Evo, še zanimivost od danes. V Šentjakobu zapeljem na AC v smeri proti LJ. Nekje na 3/4 pospeševalnega se preklopim na voznega s hitrostjo cca 110 km/h. Za rit se mi zalima nova A8, ki pa po parih sekundah skoči na prehitevalnega pred avstrijskega Tiguana. Za Tiguanom se preklopim še sam, pospešim do 130 km/h in prehitim tisti dve vozili, za katerima sem se vključil na AC. Po prehitevanju se vrnem na voznega in pričnem upočasnjevat na vsega skupaj slabih 110 km/h po števcu (tam 108

) ~ približujemo se namreč omejitvi 100 km/h pri razcepu Zadobrova. Tiguan je še vedno na prehitevalnem, nakar začne zavirat. Med njim in mano je bilo prostora za vsaj 5 avtomobilov, torej bi se lahko vrnil na voznega; še kakih 500 m naprej pa nikogar več, ki bi ga bilo potrebno prehiteti.
Torej, jaz sem s svojo hitrostjo na voznem, Tiguan pa na prehitevalnem zavira. Po vsemogočni logiki snovalcev zakonov in puritancev na tem forumu, bi moral zavirati, ali kaj? Torej tako dolgo, kot to počne on - četudi bi se v skrajnem primeru ustavila? Ker je bil deda v Tiguanu videti zgubljen... Tako, da si zaslužim kazen, ker sem držal svoj tempo še naprej in tako obšel Tiguana, ki se je za menoj vrnil na voznega. Na voznem pa sem ostal vse do izvoza Fužine, kjer sem se umaknil nekaterim, ki so se vklapljali na AC.
Še včeraj se mi je zgodila zanimiva prigoda - se peljem po Kajuhovi v smeri proti Šmartinski (Ljubljana). V križišču z Letališko pa predme zapelje tovarnjak in zapre križišče ter izsiljuje sistem zadrge. Mislim - WTF?! Tako sem stal v križišču pred njim in nisem vedel, ali bi se smejal ali jokal... Pa ko smo bili samo trije, ki smo hoteli nadaljevati naprej proti Šmartinski, on pa je bil že tako prvi v koloni, za na Letališko. Upam, da ni potrebno poudarjati, da je bil promet sproščen, redek in tekoč. Ampak ne - potrebno je bilo ustaviti tri avtomobile in čakati na zadnjega, ki je zavil desno na Letališko, da bi on lahko nadaljeval pot.
Kmalu zatem, pa v bližini Gospodarskega razstavišča parkiram (cona 30) in sicer sem to opravil z manjšim popravkom (je gospod svojo e49 pustil kar na cesti in ni šlo v eni potezi v boks). V tem času prijaha Halo Katra s svojim Fiatom in v naslednjih nekaj sekundah zaradi živčnosti skoraj faše infarkt. Pa saj jih razumem - če ne dostavi pizze, bodo stranki odpovedale ledvice...

Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.
Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.