Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Re: Nove kazni od 1.7.2011

Napisal/-a weasel Po jun 06, 2011 3:57 pm

Cestninska postaja Dob vsaj v smeri proti LJ je tudi ob ograji postavljen znak za 40. ;)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jun 06, 2011 4:00 pm

weasel je napisal/-a:Cestninska postaja Dob vsaj v smeri proti LJ je tudi ob ograji postavljen znak za 40. ;)

bemu mast, bo treba v avto šolo zopet :roll: :roll: :roll: seveda, da je (ne samo na Dobu) AMPAK velja le za vozila, ki plačujejo cestnino, zato je le ta tudi postavljen samo na desni strani :arrow: če hočeš, da velja MORA na AC-ju biti znak na OBEH STRANEH, tako kot je 100, 80, 60 ..................oglej si "zadevo"....

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt Po jun 06, 2011 6:14 pm

STENTOR je napisal/-a:Asfalt a se pod tvojim nickom skriva kak ljubo zajc ali njemu podobni? :lol: Mislim vprašam zato, ker nekdo, ki je pri sebi ne bi pisal takih gluposti, da so kazni premale. In ja 50 se je izredno težko vozit in vsaj jaz v naseljih umiram :D

Nekdo,ki ni pri sebi piše take stvari,kot jih ti omenjaš.Zajc je že pameten,in pobira keš od takih,kot si ti,ki očitno niso sposobni voziti avtomobila kolikor toliko po predpisih.Ja še enkrat kazni so zelo premajhne,ker če bi bile dosti visoke,nikomur ne bi prišlo na pamet kršiti zakona in bi vozili VSI normalno,dokler bodo pa kazni take,kot so pa lahko divjaki samo polnijo proračun,varnosti pa ne bo boljše ! Me prav zanima,če si si upal na izpitni vožnji voziti več,kot 50kmh v naselju in prav zanima me kako se obnašaš,če je pred tabo policijski avtomobil ? :P Trdno stojim za svojimi besedami,ker roko na srce,nesreč je res še malo glede na to,kako nekateri vozijo ampak tukaj pa jaz ne odstopam niti za milimeter.Vedno,ko vidim norce na cesti kaj počnejo,mi v glavi zaigra oz. se mi začnejo prikazovati filmi o nesrečah.Tega se ne sme tolerirat,divjake je potrebno spravit s cest za vekomaj in pika.
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt Po jun 06, 2011 6:28 pm

recept je napisal/-a:
asfalt je napisal/-a:Super,kazni so še premajhne.Glede na to kako nekateri vozijo bi jih morali še 5x povečat.Vozte se normalno in po predpisih in ne bo nobenih problemov,pa še bolj bomo vsi skupej varni v prometu.Divjaki pa naj kar plačujejo,pa tudi,če je vozil recimo 5kmh preveč,če je v naselju 50kmh je 50 in niti pikice več,kvečem manj.

Ko te bodo napičili Jankovićevci, da si pred letom in pol vozil preko 50 v naselju, ti pa boš prepričan, da table "naselje" tedaj sploh ni bilo, pa ne hodi jokcat naokoli. Dokazati namreč ne boš mogel (več), ker je tabla sedaj postavljena, vedel pa tudi ne boš da so te roomstreirali.

Po ZVPrCP pa je po 1.7.2011 nujno spoštovati ne samo prometne znake, ampak VSO prometno signalizacijo, kar naenkrat potegne za seboj tudi napačno zarisane črte, pa pokončne zapore,...

Da te vidim korenjak, če si TI tega sposoben. Jaz namreč nisem.

No no jaz že vem,kje je naselje in kje ga ni in zelo zelo dvomim,da bi se mi to zgodilo.Če bi me pa "ujeli",se pa da primerjat datum ko bi me "ujeli" in datum postavitve table.Jaz se vedno držim predpisov,ker sem pogruntal,da z vožnjo mimo predpisov ne profitiraš čisto ama čisto 0,no mogoče 10 minut,kaj pa je 10 minut? pfff 0 od 0,+poraba goriva je večja + v večji nevarnosti si...ma ne bo mi noben tle pameti solil...z hitrejšo vožnjo so sami križi in napovedujem vojno hitrosti.morm pa povedat,da zelo zelo obožujem hotrost na dotični igerci,ki sem dal link,to je pa zakon in sploh ker vem,da nobenega ne ogrožam s tem :P
Ne,da je treba spoštovati po 1.7.2011 ZVCP,spoštovati,ga je potrebno že od vselej v največji možni meri.Še vedno sem zato,da se kazni še povišajo :) Pa da potem vidim pametnjakoviče na cesti,sploh idiote,ki se nikoli niso naučili.da je uporaba smernikov OVBEZNA in,da se vozi po svojem voznem pasu in ne po črtah,kot jih dosti malomarnežev vozi in včasih ti skoraj kdo odbije stransko ogledalo,in ja,da nisi frajer,če voziš z prižganimi meglenkami sredni sončnega dneva in sploh z sončnimi očali ampak,da s tem povdarjaš in opozarjaš na to kakšen k****n nepismen si...Joj,če bi bil jaz promoteni policaj,ma v 8 urah ti prnesem na polcijsko postajo povprečno letno plačo.Sam vem,v čem je fora,če bi bil polcaj potem ziher ne bi ljudje okoli mene vozil,kot vozijo,ko jih opazujem,to je pa tud res :) U glavnem spoštovat prometne predpise še posebej pa OMEJITVE HITROSTI,ker o je glavni dejavnik nesreč.
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Po jun 06, 2011 7:01 pm

No jaz pa priznam, da se omejitev ne držim in sem prepričan, da se jih tudi taki, ki so bolj papeški od papeža ne vedno in povsod. Ne rečem v naseljih in mimo šol, ampak žal je pri nas prometna infrastruktura v večini postavljena tako zelo neumno, da se človek sprašuje ali je nor on sam ali pa tisti, ki to postavljajo :D Glede raznih "strokovnjakov" kot je zajček pa vsaj jaz ne bi zgubljal besed, ker se le - to meni ne zdijo.
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt Po jun 06, 2011 7:12 pm

STENTOR je napisal/-a:No jaz pa priznam, da se omejitev ne držim in sem prepričan, da se jih tudi taki, ki so bolj papeški od papeža ne vedno in povsod. Ne rečem v naseljih in mimo šol, ampak žal je pri nas prometna infrastruktura v večini postavljena tako zelo neumno, da se človek sprašuje ali je nor on sam ali pa tisti, ki to postavljajo :D Glede raznih "strokovnjakov" kot je zajček pa vsaj jaz ne bi zgubljal besed, ker se le - to meni ne zdijo.

Ja se totalno strinjam s tabo,bi mogli nardit eno obsežno reorganizacijo prometnih tabel po celi SLoveniji in predvsem postavt znake,tako,da so le ti tam upavičeni in ne sami sebi namen :)
Divjake s cest !!!

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po jun 06, 2011 7:41 pm

Igrajte si na duše, ampak včerajšnji primer mi je pokazal, da je pismenost slovenskih voznikov res pod vprašajem.

Pred izvozom Trojane, v smeri Ljubljane, je bil opozorilni napis,( tist, ki včasih kaže 100km/h, pa eni mislijo da 140km/h) z napisom Blagovica zaprt izvoz ! Torej skoraj 10km prej je bil opozorilni napis !
Kaj so ljudje delali? Zapeljali na izvoz, čeprav sta bila še dva signalno utripajoča znaka na IZVOZU, in v trenutku, ko so dojeli da je popolnoma zaprt zapeljali hitro nazaj na vozni pas.

Predlagam, da bi poleg novih kazni z 1.7, poslali vsem voznikom tudi poziv k okolistu/psihiatru.

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt Po jun 06, 2011 7:50 pm

Gosic je napisal/-a:Igrajte si na duše, ampak včerajšnji primer mi je pokazal, da je pismenost slovenskih voznikov res pod vprašajem.

Pred izvozom Trojane, v smeri Ljubljane, je bil opozorilni napis,( tist, ki včasih kaže 100km/h, pa eni mislijo da 140km/h) z napisom Blagovica zaprt izvoz ! Torej skoraj 10km prej je bil opozorilni napis !
Kaj so ljudje delali? Zapeljali na izvoz, čeprav sta bila še dva signalno utripajoča znaka na IZVOZU, in v trenutku, ko so dojeli da je popolnoma zaprt zapeljali hitro nazaj na vozni pas.

Predlagam, da bi poleg novih kazni z 1.7, poslali vsem voznikom tudi poziv k okolistu/psihiatru.

No sej pravim,da bi mogli kazni povišat,da bi začeli ljudje malo bolj opazovati okolico okoli sebe.Treba je ljudi disciplinirat z kapitalističnim načinom :P Čeprav sem sam goreč nasprotnik izkoriščevalskega fevdalkapitalizma,ki tenutno vlada v naši državi :)
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po jun 06, 2011 8:59 pm

Kazni niso še nikoli spremenile mentalitete in miselnosti.
Razmišljaš isto kot naši strokovnjaki za prometno varnost po ministrstvih. Pa očitno še nobenemu ni potegnilo, da tak ne gre. Reklame, redno izobraževanje, poostren nadzor in nižje kazni majo dosti večji efekt na daljše časovno obdobje.
Če te policaj ustavi 5x v mesecu in ti napiše kazen za par 10€ ti bo kmalu potegnalo, da se ti ne splača vozit prehitro, ker več zgubiš ko te ustavi kot pa pridobiš z hitro vožnjo. Isto je za smerokaze, varnostno razdaljo, za mučkanje (umikanje, če narediš kolono za sabo in to)...

sašo5 je napisal/-a:še vedno je "štirideset" na cestišču SAMO talna označba in kaznujejo te lahko le za neupoštevanje talne označbe............

poiščite si člen v ZVCP-ju, mislim da je kazen 60 eur na pol torej 30
uff kiro bučo sem vrgel ven :lol: ja talna označba ni prometna signalizacija, pa upam da je po novem ne bojo uturili zraven.
LP Rok

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jun 06, 2011 9:09 pm

Drocky je napisal/-a:Kazni niso še nikoli spremenile mentalitete in miselnosti.
Razmišljaš isto kot naši strokovnjaki za prometno varnost po ministrstvih. Pa očitno še nobenemu ni potegnilo, da tak ne gre. Reklame, redno izobraževanje, poostren nadzor in nižje kazni majo dosti večji efekt na daljše časovno obdobje.
Če te policaj ustavi 5x v mesecu in ti napiše kazen za par 10€ ti bo kmalu potegnalo, da se ti ne splača vozit prehitro, ker več zgubiš ko te ustavi kot pa pridobiš z hitro vožnjo. Isto je za smerokaze, varnostno razdaljo, za mučkanje (umikanje, če narediš kolono za sabo in to)...

To in predvsem vzgojne kazni, tam kjer s kršitvijo (recimo omejitve) res ogrožaš varnost, ne pa na mestih, kjer se da enostavno kasirat. Takšne kazni vzbujajo le strah in sovraštvo, ne pa dejansko bolj varne vožnje in razmišljanja o svojih dejanjih.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt Po jun 06, 2011 9:46 pm

~toMmy~ je napisal/-a:

To in predvsem vzgojne kazni, tam kjer s kršitvijo (recimo omejitve) res ogrožaš varnost, ne pa na mestih, kjer se da enostavno kasirat. Takšne kazni vzbujajo le strah in sovraštvo, ne pa dejansko bolj varne vožnje in razmišljanja o svojih dejanjih.

Jst pa mislm,da so kazni take zaradi tega,ker vozniki v veliki večini ne spoštujejo cestno prometnih pravil,če bi vozniki to špoštovali,ne bi bilo razloga za kaznovanje.Čudno,da voznikom v tolikih letih še ni potegnilo to,da bi se uprli in "zafrknili" inkasante in začeli vozit po omejitvah in predpisih.Jaz trdim,da je to najboljši možni upor proti voluharjem,ki kasirajo in obirajo "nedolžne" voznike.Zakaj to ljudem ne potegne??? Pa je čisto preprosta stvar :)
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po jun 06, 2011 9:51 pm

Tista tabla 40 km/h je pa na cestninskih še ko smo se z ABC ploščicami vozil (za ABC pas). Nikoli ni veljala za vse pasove - kakor je bilo meni povedano.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar To jun 07, 2011 6:28 am

lisko je napisal/-a:Strinjam se skoraj povsem z vsem edino nekaj pripomb imam :)
Recimo tole.....

Kael je napisal/-a:......

Kar se tiče hitrostnih omejitev, se strinjam, da se marsikje kakšen znak postavljen za brezveze, a za precej omejitev v domači okolici za katere sem mislil dokler sem vozil samo Leona, da so brezvezne, sem po širitvi voznega parka na 13 let starega Megana, 8 let starega Peugeota in na drugi strani tudi Tourana letnik 2007 ter Audi A6 3.0 TDI začel gledati s povsem drugega zornega kota. Dokler se več čas voziš v enem samem, po možnosti še spodobnem avtomobilu z malo športnega pridiha (dobra lega) kar Leon zagotovo je, se brez težav pelješ po ovinkih hitro in voziš krepko čez omejitev npr. 90. Ko se pa enkrat presedeš v 13 let starega Megana ali Peugeota 206 z povsem izpravnimi blažilniki, gumami pod oznako zelo priporočljivo, pa se hitro zgodi, da na določenih mestih niti postavljenih omejitev ne moreš več doseči. Svojega denarja je vreden tudi enoprostorec, ki spet gre skozi določen preden ceste povsem "po svoje", medtem ko se s Peugeotom pelješ kot kralj. Da o AUDIju ne govorim. Skupaj potegnjena črta pa je, da moramo hitrostmo omejitev postaviti za najslabšo možno kombinacijo, ki se lahko tam mimo pripelje (upoštevajmo še vrsto let stare gume in spremenljive vremenske razmere) in neka hitrostna omejitev postane mnogo bolj smiselna. Samo, da to vidiš, rabiš čas... Podobno je z dvigom hitrostne omejitve na avtocesti na naprimer 160 na uro. Za A6 jo lahko damo sredi noči in suhi cesti tudi na 200 pa gre povsem brez težav. Leon jih 160 še zmore, potem pa vodljivost in zavorni sistem še strmo padata (podvozje ne dohaja več hitrosti), da o tem kaj se zgodi s Peugeotom ali Meganom pri močne zaviranju pri 100 na uro ne govorim - bajalica. Avtocesta pa ima samo dva pasova in najnižja dovoljena hitrost je 60 na uro, vozimo pa večinoma od 80-130 na uro. E brate, AUDI ki žge 200 pri nekomu, ki se z 68 konjsko kosilnico 1.4 HDI vključi na prehitevalni pas pri 95 na uro ker ja začel prehitevat tovornjak, ni šans, da ga vidi pred prehitevanjem in da ga pravočasno prehiti. Rešitev je samo mnogopasovna avtocesta... potem pa bi to bilo izvedljivo - trenutno se mi zdi pa prenevarno. Pri vsem se moramo zavedat, da vsi nimamo denarja za več stokonjske stroje, pnevmatike pod zelo priporočljivo in tako naprej.

.......

Res , da so z leti avti pridobili na varnosti ampak potem mi razloži primer ( ki ni edini). Skoz in vedno je bila omejitev 90....pred 10timi in več leti , ko si ni mogel vsak privoščit oh in sploh super športnega in močnega avta ( ampak 130 zmore vsak) in ko še niso bili avti tako varni ampak omejitev je bila 90....
Ko so leta 2005 uvedli nove višje kazni se je na tistem odseku magično pojavil znak 70 za prvim grmom pa policija.....
Sedaj 6 let za tem ( ko so avti spet napredovali) pa je znak 70 spet magično izginil....

Za info pa....serijka petka zmore prek ovinkov peljat 100 ampak na meji megan 110....MB-ju se pri 120 prižiga kontrolka za ESP...Jeepa pa pri 90 vrže na onstran Drave ne samo v njo.....
Kje je potem tukaj smisel?:)

Jeep je ameriški ;)
se pa strinjam z gornjim postom

recept
Novinec

Napisal/-a recept To jun 07, 2011 9:47 am

asfalt je napisal/-a:No no jaz že vem,kje je naselje in kje ga ni in zelo zelo dvomim,da bi se mi to zgodilo.Če bi me pa "ujeli",se pa da primerjat datum ko bi me "ujeli" in datum postavitve table.Jaz se vedno držim predpisov,ker sem pogruntal,da z vožnjo mimo predpisov ne profitiraš čisto ama čisto 0,no mogoče 10 minut,kaj pa je 10 minut? pfff 0 od 0,+poraba goriva je večja + v večji nevarnosti si...ma ne bo mi noben tle pameti solil...z hitrejšo vožnjo so sami križi in napovedujem vojno hitrosti.morm pa povedat,da zelo zelo obožujem hotrost na dotični igerci,ki sem dal link,to je pa zakon in sploh ker vem,da nobenega ne ogrožam s tem :P
...
Joj,če bi bil jaz promoteni policaj,ma v 8 urah ti prnesem na polcijsko postajo povprečno letno plačo.Sam vem,v čem je fora,če bi bil polcaj potem ziher ne bi ljudje okoli mene vozil,kot vozijo,ko jih opazujem,to je pa tud res :) U glavnem spoštovat prometne predpise še posebej pa OMEJITVE HITROSTI,ker o je glavni dejavnik nesreč.

Ne morem, da se ne strinjam s tabo, da se je potrebno držati omejitev (pa tudi ostale CPS), kjer so nedvoumno in pravilno postavljene. Ravno zaradi tega, ker sem se jih začel držati (da, tudi omejitve do znaka za prenehanje omejitev po cestninski postaji), pa sem ugotovil, da to ni vedno mogoče, ker bedaki od postavljalcev cestne signalizacije tega pač niso sposobni narediti tako, kot je treba (Ravno včeraj sem recimo spet videl neumnosti tam okoli viške policije).

Sicer pa vprašanja zate, ki trdiš, da se VEDNO držiš predpisov (glej svoj citat):
1) Kako veš, kje je naselje? Po a) znaku ali po b) hišah. Če a), potem imaš v Ljubljani (Rudnik) in še marsikje problem, če b) imaš v Ljubljani (Brdo) in še marsikje problem, poleg tega pa slednje še ni prav.
2) Ali si pripravljen to, da znaš voziti VEDNO po predpisih dokazati z eno do dvo-urno vožnjo po Ljubljani? Dobiš kosilo od mene v katerikoli slovenski restavraciji, če uspeš tam, kjer ti bom pokazal, zvoziti Ljubljano tako, kot predvideva novi ZPrCP. Sicer pričakujem javno (forumsko) objavo, da tega nisi sposoben (če bodisi ne zvoziš po ZPrCP in pripadajočih poddokumentih, bodisi ne pristaneš na test vožnje).

Potem pa se bova pogovorila še o temu, kakšne težave bi ravno s slabo prometno signalizacijo imel, če bi bil policaj in bi si kazen lahko zapisal zgolj sebi zaradi napačne ugotvoitve stanja.

P.S.: Pa še kakega poslanca, poslanko, Katarinco, Patrika, Jurija,... lahko povabiš s seboj, če misliš, da jim je smiselno predstaviti, zakaj mislim, da so zgolj s tem, da postavljajo nove kazni, ne uredijo pa drugih potrebnih stvari, zgolj inkasanti.

+1

Drocky je napisal/-a:ja talna označba ni prometna signalizacija, pa upam da je po novem ne bojo uturili zraven.

Talna označba do nadaljnjega JE cestno-prometna signalizacija, vsaj dokler ne spremenijo "Pravilnika o prometni signalizaciji in prometni opremi na javnih cestah", imensko 2. člena tega pravilnika.

http://zakonodaja.gov.si/rpsi/r07/predpis_PRAV2547.html

Razlika med trenutno uporabljanim zakonom (ZVCP) in novim (ZPrCP) je samo v tem, da trenutni (do 30.6.) še predvideva, da moraš spoštovati zgolj prometne znake, novi (od 1.7.2011) pa spoštovanje celotne CP signalizacije.

odprti clio je napisal/-a:Tista tabla 40 km/h je pa na cestninskih še ko smo se z ABC ploščicami vozil (za ABC pas). Nikoli ni veljala za vse pasove - kakor je bilo meni povedano.

Slabo ti je bilo povedano. Ni namreč vedno tako, saj je odvisno od talnih označb (če je tabla po začetku neprekinjene ali ne ).

sašo5 je napisal/-a:... če hočeš, da velja MORA na AC-ju biti znak na OBEH STRANEH, tako kot je 100, 80, 60 ..................oglej si "zadevo"....

Ni nujno. To velja samo v primeru, ko je ocenjeno, da "zaradi gostote prometa ali iz drugih razlogov udeleženci v cestnem prometu prometnega znaka ne bodo pravočasno opazili" (5. člen zgoraj omenjenega pravilnika. Če imaš boljše informacije, bom vesel vira.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar To jun 07, 2011 10:51 am

ena simpl stvar, kdor se hoče držat predpisov naj se jih, hvala bogu, mu ne bo treba plačevati, kdor bo gonu al pač prehitr vozu pa naj vozi, saj bo iz svojega žepa plačal, samo naj ne hodi potem sm na forim jamrat kako se lahko izogne kazni.

recept
Novinec

Napisal/-a recept To jun 07, 2011 12:48 pm

vojkostar je napisal/-a:ena simpl stvar, kdor se hoče držat predpisov naj se jih, hvala bogu, mu ne bo treba plačevati, kdor bo gonu al pač prehitr vozu pa naj vozi, saj bo iz svojega žepa plačal, samo naj ne hodi potem sm na forim jamrat kako se lahko izogne kazni.

Bistvo zgodbe: tudi če voziš po predpisih, se ti lahko zgodi, da plačaš, ker vzdrževalci cest ne znajo skrbeti za pravilno postavljeno prometno signalizacijo. Še posebej to drži, ko Jankovićevci ali Popovićevci ali kateri drugu županovićevci pošiljajo kazni z več kot letno zamudo.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To jun 07, 2011 3:11 pm

recept je napisal/-a:

sašo5 je napisal/-a:... če hočeš, da velja MORA na AC-ju biti znak na OBEH STRANEH, tako kot je 100, 80, 60 ..................oglej si "zadevo"....

Ni nujno. To velja samo v primeru, ko je ocenjeno, da "zaradi gostote prometa ali iz drugih razlogov udeleženci v cestnem prometu prometnega znaka ne bodo pravočasno opazili" (5. člen zgoraj omenjenega pravilnika. Če imaš boljše informacije, bom vesel vira.

mogoče, da ni nujno(itak samo pri nas možno) ampak logično razmisli; pred cestnino je tabla 40 na desni strani se nabere samo 5 šleperjev, ki pač čakajo da pridejo na vrsto za plačilo ali pa polnenje ABC-ja in ti, ki voziš po voznem in prehtevalnem pasu imaš tablo zakrito :arrow: zato so tudi vsi znaki za opozorila postavljeni na obeh straneh...

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt To jun 07, 2011 3:13 pm

recept je napisal/-a:
asfalt je napisal/-a:No no jaz že vem,kje je naselje in kje ga ni in zelo zelo dvomim,da bi se mi to zgodilo.Če bi me pa "ujeli",se pa da primerjat datum ko bi me "ujeli" in datum postavitve table.Jaz se vedno držim predpisov,ker sem pogruntal,da z vožnjo mimo predpisov ne profitiraš čisto ama čisto 0,no mogoče 10 minut,kaj pa je 10 minut? pfff 0 od 0,+poraba goriva je večja + v večji nevarnosti si...ma ne bo mi noben tle pameti solil...z hitrejšo vožnjo so sami križi in napovedujem vojno hitrosti.morm pa povedat,da zelo zelo obožujem hotrost na dotični igerci,ki sem dal link,to je pa zakon in sploh ker vem,da nobenega ne ogrožam s tem :P
...
Joj,če bi bil jaz promoteni policaj,ma v 8 urah ti prnesem na polcijsko postajo povprečno letno plačo.Sam vem,v čem je fora,če bi bil polcaj potem ziher ne bi ljudje okoli mene vozil,kot vozijo,ko jih opazujem,to je pa tud res :) U glavnem spoštovat prometne predpise še posebej pa OMEJITVE HITROSTI,ker o je glavni dejavnik nesreč.

recept je napisal/-a:Ne morem, da se ne strinjam s tabo, da se je potrebno držati omejitev (pa tudi ostale CPS), kjer so nedvoumno in pravilno postavljene. Ravno zaradi tega, ker sem se jih začel držati (da, tudi omejitve do znaka za prenehanje omejitev po cestninski postaji), pa sem ugotovil, da to ni vedno mogoče, ker bedaki od postavljalcev cestne signalizacije tega pač niso sposobni narediti tako, kot je treba (Ravno včeraj sem recimo spet videl neumnosti tam okoli viške policije).

Sicer pa vprašanja zate, ki trdiš, da se VEDNO držiš predpisov (glej svoj citat):
1) Kako veš, kje je naselje? Po a) znaku ali po b) hišah. Če a), potem imaš v Ljubljani (Rudnik) in še marsikje problem, če b) imaš v Ljubljani (Brdo) in še marsikje problem, poleg tega pa slednje še ni prav.
2) Ali si pripravljen to, da znaš voziti VEDNO po predpisih dokazati z eno do dvo-urno vožnjo po Ljubljani? Dobiš kosilo od mene v katerikoli slovenski restavraciji, če uspeš tam, kjer ti bom pokazal, zvoziti Ljubljano tako, kot predvideva novi ZPrCP. Sicer pričakujem javno (forumsko) objavo, da tega nisi sposoben (če bodisi ne zvoziš po ZPrCP in pripadajočih poddokumentih, bodisi ne pristaneš na test vožnje).

Potem pa se bova pogovorila še o temu, kakšne težave bi ravno s slabo prometno signalizacijo imel, če bi bil policaj in bi si kazen lahko zapisal zgolj sebi zaradi napačne ugotvoitve stanja.

1.Naselje je tam kjer je postavljena tabla z imenom kraja in velja omejitev hitrosti 50kmh razen,če ni z znakom določeno drugače.Konec naselja pa je rumena tabla s prečrtanim imenom kraja.Se pravi moj odgovor je a. po znaku :) Enostavno voziš povsod 50 razen,če ti drug znak dovoljuje peljati hitreje.
2.Jaz nisem dolžan nikomur dokazovati karkoli oz. kaj znam in kaj ne znam,jaz sem samo povedal svoje mnenje glede teme in se tega tudi držim.Zaradi mene lahko govorite kar hočete,to ni moj problem,jaz vem zase kako vozim in kaj je prav.Verjamem,da znam voziti bolje od veliko voznikov seveda se pa najde tudi kdo,ki je še boljši od mene,tud to mi je jasno itak.Sem bil kar dolgo časa na cesti in prevozil poklicno že kar nekaj km in me ne bo nobeden učil vožnje in predpisov.Se pa tud strinjam in mislim,da sem nekje omenil,da pa so res nekje table postavljene dvoumno oz. jih sploh ni.Ampak verjamem,da je to samo na nekaterih odsekih,ki pa jih bodo že zrihtali,da bodo stvari na svojem mestu.V to sem 100% prepričan.
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt To jun 07, 2011 3:14 pm

vojkostar je napisal/-a:ena simpl stvar, kdor se hoče držat predpisov naj se jih, hvala bogu, mu ne bo treba plačevati, kdor bo gonu al pač prehitr vozu pa naj vozi, saj bo iz svojega žepa plačal, samo naj ne hodi potem sm na forim jamrat kako se lahko izogne kazni.

Podpis !

recept je napisal/-a:

Bistvo zgodbe: tudi če voziš po predpisih, se ti lahko zgodi, da plačaš, ker vzdrževalci cest ne znajo skrbeti za pravilno postavljeno prometno signalizacijo. Še posebej to drži, ko Jankovićevci ali Popovićevci ali kateri drugu županovićevci pošiljajo kazni z več kot letno zamudo.

Čudno,da tudi jaz nisem nikoli nič dobil,pa sem prevozil konkretno Ljubljano po dolgem in počez.To mi je zelo čudno,da samo nekateri dobijo. :roll:

--
edit
Divjake s cest !!!

J1897
Novinec

Napisal/-a J1897 To jun 07, 2011 4:42 pm

In to naj bi si razlagali kot... da si popoln voznik katerega niče ni in ne bo nikoli ustavil, še manj pa mu napisal kazen? Ali bi lahko to pojasnili tudi z dejstvom, da nas na cestah policaji in redarji ne nadzorujejo 24/7 z radarji?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov