Debate, ki niso vezane na ostala področja...

plinaš
Uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a plinaš Ne okt 16, 2011 6:45 pm

bento je napisal/-a:ja mam, sej jih bom ju3 poklical, sem samo tako prašal, če ima še kdo takšne probleme.

je tudi kdo drug jih ima ...samo malo jih je , ki to potem tudi napišejo...dajo popravit pa je...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po okt 17, 2011 6:10 am

Bubbles1 a si že pri plinexu povedal za tvojo zadevo kaj se je zgodilo, in kaj pravijo na to? Upam, da čimbolje urediš zadevo.
Pa le poročaj, da vidimo kaj se z tvojo zadevo razpleta.

dani76
Nov uporabnik

Napisal/-a dani76 Sr okt 19, 2011 2:32 pm

Pozdravljeni

Danes smo tudi mi predelali našega C-maxa na plin pri G-1 v Celju.Naredili so mi zelo lepo in sem zelo zadovoljen.Med vožnjo ni opazit nobene razlike med plinom ali bencinom.Tudi ko preklopi ne čutiš ničesar.Zaenkrat same pohvale.

Lp Dani

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Sr okt 19, 2011 3:23 pm

dani76 je napisal/-a:Pozdravljeni

Danes smo tudi mi predelali našega C-maxa na plin pri G-1 v Celju.Naredili so mi zelo lepo in sem zelo zadovoljen.Med vožnjo ni opazit nobene razlike med plinom ali bencinom.Tudi ko preklopi ne čutiš ničesar.Zaenkrat same pohvale.

Lp Dani

Napises realno povprecno porabo tanka prej in kaksna je sedaj? In primerjava cen?

Tnx
:)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr okt 19, 2011 4:55 pm

dani76 je napisal/-a:Pozdravljeni!
Prosil bi vas za mnenje.
Imamo ford c-max 1.6 100 ps letnik 08.Radi bi vgradili plinski sistem od G1 in me zanima kakšne izkušnje imate z njimi,
predvsem pa me zanima mnenje o mazanju ventilov ali mehanski ali elektronski sistem.Pri G1 pravijo da je za njihov sistem dovolj mehansko mazanje,drugje pa da za forda obvezno elektronsko.Ker so baje fordi ful občutljivi na plin.
Na enem nemškem forumu pa sem bral da na sploh odsvetujejo vgradnjo plina v c-max-e.Zdaj pa res več ne vem kaj naj.
Prosim za kakršne koli odgovore da se bom malo lažje odločil.

Hvala

Lp Dani :D

dodatno mazanje in hlajenje ventilov sploh ni povezano z napravo / sistemom - kateregakoli proizvajalca !!! povezano je z materialom iz katerega so narejeni ventili in sedeži ventilov !!! hidravlično krmiljeni ventili so veliko manj občutljivi , ker se zračnost nastavlja avtomatsko (seveda samo do končne obrabe , nato se zamenjajo distančne ploščice - a je to le čez veliiikooo kilometrov ) ..

in ja fordi so zeloooo občutljivi na ventilih !!!
plin je cnej k bencin

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Pe okt 21, 2011 1:49 pm

Zanima me, katero olje za mazanje ventilov uporabljate, ter kje ga kupujete. Valve Care ali Flashlube? Je kakšna dejanska razlika med oljema, da ga ne bi smel uporabljati.

Poleg tega je cena za Valve care 30€/l medtem pa za flash lube pod 20€/l.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe okt 21, 2011 9:21 pm

Vikking je napisal/-a:Zanima me, katero olje za mazanje ventilov uporabljate, ter kje ga kupujete. Valve Care ali Flashlube? Je kakšna dejanska razlika med oljema, da ga ne bi smel uporabljati.

Poleg tega je cena za Valve care 30€/l medtem pa za flash lube pod 20€/l.

zdaj ne vem ali se hecaš ali ti to resno ??

zaradi različne viskoznosti in sestave se uporablja olje , ki je namenjeno napravi - FL za FL . valve care za valve care ... basta..
plin je cnej k bencin

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Pe okt 21, 2011 10:47 pm

plinaš je napisal/-a: zdaj ne vem ali se hecaš ali ti to resno ??

zaradi različne viskoznosti in sestave se uporablja olje , ki je namenjeno napravi - FL za FL . valve care za valve care ... basta..

Resno. Imam osnoven sistem mazanja (mehanski) flashlube zadeva, noter sem točil valvecare. Sicer na pogled sta obe zadevi mehanskega mazanja enaki, glede na to da mi je pri plinexu prodajal valvecare ki jestane 30€/. Cena flashlube olja je pod 20€/l.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So okt 22, 2011 10:46 am

Vikking je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a: zdaj ne vem ali se hecaš ali ti to resno ??

Resno. Imam osnoven sistem mazanja (mehanski) flashlube zadeva, noter sem točil valvecare. Sicer na pogled sta obe zadevi mehanskega mazanja enaki, glede na to da mi je pri plinexu prodajal valvecare ki jestane 30€/. Cena flashlube olja je pod 20€/l.

aja no sedaj vidim da se hecaš ... no saj hec je pol zdravja ..

glej ! obstaja FL mehanski in FL elektronski ...

valve care NE obstaja mehanski in ni podoben nobenemu drugemu ... http://www.prinsautogas.com/en/products ... ecare.html odpri še spodnji pdf in si preberi ...

če si vlil valve care tekočino ( za originalno kar malo dvomim , da si jo dobi pri plineksu , čeprav so namazani z vsemi žavbami tako da jo verjetno dobijo s poljske kjer pa so dilerji brez vesti in poslovne pokončmosti ) v FL ti jo bo zaradi drugačne viskoznosti prej porabilo - sploh na mehanskem , katerega se zelo težko nastavlja ...
za primerjavo : meni zdrži na balenotu plastenka valve care-a 15,000 km ... v kar dvomim da tebi na FL zdrži 10,000km ...
plin je cnej k bencin

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking So okt 22, 2011 10:00 pm

plinaš je napisal/-a:

1. glej ! obstaja FL mehanski in FL elektronski ... valve care NE obstaja mehanski in ni podoben nobenemu drugemu

2. če si vlil valve care tekočino ( za originalno kar malo dvomim , da si jo dobi pri plineksu , čeprav so namazani z vsemi žavbami tako da jo verjetno dobijo s poljske kjer pa so dilerji brez vesti in poslovne pokončmosti ) v FL ti jo bo zaradi drugačne viskoznosti prej porabilo - sploh na mehanskem , katerega se zelo težko nastavlja ...
za primerjavo : meni zdrži na balenotu plastenka valve care-a 15,000 km ... v kar dvomim da tebi na FL zdrži 10,000km ...

1. Ker imam FL mehanski, sem domneval da obstaja tudi VALVECARE mehanski. Se opravičujem za moje neznanje, ampak to ne pomeni da se šalim.

2. To odgovori na moje čudenje, da liter valvecare olja imam le za 7k km. Valve care olje pa sem dobil pri Plinexu, ob servisu, tudi prejšni lastnik vozila, je točil valvecare olje. Sam pa sem pač kasneje začel študirati, zakaj točim valvecare olje, če imam FL zadevo. Na začetku sicer predvideval da gre za boljše olje.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny So okt 22, 2011 10:32 pm

Vikking je napisal/-a:......Se opravičujem za moje neznanje, ampak to ne pomeni da se šalim......

pač ni vsakdo doktoriral iz lpg-ja tko k plinaš, ki ima 71% vseh svojih postov v tej temi :mrgreen:
zgolj izražam svoje mnenje, ki mi pravi, da v vseh svojih postih ne ''sugerira'' uporabnikom, ampak ....... :D

Bubbles1 ...... se zadeva že kaj razpleta?

vsem lep večer še naprej ;)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So okt 22, 2011 11:33 pm

pinny je napisal/-a:
Vikking je napisal/-a:......Se opravičujem za moje neznanje, ampak to ne pomeni da se šalim......

pač ni vsakdo doktoriral iz lpg-ja tko k plinaš, ki ima 71% vseh svojih postov v tej temi :mrgreen:
zgolj izražam svoje mnenje, ki mi pravi, da v vseh svojih postih ne ''sugerira'' uporabnikom, ampak ....... :D

Bubbles1 ...... se zadeva že kaj razpleta?

vsem lep večer še naprej ;)

doktoriral še nisem ... kaj pa veš mogoče pa delam diplomsko nalogo ??? =P
71% ? a se mi je znižal procent ? glej - za druge stvari so drugi forumi ... in vse kar mi je res interesantno na mojem avtu mi je plin ... ne spojlerji , feltne , glasba in sijoča barva...

no to bom zanikal - da "ne sugeriram " ... sicer pa bo večletna uporaba različnih sistemov pokazala razliko med njimi.. zadnjič izvedel - tako za poslastico - da ima ena prins-ova naprava narejenih cca 600,000km ... z enkratno premontažo iz prvega v drugi avto - MB S500 - in samo z revizijo uparjalnika ... prvi injektorji !!!

pa še nekaj... med sekvenčnimi plinskimi napravami je najdražja samo enkrat dražja od najcenejše... pri pneumatikah je ta razlika tudi 4 -5 kratna ... zdaj pa mi povej koliko ljudi vozi najcenejše gume in koliko še enkrat dražje pri katerih si še zmeraj v spodnji polovici kvalitetnega stolpca ...
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So okt 22, 2011 11:59 pm

Vikking je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:

1. glej ! obstaja FL mehanski in FL elektronski ... valve care NE obstaja mehanski in ni podoben nobenemu drugemu

2. če si vlil valve care tekočino ( za originalno kar malo dvomim , da si jo dobi pri plineksu , čeprav so namazani z vsemi žavbami tako da jo verjetno dobijo s poljske kjer pa so dilerji brez vesti in poslovne pokončmosti ) v FL ti jo bo zaradi drugačne viskoznosti prej porabilo - sploh na mehanskem , katerega se zelo težko nastavlja ...

1. Ker imam FL mehanski, sem domneval da obstaja tudi VALVECARE mehanski. Se opravičujem za moje neznanje, ampak to ne pomeni da se šalim.

2. To odgovori na moje čudenje, da liter valvecare olja imam le za 7k km. Valve care olje pa sem dobil pri Plinexu, ob servisu, tudi prejšni lastnik vozila, je točil valvecare olje. Sam pa sem pač kasneje začel študirati, zakaj točim valvecare olje, če imam FL zadevo. Na začetku sicer predvideval da gre za boljše olje.

saj sem napisal v malo bolj veselem tonu ... pa tudi hec mora biti....

resno dvomim , da ti je plineks prodal 1l valve care tekočine za 30€ ! mene pride 0,5l ...... uf se mi zdi da je bila 40€ za 0,5l - tako plastenko samo priviješ na valve care ... a meni 0,5/40€ zdrži 15,000km ... za to kilometrino potrošiš ti 64€ tekočine ( 1l/30€/7000km... 14,000km/60€ ...).. malo hecno , da je mazanje s "cenejšo" tekočino dražje za 60% od mazanja s skoraj trikrat "dražjo" - na liter seveda .....

valve care tekočina je samo ena in samo v eni embalaži - 0,5l !!!!!!!!!! in to je taka ; http://www.prins.si/sites/prins/files/i ... are_02.jpg ...... vse ostalo je navadna laž ... mogoče so ti pa nafilali tadrag petrolej v litrco .... =P

lahko pa fotko te tvoje "valve care" tekočine prilimaš tukaj , da bodo tudi drugi videli kaj se prodaja pod tem imenom ..... razen če so ti ga nalili iz 50l kante ..tako rinfuzo ...kot gel za perilo.. :?

aja---štirikratna poraba tekočine za mazanje in hlajenje ventilov tudi štirikrat hitreje uniči katalizator - raje je ta količnik večji...poraba valve care tekočine na prins-ovih napravah je dozirana optimalno in dejansko minimalno kolikor je treba , da doseže svoj polni učinek .. ker je avtoplin brez aditivov se dejansko samo nadomesti količina aditivov iz bencina - v cca.enaki količini... predstavljaj si štirikrat več aditivov v bencinu pa si boš takoj sam odgovoril da to ni blagodejno za katalizator... lp
plin je cnej k bencin

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Ne okt 23, 2011 11:23 am

Na embalaži piše: vlube lpg valve saver.

Se pravi obstajajo tri olja: flashlube, valvecare in vlube?

Se pravi potem kateri je boljši: vlube ali flashlube, ter kje ga kupujete ceneje.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne okt 23, 2011 4:22 pm

Vikking je napisal/-a:Na embalaži piše: vlube lpg valve saver.

Se pravi obstajajo tri olja: flashlube, valvecare in vlube?

Se pravi potem kateri je boljši: vlube ali flashlube, ter kje ga kupujete ceneje.

no ... na koncu le nisi imel valve care-a ... vidiš pa sam kje je problem...v natančnem doziranju - seveda po količini čimmanjšem - , ki pa še zmeraj ščiti ventile in sedeže ventilov...

tudi pri flash lube-u je problem na tržišču .. veliko je baje tekočine , ki je kopija in se ne prodaja prek uradne mreže pooblaščenih zastopnikov .. vprašanje je kvaliteta same tekočine in pravilna viskoznost za optimalno doziranje na mehanskem FL-u..
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Po okt 24, 2011 6:08 pm

plinaš je napisal/-a:
Prosil bi vas za mnenje.
Imamo ford c-max 1.6 100 ps letnik 08.Radi bi vgradili plinski sistem od G1 in me zanima kakšne izkušnje imate z njimi,
predvsem pa me zanima mnenje o mazanju ventilov ali mehanski ali elektronski sistem.Pri G1 pravijo da je za njihov sistem dovolj mehansko mazanje,drugje pa da za forda obvezno elektronsko.Ker so baje fordi ful občutljivi na plin.
Na enem nemškem forumu pa sem bral da na sploh odsvetujejo vgradnjo plina v c-max-e.Zdaj pa res več ne vem kaj naj.

Hvala

dodatno mazanje in hlajenje ventilov sploh ni povezano z napravo / sistemom - kateregakoli proizvajalca !!! povezano je z materialom iz katerega so narejeni ventili in sedeži ventilov !!! hidravlično krmiljeni ventili so veliko manj občutljivi , ker se zračnost nastavlja avtomatsko (seveda samo do končne obrabe , nato se zamenjajo distančne ploščice - a je to le čez veliiikooo kilometrov ) ..

Kako hudiča se pa to poveže z sistemom mazanja :?: :?: :shock:
Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po okt 24, 2011 10:33 pm

T1cK0 je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:
Prosil bi vas za mnenje.

Hvala

Kako hudiča se pa to poveže z sistemom mazanja :?: :?: :shock:

ah daj no.....

potreba po mazanju in hlajenju je odvisna od materiala iz katerega so narejeni ventili in ležišča ventilov...claro?
plin je cnej k bencin

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips To okt 25, 2011 11:47 am

kot intermeco...pri Prinsu mi valvecare zdrži cca 10.xxx km :) Imam baje pre-težko nogo oops

dani76
Nov uporabnik

Napisal/-a dani76 To okt 25, 2011 5:58 pm

Zdravo.Mene zanima kako je z stanjem kazalca za bencin.Pri meni naprimer mi kaže malo manj kot četrt tanka bencina mi pa sveti že lučka za bencin in mi kaže še 80 km.Zdaj pa me zanima ali je to normalno in kaj zdaj naj gledam kazalec ali ko se prižge lučka za bencin.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To okt 25, 2011 10:07 pm

dani76 je napisal/-a:Zdravo.Mene zanima kako je z stanjem kazalca za bencin.Pri meni naprimer mi kaže malo manj kot četrt tanka bencina mi pa sveti že lučka za bencin in mi kaže še 80 km.Zdaj pa me zanima ali je to normalno in kaj zdaj naj gledam kazalec ali ko se prižge lučka za bencin.

pomaga če napišeš kateri avto imaš... pri astri recimo se resetira sam... peugeot in citroen rabita modul ...
plin je cnej k bencin
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov