Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

pan-am
Nov uporabnik

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a pan-am Po sep 19, 2011 1:19 pm

Druge vrste "pacienti" so pa tisti, ki se vlečejo kot megla, a ko se na semaforju prižge rumena, je to zanje signal, da morajo pohoditi do konca, pri čemer v križišče zapeljejo ravno, ko se prižge rdeča. Newsflash: Če bi že prej peljal normalno, bi prišel čez zeleno sam + še vsaj trije avti za njim.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po sep 19, 2011 1:31 pm

Temu bi dodal še takšne, ki lepo varčno počasi speljejo, ker bodo na naslednjem semaforju itak morali čakat na zeleno. Ok, super, razmišljamo ekološko, ampak tudi sebično. Zaradi takšnih pogosto zadaj ostane par avtomobilov na rdeči, namesto da bi šli čez. Če pospešiš malo bolj odločno in potem postopoma spuščaš gas in se ustavljaš pred naslednjim semaforjem, bo razlika v porabi zanemarljiva v primerjavi z nekaj sto metrov jajcanja z malo gasa, čez semafor bo pa zapeljalo kar nekaj avtov več.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po sep 19, 2011 4:27 pm

Ali pa tole - ljudje ki hočejo zaviti levo, se razvrstijo na levi pas, ampak nekateri si pustijo pred seboj preveč prostora, nekateri zadaj pa se še po polžje vlečejo naprej. Posledica - zadaj pred tem pasom se začne gužva še na pasu za naravnost.
Največkrat videno v MB pri Telekomu, ter križišče v Hočah med AC in MB.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po sep 19, 2011 4:42 pm

BBoss je napisal/-a: to so varni vozniki

http://www.youtube.com/watch?v=a40APHqQnko

Ta je bil že prov ekstremno varen. :mrgreen: Vozil se je z več kot polovico dovoljene hitrosti. Včasih mu je ratala celo tretjina. Vse za varnost, hitrost ubija.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po sep 19, 2011 5:08 pm

X-Hair je napisal/-a:

Ta je bil že prov ekstremno varen. :mrgreen: Vozil se je z več kot polovico dovoljene hitrosti. Včasih mu je ratala celo tretjina. Vse za varnost, hitrost ubija.

Ni čudno, da VW-jevci imajo tako nisko porabo :D
Lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po sep 19, 2011 7:22 pm

pskoda je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:

Itak. tole je zelo dinamična vožnja z 1.2TSI. Povprečna poraba pa max 5.2 :lol:

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po sep 19, 2011 7:23 pm

Folk je fuknjen...brezveze sploh govort kej več, danes se je res vse videlo na cesti. Folk je fuknjen!
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Po sep 19, 2011 7:47 pm

še bolj fajn je, da se pelješ za c klaso mercedesa v krožnem, pa dedek kar naenkrat ustavi, zapre ves promet, gre ven nekaj gleda pa gremo dalje :) :lol:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To sep 20, 2011 2:14 pm

Na Višnjegorskem spet dva avtomobila s tovornjakarskim prehitevanjem naredila gužvo na tropasovnici, ne vem če je še kdo poleg mene uporabil skrajni desni pas, pa sem bil med hitrejšimi.
Nazaj pa itak od Biča proti Nm najmanj dva kilometra z levim žmigavcem na levem pasu za idiotom v Q7, prostora pa toliko, da bi ga lahko parkrat brez truda prehitel po desni. Dejansko me je presenetilo, da se je potem celo umaknil, ampak ni bilo opazit, da bi v bilokaterem trenutku spremljal dogajanje za sabo...
Zadnjič spremenil ~toMmy~, dne Sr sep 21, 2011 8:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To sep 20, 2011 8:08 pm

peroRS je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:

Itak. tole je zelo dinamična vožnja z 1.2TSI. Povprečna poraba pa max 5.2 :lol:

:lol:
Lp

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Ne sep 25, 2011 11:25 am

Voznika srebrnega trivratnega Stilota z Nm tablicami in grbom, ki mi je včeraj okrog 15.30 od Podturna v smeri Dolenjskih toplic začel pritiskat po gasu na polno, ko sem ga prehiteval, lepo vljudno pošiljam v ku***. Saj sem šel brez večjih težav mimo, pač sem malo pozneje šaltal v 4., bi pa prosil, da mi končno nekdo razloži v čem je fora pospeševanja kolikor ti avto da, ko si prehitevan... :roll:

No par minut po tem, ko sem se v Dolenjskih spuščal proti tistemu zožanemu delu, je na že itak dokaj ozki cesti ena mlada dama vztrajno vozila pol metra čez črto proti meni, tako da bi se moral ob srečanju trudit, da ne zajaham robnika ali pa ostanem brez ogledala. Ko sem še sam očitno cuknil levo, tako da sem bil podobno čez črto kot ona, se je postavila normalno na svojo polovico in sva se lepo srečala. :D

Ob vračanju domov sem dohitel eno AR 166, ki jo je očitno zmotil Golf v ogledalu, ker se je začelo kadit iz auspuha, po ovinkih pa jo je lepo premetavalo. :D Po kakšnem kilometru je itak spet zmanjšala tempo, pa sem jo zaradi dobrega poznavanja ceste brez težav prehitel z dvema avtoma, ki ju je ravno dohitela, vred. S tem sem očitno zmotil frajersko na sredini avtomobila ležečega domačega voznika prešnje generacije Lagune karavan, ker je od prvi priložnosti prehitel prvi avto iz te kolonice treh za mano in pritiskal do konca dokler me ni postopoma dohitel, ko sem pred naseljem spustil gas zaradi omejitve in avtov spredaj. Po koncu tega naselja sem prehitel še en avto, Laguna mi že rahlo nepremišljeno sledila. Še malo naprej sem prehitel še eno počasnelo, ampak na takem mestu, da moraš pospešit pravočasno, odločno in premišljeno. Ko sem bil že praktično nazaj na svojem pasu, se je lastnik črne Lagune odločil, da mi bo spet sledil in se spravil prehitevat praktično pred ovinkom, zaradi tega ni videl Polota, ki je pripeljal v nasprotni smeri in sem v ogledalu gledal kako je vse skupaj res za las šlo čez, čisto malo je manjkalo, da bi prišlo do nesreče!

A ni to "zanimivo"? Voziš z nekim svojim tempom in ti v cca. 80km en pospešuje do konca, ko ga prehitevaš, drugi začne puščat dimne signale in premetavat avto po ovinkih, ko vidi, da ga dohitevaš, tretji pa skoraj povzroči prometno nesrečo, ko ti skuša sledit, ko ga prehitiš! Frustracije :?:
Slika

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne sep 25, 2011 3:04 pm

Da niso te fustracije samo v tvoji glavni? Ne vrti se cel svet samo okoli tebe, kadar sedeš za volan. To je sicer znan problem Slovenskih voznikov, vendar ne predpostavljam, da to velja zate. :)

Pa to samo tako by the way vprašam, ni mišljeno napadalno ali izivalno, ker če si ti zmišljuješ zgodbe o ljudeh s katerimi se srečaš na cesti, ne pomeni, da to počno vsi, še manj pa da so te zgodbe in mišljenja pravilna :) Nekako tako kot takrat ko stopiš iz frizerskega salona, ter takoj pridobiš napačen občutek, da vsak človek na tem svetu živi samo za to, da buli v tvojo novo frizuro.

Lp.

zagrižen

Napisal/-a zagrižen Ne sep 25, 2011 3:29 pm

belkaena je napisal/-a:Da niso te fustracije samo v tvoji glavni? Ne vrti se cel svet samo okoli tebe, kadar sedeš za volan. To je sicer znan problem Slovenskih voznikov, vendar ne predpostavljam, da to velja zate. :)

Pa to samo tako by the way vprašam, ni mišljeno napadalno ali izivalno, ker če si ti zmišljuješ zgodbe o ljudeh s katerimi se srečaš na cesti, ne pomeni, da to počno vsi, še manj pa da so te zgodbe in mišljenja pravilna :) Nekako tako kot takrat ko stopiš iz frizerskega salona, ter takoj pridobiš napačen občutek, da vsak človek na tem svetu živi samo za to, da buli v tvojo novo frizuro.

Lp.

x2

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Ne sep 25, 2011 3:34 pm

belkaena je napisal/-a:Da niso te fustracije samo v tvoji glavni? Ne vrti se cel svet samo okoli tebe, kadar sedeš za volan. To je sicer znan problem Slovenskih voznikov, vendar ne predpostavljam, da to velja zate. :)

Lp.

Približno razumem, kaj hočeš povedat, ampak vseeno... WTF?! :D Vse tri situacije so bile takšne, da sem te avte gledal kar nekaj časa pred sabo, med tem ko sem jih dohiteval, pač daljše ravnine, odlično poznavanje tiste ceste, podrobno spremljanje prometa okoli sebe ipd. in v vseh treh primerih so se vozniki po kar naenkrat odločili drastično spremenit svoj stil vožnje. Ok, obstaja tudi možnost, da je šlo za naključje, ampak nekako ne verjamem v to, vsaj v vseh treh primerih ne. :D Ta pojav je drugače zelo pogost in ne samo, ko jaz vozim oz. prehitevam.
Zadnjič spremenil ~toMmy~, dne Po sep 26, 2011 1:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne sep 25, 2011 3:47 pm

premalo konjev mas pod havbo, pa je zmanjkalo moci za prehitevat :mrgreen:
turbo inside

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Ne sep 25, 2011 5:20 pm

Po moje si samo jezen,ker ti je Alfa dala vetra :D :D oops
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Ne sep 25, 2011 6:48 pm

_furby_ je napisal/-a:premalo konjev mas pod havbo, pa je zmanjkalo moci za prehitevat :mrgreen:

Malo nelogična trditev, glede na to, da sem šel brez težav mimo. :D

mire je napisal/-a:Po moje si samo jezen,ker ti je Alfa dala vetra :D :D oops

Ja... isti odgovor kot zgoraj! :D Alfa je dala vetra kvečjemu sama sebi, verjetno ni ravno poznal ceste, ker je ubral tako linijo, da sem zaradi njegovega poskakovanja po jamah lahko pogledal, kakšen hod imajo desni amortizerji na 166-tki! :D Itak pa sem se mu (dosti manj dramatično) postopoma približeval in potem vozil na varnostni razdalji, ker sem vedel, da ni primernega prostora za prehitet, potem pa mimo. ;)

V vseh primerih sem jaz prehitel čisto mirno in varno, pač vozil sem svoj tempo, "jezni" ipd. so delovali ostali. Kot sem že povedal, takšno obnašanje vidm na cesti zelo pogosto in v zelo ekstremni obliki, ko nekdo kot tisti z Laguno, hoče na vso silo prehitet (prej pa lagano v koloni, tam kjer je prostor). Čudi me, da še nikoli ni prišlo do hude nesreče, ker je šlo že tudi dobesedno na centimetre in po bankini. Tisto s Stilotom sem opisal v jezi, ker res ne razumem ljudi, ki si to, da so prehitevani, zamišljajo kot drag race. Najbolj kruto je to, da se nekateri s tem še dobesedno pohvalijo čisto ponosni v smislu "ej en me je šel prehitevat, pa sem lepo vrgel v nižjo pa po gasu pa ga lepo zaje***, kaj bo on pameten...". WTF?! Druga dva sta me kvečjemu zabavala s svojo vožnjo, do trenutka ko sem v ogledalu skoraj videl hudo nesrečo. :shock:
Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne sep 25, 2011 6:55 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:premalo konjev mas pod havbo, pa je zmanjkalo moci za prehitevat :mrgreen:

malo heca ;)
sicer pa vem kako je to. ponavadi ko se z kombijem spravim prehitevat kakega pilota, se pol dogajajo take reci. :roll:
turbo inside

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Ne sep 25, 2011 7:00 pm

_furby_ je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

malo heca ;)
sicer pa vem kako je to. ponavadi ko se z kombijem spravim prehitevat kakega pilota, se pol dogajajo take reci. :roll:

Saj vem, da je hec! ;) Ja se dogaja in to konstantno, kar veliko pove o mentaliteti naših voznikov... :?
Slika

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Po sep 26, 2011 8:03 am

~toMmy~ je napisal/-a:Voznika srebrnega trivratnega Stilota z Nm tablicami in grbom, ki mi je včeraj okrog 15.30 od Podturna v smeri Dolenjskih toplic začel pritiskat po gasu na polno, ko sem ga prehiteval, lepo vljudno pošiljam v ku***. Saj sem šel brez večjih težav mimo, pač sem malo pozneje šaltal v 4., bi pa prosil, da mi končno nekdo razloži v čem je fora pospeševanja kolikor ti avto da, ko si prehitevan... :roll:

No par minut po tem, ko sem se v Dolenjskih spuščal proti tistemu zožanemu delu, je na že itak dokaj ozki cesti ena mlada dama vztrajno vozila pol metra čez črto proti meni, tako da bi se moral ob srečanju trudit, da ne zajaham robnika ali pa ostanem brez ogledala. Ko sem še sam očitno cuknil levo, tako da sem bil podobno čez črto kot ona, se je postavila normalno na svojo polovico in sva se lepo srečala. :D

Ob vračanju domov sem dohitel eno AR 166, ki jo je očitno zmotil Golf v ogledalu, ker se je začelo kadit iz auspuha, po ovinkih pa jo je lepo premetavalo. :D Po kakšnem kilometru je itak spet zmanjšala tempo, pa sem jo zaradi dobrega poznavanja ceste brez težav prehitel z dvema avtoma, ki ju je ravno dohitela, vred. S tem sem očitno zmotil frajersko na sredini avtomobila ležečega domačega voznika prešnje generacije Lagune karavan, ker je od prvi priložnosti prehitel prvi avto iz te kolonice treh za mano in pritiskal do konca dokler me ni postopoma dohitel, ko sem pred naseljem spustil gas zaradi omejitve in avtov spredaj. Po koncu tega naselja sem prehitel še en avto, Laguna mi že rahlo nepremišljeno sledila. Še malo naprej sem prehitel še eno počasnelo, ampak na takem mestu, da moraš pospešit pravočasno, odločno in premišljeno. Ko sem bil že praktično nazaj na svojem pasu, se je lastnik črne Lagune odločil, da mi bo spet sledil in se spravil prehitevat praktično pred ovinkom, zaradi tega ni videl Polota, ki je pripeljal v nasprotni smeri in sem v ogledalu gledal kako je vse skupaj res za las šlo čez, čisto malo je manjkalo, da bi prišlo do nesreče!

A ni to "zanimivo"? Voziš z nekim svojim tempom in ti v cca. 80km en pospešuje do konca, ko ga prehitevaš, drugi začne puščat dimne signale in premetavat avto po ovinkih, ko vidi, da ga dohitevaš, tretji pa skoraj povzroči prometno nesrečo, ko ti skuša sledit, ko ga prehitiš! Frustracije :?:

Me prav preseneča, kakšne probleme imate eni. Očitno ljudje prav čakajo na vas, da se vključite v promet, potem vas izsledijo in začnejo samo vam nagajat. Vse ostale pa pustijo pri miru.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov