berlonso je napisal/-a:meni se pa zdi satelitsko cestninjenje super in fer ...
berlonso je napisal/-a:ne, lej. sej meni mi ne teži to da je vam ki se redno furate po avtocesti res to ful znižalo strošek. rad bi samo malo vam dau misliti kako je pa z tistimi, ki ne rabimo avtoceste več kot 3-4x letno. mene sat cestninjenje nebi nič motlo zato ker nimam nič na vesti. sej a mislš da bi usakga posebej nadzorovali kam gre in kaj dela???
Psepi je napisal/-a:BBoss, še enkrat več se strinjam s tabo![]()
shelton je napisal/-a:Hm, cestni sklad se tudi plača ne glede na to, koliko km nardi človek z avtomobilom. Tle pa nihče ne jamra
Kakršnakoli sprememba načina cestninjenja oziroma obdobja vinjet bo prinesla samo podražitev, kjer pa nazadnje nihče ne bo na boljšem.
BBoss je napisal/-a:shelton je napisal/-a:Hm, cestni sklad se tudi plača ne glede na to, koliko km nardi človek z avtomobilom. Tle pa nihče ne jamra
Kakršnakoli sprememba načina cestninjenja oziroma obdobja vinjet bo prinesla samo podražitev, kjer pa nazadnje nihče ne bo na boljšem.
Točno tako, to je najcenejši način cestninjenja - me zanima kako se bodo počutili tisti, ki zagovarjajo sat. cestninjenje, ko bodo morali plačat reciever in bo to cena sigurno več kot 200€ samo za napravico.
Ta cena ni iz trte zvita saj danes kamionarji kupujejo ABC tablice po ceni 53€ pa je ta tablica veliko bolj enostavna in cenejša od tiste za sat. cestninjenje.
Se pa vidi, da Slovenceljni težko pridemo iz svojega ozkega okvirja nevoščljivosti tipa "zakaj sosed ne plača več, če se več vozi kot jaz". Resno se vprašam, kdaj bomo stopili ven iz te hlapčevske zavistnosti in pogledali t.i. "big picture" in se bomo nehali podpihovali v gostilniških debatah, da nam je ne vem kako hudo, ker stane letna vinjeta 4,6€ na mesec. Da pa je tisti večer steklo 10€ piva po grlu nas pa ne zanima, seveda ne, ker za vse nezadovoljstvo je kriva vinjeta in alkohol je potreben, da to žalost lažje utopimo, a ne?
Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost