Debate, ki niso vezane na ostala področja...

miha2905
Nov uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a miha2905 Pe sep 16, 2011 10:45 pm

Pozdravljeni! Bom kar tukaj vprašal da ne bom smetil na drugih temah :) Torej malo prevelika poraba mojega Audija 1.6, me je pripeljala do tega,da si moram kupiti dizla. Odločil sem se za Alfo 147 1.9 JTD. Po ogledih par alfic sem ugotovil da mi tako slabo sigurno ne gre da bi si to kupil, tako da sem prišel do ideje da bi si vgradil plin glede na to da ima avto 115k prevoženih in bi moral delati še kar nekaj časa :) Sedaj pa me zanima kdo je najboljši ponudnik vgradnje avtoplinov trenutno...Kolega je vgradil pri Plineks. D.o.o pa ima že po nekaj tisoč kilometrih probleme za katere pravijo da jih ne znajo odpraviti,kljub garanciji... Cena niti ni toliko pomembna, samo da je kvalitetno narejeno :)

Lp!

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So sep 17, 2011 8:06 pm

miha2905 je napisal/-a:Pozdravljeni! Bom kar tukaj vprašal da ne bom smetil na drugih temah :) Torej malo prevelika poraba mojega Audija 1.6, me je pripeljala do tega,da si moram kupiti dizla. Odločil sem se za Alfo 147 1.9 JTD. Po ogledih par alfic sem ugotovil da mi tako slabo sigurno ne gre da bi si to kupil, tako da sem prišel do ideje da bi si vgradil plin glede na to da ima avto 115k prevoženih in bi moral delati še kar nekaj časa :) Sedaj pa me zanima kdo je najboljši ponudnik vgradnje avtoplinov trenutno...Kolega je vgradil pri Plineks. D.o.o pa ima že po nekaj tisoč kilometrih probleme za katere pravijo da jih ne znajo odpraviti,kljub garanciji... Cena niti ni toliko pomembna, samo da je kvalitetno narejeno :)

Lp!

audi 1,6 je super avtoček za predelavo na plin ... in delati bi moral še prek 250,000 km ..od sedaj naprej..
vzemi si eno uro časa pa preberi 10 strani od tu nazaj ... mogoče se boš že znal sam odločiti .. če pa prideš v domžale pa te zapeljem z mojim balenotom in boš na lastni koži videl kako gre avto ( 15 let star jajčk ) na plin ...
plin je cnej k bencin

bento
Nov uporabnik

Napisal/-a bento To sep 20, 2011 12:53 pm

Ali ima kdo izkušnje s sistemom, ki vbrizga tekoči plin v motor? Ali je ta sistem boljši, kot tisti, ki vbrizga v plinastem stanju? Temparatura izgorevanja naj bi bila manjša, zato tudi ne potrebuješ mazanja ventilov. In kakšne so vaše izkušnje z vgradnjo pri Avtoplinu Center Ljubljana?

Uporabniški avatar
bajker
Nov uporabnik

Napisal/-a bajker Sr sep 21, 2011 7:28 am

Pri Avtoplin Centru sem dal jaz vgraditi plin v mojega Foresterja leta 2007. Z njim sem prevozil 160.000 km, kakih večjih težav pa ni bilo. Redno sem menjal filtre, pri 150k km pa injketorje. Na začetku se je parkrat prižgala lučka Check Engine zaradi plina, a so mi poštimali in potem ni bilo več težav. Ves čas sem spremljal porabo in bila je zelo konstantna, kar je dober znak. Bistvo se mi pri tem zdi, da monter pozna avto, v katerega vgrajuje. Vsak avto ima svoje specifike in ni ravno fino, da se uči na tvojem. Jaz sem jih izbral predvsem iz tega razloga, ker so Foresterja že poznali. Recimo za bokser motor niso primerni običajni sistemi, ampak rabiš bokser kit, ki ima ločene injketorje in omogoča, da so vse cevi od injektorjev do sesalnega kanala enako dolge. Fino je, da monter pozna take fore.
Ko sem bil na menjavi injektorjev, sva se pogovarjala o sistemu, ki vbrizga direktno tekočo fazo. Je sicer dražji, a ne rabi hlajenja ventilov, poraba pa je menda manjša. Kako funkcionira v praksi, pa ne vem.
Jaz imam torej pozitivne izkušnje.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr sep 21, 2011 9:45 pm

bajker je napisal/-a: Recimo za bokser motor niso primerni običajni sistemi, ampak rabiš bokser kit, ki ima ločene injketorje in omogoča, da so vse cevi od injektorjev do sesalnega kanala enako dolge. Fino je, da monter pozna take fore.
Ko sem bil na menjavi injektorjev, sva se pogovarjala o sistemu, ki vbrizga direktno tekočo fazo. Je sicer dražji, a ne rabi hlajenja ventilov, poraba pa je menda manjša. Kako funkcionira v praksi, pa ne vem.
Jaz imam torej pozitivne izkušnje.

običajni sistemi ?? cevi enako dolge ?? ja pri nekaterih to mora biti točno tako... nekateri sistemi pa požrejo razliko v dolžini cevi...

indirekten vbrizg tekoče faze ( ICOM ) v sesalni kolektor ? ta pri motorjih , ki so občutljivi prav tako rabi dodatno mazanje , ker plin tekoč ali plinast nima aditivov za mazanje ležišč...

direktni vbrizg tekoče faze je za zdaj samo en ... liqui max - ta vbrizgava tekoč plin v motorjih z direktnim vbrizgom ( fsi , gdi , etc ) skozi bencinske injektorje... tukaj ni kaj mazati saj tudi aditivi iz bencina ne mažejo ker se bencin vbrizgava direktno v cilinder...
plin je cnej k bencin

klekej
Novinec

Napisal/-a klekej So sep 24, 2011 10:28 am

Pozdravljeni. Svetujte še meni prosim. Radi bi predelali Kio Sportage 2.0 benz na plin, novi model. Katera predelava bo najkvalitetnejša oz. kdo se spozna na te avte?

bento
Nov uporabnik

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So sep 24, 2011 8:15 pm

marketinški trik oz. prijem kako privabiti kupce kar seveda podpiram.

Uporabniški avatar
evolva
Nov uporabnik

Kraj: Lesce

Napisal/-a evolva Ne sep 25, 2011 9:04 am

Preveri kakšna je cena sistema, da ni cena sistema v tej akciji dražja... na račun "brez obresti".
Rollin´ on chrome

bento
Nov uporabnik

Napisal/-a bento Ne sep 25, 2011 9:33 am

Sem poslal mejl. Zdaj čakam na odgovor...Še to me zanima. JE imel kdo pri G-1 probleme pri uveljavljanju garancije?

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Ne sep 25, 2011 10:26 am

bento je napisal/-a:Sem poslal mejl. Zdaj čakam na odgovor...Še to me zanima. JE imel kdo pri G-1 probleme pri uveljavljanju garancije?

Jaz imam njihov sistem. Montiran je bil v čisto novega Grand Scenica in trenutno imam okoli 35000 prevoženih na plin in sem zelo zadovolen. Dvakrat se mi je zgodilo, da mi je avtomobil sam začel cukat in prekljapljat na bencin ob pospeševanju (obakrat je bilo to po tankanju v tujini) pa so prez težav zadevo uredili, tako da do sedaj lahko rečem le najboljše o njih. Na začetku me je zmotilo par stvari pri montaži, pa so jih tudi popravili, ko sem ji opozoril na nedoslednosti. Tako, da iz moje strani dobijo fantje samo pohvale...

lp
J

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne sep 25, 2011 2:13 pm

adis je napisal/-a:

marketinški trik oz. prijem kako privabiti kupce kar seveda podpiram.

eno je matketinški trik oz. prijem ... drugo je pa , če je to čista laž...

2x manj stanemo ..... če je to res , potem bi morala biti cena 0,33 cene ( najdražjega po logiki , po resnici pa najcenejšega sistema ) kar približno znese 750€ z vključenim elektronskim !! dodarnim mazanjem ....

2x manj onesnažujemo .... če je to res ( če gledamo izpuste na bencinu ) , potem imajo za cca.40% nižje izpuste na plinu kot ostale naprave .... če gledamo izpuste na plinu pa imajo potem 66% nižje izpuste od vse konkurence..

2x dlje trajamo ..... če je to res , potem jih lahko vse stranke držijo za besedo , da jim do najmanj 750,000 km menjajo crknjene ventile pod garancijo ..

skratka obljubljajo nemogoče ....
plin je cnej k bencin

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne sep 25, 2011 2:41 pm

Če sem čisto iskren nisem razumel niti enega od treh odstavkov, ki si jih spisal, vseeno pa matematični opomin...2x pomeni število pomnoženo z 2. Če nekdo porabi 5l goriva na 100 prevoženih kilometrov, to pomeni, da porabi 2x več tisti, ki porabi 10 litrov. Enako bi ti moral deliti z 2 in ne z 3.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne sep 25, 2011 10:26 pm

belkaena je napisal/-a:Če sem čisto iskren nisem razumel niti enega od treh odstavkov, ki si jih spisal, vseeno pa matematični opomin...2x pomeni število pomnoženo z 2. Če nekdo porabi 5l goriva na 100 prevoženih kilometrov, to pomeni, da porabi 2x več tisti, ki porabi 10 litrov. Enako bi ti moral deliti z 2 in ne z 3.

mogoče pa bi ti zgledalo drugače , če bi opazil , da piše "manj" .... ne " več " ...
plin je cnej k bencin

klekej
Novinec

Napisal/-a klekej Sr sep 28, 2011 12:43 pm

Pri Plineksu pride z original Zavoli sistemom 1390€, vgradil bi ga pri Hribarju (o njem slišim same dobre stvari, baje naj bi se najbolj spoznal na azijate), servisi na 20k km: 30€. Pri Prinsu pride predelava s Petrolovimi zlatimi točkami cca. 300€ več, servisi na 30k km: 80-120€. Kaj pravite?

Gre za Kio Sportage 2.0 bencin, novi model.

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips Sr sep 28, 2011 1:52 pm

Vprašaj pri obeh kaj vse je TOČNO všteto v ceno! Homologacija (pregled), poljnjenje plina pri odprtini za gorivo - nastavek, veličina cisterne,.......

Drugače pa....definitvno Prins. Pika in amen.

Če ne drugega, je veliko ljudi imelo pri ostalih sistemih (plineks varianta ali G1) neke dodatne nastavtve (čas, pot-.to tudi stane). Pri Prinsu---ključ obrneš in se že 30k peleš b.p. :))))

marul
Nov uporabnik

Kraj: Banovci

Napisal/-a marul Sr sep 28, 2011 2:22 pm

bento je napisal/-a:Sem poslal mejl. Zdaj čakam na odgovor...Še to me zanima. JE imel kdo pri G-1 probleme pri uveljavljanju garancije?

Tudi jaz imam plinski sitem od G1.
Deluje brezhibno, nobenega cukanja, nobenih težav.
Prevozil sem šele dobrih 5000 km na plin, povprečna poraba do sedaj je 8,5l/100km lpg, benzina pa sem kuril 8l.

Zakaj G1?
Ker je sistem dober, kar so mi pred vgradnjo potrdili uporabniki, Slovenska pamet, sprejemljiva cena, 7 letna garancija, prenosljivost, uporabnost sistema v drug avto (v primeru menjave avta), korekten odnos na firmi G1.

Kot sem prebral na forumu - dobro delujejo tudi drugi sistemi, eni bolj, drugi manj, jaz sem se odločil pač za zgoraj omenjenega.

Glede garancije- do sedaj je za plinski sitem nisem rabil, lahko pa povem na splošno o garanciji, iz izkušenj-pri nekaterih se je bilo treba dobro potruditi, vztrajati, celo groziti z odvetnikom, da sem jo uveljavil, drugi pa niso nič komplicirali.

P.S. Spoštovani uporabniki foruma, podajte le svoje mnenje, izkušnje o sitemu, ki ga imate vgrajenega v avto, na pa da pljuvate po vseh drugih, kar ni v vašem avtu, čeprav nimate pojma o drugih sistemih.

marul
Nov uporabnik

Kraj: Banovci

Napisal/-a marul Sr sep 28, 2011 2:28 pm

Frips je napisal/-a:Vprašaj pri obeh kaj vse je TOČNO všteto v ceno! Homologacija (pregled), poljnjenje plina pri odprtini za gorivo - nastavek, veličina cisterne,.......

Drugače pa....definitvno Prins. Pika in amen.

Če ne drugega, je veliko ljudi imelo pri ostalih sistemih (plineks varianta ali G1) neke dodatne nastavtve (čas, pot-.to tudi stane). Pri Prinsu---ključ obrneš in se že 30k peleš b.p. :))))

Jaz pri G1 nisem imel nobenih dodatnih nastavitev- kot so zmotirali, nastavili, tako je- samo tankam in vozim. :D

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr sep 28, 2011 9:52 pm

klemen_ je napisal/-a:Pri Plineksu pride z original Zavoli sistemom 1390€, vgradil bi ga pri Hribarju (o njem slišim same dobre stvari, baje naj bi se najbolj spoznal na azijate), servisi na 20k km: 30€. Pri Prinsu pride predelava s Petrolovimi zlatimi točkami cca. 300€ več, servisi na 30k km: 80-120€. Kaj pravite?

Gre za Kio Sportage 2.0 bencin, novi model.

kako zavoli pri plineksu ? ali ne vgrajuje plineks OMVL ? pa kako original zavoli ? ali imajo pri plineksu tudi kopijo zavoli?

kakšno dodatno mazanje in hlajenje ventilov pa ti priporočajo pri plineks - hribar-ju ???
plin je cnej k bencin

klekej
Novinec

Napisal/-a klekej Sr sep 28, 2011 10:35 pm

Neko elektronsko? je že všteto v tej ceni, ki velja ob plačilu z gotovino.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 2 gostov