Se strinjam in sem že 100x to napisal, pa skoraj noben ne upošteva. Pa že te informacije so bolj tako-tako. Mesto je lahko vse sorte, od cijazenja v koloni 1h v prvi prestavi in sami semaforji, do enakomerne vožnje skozi mesto s 60km/h zvečer. Razlika v porabi bo pa drastična. Pa je oboje za večino folka mesto.J.McLane je napisal/-a:Pri zelo različnih relacijah bo poraba zelo različna, zato primerjave v tej temi nimajo nekega velikega smisla.
Da bi pa izboljšali nek občutek za kakšne vožnje gre, pa prosim vse, da zraven tiste številke navedete čim več ostalih informacij, povprečna hitrost, AC, podeželje ali mesto, kakšne posebne tehnike, gume. Pač malo razkrijte svoje trike, če jih imate, ker drugače ta tema nima prav veliko vrednosti.
Energetik81 je napisal/-a:abbe, ti očitno ne dopuščaš možnosti, da obstajajo(mo) ljudje, ki vozimo po omejitvah in imamo avto za prevoz A-B. In da obstajajo ljudje, ki se res vozijo samo na zelo ugodnih relacijah, kjer imajo tudi povprečno porabo preko več tankov zelo nizko.
In če ti s TDI na relaciji Jesenice-KG dosegaš 9L porabe, to pomeni da goniš krepko preko vseh omejitev ali pa ti pušča nafta iz rezervoarja. Jaz tam z enoprostorcem in navadnim bencinarjem ne presegam dobrih 7L, vozim po omejitvah.
abbe je napisal/-a:seveda se da,če delaš teste da boš lahko na avtomobilizem.com apisal da maš najnižjo porabo.
če se pa normalno voziš pa ne moreš.pa lahko pišeš kar hočeš.
ejsim je napisal/-a:Evo, po daljši - cca 1.600 km relaciji (Slo-Hr-BiH), sem imel povprečno porabo 5.5 lit/100km. Avtomobil - Volvo V40 1.9D. Dolgo časa je poraba vztrajala celo na 5.4 lit, ampak je potem pri vračanju po cca 300km AC, naredilo svojeSem zelo zadovoljen.
Sicer pa je poraba na običajnih relacijah, kjer se vozim, še vedno med 6.3-6.5 lit /100km.
lada2103 je napisal/-a:No, če nekateri, ki imate avto za to da se postavljate s širokimi valjarji in nad 200PS, pa še znamko zapovrhu...ne prenesete,da ljudje znajo vozit vsakodnevno s porabo pod 4 litre na 100 kilometrov, potem lepo vztrajajte na svojem in plačujte. Pač . Dva svetova.
lada2103 je napisal/-a:Glej, govoril sem o tem...dva svetova. Vozim se vsak dan, nihce mi ne bo ukazoval da tiscim gas, da se bo on potem pocutil na dirkaliscu. Nisem govoril,da moj avto pije 3.8 pri 130 km/h. A je to kdo ze kdaj zapisal? Ce je, potem njega poučuj. Jaz vem kako te stvari gredo.
lada2103 je napisal/-a:Ja ti kar uživaj, tud na omejitve ni treba gledat, pa dedki so samo cokla v tvojem čudovitem svetu. Saj zato pa imaš valjarje in 200PS da bi jih kratkomalo povaljal. Če temu praviš avto za užitek, potem definitivno nisi za na cesto. Sorry.
lada2103 je napisal/-a:a si malo poln sam sebe?
A mas audija z 200 PS?
Umiri se
Tudi jaz sem prevozil ene tolko kilometrov kot ti, za prehitro vožnjo sem dobil eno kazen, nesreče tud še nisem povzročil...ne s tako agresijo, prosim.
lada2103 je napisal/-a:Ne bi zaostroval debate, se pa strinjam predvsem v tem,da je v primeru pisanja o porabi smiselno navesti tudi pogoje vožnje. Ni pa pomilovanja vredno (takšen odnos sem zaznal s tvoje strani), če nekdo v smislu zmanjšanja porabe pazi na način vožnje. Prej nasprotno. Za pohvaliti je tiste voznike, ki vozijo preudarno, ki vozijo defenzivno, ki seveda ne ovirajo prometa (oviranje prometa pomeni vožnjo pod omejitvami in /ali pod hitrostjo, ki omogoča varno vožnjo in ustavljanje). Pohvala pa gre v smislu večanja varnosti v prometu, višanja vozniške strpnosti in nenazadnje kot prispevek k okolju.
Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov