Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a Buffy To okt 25, 2011 10:18 pm

plinaš je napisal/-a:
dani76 je napisal/-a:Zdravo.Mene zanima kako je z stanjem kazalca za bencin.Pri meni naprimer mi kaže malo manj kot četrt tanka bencina mi pa sveti že lučka za bencin in mi kaže še 80 km.Zdaj pa me zanima ali je to normalno in kaj zdaj naj gledam kazalec ali ko se prižge lučka za bencin.

pomaga če napišeš kateri avto imaš... pri astri recimo se resetira sam... peugeot in citroen rabita modul ...

Kaj komu slučajn plinska naprava vpliva na delovanje kazalca in lučke za bencin??? :O Al js tuki kej narobe razumem?
Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To okt 25, 2011 10:36 pm

Buffy je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:
dani76 je napisal/-a:Zdravo.Mene zanima kako je z stanjem kazalca za bencin.Pri meni naprimer mi kaže malo manj kot četrt tanka bencina mi pa sveti že lučka za bencin in mi kaže še 80 km.Zdaj pa me zanima ali je to normalno in kaj zdaj naj gledam kazalec ali ko se prižge lučka za bencin.

pomaga če napišeš kateri avto imaš... pri astri recimo se resetira sam... peugeot in citroen rabita modul ...

Kaj komu slučajn plinska naprava vpliva na delovanje kazalca in lučke za bencin??? :O Al js tuki kej narobe razumem?

pri nekaterih avtih bencinski računalnik glede na podatke , ki jih dobi ( TPS signal , hitrost ter prestava ) izračunava porabo goriva ter na tej osnovi ( in ne na osnovi podatka o položaju plovca v bencinskem tanku) manjša prikazano količino goriva na prikazovalniku saj ne ve , da laufa na plin...najlažje se to opazi na "range" - u ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Napisal/-a Buffy To okt 25, 2011 10:48 pm

plinaš je napisal/-a:
Buffy je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:

pri nekaterih avtih bencinski računalnik glede na podatke , ki jih dobi ( TPS signal , hitrost ter prestava ) izračunava porabo goriva ter na tej osnovi ( in ne na osnovi podatka o položaju plovca v bencinskem tanku) manjša prikazano količino goriva na prikazovalniku saj ne ve , da laufa na plin...najlažje se to opazi na "range" - u ...

Zelo zanimivo in največji bullshit ki so si ga lahko zmislili ti predragi izdelovalci avtomobilov... Pri meni lepo čekira plovec (direkt povezava na prikaz količine goriva), in glede na trenutno/povprečno porabo predvidi kolikšen je domet in seveda tako tudi po potrebi vključi lučko za črpalko... Je pa zanimivo in mal dvomim o tej omenjeni metodi saj kako pol točno ve koliko si dal goriva v rezeovar? A takrat pa čekira al kako? :D mislim, jako čudno... :D
Kompliciram pa samo zato kr kot tehnični tip takoj pomislim na logične izvedbe zaznavanja in nadaljnega informiranja :) In to mi ni logično :D Če me boš razvestlil še bolj, bom zelo vesel ;) :D
Slika

dani76
Nov uporabnik

Napisal/-a dani76 Sr okt 26, 2011 7:55 am

Je Ford C-max letnik 2008.Ja in ko se peljem na plin mi odšteva kilometre.Tak da je tank malo manj kot četrt in mi že sveti lučka za rezervo in da se lahko naredim 75 km.Zdaj pravijo da bi moral vgraditi neki TANK FLOWER (cena 150 evrov)upam da sem prav napisal.Jaz mislim da bi zdaj moral gledat kazalec za bencin ali je on tudi prek elektronike vezan?????

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Napisal/-a Buffy Sr okt 26, 2011 8:07 am

dani76 je napisal/-a:Je Ford C-max letnik 2008.Ja in ko se peljem na plin mi odšteva kilometre.Tak da je tank malo manj kot četrt in mi že sveti lučka za rezervo in da se lahko naredim 75 km.Zdaj pravijo da bi moral vgraditi neki TANK FLOWER (cena 150 evrov)upam da sem prav napisal.Jaz mislim da bi zdaj moral gledat kazalec za bencin ali je on tudi prek elektronike vezan?????

Mislim da bi kazalec za gorivo definitivno moral kazati dejansko stanje (na vsake par min se osveži) in glej samo nanj... Priporočam ti pa samo da poskrbiš da imaš bencina zmeraj okoli četrtinke ali mal preko za vsak slučaj če plina zmanka :) Sam ga ponavadi natočim v avto malo preko četrtinke in čakam da še imam za 50km goriva (osminka tanka)... Mi je brezveze poln kesl bencina okol vozit... 100kg je 100kg :S
Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr okt 26, 2011 6:25 pm

Buffy je napisal/-a:
dani76 je napisal/-a:Je Ford C-max letnik 2008.Ja in ko se peljem na plin mi odšteva kilometre.Tak da je tank malo manj kot četrt in mi že sveti lučka za rezervo in da se lahko naredim 75 km.Zdaj pravijo da bi moral vgraditi neki TANK FLOWER (cena 150 evrov)upam da sem prav napisal.Jaz mislim da bi zdaj moral gledat kazalec za bencin ali je on tudi prek elektronike vezan?????

Mislim da bi kazalec za gorivo definitivno moral kazati dejansko stanje (na vsake par min se osveži) in glej samo nanj... Priporočam ti pa samo da poskrbiš da imaš bencina zmeraj okoli četrtinke ali mal preko za vsak slučaj če plina zmanka :) Sam ga ponavadi natočim v avto malo preko četrtinke in čakam da še imam za 50km goriva (osminka tanka)... Mi je brezveze poln kesl bencina okol vozit... 100kg je 100kg :S

fantje ne se hecat s premajhno oličino bencina v rezervoarju !!! ford S-max ima že itak težave z bencinsko pumpo , če se pa voziš konstantno s 5 litri bencina pa pumpa crkne še hitreje ...kako je s C-maxi ne vem... četrt rezervoarja naj bi bilo zmeraj notri zaradi mazanja bencinske pumpe v rezervoarju . poleti pa tudi zaradi zadostnega hlajenja pumpe , ki je stalno v pogonu !
pumpa naj bi bila potopjena v bencinu .... tank flower ? jaz imam na xsari modul , ki vsake toliko časa resetira nivo.. pa ni bil 150€ ..ene 60-90€ bi moral biti z vgradnjo - če ni preveč zafrkancije da prideš do pravih žic , ki gredo od tanka proti računakniku......
plin je cnej k bencin

dani76
Nov uporabnik

Napisal/-a dani76 Sr okt 26, 2011 7:29 pm

To se pravi zdaj če prav razumen ne kazalec ne lučka za bencin ne kazeta pravilno da se z bencinom vozim na slepo.Se da ta modul kupit kje posebaj ali samo pri vgrajevalcih?

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr okt 26, 2011 9:57 pm

Js se že dve leti vozim tko da lučka za benz v veliki večini gori, cajger pa pride tud čist u horizontalo, pa s eše vedn kj malga pelem naokol :D. Pol pa na pumpo za 10eur benza pa je pset za en čas mir. No zdj pozimi bom pa za 15eur tanku da ob mal dle zdržal :D.
Bolj kot da bi kaka benz pumpa crknala, me skrbi, da bi avto zarad plina ribnu, glede na to, da se to kar nekako dogaja :(.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če okt 27, 2011 8:08 pm

pinny je napisal/-a:Js se že dve leti vozim tko da lučka za benz v veliki večini gori, cajger pa pride tud čist u horizontalo, pa s eše vedn kj malga pelem naokol :D. Pol pa na pumpo za 10eur benza pa je pset za en čas mir. No zdj pozimi bom pa za 15eur tanku da ob mal dle zdržal :D.
Bolj kot da bi kaka benz pumpa crknala, me skrbi, da bi avto zarad plina ribnu, glede na to, da se to kar nekako dogaja :(.

ti se nimaš kaj veliko za sekirat... načeloma italijani tečejo na plin kot da jim je to primarno gorivo :tomidelej:
plin je cnej k bencin

Mare77
Novinec

Kraj: Južno od LJ

Napisal/-a Mare77 Če okt 27, 2011 8:57 pm

pinny je napisal/-a:Js se že dve leti vozim tko da lučka za benz v veliki večini gori, cajger pa pride tud čist u horizontalo, pa s eše vedn kj malga pelem naokol :D. Pol pa na pumpo za 10eur benza pa je pset za en čas mir. No zdj pozimi bom pa za 15eur tanku da ob mal dle zdržal :D.

Jaz svojo XP peljem na bencinsko, ko zasveti lučka in začne piskat. Nalijem 20l in gasa naprej 8)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če okt 27, 2011 9:01 pm

Mare77 je napisal/-a:

Jaz svojo XP peljem na bencinsko, ko zasveti lučka in začne piskat. Nalijem 20l in gasa naprej 8)

mare seveda ...samo ko tebi ali meni na xp zapiska imava še kar nekaj bencina v tanku glede na to , da zapiska zaradi "računalniške" porabe :D
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če okt 27, 2011 9:14 pm

plinaš je napisal/-a:ti se nimaš kaj veliko za sekirat... načeloma italijani tečejo na plin kot da jim je to primarno gorivo :tomidelej:

si mi kar večer polepšal :D

klekej
Novinec

Napisal/-a klekej Pe okt 28, 2011 11:15 am

Ok, zdaj sem pa v hudi dilemi. Plineks. vs Prins. Vsak ima svoje zgodbice, pri Prinsu napolno kritizirajo Plineks (da lažejo, da le ob Zavoli sistemu velja Kiina garancija, da se kljub garanciji ne zavzamejo za stranko, da morajo kdaj popravljati za njimi), pri Plineksu govorijo. Kii je zgleda vseeno kater sistem je notri in ne bodo težil. Pri Plineksu pride predelava 1390€, Prins 1770€. Kaj sedaj?

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Napisal/-a Buffy Pe okt 28, 2011 2:22 pm

klemen_ je napisal/-a:Ok, zdaj sem pa v hudi dilemi. Plineks. vs Prins. Vsak ima svoje zgodbice, pri Prinsu napolno kritizirajo Plineks (da lažejo, da le ob Zavoli sistemu velja Kiina garancija, da se kljub garanciji ne zavzamejo za stranko, da morajo kdaj popravljati za njimi), pri Plineksu govorijo. Kii je zgleda vseeno kater sistem je notri in ne bodo težil. Pri Plineksu pride predelava 1390€, Prins 1770€. Kaj sedaj?

Če imaš možnost (po finančni plati) definitivno prins... To so najbolši sistemi (tako trdijo tudi nekateri vgrajevalci drugih sistemov) in je cena temu tudi primerna :) Drugače pa počakaj še na mnenja drugih uporabnikov...
Slika

klekej
Novinec

Napisal/-a klekej Pe okt 28, 2011 2:41 pm

Sedaj je še G1 v igri-1400€, 7 letna garancija do 50.000€.

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Pe okt 28, 2011 7:55 pm

klemen_ je napisal/-a:Sedaj je še G1 v igri-1400€, 7 letna garancija do 50.000€.

:) ...jaz zelo zadovoljen...

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe okt 28, 2011 8:05 pm

klemen_ je napisal/-a:Ok, zdaj sem pa v hudi dilemi. Plineks. vs Prins. Vsak ima svoje zgodbice, pri Prinsu napolno kritizirajo Plineks (da lažejo, da le ob Zavoli sistemu velja Kiina garancija, da se kljub garanciji ne zavzamejo za stranko, da morajo kdaj popravljati za njimi), pri Plineksu govorijo. Kii je zgleda vseeno kater sistem je notri in ne bodo težil. Pri Plineksu pride predelava 1390€, Prins 1770€. Kaj sedaj?

če si kje blizu domžal se oglasi pri meni ...pocukaj me na pm da ti dam gsm... te bom peljal in boš peljal baleno-ta ...potem se boš lažje odločal ...

pozabil pripomnit da je l.1996 1,3 178,000km ...od tega 20,000 mojih ...in sedaj še totalka - polna na zadnjem zbitem odbijaču ...he,he..
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Napisal/-a Buffy So okt 29, 2011 1:38 pm

klemen_ je napisal/-a:Sedaj je še G1 v igri-1400€, 7 letna garancija do 50.000€.

No, z G1 sem tudi sam zelo zadovoljen...
Slika

Uporabniški avatar
[DocX]
Novinec

Napisal/-a [DocX] So okt 29, 2011 6:41 pm

Jaz nebi niti pomišljal... Prins je brez dvoma trenutno najboljši plinski sistem na tržišču. Seveda ima to svojo ceno.
Pri Prinsu točno veš pri čem si (veš katere komponente so vgrajene).
Pri ostalih naših ponudnikih pa žal dobiš sestavljanko različnih komponent, ki so ponavadi zložene skupaj samo po enem kriteriju - najnižja cena. Pri teh pa imaš zato loterijo: lahko da dela, lahko da ne, najslabše pa je, ko dela nekaj na pol... Odločitev je seveda tvoje, vsekakor pa poročaj ;)
Zadnjič spremenil [DocX], dne So okt 29, 2011 7:33 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

klekej
Novinec

Napisal/-a klekej So okt 29, 2011 6:53 pm

Je tukaj še kakšen uporabnik Plineksa? Se mi ne da brat cele teme. :)

@plinaš: Kater sistem imaš?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov