Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso To okt 21, 2008 1:06 pm

pivo stane za vse enako. naredimo eno gostilniško vinjeto! vsak ki bo hotel vstopiti v gostilno jo bo mogu met. 300eur za letno. in pivo teče v potokih. me zanima kako bi odreagirali tisti ki grejo parkrat na leto spit kofetke... hehehe
zame se ne tre za zavist. gre se za to da vsi ki vam to paše, si date lij pred glavo in vas za druge sploh ne briga. bravo fantje, tako se dela. pazite, da ne boste razgledani! obstajate samo vi.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To okt 21, 2008 4:39 pm

berlonso je napisal/-a:pivo stane za vse enako. naredimo eno gostilniško vinjeto! vsak ki bo hotel vstopiti v gostilno jo bo mogu met. 300eur za letno. in pivo teče v potokih. me zanima kako bi odreagirali tisti ki grejo parkrat na leto spit kofetke... hehehe
zame se ne tre za zavist. gre se za to da vsi ki vam to paše, si date lij pred glavo in vas za druge sploh ne briga. bravo fantje, tako se dela. pazite, da ne boste razgledani! obstajate samo vi.

Tebi se pa res nič ne da dopovedat, kajne?! :roll: BBoss in še kdo ti ne bi mogel lepše razložit kot ti je, ti pa še kar svoje goniš...
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso To okt 21, 2008 5:44 pm

poslušaj, meni ni kaj dopovedati. lepo ste razložili, mi tudi pojasnili dejstva o sat cestninjenju ki jih nisem poznau, noben pa mi ne bo reku da so vinjete pravične. aja pa glede zavisti... nobenmu nism fouš, ravno nasprotno: sem zadovoljen da nimate več takih stroškov kot ste jih imeli. ne da se plačevati pavšala na kar nekaj... blesavo.
off:bodimo zadovoljni da je šla usaj benza dol ;)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To okt 21, 2008 5:44 pm

berlonso je napisal/-a:pivo stane za vse enako. naredimo eno gostilniško vinjeto! vsak ki bo hotel vstopiti v gostilno jo bo mogu met. 300eur za letno. in pivo teče v potokih. me zanima kako bi odreagirali tisti ki grejo parkrat na leto spit kofetke... hehehe

sej ni res, da jo mors met. pac ne je met pa je.

sploh pa ce ti je tak strosek ta jebena vinjeta prid do mene, ti js podarim eno zastonj.

a je to pravicno pol al ne?

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso To okt 21, 2008 5:48 pm

ne ni treba hvala, žal jo že imam. žal pa zato, ker so na primorski avtocesti take gužve. jst bom že tisto vrednost porabu, se ne bunim tolko zame oz zaradi mene.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To okt 21, 2008 5:55 pm

ej ne se sekirat prevec. lahko bi uvedl davek na avtomobile tko k ga majo recimo v tajvanu pa bi placu se enkratno ceno novega avta za luxury davek.

30e gor al pa dol.

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GapsoN To okt 21, 2008 10:27 pm

To je tko, kot da se gremo kregat zakaj nekdo z mašino 3.0 plača 4 krat več cestnine kot en z 1.3, pa se ne upošteva prevoženih km. To do zdaj nikoli in nikjer ni nikogar motilo. In vinjeta je isto. Plačaj, potem pa se vozi, če hočeš, pa lahko doma parkiraš...
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr okt 22, 2008 8:09 am

GapsoN je napisal/-a:To je tko, kot da se gremo kregat zakaj nekdo z mašino 3.0 plača 4 krat več cestnine kot en z 1.3, pa se ne upošteva prevoženih km. To do zdaj nikoli in nikjer ni nikogar motilo. In vinjeta je isto. Plačaj, potem pa se vozi, če hočeš, pa lahko doma parkiraš...

se je škoda trudit, ker če ne razume pač ne razume, nimaš kej

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GapsoN Sr okt 22, 2008 8:31 am

BBoss je napisal/-a:
GapsoN je napisal/-a:To je tko, kot da se gremo kregat zakaj nekdo z mašino 3.0 plača 4 krat več cestnine kot en z 1.3, pa se ne upošteva prevoženih km. To do zdaj nikoli in nikjer ni nikogar motilo. In vinjeta je isto. Plačaj, potem pa se vozi, če hočeš, pa lahko doma parkiraš...

se je škoda trudit, ker če ne razume pač ne razume, nimaš kej

Sej vem, sam po skoraj 4 mescih pa le pričakuješ, da ljudje razumejo stvari. Nimaš kej, tko je...
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Sr okt 22, 2008 10:22 am

nejrajši bi vas poslou u k..., samo ker sem olikan tega nebom nardiu :) malo heca ;)
drgači pa res niso samo vijete tiste nepravične stvari v življenju. ni kaj razumet fanjte. jst vem da nič ne bom spremenu, samo mi ni jasno kako si lahko kar nek pavšal izmislijo. to je kontra vsem zakonom tako človeka kot narava. zato tistim ki imamo malo bolj odrpto misel to ne more bit logično.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr okt 22, 2008 3:27 pm

Tisti, ki se več vozijo/vozimo itak pri gorivu plačamo dodatno trošarin in DDV-ja (tega skupaj je cca 0,5€ oziroma 25-30€ na tank, ki jih poklonimo državi) tako, da z več vožnje nič ne prišparaš oziroma ravno nasprotno veliko več stroškov imaš in veliko več polnimo državni proračun kot tisti, ki se manj vozite.

Tako, da bodite srečni vsi, ki vam ni treba veliko vozit saj je vsaj iz tega stališča vaše življenje cenejše od drugih, vinjeta gor al pa dol ;)

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 So okt 25, 2008 7:01 pm

Lepo bi prosil,če mi lahko kdo iz Maribora točno pove kje na obvoznici potrebujem vinjeto in sicer če se pripeljem po stari cesti iz smeri Slov. Bistrice. Najbolj me zanima odsek do Rutarja in Bauhausa. Nekaj bi namreč šel iskat s kombijem(od kolega), vinjete pa nima.

lp

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So okt 25, 2008 7:05 pm

seeman66 je napisal/-a:Lepo bi prosil,če mi lahko kdo iz Maribora točno pove kje na obvoznici potrebujem vinjeto in sicer če se pripeljem po stari cesti iz smeri Slov. Bistrice. Najbolj me zanima odsek do Rutarja in Bauhausa. Nekaj bi namreč šel iskat s kombijem(od kolega), vinjete pa nima.

lp

Nisem čist ziher al je od križišča pri hoferju v hočah al od onega tazadnjega križišča, če se pelješ iz MB proti odcepu slivnica.
LP Rok

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton So okt 25, 2008 9:31 pm

seeman66 je napisal/-a:Lepo bi prosil,če mi lahko kdo iz Maribora točno pove kje na obvoznici potrebujem vinjeto in sicer če se pripeljem po stari cesti iz smeri Slov. Bistrice. Najbolj me zanima odsek do Rutarja in Bauhausa. Nekaj bi namreč šel iskat s kombijem(od kolega), vinjete pa nima.

lp

Do Rutarja lahko greš brez problema - tam ni hitra cesta, kar se vidi že po tem, da je precej semaforjev.

Vinjeta je obvezna na tistem delu obvoznice, kjer se priklopi Ptujska ceste proti Šentilju - tam je tudi tabla za hitro cesto.

audislovenija
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a audislovenija So okt 25, 2008 9:41 pm

Vinjete so zakon samo upejmo da se nebojo podražile.Idino nepravične so do tujcev ker morajo kupiti pov letno,lahko bi uvedili kako 10 dnevno.
avtomobili na plin "LPG" EKOLOŠKO in EKONOMIČNO

http://video.google.co.uk/videoplay?doc ... 5287593844

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So okt 25, 2008 10:33 pm

shelton je napisal/-a:

lp

Do Rutarja lahko greš brez problema - tam ni hitra cesta, kar se vidi že po tem, da je precej semaforjev.

Vinjeta je obvezna na tistem delu obvoznice, kjer se priklopi Ptujska ceste proti Šentilju - tam je tudi tabla za hitro cesto.

Nimaš čist prav......vinjeta ne velja za cesto na kateri so semaforji.....To pa je od ZADNJEGA križišča (proti smeri slo. bistrica) oz. tabla je pri zadnjem petrolu če se pelješ proti slo. bistrici......in pa gor do tržaške.....
Se pravi iz bistrce prideš po stari cesti....se vključiš na obvoznico in se lahko pripelješ do tržaške.....rutar pa je že tko prej tako da nimaš problemov.

Do tja ker pa se priklopi ptujska (pobrežje) pa že rabiš vinjeto......od obija do pobrežja ne moreš iti direkt.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej So okt 25, 2008 10:34 pm

A to pa je pravično da lačaš jodlarom 7.50€ vinjeto pol pa vsak posran tunel posebej? Če greš do nemčije te pridejo tuneli v eno straj 8€ pa vinjeta?

Se pravi nemec gre na morje plača ker je več kot 14 dni na morju samo v avstriji:

7.50x2 +8x2 je to?

33€

Toliko pa stane pol letna vinjeta v slovneniji pa še vsi tankajo pri nas ker imamo za đabe bencin pa še kuj se bunijo!

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton Ne okt 26, 2008 10:51 am

lisko je napisal/-a:Nimaš čist prav......vinjeta ne velja za cesto na kateri so semaforji.....To pa je od ZADNJEGA križišča (proti smeri slo. bistrica) oz. tabla je pri zadnjem petrolu če se pelješ proti slo. bistrici......in pa gor do tržaške.....
Se pravi iz bistrce prideš po stari cesti....se vključiš na obvoznico in se lahko pripelješ do tržaške.....rutar pa je že tko prej tako da nimaš problemov.

Do tja ker pa se priklopi ptujska (pobrežje) pa že rabiš vinjeto......od obija do pobrežja ne moreš iti direkt.

ja sej to sm reku, da tam, ko so semaforji, ni treba vinjete, to je pa cela Tržaška, tko da on lahk kamot gre ;)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne okt 26, 2008 12:01 pm

xandrej je napisal/-a:A to pa je pravično da lačaš jodlarom 7.50€ vinjeto pol pa vsak posran tunel posebej? Če greš do nemčije te pridejo tuneli v eno straj 8€ pa vinjeta?

Se pravi nemec gre na morje plača ker je več kot 14 dni na morju samo v avstriji:

7.50x2 +8x2 je to?

33€

Toliko pa stane pol letna vinjeta v slovneniji pa še vsi tankajo pri nas ker imamo za đabe bencin pa še kuj se bunijo!

Točno :tomidelej:

Ampak je pa hec kako imajo nekateri pri nas tak "socialen" čut do tujcev in to do istih tujcev, ki bi nas v njihovi državi brez milosti slekli do gat, če bi le lahko.

Tukaj pač ni milosti in če hočeš nekaj uporabljati boš pač plačal, če pa ne pa pač tega ne moreš uporabljati oziroma reskiraš kazen. Še enkarat vsak ima cel kup možnosti, da se izogne vinjeti če želi: naj gre v Italijo pa s trajektom v Dalmacijo, naj gre čez Madžarsko, lahko pa uporabi tudi letalo, vlak, avtobus, avtoštop, stranske ceste.

Možnosti je veliko, a če hočeš biti komot bo pač treba plačat.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Ne okt 26, 2008 2:06 pm

brezveze se karkoli kregat...je kokr je in če hočeš na avtocesto kupiš vinjeto, pa ni važn al si tujec ali domač...itak pa smo slovenci hlapci in se bomo vdal Uniji ter sprejel manjše vinjete, to sm pa ziher
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov