Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
Martiny
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a Martiny Po sep 05, 2011 6:21 pm

BBoss je napisal/-a:Danes naletel na nov presežek pri vožnji po prehitevalnem pasu. Šofer šleparja se je odločil, da prehiti en manjši kamionček in do tukaj je vse nekako Ok, čeprav je šel mimo s tistimi +3-4km/h. Tekom tega prehitevanja nekje na polovici je kamionček zavil na izvoz in na desni ni bilo nobenega več. Ok, čakamo vsi, da se kamionar vrne na svoj pas saj je bila cesta pred njim na obeh pasovih prazna.

V glavnem možakar lepo fura po prehitevalnem in se ne zmeni za nič drugega. Po parih kilometrih je bilo tudi meni dovolj in sem šel pazljivo mimo po desni ter pri tem pazil, da je odstavni prost, če se bo treba umikat. Ok, pridem mimo, sklonim glavo, da pogledam v vzvratnem s kakšnim bizgecem sem imel opravka in šok številka dve. Možakar je lepo na telefonu in še malo veselo maha z drugo roko s katero ne drži telefon.

Ma jebbemu sunce in to so varni profesionalni vozniki, ki naj bi bili vzor na slo cestah? Aja pa ni bil nek vzhodnoevropejec ampak kar lepo naš s koprsko registracijo.

Jaz sem tudi enkrat 'srečala' enega takega kretena s telefonom za volanom s slovenskimi registrskimi.
Vozim lepo 110-120km/h po voznem pasu, kjer sem bila praktično sama, prehitevalni pas poln, na počasnem pasu dva šleperja. Ko se tadrugi spomni, da bi šel prehitevat ravno ko sem bila že vzporedno z njegovim zadnjim delom. Kot sem rekla, prehitevalni poln, da se nisem imela kam umaknit, na srečo vsaj za mano ni bilo nobenega, tako da sem istočasno pritisnila na trombo in na polno na bremzo, srce sem imela že nekje spodaj pri stopalkam .. In tip meni nič tebi nič nadaljuje prehitevanje .. Jaz lepo počasi tistih 80km/h za njim in čakam da se bo umaknil .. Tip prehiti, se vrne na počasni pas, grem mimo njega, pogledam gor .. In vidim da nedak govori po telefonu, krili z rokami in sploh ne glede na cesto .. WTF?!

Sicer pa zadnjič je eno gospo skoraj kolesar zbil. Na prehodu za pešce. Pripeljal se je po cesti, po sredini pasu in direkt čez rdečo, medtem ko smo bili ljudje že na prehodu .. in se odpelje naprej, pa še malo vijuga levo desno po celem pasu, s slušalkami v ušesih in pogledom usmerjenim v zrak. Halo?! Sanjari doma v postelji, ne na cesti ..
Don't drive faster than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po sep 05, 2011 6:41 pm

abbe je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Ja saj tu je pa problem, nekdo mora začeti s pravilnim razvrščanjem. Dokler vsi gledamo na to, da bomo sigurno izgubili kakšno mesto, če se (brez žmigavca) ne nabijemo v kolono na prehitevalnem in to seveda brez varnostne razdalje, da se slučajno kdo ne vrine, bo pač tako kot je. ČE se vozi z varnostno razdaljo in se vsi vključujejo na prehitevalnega šele, ko je za to čas in pri tem uporabljajo žmigavec, ostali se pa ne obnašajo kot telebani, lahko promet poteka dosti hitreje. Nabijanje v kolono na prehitevalnem, ko je desni prost, je napačno ravnanje in pika. Nekje se je treba začet popravljat situacijo, a ne? Al bomo to prepustili nekomu tretjemu?

Nima veze, če nič ne dobiš, se pač vzporedno voziš po voznem in s tem nakažeš ostalim, da selajo napako. Če bi vsi, ki bodo prebrali ta post, to začeli dosledno izvajat, bi se situacija že delno popravila. Ampak... :roll:

to kar ti pises je nemogoce in je v praksi neizedljivo,ker pac nisi zajel vseh moznih situacij.to kar ti pravis da bi bilo pravilno razvrscanje je neizvedljivo in je utopija...

Ja če vsi razmišljamo tako kot ti, je res utopija. Vem, da je zelo težko izvedljivo in dosegljivo, ampak zakaj za vraga takšen sistem v Avstriji in Nemčiji (pa še marsikje drugje) 90% funkcionira? Dokler pa pri nas noben ni sposoben začet s pravilnim obnašanjem, je res nemogoče, se strinjam! Priznaj, da bi te zelo "bolelo", če bi na račun tega, da bi se vozil po voznem pasu vzporedno s kolono na prehitevalnem, izgubil kakšno mesto v koloni! Je res? Če pa vsak tako razmišlja, da bo le zaščitil neko svoje "mesto" in svoj pedenj ceste, se pa pač dogaja, to kar se. Ko se pa enkrat začneš posluževat sistem umikanja na vozni pas, ko je prost, to marsikdo ponovi za tabo oz. ti vsaj večina na prehitevalnem pusti prostor, da se nazaj vključiš. Takšno razvrščanje je bistvo vseh pravil, ki jih premore naša prometna zakonodaja in bi v praksi odlično funkcioniralo, če bi se le vsak posameznik začel tega posluževat. Ampak ne, ti tega ne boš počel, če te lahko kdo na ta račun, da si eden redkih pametnih, zajebe. Je tako? Gremo dalje terat vsak po svoje, budalam že ne bomo popuščali na ta način, da bi bili pametnejši od njih... :roll:

problem je pri tbi ne pri meni.rasujes tezave tam kjer jih ni.
treba je dopovedat ljudem da se ne prehteva z 110km/h ampak pac ko prehtevas posesisi na 130 in prhitis in ne gledas na un deci porabe.no ko bo to tako slo potem nebo nobenih kolon na prehitevalnem.nevem zakaj bi reseval problem tam ker ga ni oz na napacen nacin.problem kolon na prehitevalnem je v tm da tisit ki prhitva pac to dela po polzje z 110 kmh ,ce bi prhitval z 130 nbi bilo guzve na prhitevalnem.
aja mene nebi nc bolel ce bi zgubu kako mesto ce bi se umirjno vozil,ce se mi pa km mudi pa pac ravnam kot pac ravnam.
nevm pa od kje ti ideja da v nemciji in avstriji ni kolon na prehitevalnem,ocitno se malo tam vozis ali pa ne spremljs dovolj...ker kar se jaz vozim v tujini so tam ravno tako kolone na prehitevalnem le da tam ni nestrpnosti in blendanja in trobljenja in limanja v rit.ostalo je enako kot pri nas...

Ne vem koliko prevoziš po dolenjski AC, recimo že na gorenjski je stanje občutno boljše. Recimo v Nemčiji se že najde kolona na levem, tu pa tam tudi po nepotrebnem, ni pa stalnica, da je desni pol kilometra prost in se vsi že dosti pred oviro postavijo na levega in s tem že veliko prej onemogočajo pretok hitrejšim avtom, čeprav bi se komot vključili tudi mnogo pozneje!

speedfreak je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:Danes naletel na nov presežek pri vožnji po prehitevalnem pasu. Šofer šleparja se je odločil, da prehiti en manjši kamionček in do tukaj je vse nekako Ok, čeprav je šel mimo s tistimi +3-4km/h. Tekom tega prehitevanja nekje na polovici je kamionček zavil na izvoz in na desni ni bilo nobenega več. Ok, čakamo vsi, da se kamionar vrne na svoj pas saj je bila cesta pred njim na obeh pasovih prazna.

V glavnem možakar lepo fura po prehitevalnem in se ne zmeni za nič drugega. Po parih kilometrih je bilo tudi meni dovolj in sem šel pazljivo mimo po desni ter pri tem pazil, da je odstavni prost, če se bo treba umikat. Ok, pridem mimo, sklonim glavo, da pogledam v vzvratnem s kakšnim bizgecem sem imel opravka in šok številka dve. Možakar je lepo na telefonu in še malo veselo maha z drugo roko s katero ne drži telefon.

Ma jebbemu sunce in to so varni profesionalni vozniki, ki naj bi bili vzor na slo cestah? Aja pa ni bil nek vzhodnoevropejec ampak kar lepo naš s koprsko registracijo.

Sej naši so slabši od vseh romunom poljakov ukrajincev in kaj je še tega skupaj....

No ja, teh "naših" voznikov je zadnja leta vse več bosancev, srbov, ukrajincev ipd., tudi v lokalnih podjetjih z nekaj tovornjaki, kaj šele po večjih firmah.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po sep 05, 2011 6:47 pm

Ne vem koliko si se prevozil po Srbiji Tommy, ampak takih bedarij tam ne srečaš...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po sep 05, 2011 7:01 pm

Nisem ravno vsak teden tam, sem pa videl v nekaj dneh dol cel kup neumnosti, ki presegajo celo to tragikomično temo. Več "izkušenj" imam z Bosno, tam je pa sploh katastrofa. Kot sovoznik v šleperju sem s tremi različnimi slovenskimi vozniki (oče, mama, bratranec) bil že od Črne Gore do Velike Britanije in poznam situacijo iz prve roke. Dejstvo je, da je po slovenskih avtoprevozniških firmah že zelo velik delež tujcev, ki so se pripravljeni požvižgat na lep kup pravil. Ne pravim, da so slovenski vozniki angelčki, je pa pogosto težko ugotovit, kdo je "naš" voznik.
Zadnjič spremenil ~toMmy~, dne Po sep 05, 2011 7:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po sep 05, 2011 7:03 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Nisem ravno vsak teden tam, sem pa videl v nekaj dneh dol cel kup neumnosti, ki presegajo celo to tragikomično temo. Več "izkušenj" imam z Bosno, tam je pa sploh katastrofa. Kot sovoznik v šleperju sem s tremi različnimi slovenskimi vozniki (oče, mama, bratranec) bil že od Črne Gore do Velike Britanije in poznam situacijo iz prve roke. Dejstvo je, da je po slovenskih avtoprevozniških firmah že zelo velik delež tujcev, ki so se pripravljeni požvižgat na lep kup pravil.

to se strinjam, sam sm kr veliko v Srbiji, pa ne vidim takih neumnosti na AC, z Bosno pa nimam izkušenj, Črne gore pa raje ne komentiram :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Po sep 05, 2011 8:43 pm

zany je napisal/-a:Moje skromno mnenje; na avtocesti je na obeh pasovih omejitev 130 km/h. zato zame nikakor ni prekršek, če se po voznem peljem 130 km/h mimo vozila, ki je na prehitevalnem in dosega 100 km/h :)

Takšno je bilo tudi skromno mnenje enega mojega kolega, ko je delal izpit. Človek, ki ga je ocenjeval, mu je rekel, da se tega na avtocesti ne dela in je zato padel.

lucky_luke
Nov uporabnik

Napisal/-a lucky_luke Po sep 05, 2011 9:51 pm

peroRS je napisal/-a:Če se peljem 130kmh po avtocesti (na voznem pasu) ob 2.00 ponoči, nikjer žive duše in dohitim nekoga, ki pelje po prehitevalnem pasu 60kmh...kaj naj storim:
a) zaviram na polno na 60kmh, da ga ne bi slučajno prehitel po desni, ker bom v prekršku in peljem vzporedno z njim
b) zaviram na polno na 60kmh, zavijem na levi pas za njega in upam, da bo doživel razsvetljenje in ugotovil, da je i**** ter bi se mogoče lahko umaknil na desno
c) ga ignoriram in nadaljujem vožnjo po voznem pasu s svojimi "divjaškimi" 130kmh mimo njega po desni

Striktno po črkah zakona je prehitevanje po desni dovoljeno le na križiščih oz. dvopasovnicah v mestu ter cestninski ploščadi. Sem se ponovno pozanimal in zgoraj opisane in podobne izjeme NE pomenijo, da lahko nadaljuješ vožnjo po desni. V tem primeru si napravil prekršek.

Torej varianta a) ali b). Neumno, ampak tako je.

recept
Novinec

Napisal/-a recept To sep 06, 2011 2:20 pm

~toMmy~ je napisal/-a: O praznem desnem pasu na tropasovnih odsekih pa raje ne bi še stotič... :ue

Vzemi si čas in opazuj, kako je pri nas izveden prehod na desni (počasni) pas. Vozila, ki želijo voziti po njem, morajo obvezno zamenjati pas (na desno). V tujini se razširitev ceste na tri pasove naredi tako, da se levi pas razširi na dva vozna pasova, tisti, ki so že na desnem, pa so usmerjeni na skrajno desnega.

In tudi zožitev se v tujini naredi tako, da se družita leva pasova v enega, desni pa ostane na mestu.

Posledica: pri nas ljudje (še posebej tujci) niso prepričani, če sploh smejo voziti po skrajno desnem v klanec.

Drocky je napisal/-a:
scoop je napisal/-a:Eno malenkost butasto vprasanje,... Mislim,.. Mogoce butasto za vas,... Mene pa resnicno zanima,... :-D Ce kolona vozil po prehitevalnem pasu vozu 110 km/h,... Jst pa po desnem (voznem pasu) po omejitvah 130 Km/h, in jih s tem tudi prehitevam,.... A se m v prekrsku ? ? ? Saj se po desni naj nebi smelo prehitevat,.... :-D
ja, si v prekršku. Tak pač je, pa čeprav ni logike....

@scoop: Razen, če vozite vsaj trije avti skupaj (v konvoju) potem pa ste kolona ;-) Pa tudi v tem primeru bi ti odsvetoval, ker je na desni strani avta mrtvi kot še bolj izrazit in tudi, če te nekdo sicer ne namerava zapirati, se mu to lahko zgodi zaradi tega, ker ne pričakuje hitrejšega na desni.

peroRS je napisal/-a:Če se peljem 130kmh po avtocesti (na voznem pasu) ob 2.00 ponoči, nikjer žive duše in dohitim nekoga, ki pelje po prehitevalnem pasu 60kmh...kaj naj storim:
a) zaviram na polno na 60kmh, da ga ne bi slučajno prehitel po desni, ker bom v prekršku in peljem vzporedno z njim
b) zaviram na polno na 60kmh, zavijem na levi pas za njega in upam, da bo doživel razsvetljenje in ugotovil, da je i**** ter bi se mogoče lahko umaknil na desno
c) ga ignoriram in nadaljujem vožnjo po voznem pasu s svojimi "divjaškimi" 130kmh mimo njega po desni

Postaviš se za njega in, ker si ga dovolj časa prej opazil, lepo počasi zaviraš. Ko prideš na kratko razdaljo za njim, vklopiš levi smernik (če je res 60, potem vse 4) in, če se dovolj dolgo ne umakne, si zapomniš številko in prijaviš na 113. Več ko bo imel prijav, verjetneje je, da ga bodo prej ali slej ocolali. Samo pazi, da upoštevaš novosti glede telefoniranja.

zany je napisal/-a:Moje skromno mnenje; na avtocesti je na obeh pasovih omejitev 130 km/h. zato zame nikakor ni prekršek, če se po voznem peljem 130 km/h mimo vozila, ki je na prehitevalnem in dosega 100 km/h :)

Tvoje skromno mnenje je žal v nasprotju z zakonom.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To sep 06, 2011 3:56 pm

recept je napisal/-a:

Postaviš se za njega in, ker si ga dovolj časa prej opazil, lepo počasi zaviraš. Ko prideš na kratko razdaljo za njim, vklopiš levi smernik (če je res 60, potem vse 4) in, če se dovolj dolgo ne umakne, si zapomniš številko in prijaviš na 113. Več ko bo imel prijav, verjetneje je, da ga bodo prej ali slej ocolali. Samo pazi, da upoštevaš novosti glede telefoniranja.

Postavim se za njega in vozim 60kmh tako kot on, na avtocesti :roll: :roll: :roll: :huh:
Policaji bi pa v takem primeru rekli, da bodo preverili zadevo (=beri ne bodo naredili nič). ;)

Sem že doživel tako situacijo, sicer kot sovoznik. Voznik je atu pred nama, ki je vozil sredi noči 80kmh po prehitevalnem (nikjer nobenega), najprej dal levi smernik, čez nekaj časa mu je enkrat pobledal, ter ga po nekaj kilometrih bil prisiljen prehiteti po desni, ker tisti pred nama ni videl/slišal nič. Ko sva bila vzporedno z njim, mu je še enkrat potrobil, ata pa se še obrnil ni, ampak veselo najprej nadaljeval s svojimi 80kmh. :huh:

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ To sep 06, 2011 8:41 pm

Naj ti fancy radarji merijo tudi prepočasne pa kaznujejo vse kar je pod 120 8)
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To sep 06, 2011 9:12 pm

Tako ajnfoh pa tudi ni. Kdor se vozi po voznem pasu z nižjo hitrostjo od najvišje dovoljene za njegovo kategorijo, je v primeru, da se za njim nabere kolona dolžan, da se na prvem prostem mestu umakne in spusti kolono mimo (TZP). Tako je prehitevanje debila po desni v okviru omejitev šele tretja klasa prekrška, ki ga organ ne more kaznovati, če ni ravno munjen. Fajn pa je imeti pričo, če pride do prepira. Jaz to dosledno naredim, pa če je tudi policaj na levi. Po desni prehitim zmerno in z minimalno razliko, ne pa kaj hujšega. Je pa fajn imet močan avto za primer zajebancije.

recept
Novinec

Napisal/-a recept Sr sep 07, 2011 12:29 pm

peroRS je napisal/-a:Postavim se za njega in vozim 60kmh tako kot on, na avtocesti :roll: :roll: :roll: :huh:
Policaji bi pa v takem primeru rekli, da bodo preverili zadevo (=beri ne bodo naredili nič). ;)

Sem že doživel tako situacijo, sicer kot sovoznik. Voznik je atu pred nama, ki je vozil sredi noči 80kmh po prehitevalnem (nikjer nobenega), najprej dal levi smernik, čez nekaj časa mu je enkrat pobledal, ter ga po nekaj kilometrih bil prisiljen prehiteti po desni, ker tisti pred nama ni videl/slišal nič. Ko sva bila vzporedno z njim, mu je še enkrat potrobil, ata pa se še obrnil ni, ampak veselo najprej nadaljeval s svojimi 80kmh. :huh:

Ko kličeš seveda ne navajaš, da vozi prepočasi, ampak, da se ti zdi njegova vožnja nezanesljiva (kar prepočasi in v zgoraj opisanem primeru tudi je), ter, da obstaja možnost, da se zaradi njegove vožnje zgodi nalet vozil.

Mimogrede: Lani ob takem času je tak ata povsem legalno vozil ne več kot 40 od CP Log do Vrhnike, ker telebani ob cesti (beri DARS) niso znali postaviti nazaj znaka za konec omejitve.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

ddejc
Novinec

Napisal/-a ddejc Če sep 08, 2011 2:18 pm

recept je napisal/-a:

Si prepričan? Saj ga ne prehiteva ampak dohiteva in nato ja prehiteva, vendar pred tem ni menjal voznega pasu z namenom prehitevanja. Kako točno se definira prehitevanje v ZVCP-ju?

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster Če sep 08, 2011 2:46 pm

Kar je navedel uporabnik recept je pravno pravilno, vendar moralno sporno. Imaš pa vsakršno pravico, da takšnega voznika kadarkoli prijaviš policiji zaradi oviranja prometa, pa še kakšna druga kršitev bi se našla. Veliko ne boš dosegel, ker so predpisane kazni za takšne prekrške smešno nizke, in nekdo, ki bo hotel ovirati promet na ta način, ga pač bo.

ddejc je napisal/-a:Kako točno se definira prehitevanje v ZVCP-ju?

Trenutno veljavni zakon, ki počasi zamenjuje stari ZVCP, je ZPrCp, kjer v 3. členu piše:
33. »prehitevanje« je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega prometa, ki se premika v isti smeri po prometnem pasu ali delu smernega vozišča, ki je namenjen prometu. Hitrejša vožnja ene kolone vozil od druge na cesti, ki ima najmanj dva prometna pasova za vožnjo v isto smer, ni prehitevanje;
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če sep 08, 2011 4:39 pm

danes v Novem Mestu se je en spomnu, da bi bilo dobro ce bi v kroznem vozil slalom med avti, prehiteval po desni... novi accord, barva neki med rjavo in temno sivo, NM tablica
turbo inside

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če sep 08, 2011 4:52 pm

A dej ga lomt! In si preživu? Dej ne bod p_ssy power.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če sep 08, 2011 5:02 pm

primozek68 je napisal/-a:A dej ga lomt! In si preživu? Dej ne bod p_ssy power.

:lol: da nisi bil lih ti. ce podpiras tak idiotizem na cesti, pol vemo kam te uvrstit ;) ce mas se kaj vzpodbudnega za povedat, poslji pm, da ne bo off-a tukaj :)
turbo inside

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če sep 08, 2011 5:07 pm

Najboljše, da se kar naredi za vsakega posebej pas :D. Na pasu pa obvezno talna prometna signalizacija,npr: Gosičev pas;) Nato merilne naprave, ki te spremljao in javno kažejo povprečno hitrost ;).

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Če sep 08, 2011 6:53 pm

Gosic je napisal/-a:Najboljše, da se kar naredi za vsakega posebej pas :D. Na pasu pa obvezno talna prometna signalizacija,npr: Gosičev pas;) Nato merilne naprave, ki te spremljao in javno kažejo povprečno hitrost ;).

Eh kje, pol se boš pa zmotu pa na njegovga zaviu, te bo pa tožu. :twisted:

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe sep 09, 2011 5:53 am

Včeraj v Novem mestu, na poti iz Bršljina proti priključku NM-zahod sem naletel na primerek, ki mu pa res ni para...človek bi mislil da je idiotizem na cesti že dosegel eno mejo, ampak ne...stric se je odločil da bo s svojo Astro Classic II (3 vratna) peljal ''lajšte'' v LJ. Nisem mogel verjeti ko sem pripeljal za njega...lajšte so mu gledale cca. 75-100cm ven (naravnost ven, stran od avta). In tako se je peljal do priključka za AC in že ko sem si mislu da evo, sj ni tolk neumen da bi šel tkole na avtocesto (ker je šel mimo izvoza) se spomni da je očitno falil izvoz in ustavi avto na cesti ter začne obračat ter nazaj na AC.

Par uric kasneje na istem priključku pa naletim na primerek, ki je želel zapeljati kontra po AC (babnica v rdečem cliotu). Ženska je stala na priključku in gledala oba pasova (izvoz in uvoz) ter kar zapeljala na izvoz. Na srečo ji je kmalu zatem le kapnilo da očitno neki ne štima in je šla potem po polžje rikverc nazaj.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov