisal sem zato, ker nekateri nočejo dojet, da obstaja vožnja mimo.

53. »vožnja mimo« je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega prometa, ki se ne premika, objekta ali ovire na vozišču;

Ne bi rekel, da je bilo tole tvoja vožnja mimo. Je bilo še vedno prehitevanje.

In kako ti ravnaš, ko je desni pas prost, na prehitevalnem pa kolona, ki vozi z relativno počasnim tempom?

Po desni sigurno ne prehitevam.

Poleg tega pa zadnji v koloni velikokrat ni čisto nič kriv za to, da se pred njim drugi ne umaknejo na desni pas.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če sep 01, 2011 11:46 pm

Se pravi, da voziš v koloni na levem pasu, čeprav je desni prost? A to je pa kao vredu? Daj povej koliko dejansko sploh prevoziš po AC... :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če sep 01, 2011 11:49 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Se pravi, da voziš v koloni na levem pasu, čeprav je desni prost? A to je pa kao vredu? Daj povej koliko dejansko sploh prevoziš po AC... :roll:

seveda je vredu.ce si zadnji v koloni na levem pasu res ne vidim potrebe da bi se umikal da desni pas.kaj s tem naredis?cisto nic,saj nisi ti tisti ki zadrzuje kolono...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe sep 02, 2011 12:28 am

abbe je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Se pravi, da voziš v koloni na levem pasu, čeprav je desni prost? A to je pa kao vredu? Daj povej koliko dejansko sploh prevoziš po AC... :roll:

seveda je vredu.ce si zadnji v koloni na levem pasu res ne vidim potrebe da bi se umikal da desni pas.kaj s tem naredis?cisto nic,saj nisi ti tisti ki zadrzuje kolono...

Nikakor ni vredu, ker če je kolona dolga recimo 100m, dejansko nikogar ne prehitevaš, razen zraka! Zanimivo da se nekomu kot je zajbel to zdi vredu, drugače se pa obeša na vsako malenkost. Občutek imam, da dejansko zelo malo vozi po AC.

Vožnja po levem voznem pasu, ko voznik ne prehiteva nobenega vozila, je prepovedana. Za vožnjo je namenjen desni vozni pas.

Prehitevat se začne, ko se avtu vsaj malo približaš, prej ne moreš "prehitevat", ker nimaš koga. Če se vsi nabijejo na levi pas, je hitrost na prehitevalnem omejena s hitrostjo tistega spredaj. Problem je, da se "tistih počasnih spredaj" lahko kar nekaj zamenja, ko se zadaj vsak, ki pride, nabije na prehitevalnega. Na ta način noben ne more hitro prehitet, čeprav bi lahko, če se ne bi vsi razvrščali predčasno. Mogoče si je to težko zamišljat , ko pomisliš na že obstoječo kolono, ampak z razvrščanjem šele ko je to potrebno, bi v praksi vse potekalo dosti bolj tekoče!

Če vsak pri sebi začne delat pravilno (se umikat na desni pas, tudi ko se mu to zaradi ostalih ne zdi smiselno), bo šla stvar na bolje.
Slika

Uporabniški avatar
mihouca
Novinec

Napisal/-a mihouca Pe sep 02, 2011 1:08 am

Meni je pa danes pred avto spet skoraj zapeljal "kamikaza" - motorist.
To se mi je zgodilo že nekajkrat - najbolj sovražim motoriste, ki vozijo po sredinski črti, potem se pa v ovinku nagne na tvoj pas in danes je šlo res za las mimo. Peljal je zih 130, nič ne rečem je položil ovinek kot v moto gp, ampak najraje bi pa videl če bi to delal na svoji strani ceste.

Pred kakim mesecem na korziki me je, oz nas je skupina italijanskih motoristov(večina brez čelade in v kratkih majicah), prehitevala po ravni cesti cca 10km oz slabih deset minut, zapelje da bo prehitel pa zabremza, pa spet isto, plus namesto da bi me stisnil na gas ko gre mimo, ne on lepo ponzionistično 10kmh hitreje od mene nevem 20 cm stran od mojega boka. Potem se je naš tempo dvignil na 90-100kmh in smo jih dohiteli, in seveda kaj drugegaso počeli vozili so se 70-80 vzporedno dva po dva. Tako da sem se po nekaj kilometrih vožnje za njimi raje ustavil za 15 min in potem nadaljeval.

Drugače se mi pa zdi kultura na italjanskih avtocestah 100x boljša kot pri nas - nevem a bo slovence sram, če se bojo odmaknili na tretji pas, ko se vozijo tistih borih 80 v klanec??? :shock:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe sep 02, 2011 9:52 am

~toMmy~ je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

Nikakor ni vredu, ker če je kolona dolga recimo 100m, dejansko nikogar ne prehitevaš, razen zraka! Zanimivo da se nekomu kot je zajbel to zdi vredu, drugače se pa obeša na vsako malenkost. Občutek imam, da dejansko zelo malo vozi po AC.

Vožnja po levem voznem pasu, ko voznik ne prehiteva nobenega vozila, je prepovedana. Za vožnjo je namenjen desni vozni pas.

tole bo zj treba ma razlozit al pa argumetirat,ker to kar ti trdis je mal cudno.
seprau mamo kolono z avtomobili dolgo 100 m na prehitevalnem,dejansko pa prehteva samo 1. avto v koloni?ok jasno je to.jaz sem zadnji v koloni in se umaknem na vozni pas in po njem nadaljujem vozjo z 130 km/h.sepravi bom vse ki so na levem pasu prehitel po desni?kaj naj naredim ko dohtim vozilo ki je pred menjon na voznem pasu?na levi pas ne morem ker se ve kaksna bo varnosta razdalja med vozili na levi strani,sepravi moram zavirat in voziliti na desni strani dokler vsa vozila ki so na levi ne pehitijo vozil na desni in potem prehitevat in nisem naredil nic.oz bom spet tak kjer sem zacel oz na slabsem saj se bo med tem kolona na levi povecala iz 100 m na kakih 120 m.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe sep 02, 2011 12:54 pm

Ja saj tu je pa problem, nekdo mora začeti s pravilnim razvrščanjem. Dokler vsi gledamo na to, da bomo sigurno izgubili kakšno mesto, če se (brez žmigavca) ne nabijemo v kolono na prehitevalnem in to seveda brez varnostne razdalje, da se slučajno kdo ne vrine, bo pač tako kot je. ČE se vozi z varnostno razdaljo in se vsi vključujejo na prehitevalnega šele, ko je za to čas in pri tem uporabljajo žmigavec, ostali se pa ne obnašajo kot telebani, lahko promet poteka dosti hitreje. Nabijanje v kolono na prehitevalnem, ko je desni prost, je napačno ravnanje in pika. Nekje se je treba začet popravljat situacijo, a ne? Al bomo to prepustili nekomu tretjemu?

Nima veze, če nič ne dobiš, se pač vzporedno voziš po voznem in s tem nakažeš ostalim, da selajo napako. Če bi vsi, ki bodo prebrali ta post, to začeli dosledno izvajat, bi se situacija že delno popravila. Ampak... :roll:
Slika

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Napisal/-a Sendx Pe sep 02, 2011 1:47 pm

Jaz sem tako bogat, da ne poližem pokrovčka od jogurta.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe sep 02, 2011 10:58 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ja saj tu je pa problem, nekdo mora začeti s pravilnim razvrščanjem. Dokler vsi gledamo na to, da bomo sigurno izgubili kakšno mesto, če se (brez žmigavca) ne nabijemo v kolono na prehitevalnem in to seveda brez varnostne razdalje, da se slučajno kdo ne vrine, bo pač tako kot je. ČE se vozi z varnostno razdaljo in se vsi vključujejo na prehitevalnega šele, ko je za to čas in pri tem uporabljajo žmigavec, ostali se pa ne obnašajo kot telebani, lahko promet poteka dosti hitreje. Nabijanje v kolono na prehitevalnem, ko je desni prost, je napačno ravnanje in pika. Nekje se je treba začet popravljat situacijo, a ne? Al bomo to prepustili nekomu tretjemu?

Nima veze, če nič ne dobiš, se pač vzporedno voziš po voznem in s tem nakažeš ostalim, da selajo napako. Če bi vsi, ki bodo prebrali ta post, to začeli dosledno izvajat, bi se situacija že delno popravila. Ampak... :roll:

to kar ti pises je nemogoce in je v praksi neizedljivo,ker pac nisi zajel vseh moznih situacij.to kar ti pravis da bi bilo pravilno razvrscanje je neizvedljivo in je utopija...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So sep 03, 2011 1:20 am

abbe je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Ja saj tu je pa problem, nekdo mora začeti s pravilnim razvrščanjem. Dokler vsi gledamo na to, da bomo sigurno izgubili kakšno mesto, če se (brez žmigavca) ne nabijemo v kolono na prehitevalnem in to seveda brez varnostne razdalje, da se slučajno kdo ne vrine, bo pač tako kot je. ČE se vozi z varnostno razdaljo in se vsi vključujejo na prehitevalnega šele, ko je za to čas in pri tem uporabljajo žmigavec, ostali se pa ne obnašajo kot telebani, lahko promet poteka dosti hitreje. Nabijanje v kolono na prehitevalnem, ko je desni prost, je napačno ravnanje in pika. Nekje se je treba začet popravljat situacijo, a ne? Al bomo to prepustili nekomu tretjemu?

to kar ti pises je nemogoce in je v praksi neizedljivo,ker pac nisi zajel vseh moznih situacij.to kar ti pravis da bi bilo pravilno razvrscanje je neizvedljivo in je utopija...

Ja če vsi razmišljamo tako kot ti, je res utopija. Vem, da je zelo težko izvedljivo in dosegljivo, ampak zakaj za vraga takšen sistem v Avstriji in Nemčiji (pa še marsikje drugje) 90% funkcionira? Dokler pa pri nas noben ni sposoben začet s pravilnim obnašanjem, je res nemogoče, se strinjam! Priznaj, da bi te zelo "bolelo", če bi na račun tega, da bi se vozil po voznem pasu vzporedno s kolono na prehitevalnem, izgubil kakšno mesto v koloni! Je res? Če pa vsak tako razmišlja, da bo le zaščitil neko svoje "mesto" in svoj pedenj ceste, se pa pač dogaja, to kar se. Ko se pa enkrat začneš posluževat sistem umikanja na vozni pas, ko je prost, to marsikdo ponovi za tabo oz. ti vsaj večina na prehitevalnem pusti prostor, da se nazaj vključiš. Takšno razvrščanje je bistvo vseh pravil, ki jih premore naša prometna zakonodaja in bi v praksi odlično funkcioniralo, če bi se le vsak posameznik začel tega posluževat. Ampak ne, ti tega ne boš počel, če te lahko kdo na ta račun, da si eden redkih pametnih, zajebe. Je tako? Gremo dalje terat vsak po svoje, budalam že ne bomo popuščali na ta način, da bi bili pametnejši od njih... :roll:
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So sep 03, 2011 7:55 am

to sem zadnjič na poti v Kp hotel pokazati vsem, da tudi če si zadnji pejt na desni pas, pa bo šel predzadnji pa un pred njim in tako naprej.....samo nažalost je preveč egoizma in budal na cestah, da bi to šlo čez nekaterim...najslabš je pa, da si ti k****n ker voziš po VOZNEM pasu hitreje od njih, sami so pa v prekršku ker prehitevajo zrak...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So sep 03, 2011 9:47 am

speedfreak je napisal/-a:to sem zadnjič na poti v Kp hotel pokazati vsem, da tudi če si zadnji pejt na desni pas, pa bo šel predzadnji pa un pred njim in tako naprej.....samo nažalost je preveč egoizma in budal na cestah, da bi to šlo čez nekaterim...najslabš je pa, da si ti k****n ker voziš po VOZNEM pasu hitreje od njih, sami so pa v prekršku ker prehitevajo zrak...

Jaz mislim, da nisem delal preveč gužve oops :mrgreen:

Se pa strinjam s tabo in @tommy-jem. Nekdo mora prevzeti pobudo. Evo primer. Se peljem zadnjič po avtocesti iz LJ proti Uncu. Sem imel čas, pa sem si rekel "evo bom probal kako zgleda če voziš stalno samo po desnem pasu, ob tem bom pa za primerjavo spremljal par avtov, ki vozijo na levem pasu". in sledil je šok :shock: Res, da sem se peljal za tovornjaki 90kmh (edini avto na desnem pasu!!!! :roll: :roll: ), vendar sem bil v povprečju hitrejši od kolone na levem pasu, ki je stalno pospeševala nad 100+ in zavirala na 70kmh. Nato je sledila cestninska postaja Log, kjer sem pospešil skozi skrajno desno hišico, mimo tovornjakov in tudi mimo celotne kolone, ki je še vedno vztrajala na prehitevalnem pasu. Za tem sem lahko vozil 130kmh mimo čisto polnega levega pasa, na voznem sem bil pa zopet sam :shock: Do Vrhniškega klanca sem dohitel nekaj tovornjakov, ki pa so se pomaknili na tretji pas, tako da sem spet imel čistino pred seboj. Podobno je bilo za Lomom in naprej do Unca. Takrat je celo nekaterim osebkom potegnilo, da se lahko še oni prestavijo na (PRAZEN!!!) VOZNI pas in peljejo po omejitvah.

Ne vem, kdaj sem se nazadnje tako sproščeno na AC brez zaviranj. Pa mi lahko 100-krat nekdo očita, da sem bil v prekršku, ker sem vozil po desni (120-130kmh) mimo kolone (PO VOZNEM PASU!!!) Kdo jim je pa kriv, da so idioti in ne znajo uporabljati prazne ceste :D :roll:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So sep 03, 2011 9:55 am

peroRS je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:to sem zadnjič na poti v Kp hotel pokazati vsem, da tudi če si zadnji pejt na desni pas, pa bo šel predzadnji pa un pred njim in tako naprej.....samo nažalost je preveč egoizma in budal na cestah, da bi to šlo čez nekaterim...najslabš je pa, da si ti k****n ker voziš po VOZNEM pasu hitreje od njih, sami so pa v prekršku ker prehitevajo zrak...

Jaz mislim, da nisem delal preveč gužve oops :mrgreen:

Se pa strinjam s tabo in @tommy-jem. Nekdo mora prevzeti pobudo. Evo primer. Se peljem zadnjič po avtocesti iz LJ proti Uncu. Sem imel čas, pa sem si rekel "evo bom probal kako zgleda če voziš stalno samo po desnem pasu, ob tem bom pa za primerjavo spremljal par avtov, ki vozijo na levem pasu". in sledil je šok :shock: Res, da sem se peljal za tovornjaki 90kmh (edini avto na desnem pasu!!!! :roll: :roll: ), vendar sem bil v povprečju hitrejši od kolone na levem pasu, ki je stalno pospeševala nad 100+ in zavirala na 70kmh. Nato je sledila cestninska postaja Log, kjer sem pospešil skozi skrajno desno hišico, mimo tovornjakov in tudi mimo celotne kolone, ki je še vedno vztrajala na prehitevalnem pasu. Za tem sem lahko vozil 130kmh mimo čisto polnega levega pasa, na voznem sem bil pa zopet sam :shock: Do Vrhniškega klanca sem dohitel nekaj tovornjakov, ki pa so se pomaknili na tretji pas, tako da sem spet imel čistino pred seboj. Podobno je bilo za Lomom in naprej do Unca. Takrat je celo nekaterim osebkom potegnilo, da se lahko še oni prestavijo na (PRAZEN!!!) VOZNI pas in peljejo po omejitvah.

Ne vem, kdaj sem se nazadnje tako sproščeno na AC brez zaviranj. Pa mi lahko 100-krat nekdo očita, da sem bil v prekršku, ker sem vozil po desni (120-130kmh) mimo kolone (PO VOZNEM PASU!!!) Kdo jim je pa kriv, da so idioti in ne znajo uporabljati prazne ceste :D :roll:

my point exactly, tudi sam sem se veliko bolj umirejno peljal zadnjič po desnem kot večina na levem, pa še bolj varčno je blo za poraba freake.....

mogoče so se pa teb umikal zaradi avta zadnjič ( provida.press) :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop So sep 03, 2011 10:06 am

Eno malenkost butasto vprasanje,... Mislim,.. Mogoce butasto za vas,... Mene pa resnicno zanima,... :-D Ce kolona vozil po prehitevalnem pasu vozu 110 km/h,... Jst pa po desnem (voznem pasu) po omejitvah 130 Km/h, in jih s tem tudi prehitevam,.... A se m v prekrsku ? ? ? Saj se po desni naj nebi smelo prehitevat,.... :-D
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B So sep 03, 2011 11:42 am

Jest se sploh ne sekiram vec za kamperje.. Ze nekaj casa prakticiram to, da ce se oni spredaj na prehitevalnem, ko jih dohitim, ne umaknejo, grem pac na vozni pas in mimo. Res da vedno samo z nekaj vecjo hitrostjo kot gre kolona na prehitevalnem in jih dobro opazujem pri vsem skupaj, da sem pripravljen ko se nekdo odloci da me bo zapiral (se je ze zgodilo, veckrat, pa ne da bi sel clovek na vozni pas pred mene in se vozil tako hitro kot kolona, ampak se je vozil po sredinski crti.. Eni so pa res kreteni), nikoli ne spidiram mimo kolone z obcutno vecjo hitrostjo, nikoli ne ves kaj bo.. Pri tem manevru voznje mimo kolone po desni so me opazili ze tudi policaji, dvakrat do sedaj, in me niso niti dobro pogledali, kaj sele ustavili.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So sep 03, 2011 12:02 pm

scoop je napisal/-a:Eno malenkost butasto vprasanje,... Mislim,.. Mogoce butasto za vas,... Mene pa resnicno zanima,... :-D Ce kolona vozil po prehitevalnem pasu vozu 110 km/h,... Jst pa po desnem (voznem pasu) po omejitvah 130 Km/h, in jih s tem tudi prehitevam,.... A se m v prekrsku ? ? ? Saj se po desni naj nebi smelo prehitevat,.... :-D
ja, si v prekršku. Tak pač je, pa čeprav ni logike....
Sem se pa drugače do lani res trudil vozit po voznem pasu in se odmikat, ampak se mi ne da več. Vedno te zapirajo, vozijo vštric in ne spuščajo ko vklopiš smerokaz, pa čeprav se peljem z identično hitrostjo. Tak da zdej rajši čakam na prehitevalnem pasu in ko se sprazni vozni dam levi smerokaz, potem dolge luči(dosti jih šele takrat ko v ogledalu nekaj pobliska prvič pogleda v ogledalo), če pa ma tisti spredaj ogledala za okras al pa prevelik ego, grem pa po desni mimo, če je odstavni pas prost. Enostavno se mi ne da več in očitno moreš tistemu spredaj pokazat da si bol f*kjen kot on, ker drugače si ne znam razlagat, zakaj se večina po tem lahko umakne na vozni pas :roll: pa ko bi se to dogajalo pri 200km/h al pa pri 150km/h bi še nekak razumel...

aja, pa še to. Če gre kakšen tovornjak po desni mimo kolone v kateri sem in želi prehitet koga počasnejšega mu z veseljem dam prostor, isto velja če kdo z osebnim avtom prehiteva po desni in hkrati upam, da bodo ljudje ugotovili da očitno neki ni ok, če te celo tovornjak prehiti na avtocesti.
LP Rok
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov