Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
mihouca
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a mihouca Če sep 29, 2011 12:03 am

@KLEMEN

Tudi sam sem predelal pri Hribarju sistem Zavoli, cena 1350e, zrihta vse papirje, homologacijo narediš sam 60eur a1 remont, dobiš v tanku 10l plina, narejeno je korektno. Servis je pa na 10km, nato pa vsakih 20kkm, cena servisa je pa 50 eur. 2xfilter je 35eur + 15eur delo.

Uporabniški avatar
mihouca
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mihouca Če sep 29, 2011 12:11 am

aja pa v ceno je vštero mazanje ventilov + tank namesto rezervne gume, vse velikosti so iste cene, če je dovolj prostora naredi tudi nastavek za tankanje, zraven luknje za benz, drugače na odbijaču

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips Če sep 29, 2011 7:41 am

Jaz pri G1 nisem imel nobenih dodatnih nastavitev- kot so zmotirali, nastavili, tako je- samo tankam in vozim. :D

Ja super:)

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po okt 03, 2011 7:50 am

nno včerja sem imel pripetljaj ko mi spustila guma, sicer ne do konca, pa vseen ni blo fajn za videt. Spustim noter tisti sprej, se guma kr lepo dvignla, predvidevam da če bi še enega, bi se še bolj :D. Pol pa čez 10 km preverim tlak u gumah, oz. mal dopumpam kar z uno pumpico iz lidla :D ki s epriklopi na vžigalnik, pa nekej je pihal, verjetn bi bil večji učinek če bi dlje pumpal :D. Problem je bil tudi v tem, ker mi skoz kazalo 3 bare :d. Pridem do pumpe in napumpam na 2.4bare. Zdj pa mene zanima, kake spreje vi uporabljate in predvsem kake pumpe, da zadeva kaže točno :).
Nebi blo slabo, če bi prilepli kak link :).

klekej
Novinec

Napisal/-a klekej Po okt 03, 2011 9:19 am

In kakšno vezo ma to z avtoplinom?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po okt 03, 2011 11:32 am

mihouca je napisal/-a:aja pa v ceno je vštero mazanje ventilov + tank namesto rezervne gume, vse velikosti so iste cene, če je dovolj prostora naredi tudi nastavek za tankanje, zraven luknje za benz, drugače na odbijaču

Nove objaveklemen_ » Po okt 03, 2011 9:19 am
In kakšno vezo ma to z avtoplinom?

tako povezavo ... večina ima - tako kot ti - tank namesto rezervne gume ..in če ti spusti guma je seveda povezano s tem , kako to težavo rešiti , ker imaš rezervo doma zaradi plinske naprave ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po okt 03, 2011 1:12 pm

klemen_ je napisal/-a:In kakšno vezo ma to z avtoplinom?

verjetn ne veš, da večina tistih ki se vozijo na plin, ima v prtljažniku namesto rezervnega kolesa rezervoar za plin, namesto rezervnega kolesa pa sprej za krpanje in kompresorček ;)

pa še 35mm dolg krivec :mrgreen:

Slika

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking To okt 04, 2011 7:54 am

Sam imam kit za krpanje pnevmatik Slime (kit vsebuje tudi kompresor za pumpanje). Zaenkrat mi ga še ni bilo treba uporabiti.

marul
Nov uporabnik

Kraj: Banovci

Napisal/-a marul To okt 04, 2011 9:27 am

pinny je napisal/-a:nno včerja sem imel pripetljaj ko mi spustila guma, sicer ne do konca, pa vseen ni blo fajn za videt. Spustim noter tisti sprej, se guma kr lepo dvignla, predvidevam da če bi še enega, bi se še bolj :D. Pol pa čez 10 km preverim tlak u gumah, oz. mal dopumpam kar z uno pumpico iz lidla :D ki s epriklopi na vžigalnik, pa nekej je pihal, verjetn bi bil večji učinek če bi dlje pumpal :D. Problem je bil tudi v tem, ker mi skoz kazalo 3 bare :d. Pridem do pumpe in napumpam na 2.4bare. Zdj pa mene zanima, kake spreje vi uporabljate in predvsem kake pumpe, da zadeva kaže točno :).
Nebi blo slabo, če bi prilepli kak link :).

Rezervno kolo vozim kar v prtljažniku, ker ga itak v 90% ne potrebujem, vsaj celega ne, ko pa ga rabim, pa rezervo vržem kar za sedež.
Ziher je ziher:D

Nekako ne zaupam tem kompletom za krpanje, saj je v bistvu neuporaben, če je večji defet, npr.guma poči, kot se mi je že zgodilo.

dani76
Nov uporabnik

Napisal/-a dani76 Po okt 10, 2011 4:06 pm

Pozdravljeni!
Prosil bi vas za mnenje.
Imamo ford c-max 1.6 100 ps letnik 08.Radi bi vgradili plinski sistem od G1 in me zanima kakšne izkušnje imate z njimi,
predvsem pa me zanima mnenje o mazanju ventilov ali mehanski ali elektronski sistem.Pri G1 pravijo da je za njihov sistem dovolj mehansko mazanje,drugje pa da za forda obvezno elektronsko.Ker so baje fordi ful občutljivi na plin.
Na enem nemškem forumu pa sem bral da na sploh odsvetujejo vgradnjo plina v c-max-e.Zdaj pa res več ne vem kaj naj.
Prosim za kakršne koli odgovore da se bom malo lažje odločil.

Hvala

Lp Dani :D

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy Po okt 10, 2011 4:32 pm

Živjo,

no js se približujem enoletni uporabi plinskega sistema G1 v svojem V8 motorju in morm rečt da dela brez napake od dneva vgradnje brez naknadnih nastavitev. Mazanja sam nimam vgrajenega tako da o tem boo drugi več povedali...

LP, Rok
Slika

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr okt 12, 2011 9:14 am

dani76 je napisal/-a:Pozdravljeni!
Prosil bi vas za mnenje.
Imamo ford c-max 1.6 100 ps letnik 08.Radi bi vgradili plinski sistem od G1 in me zanima kakšne izkušnje imate z njimi,
predvsem pa me zanima mnenje o mazanju ventilov ali mehanski ali elektronski sistem.Pri G1 pravijo da je za njihov sistem dovolj mehansko mazanje,drugje pa da za forda obvezno elektronsko.Ker so baje fordi ful občutljivi na plin.
Na enem nemškem forumu pa sem bral da na sploh odsvetujejo vgradnjo plina v c-max-e.Zdaj pa res več ne vem kaj naj.

Hvala

Jaz sem imel v Mitsubishi Lancerju vgrajen G1, nobenega problema. Edino takoj od začetka sem moral 1x klicat, da so bolje nastavili, ker je svetila lučka za lambdo, pa občasno je mal cukal. So pa prišli na dom (na Gorenjsko iz Celja), torej so zelo fleksibilni.
Torej, jaz sem bil zelo zadovoljen, bil pa je tudi sistem brez mazanja. Kakšne pa ima izkušnje novi lastnik mojega avta, pa ne vem.

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Sr okt 12, 2011 1:00 pm

dani76 je napisal/-a:Pozdravljeni!
Prosil bi vas za mnenje.

Hvala

Kolega ga ima v c-maxku 1,6 letnik 2010 dobro leto dni. Sva dala skupaj vgraditi...on v c-maxa, jaz v Grand Scenica, lani maja. Do sedaj je zelo zadovoljen tako z delovanje kot z porabo. V kolikor pa te zanimajo še kakšne podrobnosti pa ti lahko na ZS sporočim njegovo številko pa se bosta sama pogovorila.

lp
J

Bubbles1
Nov uporabnik

Napisal/-a Bubbles1 Sr okt 12, 2011 5:58 pm

Pozdravljeni.

Imam opel astro H 1.6. Plin imam 2 leti in sem z nim naredil cca 60kkm. In kaj se je zgodilo zdaj! Ko je avto hladen cuka ko hudič, če se pelješ v hrib izgublja moč in crkne-kot bi ga zalivalo ali dušilo zaradi premalo zraka. Ko se segreje je deluje OK. Vzrok UNIČENI VENTILI IN GLAVA MOTORJA ZARADI UPORABE LPG-ja!!! Cena: še poizvedujem in iščem varinate kaj sedaj. Sicer imam dodatno mazanje Flash lube (stranski in sploh kakšni učinki niso dokazani verjetno bolj placebo za uporabnika)- vse skupaj vgradil pri plinexu. Poraba 20-25% večja plus dodatno cca 0,5 l bencina na 100km.
Skratka če potegnem vse skupaj, mislim da nisem naredil nič!!! Mislim, ne vem ali naj inštalacijo zabrišem ven pa vozim na bencin ali še enkrat probam z drugimi ventili in sedišči ventilov. Če kdo pozna koga, ki bi mi to menjal za primerno ceno, dobrodošel. Servis 1000-1500€- neprecenljivo!

Uporabniški avatar
evolva
Nov uporabnik

Kraj: Lesce

Napisal/-a evolva Sr okt 12, 2011 8:54 pm

hm.. kdaj avto cukne, ko daš do konca gas ali ti cuka tudi pri vožnji na bencin? Jaz mam 4 leta od plinexa sistem 100.000km v 2.0 citroenu in narahlo cukne samo pri hitrejšem pospeševanju nad 4500 obrati, zgodi se tudi da iz prehoda iz višjih hitrosti v križišče (v leru), padejo obrati na 500 samo se potem takoj stabilizira nazaj. Jaz to cukanje prepisujem manjši kalorični vrednosti plina... napram bencinu, ker na benz dela avto normalno.
Rollin´ on chrome

bento
Nov uporabnik

Napisal/-a bento Ne okt 16, 2011 8:33 am

Zanima me ali še se še komu avto ko je v leru "zaganja". Ne more držati konstantnega minimuma, pri tem se zaganja za 600 obratov in avto se kar fajn trese. Pa ni važno ali je mrzel avto in je pravkar priklopilo na plin ali si naredil že 60 km in si se ustavil pri semaforju. Imam pa sistem G-1.

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Ne okt 16, 2011 10:24 am

Ali se problem pojavlja samo kadar ti preklopi na plin ? Ali si probal, če je mogoče isto kadar imaš na bencinu? Če je isto z bencinom, potem je najverjetneje težava v zapacanem motorčku prostega teka ;) pa tudi tako ali drugače bi na tvojem mestu prvo tole spucal potem pa iskal naprej težavo.
Slika

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy Ne okt 16, 2011 10:26 am

bento je napisal/-a:Zanima me ali še se še komu avto ko je v leru "zaganja". Ne more držati konstantnega minimuma, pri tem se zaganja za 600 obratov in avto se kar fajn trese. Pa ni važno ali je mrzel avto in je pravkar priklopilo na plin ali si naredil že 60 km in si se ustavil pri semaforju. Imam pa sistem G-1.

To dela samo na plin ali tudi na bencin? Če je na plin obvezno na g-1, če pa ni plin pa vseeno mal vpraši in razmišljaj o motorčku prostega teka oz. vprašaj nekoga ki se spozna na tvoj motor...

Me je T1cK0 ravno prehitel... hehe :D
Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne okt 16, 2011 1:18 pm

bento je napisal/-a:Zanima me ali še se še komu avto ko je v leru "zaganja". Ne more držati konstantnega minimuma, pri tem se zaganja za 600 obratov in avto se kar fajn trese. Pa ni važno ali je mrzel avto in je pravkar priklopilo na plin ali si naredil že 60 km in si se ustavil pri semaforju. Imam pa sistem G-1.

ej a nimaš ti pravkar zmontirano - mazda3 1,6 ? čisto neproblematičen avto .... pojdi nazaj naj ti poštimajo ...
plin je cnej k bencin

bento
Nov uporabnik

Napisal/-a bento Ne okt 16, 2011 2:07 pm

ja mam, sej jih bom ju3 poklical, sem samo tako prašal, če ima še kdo takšne probleme.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 2 gostov