Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a X-Hair Pe sep 09, 2011 7:53 am

Looooool. Včeraj je hribovc spet uletel na AC. Ja, samo 10-15km je bilo dovolj, da sem videl vse, o čemer se tukaj pogovarjate. Abbe, menim, da je Tommy hotel tole pokazat (spodnji link) In ja, če bi vsi tako delal, bi bil promet dosti bolj tekoč. Tako da, vedno bolj se mi zdi, da če vam nekdo blenda (abbe ne mislim tebe osebno), vam lahko blenda opravičeno, predragi uporabniki. Dejansko se klapa vozi po prehitevalnem in se ne zmeni za nič okoli. :D Nekaj komentarjev je bilo takih, da med kamione se pa ne bomo stiskal. Hm.....bi bilo zanimivo videt, koliko je bilo dejansko prostora, ali je to samo ena izmed butastih opravičil, da lahko kampirate na prehitevalnem. :huh: Skratka, obup. Pa tako preprosto je, dve magični besedi. SODELOVANJE v PROMETU. Sam če so kurci kratki, so kratki, jebat ga. :twisted:

http://www.youtube.com/watch?v=ydwVBhl78mw

Evo ga. On je tam, in ne j**e sveta okoli sebe. :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=Xh0EJY-pG9s
SlikaSlika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So sep 10, 2011 3:49 pm

Ma ne moreš no take kritizirat... to so varni vozniki, ki ne prekoračijo 130km/h in so v svojih očeh najbolj vzorni kar jih zraven pa še skrbijo, da drugi ne bi prekoračili hitrosti. Večno smo jim lahko hvaležni. :roll:

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Če sep 15, 2011 1:12 pm

Kultura na naših cestah je pač v kurcu...
Vsi se vozijo kot, da vozijo dirko in hočejo priti na cilj prvi zato povprečen voznik preživi več časa na prehitevalnem pasu. Zakaj? Ker lahko. In potem se vozi 130, po možnosti še manj. Samo najbolj moteče je pa to, da če kdaj malo počasneje prehitevaš (počasno prehitevanje je vse pod 150 za lastnike hudih nemcev) se najde nekdo, ki se ti prilepi na odbijač in imaš občutek kot, da bi te najrajši porinil dol iz ceste.

Kako olikani so pa na cestah traktoristi sem pa nekaj časa nazaj videl tudi sam. Tratkor skupaj s prikolico in tovorom je tehtal minimalno 10 ton in še vedno je bil ta mudel tako pogunem, da se čez nepregleden ovinek pripelje po sredini mojega pasu vse prej kot počasi. :shock: Vse skupaj se je končalo btez poškodb, nočem pa niti pomisliti kaj bi se zgodilo če bi me s tistim traktorjem zbil.
Po vsem tem se je tip peljal naprej kot, da ni bilo nič in ker imam zelo nizko toleranco za takšne vrste idiotov sem se peljal za njim in mu povedal kaj si mislim o njegovi vožnji.
Nisem ravno šibke postave in ko sem prišel do njegovega traktorja prvo sploh ni upal odpreti kabine :lol:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če sep 15, 2011 2:21 pm

Kretenizem na naših cestah ne pozna meja. Danes dopoldne vozim od Vrhnike proti cestninski postaji Log. Res da je bilo kar precej gneče, a vseeno. Na voznem pasu je bilo par tovornjakov, jaz vozim v koloni na prehitevalnem in v vzvratnih ogledalih od daleč opazim rešilca z lučkami. Ker je bilo dovolj prostora sem malenkost zaviral in se vrinil med dva tovornjaka, prav tako še par avtomobilov za menoj. Spredaj pa je ca. 10 "ovc" kar vztrajalo s svojimi 100kmh, kljub temu, da so bili v napoto rešilcu, ki ni mogel iti mimo, ker je bil vozni pas poln tovornjakov. tisti osebki v avtih pa bognekdaj, da bi malo pospešili, še več. Skozi cestninsko postajo so zmanjšali na "vzornih" 60kmh.

Verjamem, da jim bo bolnik v rešilcu še dolgo hvaležen za tako ravnanje.....če je preživel :roll: :roll:

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Če sep 15, 2011 2:35 pm

Mene bi blo sram.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če sep 15, 2011 4:07 pm

MateSLO je napisal/-a:Mene bi blo sram.

Ah nič jih ni bilo sram... to so varni vozniki :roll:

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster Če sep 15, 2011 7:24 pm

peroRS je napisal/-a:Kretenizem na naših cestah ne pozna meja. Danes dopoldne vozim od Vrhnike proti cestninski postaji Log.

Been there, danes je bil na A1 res cel Texas :?
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če sep 15, 2011 8:21 pm

ce podpiras tak idiotizem na cesti

Nism tega rekel. Sam če se enmu pač mal zaslalomira po rondoju, ni treba prec v jok, pa na forum pisat.
Dvomim, da se tudi ti s svojo corsico voziš glih 130 po AC.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če sep 15, 2011 8:36 pm

primozek68 je napisal/-a:
ce podpiras tak idiotizem na cesti

Nism tega rekel. Sam če se enmu pač mal zaslalomira po rondoju, ni treba prec v jok, pa na forum pisat.
Dvomim, da se tudi ti s svojo corsico voziš glih 130 po AC.

Mislim, da je bila situacija daleč preveč površno opisana, da bi se dalo razbrat, če je "jokal" brezveze ali z dobrim razlogom. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So sep 17, 2011 9:01 pm

Kot pravite glede AC. Nisem dal vseh, se mi ne da.

http://www.youtube.com/watch?v=BlNzvFOt0M8

:mrgreen:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So sep 17, 2011 9:03 pm

X-Hair je napisal/-a:Kot pravite glede AC. Nisem dal vseh, se mi ne da.

Da menjaj radijsko postajo :)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So sep 17, 2011 9:09 pm

2:17 :mrgreen:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So sep 17, 2011 10:35 pm

peroRS je napisal/-a:

2:17 :mrgreen:

Ja če pa ne bi se mu pa sploh ne bi umaknil - itak bo pa tale pizdil vse povpreko kako je folk nevzgojen k blenda pa klub temu, da se je vozil po omejitvi.

Sam veš česa pa X-Hair ni opazil tam, k je poteral prek 200? Dva polcaja na nadvozu. oops

Frajer007
Nov uporabnik

Napisal/-a Frajer007 Ne sep 18, 2011 8:26 pm

Heh, tole "kampiranje" na prehitevalnem pasu je polom. Včeraj doživel moment, ko sem ravno prehiteval avto, se mi na rit nalima en avto in mi živčno blenda, naj se mu umaknem (kam a naj kar v avto, ki ga prehitevam zapeljem?), ko sem prehitel, sem se umaknil in šel potem nazaj na prehitevalni pas in ta isti voznik potem vozi po prehitevalnem 100 km/h... da ne govorim, da se mi je umikal na vozni pas več kot 5 sekund.

Še ena stvar. A imajo diplomati (CD tablice) pravico delati karkoli po cesti? Včeraj se je našel en z enim jajčkom (nekaj kot kia picanto). Človek je non-stop vozil po prehitevalnem pasu tam 90-100 km/h, desni pas prazen. Ko se mu je kdorkoli začel približevati je ta človek začel zavirati (pred njim nobenega avta sploh). Dejansko se ni umaknil na vozni pas ampak je trajbal po prehitevalnem 100 km/h, ko se je kdo približal (vključno z mano), je zaviral na 90, mogoče tudi manj km/h. A zdaj se bomo pa vsi prilagajali na vožnjo nekega diplomata, ki se je pač odločil voziti izključno po prehitevalnem pasu 100 km/h?!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Ne sep 18, 2011 8:41 pm

Frajer007 je napisal/-a:Heh, tole "kampiranje" na prehitevalnem pasu je polom. Včeraj doživel moment, ko sem ravno prehiteval avto, se mi na rit nalima en avto in mi živčno blenda, naj se mu umaknem (kam a naj kar v avto, ki ga prehitevam zapeljem?), ko sem prehitel, sem se umaknil in šel potem nazaj na prehitevalni pas in ta isti voznik potem vozi po prehitevalnem 100 km/h... da ne govorim, da se mi je umikal na vozni pas več kot 5 sekund.

Še ena stvar. A imajo diplomati (CD tablice) pravico delati karkoli po cesti? Včeraj se je našel en z enim jajčkom (nekaj kot kia picanto). Človek je non-stop vozil po prehitevalnem pasu tam 90-100 km/h, desni pas prazen. Ko se mu je kdorkoli začel približevati je ta človek začel zavirati (pred njim nobenega avta sploh). Dejansko se ni umaknil na vozni pas ampak je trajbal po prehitevalnem 100 km/h, ko se je kdo približal (vključno z mano), je zaviral na 90, mogoče tudi manj km/h. A zdaj se bomo pa vsi prilagajali na vožnjo nekega diplomata, ki se je pač odločil voziti izključno po prehitevalnem pasu 100 km/h?!

Mogoče angleški diplomat, pa je zamenjal strani? :mrgreen:

Kampiranje pa... ne vem več kaj povedat, večino besed bi mi itak cenzuriralo... :cry:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po sep 19, 2011 8:02 am

peroRS je napisal/-a:Kretenizem na naših cestah ne pozna meja. Danes dopoldne vozim od Vrhnike proti cestninski postaji Log. Res da je bilo kar precej gneče, a vseeno. Na voznem pasu je bilo par tovornjakov, jaz vozim v koloni na prehitevalnem in v vzvratnih ogledalih od daleč opazim rešilca z lučkami. Ker je bilo dovolj prostora sem malenkost zaviral in se vrinil med dva tovornjaka, prav tako še par avtomobilov za menoj. Spredaj pa je ca. 10 "ovc" kar vztrajalo s svojimi 100kmh, kljub temu, da so bili v napoto rešilcu, ki ni mogel iti mimo, ker je bil vozni pas poln tovornjakov. tisti osebki v avtih pa bognekdaj, da bi malo pospešili, še več.

Včeraj zvečer se je ta situacija zopet ponovila, le da so tokrat ovirali provido, desni pas pa relativno prazen :shock:
Pa kako za vraga folk ne opazi avta z modrimi lučkami, ki neprekinjeno blenda že z dveh kilometrov zadaj? :roll:

p.s: popoldne pred tem sem pa za cestninsko postajo Log opazil tovornjak s cisterno, ki je imela zadaj ODPRTO PIPO IN JE TEKOČINA NA POLNO TEKLA VEN!!!
Sem bil že na meji, da pokličem policijo :?

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po sep 19, 2011 8:13 am

Teden mobilnosti, nekaj del na cesti in deževje = prometni kaos v LJ.
CPP ne veljajo več, križišča, semaforji, kolesarske steze in prehodi za pešče ne obstajajo več. Skratka kot pešec si moraš dobesedno izboriti pot žez zebro pri prižgani zeleni luči. Pri tem moraš še dobro gledati okoli, da ne pripiči od kje kakšen pacient. Skratka počasi bom začel občudovati promet v Bangladešu kot zgledno urejen v primerjavi z našim.
Zoki pa baše firme in parkirne hiše še bolj in bolj v center, hkrati pa zapira več in več cest. Adijo pamet.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

ddejc
Novinec

Napisal/-a ddejc Po sep 19, 2011 10:10 am

Ne govori. Cel kaos. Da ne govorim o mojstrih, ki ne vidijo par metrov pred sabo in zabijejo celo križišče, da še levo ne moreš zaviti, ker je bolj pomembno, da je on zarinil svojo kanto v koloni skozi zelen semafor, ker ne more počakat 2 minuti na nov interval, da se bo lahko priključil koloni v kateri bo tako ali tako pred naslednjim semaforjem čakal še 5 minut.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po sep 19, 2011 12:14 pm

ddejc je napisal/-a:Ne govori. Cel kaos. Da ne govorim o mojstrih, ki ne vidijo par metrov pred sabo in zabijejo celo križišče, da še levo ne moreš zaviti, ker je bolj pomembno, da je on zarinil svojo kanto v koloni skozi zelen semafor, ker ne more počakat 2 minuti na nov interval, da se bo lahko priključil koloni v kateri bo tako ali tako pred naslednjim semaforjem čakal še 5 minut.

To je pa bonton po vseh večjih mestih. Samo če kanto zrineš čez zeleno luč, si dober, drugače pa ti vsi trobijo, češ, kaj čakaš na zeleni luči. Sam men je vseeno, naj trobijo, če je križišče polno ne bom šel v križišče še dodatne zmede delat.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po sep 19, 2011 1:14 pm

nebivedu je napisal/-a:
ddejc je napisal/-a:Ne govori. Cel kaos. Da ne govorim o mojstrih, ki ne vidijo par metrov pred sabo in zabijejo celo križišče, da še levo ne moreš zaviti, ker je bolj pomembno, da je on zarinil svojo kanto v koloni skozi zelen semafor, ker ne more počakat 2 minuti na nov interval, da se bo lahko priključil koloni v kateri bo tako ali tako pred naslednjim semaforjem čakal še 5 minut.

To je pa bonton po vseh večjih mestih. Samo če kanto zrineš čez zeleno luč, si dober, drugače pa ti vsi trobijo, češ, kaj čakaš na zeleni luči. Sam men je vseeno, naj trobijo, če je križišče polno ne bom šel v križišče še dodatne zmede delat.

To je itak specialnost v Ljubljani, takšnim kokošim uspe zabit popolnoma vsa križišča čisto po nepotrebnem.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov