Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Re: Nove kazni od 1.7.2011

Napisal/-a NejcZ So maj 21, 2011 12:19 am

207sport je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:Kaj pa če "prilagodiš vožnjo svojim sposobnostim" in zato pelješ 65 ker več se ne čutiš sposobnega? S tem ravnaš pravilno ker si prilagodil vožnjo, voziš pa tudi ne manj od predpisane hitrosti (minimalne). Al to ni dosti dober razlog (nekaj že mora veljat če je pri večini nesreč krivo ravno to :) )

Kdor se boji na AC pelat naprimer 100, ali prilagodi vožnjo svojim sposobnostim kot si napisal...na 65 tak tud na AC ne bo šel...100%

Ja, to je tvoje objektivno mnenje.. nemoreš tako gledat.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol So maj 21, 2011 11:48 am

zajbel je napisal/-a:
recept je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:Če je že tako, zakaj potem ne bi peljali 20km/h in prižgali vse 4 smernike. Ker imajo ostali na voljo prehitevalni pas, po tvoje s tem nobenega ne ovirajo.

Zato, ker voznik ne sme brez razloga voziti prepočasi.

A 65 km/h brez razloga na avtocesti pa ni prepočasi?

Vse se zgodi z razlogom.

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel So maj 21, 2011 1:13 pm

crxdelsol je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:
recept je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:Če je že tako, zakaj potem ne bi peljali 20km/h in prižgali vse 4 smernike. Ker imajo ostali na voljo prehitevalni pas, po tvoje s tem nobenega ne ovirajo.

A 65 km/h brez razloga na avtocesti pa ni prepočasi?

Vse se zgodi z razlogom.

In kakšen je razlog, da se že vnaprej odločiš, da boš po avtocesti vozil 65 km/h?

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael So maj 21, 2011 3:25 pm

Sicer nisem noben angel na cesti, kar se cestno-prometnih predpisev tiče, vendar pa se omejitev po zadnjih dvigih kazni (zadnji dve leti) kar držim. In njaboljši način za ignoriranje nategovanja ljudi z višino kazni je vožnja po predpisih, pa že bistveno težje dobiš kazen: že če se držiš omejitev, voziš pripet, ne uporabljaš mobilnega telefona in ne preizkušaš sreče z rdečimi lučmi ter ne voziš vinjen, kako pregorelo žarnico, pozabljen žmigovc ipd neumnosti pa tudi policisti spregledajo.

To, da kazni so poštene ali pa niso poštene je pa stvar debate, katere nebomo tukaj zaključili - moje mnenje, je da so samo zelo nesorazmerne in premalo sankcionirajo serijske prekršarje. Npr. če te dobijo na vsake 5 let, da se peleš 10 na uro več čez naselje to meni ni enako enemu cepcu, ki so ga v roku slabega leta ustavili 4x čez naselje z 90 na uro (primer našega soseda). Prav tako pogrešam 0.0 z neko minimalno toleranco, če poješ tri rum kokos bombone in potico z rumom - ostalo nobenih lestvic, ampak direkten odvzem. Podobno je mamila, tablete in ostale narkotike. Vožnja v narobe smer po avtocesti, pogrešam prepoved vožnje za nekaj let, psiho teste in takoj naprej.

Kar se tiče hitrostnih omejitev, se strinjam, da se marsikje kakšen znak postavljen za brezveze, a za precej omejitev v domači okolici za katere sem mislil dokler sem vozil samo Leona, da so brezvezne, sem po širitvi voznega parka na 13 let starega Megana, 8 let starega Peugeota in na drugi strani tudi Tourana letnik 2007 ter Audi A6 3.0 TDI začel gledati s povsem drugega zornega kota. Dokler se več čas voziš v enem samem, po možnosti še spodobnem avtomobilu z malo športnega pridiha (dobra lega) kar Leon zagotovo je, se brez težav pelješ po ovinkih hitro in voziš krepko čez omejitev npr. 90. Ko se pa enkrat presedeš v 13 let starega Megana ali Peugeota 206 z povsem izpravnimi blažilniki, gumami pod oznako zelo priporočljivo, pa se hitro zgodi, da na določenih mestih niti postavljenih omejitev ne moreš več doseči. Svojega denarja je vreden tudi enoprostorec, ki spet gre skozi določen preden ceste povsem "po svoje", medtem ko se s Peugeotom pelješ kot kralj. Da o AUDIju ne govorim. Skupaj potegnjena črta pa je, da moramo hitrostmo omejitev postaviti za najslabšo možno kombinacijo, ki se lahko tam mimo pripelje (upoštevajmo še vrsto let stare gume in spremenljive vremenske razmere) in neka hitrostna omejitev postane mnogo bolj smiselna. Samo, da to vidiš, rabiš čas... Podobno je z dvigom hitrostne omejitve na avtocesti na naprimer 160 na uro. Za A6 jo lahko damo sredi noči in suhi cesti tudi na 200 pa gre povsem brez težav. Leon jih 160 še zmore, potem pa vodljivost in zavorni sistem še strmo padata (podvozje ne dohaja več hitrosti), da o tem kaj se zgodi s Peugeotom ali Meganom pri močne zaviranju pri 100 na uro ne govorim - bajalica. Avtocesta pa ima samo dva pasova in najnižja dovoljena hitrost je 60 na uro, vozimo pa večinoma od 80-130 na uro. E brate, AUDI ki žge 200 pri nekomu, ki se z 68 konjsko kosilnico 1.4 HDI vključi na prehitevalni pas pri 95 na uro ker ja začel prehitevat tovornjak, ni šans, da ga vidi pred prehitevanjem in da ga pravočasno prehiti. Rešitev je samo mnogopasovna avtocesta... potem pa bi to bilo izvedljivo - trenutno se mi zdi pa prenevarno. Pri vsem se moramo zavedat, da vsi nimamo denarja za več stokonjske stroje, pnevmatike pod zelo priporočljivo in tako naprej.

Kar se tiče pa ureditve prometne varnosti, je sprejemanje neumnosti kot so psihologi, zdravniki in podobne pizdarije čisto mimo:
- dokler boš v vaški gostilni car, če si pelu mimo znaka v naselju 100, da potem ERR začne kazat,
- dokler bodo padale stave kdo si upa peljat wrong way po avtocesti,
- dokler bomo vožnja v stanju vinjenosti samoumevna (primer od punce familija rukne celo bibitko potem pa iz vikenda do doma - vsak vikend),
- dokler bo lahko 80 letnica, ki na eno oko ne vidi na drugo pa 40% vozila (naša babica - ni sposobna niti iz dvorišča rikverc zapeljat),
- dokler bodo predpisi dovoljevali 50 let stare gume pa tehnični pregledi na nekaj let (namesto na število prevoženih km presek leta) ter
- dokler bomo imeli sistem, da znamo pisat položnice pa kasirat, človeku pa zaplenijo še 4 ti avto v istem letu pa je še kr na prostosti in še kr vozi (sicer brez vseh dovoljenj)
tako dolgo, se bo meni čudno zdelo da ni mrtvih še več. Naprej mora ljudem kliknit, da tako enostavno ne gre, potem se mora uredit zakonsko področje na smiselen način in se ga tudi izvajat - e potem, pa se lahko pogovarjamo o dvigih hitrosti in podobnem...

To nenehno navijanje kazni me spominja na zakon o delu na črno - le zakaj je tega toliko v Sloveniji, le zakaj...

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ So maj 21, 2011 8:11 pm

Kael je napisal/-a:In njaboljši način za ignoriranje nategovanja ljudi z višino kazni je vožnja po predpisih, pa že bistveno težje dobiš kazen: že če se držiš omejitev, voziš pripet, ne uporabljaš mobilnega telefona in ne preizkušaš sreče z rdečimi lučmi ter ne voziš vinjen, kako pregorelo žarnico, pozabljen žmigovc ipd neumnosti pa tudi policisti spregledajo.
Se strinjam, tudi sam imam takšne izkušnje.
To, da kazni so poštene ali pa niso poštene je pa stvar debate, katere nebomo tukaj zaključili - moje mnenje, je da so samo zelo nesorazmerne in premalo sankcionirajo serijske prekršarje.
Ponovno se strinjam, dobro povedano.
Prav tako pogrešam 0.0 z neko minimalno toleranco, če poješ tri rum kokos bombone in potico z rumom - ostalo nobenih lestvic, ampak direkten odvzem. Podobno je mamila, tablete in ostale narkotike. Vožnja v narobe smer po avtocesti, pogrešam prepoved vožnje za nekaj let, psiho teste in takoj naprej.
Tudi jaz bi podprl takšen zakon.
Naprej mora ljudem kliknit, da tako enostavno ne gre, potem se mora uredit zakonsko področje na smiselen način in se ga tudi izvajat - e potem, pa se lahko pogovarjamo o dvigih hitrosti in podobnem...
Natanko tako.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So maj 21, 2011 10:58 pm

in koliko je najmanjša dovoljena hitrost na AC ?

40 km/h
Old subarus never die, they just get faster!

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So maj 21, 2011 11:29 pm

Kael je napisal/-a:Sicer nisem noben angel na cesti, kar se cestno-prometnih predpisev tiče, vendar pa se omejitev po zadnjih dvigih kazni (zadnji dve leti) kar držim. In njaboljši način za ignoriranje nategovanja ljudi z višino kazni je vožnja po predpisih, pa že bistveno težje dobiš kazen: že če se držiš omejitev, voziš pripet, ne uporabljaš mobilnega telefona in ne preizkušaš sreče z rdečimi lučmi ter ne voziš vinjen, kako pregorelo žarnico, pozabljen žmigovc ipd neumnosti pa tudi policisti spregledajo.

To, da kazni so poštene ali pa niso poštene je pa stvar debate, katere nebomo tukaj zaključili - moje mnenje, je da so samo zelo nesorazmerne in premalo sankcionirajo serijske prekršarje. Npr. če te dobijo na vsake 5 let, da se peleš 10 na uro več čez naselje to meni ni enako enemu cepcu, ki so ga v roku slabega leta ustavili 4x čez naselje z 90 na uro (primer našega soseda). Prav tako pogrešam 0.0 z neko minimalno toleranco, če poješ tri rum kokos bombone in potico z rumom - ostalo nobenih lestvic, ampak direkten odvzem. Podobno je mamila, tablete in ostale narkotike. Vožnja v narobe smer po avtocesti, pogrešam prepoved vožnje za nekaj let, psiho teste in takoj naprej.

Kar se tiče hitrostnih omejitev, se strinjam, da se marsikje kakšen znak postavljen za brezveze, a za precej omejitev v domači okolici za katere sem mislil dokler sem vozil samo Leona, da so brezvezne, sem po širitvi voznega parka na 13 let starega Megana, 8 let starega Peugeota in na drugi strani tudi Tourana letnik 2007 ter Audi A6 3.0 TDI začel gledati s povsem drugega zornega kota. Dokler se več čas voziš v enem samem, po možnosti še spodobnem avtomobilu z malo športnega pridiha (dobra lega) kar Leon zagotovo je, se brez težav pelješ po ovinkih hitro in voziš krepko čez omejitev npr. 90. Ko se pa enkrat presedeš v 13 let starega Megana ali Peugeota 206 z povsem izpravnimi blažilniki, gumami pod oznako zelo priporočljivo, pa se hitro zgodi, da na določenih mestih niti postavljenih omejitev ne moreš več doseči. Svojega denarja je vreden tudi enoprostorec, ki spet gre skozi določen preden ceste povsem "po svoje", medtem ko se s Peugeotom pelješ kot kralj. Da o AUDIju ne govorim. Skupaj potegnjena črta pa je, da moramo hitrostmo omejitev postaviti za najslabšo možno kombinacijo, ki se lahko tam mimo pripelje (upoštevajmo še vrsto let stare gume in spremenljive vremenske razmere) in neka hitrostna omejitev postane mnogo bolj smiselna. Samo, da to vidiš, rabiš čas... Podobno je z dvigom hitrostne omejitve na avtocesti na naprimer 160 na uro. Za A6 jo lahko damo sredi noči in suhi cesti tudi na 200 pa gre povsem brez težav. Leon jih 160 še zmore, potem pa vodljivost in zavorni sistem še strmo padata (podvozje ne dohaja več hitrosti), da o tem kaj se zgodi s Peugeotom ali Meganom pri močne zaviranju pri 100 na uro ne govorim - bajalica. Avtocesta pa ima samo dva pasova in najnižja dovoljena hitrost je 60 na uro, vozimo pa večinoma od 80-130 na uro. E brate, AUDI ki žge 200 pri nekomu, ki se z 68 konjsko kosilnico 1.4 HDI vključi na prehitevalni pas pri 95 na uro ker ja začel prehitevat tovornjak, ni šans, da ga vidi pred prehitevanjem in da ga pravočasno prehiti. Rešitev je samo mnogopasovna avtocesta... potem pa bi to bilo izvedljivo - trenutno se mi zdi pa prenevarno. Pri vsem se moramo zavedat, da vsi nimamo denarja za več stokonjske stroje, pnevmatike pod zelo priporočljivo in tako naprej.

Kar se tiče pa ureditve prometne varnosti, je sprejemanje neumnosti kot so psihologi, zdravniki in podobne pizdarije čisto mimo:
- dokler boš v vaški gostilni car, če si pelu mimo znaka v naselju 100, da potem ERR začne kazat,
- dokler bodo padale stave kdo si upa peljat wrong way po avtocesti,
- dokler bomo vožnja v stanju vinjenosti samoumevna (primer od punce familija rukne celo bibitko potem pa iz vikenda do doma - vsak vikend),
- dokler bo lahko 80 letnica, ki na eno oko ne vidi na drugo pa 40% vozila (naša babica - ni sposobna niti iz dvorišča rikverc zapeljat),
- dokler bodo predpisi dovoljevali 50 let stare gume pa tehnični pregledi na nekaj let (namesto na število prevoženih km presek leta) ter
- dokler bomo imeli sistem, da znamo pisat položnice pa kasirat, človeku pa zaplenijo še 4 ti avto v istem letu pa je še kr na prostosti in še kr vozi (sicer brez vseh dovoljenj)
tako dolgo, se bo meni čudno zdelo da ni mrtvih še več. Naprej mora ljudem kliknit, da tako enostavno ne gre, potem se mora uredit zakonsko področje na smiselen način in se ga tudi izvajat - e potem, pa se lahko pogovarjamo o dvigih hitrosti in podobnem...

To nenehno navijanje kazni me spominja na zakon o delu na črno - le zakaj je tega toliko v Sloveniji, le zakaj...

Podpis pod tole.
Tisto, da more človeku kliknt, definitvno drži.

jericho
Nov uporabnik

Napisal/-a jericho Če maj 26, 2011 10:44 am

Kael svaka čast za post, se čist strinjam ;)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če maj 26, 2011 4:43 pm

Je kdo že kje odprl topic, da bi se na dan novih kazni vozili varno. =P Da se kej zmenmo? Veliko predlogov tukaj je men dobrih. ;) Sam v info. 1.7 je petek.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če maj 26, 2011 4:52 pm

Strinjam se skoraj povsem z vsem edino nekaj pripomb imam :)
Recimo tole.....

Kael je napisal/-a:......

.......

Res , da so z leti avti pridobili na varnosti ampak potem mi razloži primer ( ki ni edini). Skoz in vedno je bila omejitev 90....pred 10timi in več leti , ko si ni mogel vsak privoščit oh in sploh super športnega in močnega avta ( ampak 130 zmore vsak) in ko še niso bili avti tako varni ampak omejitev je bila 90....
Ko so leta 2005 uvedli nove višje kazni se je na tistem odseku magično pojavil znak 70 za prvim grmom pa policija.....
Sedaj 6 let za tem ( ko so avti spet napredovali) pa je znak 70 spet magično izginil....

Za info pa....serijka petka zmore prek ovinkov peljat 100 ampak na meji megan 110....MB-ju se pri 120 prižiga kontrolka za ESP...Jeepa pa pri 90 vrže na onstran Drave ne samo v njo.....
Kje je potem tukaj smisel?:)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Pe maj 27, 2011 9:11 am

Najšibkejši člen pri dvigu hitrosti glede na trenuten razvoj tehnologije za moje pojme ni več stvar tehnike (avtomobili) temveč tisto kar sem med vrsticami nekajkrat omenil v postu: človek. Pri nas vsaj lahko vozi vsak, ki je sposoben modre kuverte pri zdravniku - neglede nato kakšen rekacijski čas ma. In zato so nekje postavili mejo, koliko ljudje so sposobni še slediti prometu - očitno je ta ocena na regionalkah 90 na AC pa 130. Tudi posledice trka so različne al dva avtomobila, pri vsak 90 vidita, da bo počlo, pa na polno zavirata, kot pa če vsak žge 130 (reakcijski čas). To je verjetno razlog neke omejitve.

Glede nato kako pa pri nas folk fura, je pa tako omejitev 90 na samo na papirju. Js recimo se na dolenjsko nimam več živcev vozit iz Celja čez Zidani most, ker je folk invaliden. Omejitev 90 vozimo pa se skoraj ves čas med 60 in 70, ter vmes kakšen padalec s 110 na uro.Grem na AC, peljem svojo hitrost in mir. Po mestih je baje omejitev 50, pol folka se vozi 40 ali 70. Da o patronih kot je kup ostarelih ljudi, ki niso več za volan in se ne znajo niti čez krožišče peljat ne zgubljam besed. Omejitve so za stanje pri nas, še za 20 na uro previsoke.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe maj 27, 2011 1:45 pm

Hitrost ubija :|

Slika

Stefi
Novinec

Napisal/-a Stefi Pe maj 27, 2011 9:05 pm

recept je napisal/-a:

Sicer pa je v novem zakonu zelo zoprno napisan tudi 23. člen o zasegih vozila. Nekako ne bom ravno z veseljem posodil vozila komurkol - vsaj ne brez potrdila o nekaznovanosti za omenjene prekrške (vključno s hitrostjo).

Staro pravilo pravi: Avta in žene (moža :DDD) se ne posoja!

Lp, Stefi

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Ne maj 29, 2011 11:19 pm

Od gnile države in še bolj gnilih politikov drugačnih zakonov itak ni za pričakovati. Res podn te nove kazni :!:
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt Ne jun 05, 2011 1:19 am

Super,kazni so še premajhne.Glede na to kako nekateri vozijo bi jih morali še 5x povečat.Vozte se normalno in po predpisih in ne bo nobenih problemov,pa še bolj bomo vsi skupej varni v prometu.Divjaki pa naj kar plačujejo,pa tudi,če je vozil recimo 5kmh preveč,če je v naselju 50kmh je 50 in niti pikice več,kvečem manj.Ne vem kje je tak problem vozit po omejitvah in iti magari ene 20 minut prej od doma???? Nej mi to nekdo razloži,zakaj se more skos nekam hitet??? Treba je ta tempo življenja mal umirit,skos se nekam hiti,drvi,nori...uprite se hitenju in dokažite,da niste pi***ke in da to zmorete,jaz sem sebi to dokazal,da zmorem in nimam nobenih problemov več.Res je,da sem včasih tud sam mal bolj divje vozil dokler se mi ni nekaj zgodilo na cesti in to mi je premaknilo koleščke v glavi in sedaj sem ozdravljen tega hitenja oz. divjaštva.Zanimivo je pa to,da ko nekaj časa voziš po predpisih se nekak potem kar navadiš in nimaš več potrebe po hitrosti.Ko greste npr.90kmh izven naselja si mislite,da letite z 160kmh samo imate tok dober avto,da te hitrosti ne občutite tako intenzivno in potem ne bo problem pelat 90.Sej v avionu greš tudi 900 na uro pa sploh ne čutiš da se premikaš ? heheh...Mal domišljije je treba met pa se vse zrihta.Za une k pa res ne morjo brez hitrosti pa priporočam tole http://www.youtube.com/watch?v=XkSzAxAe ... re=related =P
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Po jun 06, 2011 10:30 am

Asfalt a se pod tvojim nickom skriva kak ljubo zajc ali njemu podobni? :lol: Mislim vprašam zato, ker nekdo, ki je pri sebi ne bi pisal takih gluposti, da so kazni premale. In ja 50 se je izredno težko vozit in vsaj jaz v naseljih umiram :D
Fahren bis der Arzt kommt!

recept
Novinec

Napisal/-a recept Po jun 06, 2011 12:55 pm

asfalt je napisal/-a:Super,kazni so še premajhne.Glede na to kako nekateri vozijo bi jih morali še 5x povečat.Vozte se normalno in po predpisih in ne bo nobenih problemov,pa še bolj bomo vsi skupej varni v prometu.Divjaki pa naj kar plačujejo,pa tudi,če je vozil recimo 5kmh preveč,če je v naselju 50kmh je 50 in niti pikice več,kvečem manj.

Ko te bodo napičili Jankovićevci, da si pred letom in pol vozil preko 50 v naselju, ti pa boš prepričan, da table "naselje" tedaj sploh ni bilo, pa ne hodi jokcat naokoli. Dokazati namreč ne boš mogel (več), ker je tabla sedaj postavljena, vedel pa tudi ne boš da so te roomstreirali.

Po ZVPrCP pa je po 1.7.2011 nujno spoštovati ne samo prometne znake, ampak VSO prometno signalizacijo, kar naenkrat potegne za seboj tudi napačno zarisane črte, pa pokončne zapore,...

Da te vidim korenjak, če si TI tega sposoben. Jaz namreč nisem.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Po jun 06, 2011 1:46 pm

STENTOR je napisal/-a:Asfalt a se pod tvojim nickom skriva kak ljubo zajc ali njemu podobni? :lol: Mislim vprašam zato, ker nekdo, ki je pri sebi ne bi pisal takih gluposti, da so kazni premale. In ja 50 se je izredno težko vozit in vsaj jaz v naseljih umiram :D

jst dam na tempomat in to je to (ok dam mal pod 60), če pa ne morš počasnej vozt pa plačuj kazni, omejitev je z razlogom, verjetno ti hvalabogu še noben ni pred avto skočil, takrat je tud 50 preveč

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po jun 06, 2011 1:57 pm

recept je napisal/-a:
asfalt je napisal/-a:Super,kazni so še premajhne.Glede na to kako nekateri vozijo bi jih morali še 5x povečat.Vozte se normalno in po predpisih in ne bo nobenih problemov,pa še bolj bomo vsi skupej varni v prometu.Divjaki pa naj kar plačujejo,pa tudi,če je vozil recimo 5kmh preveč,če je v naselju 50kmh je 50 in niti pikice več,kvečem manj.

Ko te bodo napičili Jankovićevci, da si pred letom in pol vozil preko 50 v naselju, ti pa boš prepričan, da table "naselje" tedaj sploh ni bilo, pa ne hodi jokcat naokoli. Dokazati namreč ne boš mogel (več), ker je tabla sedaj postavljena, vedel pa tudi ne boš da so te roomstreirali.

Po ZVPrCP pa je po 1.7.2011 nujno spoštovati ne samo prometne znake, ampak VSO prometno signalizacijo, kar naenkrat potegne za seboj tudi napačno zarisane črte, pa pokončne zapore,...

Da te vidim korenjak, če si TI tega sposoben. Jaz namreč nisem.
torej, po novem 40 mimo cestninskih?! :shock: ja, zaenkrat je še 60 ;)
bleh, najboljše da se spravim ta novi zakon prebrat...
LP Rok

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jun 06, 2011 3:40 pm

še vedno je "štirideset" na cestišču SAMO talna označba in kaznujejo te lahko le za neupoštevanje talne označbe............

poiščite si člen v ZVCP-ju, mislim da je kazen 60 eur na pol torej 30
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov