klemen_ je napisal/-a:@plinaš: Kater sistem imaš?
plinaš = Prins

klemen_ je napisal/-a:@plinaš: Kater sistem imaš?
plinaš je napisal/-a:Mare77 je napisal/-a:pinny je napisal/-a:Js se že dve leti vozim tko da lučka za benz v veliki večini gori, cajger pa pride tud čist u horizontalo, pa s eše vedn kj malga pelem naokol. Pol pa na pumpo za 10eur benza pa je pset za en čas mir. No zdj pozimi bom pa za 15eur tanku da ob mal dle zdržal
.
Bolj kot da bi kaka benz pumpa crknala, me skrbi, da bi avto zarad plina ribnu, glede na to, da se to kar nekako dogaja.
Jaz svojo XP peljem na bencinsko, ko zasveti lučka in začne piskat. Nalijem 20l in gasa naprej
mare seveda ...samo ko tebi ali meni na xp zapiska imava še kar nekaj bencina v tanku glede na to , da zapiska zaradi "računalniške" porabe
[DocX] je napisal/-a:klemen_ je napisal/-a:@plinaš: Kater sistem imaš?
plinaš = Prins
[DocX] je napisal/-a:klemen_ je napisal/-a:@plinaš: Kater sistem imaš?
plinaš = Prins
mihouca je napisal/-a:@ plinaš:
Nekaj me zanima, ker je bilo že nekaj govora o mazanju venilov.
Sam imam sistem Zavoli(Plineks), in mi je bilo rečeno, da se uporablja za moj motor Flashlube. Zadnje čase sem se pa podal malo v raziskovanje in sicer, da se Flashluba pri nas ne dobi, ker naj bi imel veliko nekih adetivov.
Pri Plineksu mi od samega začetka prodajajo Vlube http://www.v-lube.de/si/index.html. katerega cena je 32Eur/Liter.
Našel sem ponudbo na avstrijski internet strani za original Flashluve(oranžne barve), in se odbi 2.5L za 36 eur.
Mogoče veš kakšna je razlika med temadvema tekočinama, ter ali lahko nalijem v avto flashlube glede na to da je v originalu mišljen za moj motor?
Do zdaj so mi prodajali Vlube, na računu je sicer pisalo flashlube, prav tako piše na računu za sistem, da imam vgrajen flashlube sistem z amazanje vantilov.
![]()
Vikking je napisal/-a:Flashlube lahko naročiš pri slovenskem podjetju Populi. Sam sem zaenkrat preskočil iz Vlube na Flashlube (Flashlube skoraj polovico cenejši). Samo doziranje pa lahko spreminjaš. V navodilih za Flashlube piše da naj bo doziranje 50ml za 50l plina.
Žal tudi sam nisem nikoli dobil konrektnega odgovora, zakaj bi moral uporabljati samo Vlube.
FLINK je napisal/-a:Ima kdo izkusnje s tako kombinacijo? :
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5322486&show=1
Zanimajo me predvsem redni stroski...
Hvala za info
plinaš je napisal/-a:FLINK je napisal/-a:Ima kdo izkusnje s tako kombinacijo? :
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5322486&show=1
Zanimajo me predvsem redni stroski...
Hvala za info
kateri redni sroški ? plinske instalacije ? če ima noter prins-a boš menjal valve care tekočino na cca. 7 - 9 tkm....servis na 30,000km ... revizija uparjalnika na 120,000km - seveda je vsa kilometraža mišljena kot prevožena na plin ...
3,5 v6 motorji so super .. vgrajeni so v veliko avtomobilov ( glej kodo VQ35DE ) : http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_VQ_engine .., eden od glavnih vodilnih v6 motorjev na svetu..
FLINK je napisal/-a:O motorjih in o avtomobilu vem veliko.
Spraseval sem le, koliko bi bil strosek vgradnje v tale avto in kaksen bi bil dejansko domet avtomobila (koliko bi prevozil s polnim rezervoarjem)? Koliko bi bil dejanski strosek plina na 100 prevozenih km?
Ce imas slicajno kaksne izkusnje.
LP
FLINK je napisal/-a:Velik pomislek sem imel, da bo imel avto majhen domet (kar 300km je).
Nisem pa racunal, da bo strosek vgradnje tako visok-me niti priblizno ni preprical
Hvala ti za odgovor
plinaš je napisal/-a:FLINK je napisal/-a:Velik pomislek sem imel, da bo imel avto majhen domet (kar 300km je).
Nisem pa racunal, da bo strosek vgradnje tako visok-me niti priblizno ni preprical
Hvala ti za odgovor
to je minimalni domet ...
strošek vgradnje pa res ni tako visok ,glede na to da je izguba vrednosti avta v enem letu tukaj nekje... a če ga voziš 4 leta po cca. 35,000km na leto boš prihrani tri čiste vgradnje ... ja na 2 meseca se ti ne izplača ... a kot sem že neštetorat napisal : plinska naprava je edina stvar na avtu, ki se ti povrne sama od sebe in ti po prihranjenem znesku vgradnje prinaša dobiček- na vsem ostalem izgubljaš.... če ti je ta vgradnja draga ne razmišljaj o takem avtu , ker potem imaš dohodke samo za par 1000km bencina letno poleg stroškov vzdrževanja, gum in registracije ... brez zamere pa lp
FLINK je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:FLINK je napisal/-a:Velik pomislek sem imel, da bo imel avto majhen domet (kar 300km je).
Hvala ti za odgovor
to je minimalni domet ...
strošek vgradnje pa res ni tako visok ,glede na to da je izguba vrednosti avta v enem letu tukaj nekje... a če ga voziš 4 leta po cca. 35,000km na leto boš prihrani tri čiste vgradnje ... ja na 2 meseca se ti ne izplača ... a kot sem že neštetorat napisal : plinska naprava je edina stvar na avtu, ki se ti povrne sama od sebe in ti po prihranjenem znesku vgradnje prinaša dobiček- na vsem ostalem izgubljaš.... če ti je ta vgradnja draga ne razmišljaj o takem avtu , ker potem imaš dohodke samo za par 1000km bencina letno poleg stroškov vzdrževanja, gum in registracije ... brez zamere pa lp
Ce pogledas po internetu, kaksne cene ima priblizno 3- leta starih ti bo jasno, da avto ne izgublja vec veliko (izgubi ogromno prvih 3). Sigurno pa je, ce bi delal 35000km letno, ne bi sploh razmisljal o takem avtomobilu.
Da prides na 'nulo' z vgradnjo plina v primerjavi z bencinom moras s tem avtomobilom res narediti ogromno kilometrov...da prisparas skoraj 3000eur, da si na nicli je ogromno. Sem mislil, da je pri vas instalacija cenejsa.
klemen_ je napisal/-a:Evo, včeraj dobili Sportagea nazaj,,G1, včeraj v 100km poti se mi je zdelo, da je ene 2x malo pocukal, danes 35km nič, bomo videli. Npr. v križišču, ko imaš v prvi in nogo na bremzi se občuti nemirnejši tek motorja. Se da naštimat, da bi BC kazal porabo plina in ne še vedno bencina? S polno bombo plina (mislim, da imamo 79L, pač največjo, ki jo vgrajujejo) in homologacijo nas je prišlo 1519,50€.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov