ojnica je napisal/-a:žvim v hribu, tako da me zmeram čaka 15km gor in dol ovinkov.
Poraba pe je taka, ker ima motor 101km.
abbe je napisal/-a:jst se vam prou klanjam vm ki mate na 2.0 dizlih porabo okol 4 litrou.
vsaj vem zakaj mamo gužve na ac na prehitevalne pasu.
pa da nebo kdo mislu da sm komu fouš za tako porabo,samo jaz sem mnenja da je nemogoče met porabo 3.9l/100 km pri golfu 2.0 tdi pri vožnji po ac.vsaj ne pri 120 kot je nekdo napisal.
normni krog porabe ki ga tovarna navaja je večji od tega.me res zanima kako vozite.za tovornjaki v zavetrju 89km/h?
~toMmy~ je napisal/-a:Če se da z 10 let starim Passatom 1.9 TDI na 20 km relaciji (10m padca nadmorske višine) prit na 4.4l po računalniku (ki na cel tank kaže večjo porabo, kot je v resnici) z izredno varčno vožnjo oz. cca. 5l z vožnjo dobesedno po omejitvah, pa to ni porabi najbolj prijazna relacija, potem ni vrag, da se da s kakšnim bolj varčnim avtom dosegat tudi 4l.
Je pa vse odvisno od tega, če računalnik nekoliko laže, kakšna je relacija, kakšne gume/feltne so na avtu, koliko je raznih "skakanj" po opravkih itd. Na določenih relacijah se da dosegat neverjetno nizke porabe.
Matjazy je napisal/-a:Lybra JTD 1.9 je porabila na kestlc najmanj 4.2l/100km. Bosanske nafteTankal v Mostarju, pot najprej dol do Dubrovnika in potem po jadranski magistrali domov. Vmes postanki v vseh večjih mestih. Vožnja striktno po omejitvah, ker sem v enem tednu 2x padel prej na radar.
Sicer imam povprečno porabo v prevoženih 130.000 kilometrih 5,63 l/100km. Avto ima 281.000, vozim normalno, velika večina avtoceste 120-130km/h tempomat (služba je manj kot kilometer od AC, isto dom), nekaj mesta, nekaj ostalo.
abbe je napisal/-a:Matjazy je napisal/-a:Lybra JTD 1.9 je porabila na kestlc najmanj 4.2l/100km. Bosanske nafteTankal v Mostarju, pot najprej dol do Dubrovnika in potem po jadranski magistrali domov. Vmes postanki v vseh večjih mestih. Vožnja striktno po omejitvah, ker sem v enem tednu 2x padel prej na radar.
Sicer imam povprečno porabo v prevoženih 130.000 kilometrih 5,63 l/100km. Avto ima 281.000, vozim normalno, velika večina avtoceste 120-130km/h tempomat (služba je manj kot kilometer od AC, isto dom), nekaj mesta, nekaj ostalo.
za fiate pa lance pa alfe jaz lahk reem da bc laže za 1 litr.
ma punca stilota pa kaže da je poraba 5.2.je ja 6.2 če računaš na peš.
Matjazy je napisal/-a:abbe je napisal/-a:Matjazy je napisal/-a:Lybra JTD 1.9 je porabila na kestlc najmanj 4.2l/100km. Bosanske nafteTankal v Mostarju, pot najprej dol do Dubrovnika in potem po jadranski magistrali domov. Vmes postanki v vseh večjih mestih. Vožnja striktno po omejitvah, ker sem v enem tednu 2x padel prej na radar.
za fiate pa lance pa alfe jaz lahk reem da bc laže za 1 litr.
ma punca stilota pa kaže da je poraba 5.2.je ja 6.2 če računaš na peš.
Meni BC laže še več kot 1l/100km, zato vedno računam peš. (v mojem primeru sicer kaže preveč, ne premalo - mislim da mi trenutno kaže okrog 7l/100km v 5000km kolikor časa ga nisem resetiral) V vseh teh 130k pišem koliko prevozim in koliko natankam in to je to, navedene porabe so dejanske in ne tiste iz števca. Pa saj povp. 5.63 za relacije niti ni pretirano nizka?
Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov