BBoss je napisal/-a:Danes naletel na nov presežek pri vožnji po prehitevalnem pasu. Šofer šleparja se je odločil, da prehiti en manjši kamionček in do tukaj je vse nekako Ok, čeprav je šel mimo s tistimi +3-4km/h. Tekom tega prehitevanja nekje na polovici je kamionček zavil na izvoz in na desni ni bilo nobenega več. Ok, čakamo vsi, da se kamionar vrne na svoj pas saj je bila cesta pred njim na obeh pasovih prazna.
V glavnem možakar lepo fura po prehitevalnem in se ne zmeni za nič drugega. Po parih kilometrih je bilo tudi meni dovolj in sem šel pazljivo mimo po desni ter pri tem pazil, da je odstavni prost, če se bo treba umikat. Ok, pridem mimo, sklonim glavo, da pogledam v vzvratnem s kakšnim bizgecem sem imel opravka in šok številka dve. Možakar je lepo na telefonu in še malo veselo maha z drugo roko s katero ne drži telefon.
Ma jebbemu sunce in to so varni profesionalni vozniki, ki naj bi bili vzor na slo cestah? Aja pa ni bil nek vzhodnoevropejec ampak kar lepo naš s koprsko registracijo.
Jaz sem tudi enkrat 'srečala' enega takega kretena s telefonom za volanom s slovenskimi registrskimi.
Vozim lepo 110-120km/h po voznem pasu, kjer sem bila praktično sama, prehitevalni pas poln, na počasnem pasu dva šleperja. Ko se tadrugi spomni, da bi šel prehitevat ravno ko sem bila že vzporedno z njegovim zadnjim delom. Kot sem rekla, prehitevalni poln, da se nisem imela kam umaknit, na srečo vsaj za mano ni bilo nobenega, tako da sem istočasno pritisnila na trombo in na polno na bremzo, srce sem imela že nekje spodaj pri stopalkam .. In tip meni nič tebi nič nadaljuje prehitevanje .. Jaz lepo počasi tistih 80km/h za njim in čakam da se bo umaknil .. Tip prehiti, se vrne na počasni pas, grem mimo njega, pogledam gor .. In vidim da nedak govori po telefonu, krili z rokami in sploh ne glede na cesto .. WTF?!
Sicer pa zadnjič je eno gospo skoraj kolesar zbil. Na prehodu za pešce. Pripeljal se je po cesti, po sredini pasu in direkt čez rdečo, medtem ko smo bili ljudje že na prehodu .. in se odpelje naprej, pa še malo vijuga levo desno po celem pasu, s slušalkami v ušesih in pogledom usmerjenim v zrak. Halo?! Sanjari doma v postelji, ne na cesti ..