Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
[DocX]
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a [DocX] So okt 29, 2011 8:49 pm

klemen_ je napisal/-a:@plinaš: Kater sistem imaš?

plinaš = Prins ;)

Mare77
Novinec

Kraj: Južno od LJ

Napisal/-a Mare77 So okt 29, 2011 9:58 pm

plinaš je napisal/-a:
Mare77 je napisal/-a:
pinny je napisal/-a:Js se že dve leti vozim tko da lučka za benz v veliki večini gori, cajger pa pride tud čist u horizontalo, pa s eše vedn kj malga pelem naokol :D. Pol pa na pumpo za 10eur benza pa je pset za en čas mir. No zdj pozimi bom pa za 15eur tanku da ob mal dle zdržal :D.
Bolj kot da bi kaka benz pumpa crknala, me skrbi, da bi avto zarad plina ribnu, glede na to, da se to kar nekako dogaja :(.

Jaz svojo XP peljem na bencinsko, ko zasveti lučka in začne piskat. Nalijem 20l in gasa naprej 8)

mare seveda ...samo ko tebi ali meni na xp zapiska imava še kar nekaj bencina v tanku glede na to , da zapiska zaradi "računalniške" porabe :D

Ja, moral bi biti bolj natančen... Ko mi zapiska ob zagonu motorja, takrat vem, da je čas... Lahko bi ga sicer vžigal še nekaj časa s tem bencinom, vendar me moti piskanje =P

Mare77
Novinec

Kraj: Južno od LJ

Napisal/-a Mare77 So okt 29, 2011 10:15 pm

[DocX] je napisal/-a:

plinaš = Prins ;)

Mare -> PRINS :bow

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne okt 30, 2011 7:47 am

[DocX] je napisal/-a:

plinaš = Prins ;)

hvala doc... klemen - prins z valve care-om .. velikokrat ga vrtim do blokade s prvo in drugo ...prav zanima me , koliko bo avto zdržal ( če mi ga ne bodo prej toliko razbili , da bo res za na odpad) ..
s plinsko napravo je pa tako - moja hči je enkrat odgovorila na vprašanje , kakšne avtomobile imamo doma z : " oba na plin pa nobenega dizla!" .. =P
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
mihouca
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mihouca Ne okt 30, 2011 2:45 pm

@ plinaš:

Nekaj me zanima, ker je bilo že nekaj govora o mazanju venilov.
Sam imam sistem Zavoli(Plineks), in mi je bilo rečeno, da se uporablja za moj motor Flashlube. Zadnje čase sem se pa podal malo v raziskovanje in sicer, da se Flashluba pri nas ne dobi, ker naj bi imel veliko nekih adetivov.
Pri Plineksu mi od samega začetka prodajajo Vlube http://www.v-lube.de/si/index.html. katerega cena je 32Eur/Liter.
Našel sem ponudbo na avstrijski internet strani za original Flashluve(oranžne barve), in se odbi 2.5L za 36 eur.

Mogoče veš kakšna je razlika med temadvema tekočinama, ter ali lahko nalijem v avto flashlube glede na to da je v originalu mišljen za moj motor?

Do zdaj so mi prodajali Vlube, na računu je sicer pisalo flashlube, prav tako piše na računu za sistem, da imam vgrajen flashlube sistem z amazanje vantilov.

:bere :pivo

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po okt 31, 2011 10:42 pm

mihouca je napisal/-a:@ plinaš:

Nekaj me zanima, ker je bilo že nekaj govora o mazanju venilov.
Sam imam sistem Zavoli(Plineks), in mi je bilo rečeno, da se uporablja za moj motor Flashlube. Zadnje čase sem se pa podal malo v raziskovanje in sicer, da se Flashluba pri nas ne dobi, ker naj bi imel veliko nekih adetivov.
Pri Plineksu mi od samega začetka prodajajo Vlube http://www.v-lube.de/si/index.html. katerega cena je 32Eur/Liter.
Našel sem ponudbo na avstrijski internet strani za original Flashluve(oranžne barve), in se odbi 2.5L za 36 eur.

Mogoče veš kakšna je razlika med temadvema tekočinama, ter ali lahko nalijem v avto flashlube glede na to da je v originalu mišljen za moj motor?

Do zdaj so mi prodajali Vlube, na računu je sicer pisalo flashlube, prav tako piše na računu za sistem, da imam vgrajen flashlube sistem z amazanje vantilov.

:bere :pivo

http://www.flashlube.com/sl/where-to-bu ... venia.html

baje se je generalni zastopnik za evropo nekaj zamenja , tako da je vprašanje tudi kako je z zastpnikom v sloveniji...

FL , VL in ostali mehanski sistemi so si zelopodobni ... obstaja pa razlika v dozirnih dizicah pri katerih pa je potem važna viskoznost tekočine ... če je tekočina redkejša se poraba zveča in trpi katalizator , če pa je tekočina gostejša pa se pretok zmanjša in trpijo ventili... na FL linku si poglej , če je ta iz avstrije pooblaščen za prodajo FL-ja...če ni obstaja velika možnost , da je tekočina kopija...
plin je cnej k bencin

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če nov 03, 2011 8:23 am

Flashlube lahko naročiš pri slovenskem podjetju Populi. Sam sem zaenkrat preskočil iz Vlube na Flashlube (Flashlube skoraj polovico cenejši). Samo doziranje pa lahko spreminjaš. V navodilih za Flashlube piše da naj bo doziranje 50ml za 50l plina.

Žal tudi sam nisem nikoli dobil konrektnega odgovora, zakaj bi moral uporabljati samo Vlube.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če nov 03, 2011 6:01 pm

Vikking je napisal/-a:Flashlube lahko naročiš pri slovenskem podjetju Populi. Sam sem zaenkrat preskočil iz Vlube na Flashlube (Flashlube skoraj polovico cenejši). Samo doziranje pa lahko spreminjaš. V navodilih za Flashlube piše da naj bo doziranje 50ml za 50l plina.

Žal tudi sam nisem nikoli dobil konrektnega odgovora, zakaj bi moral uporabljati samo Vlube.

http://www.populi.si/files/Valve%20Care ... ntilov.pdf

kakšni šalabajzerji... komuniciranje z uporabnikom ... obveščal bo uporabnika o preveliki ali premajhni porabi maziva... valve care nič ne obvešča med samim delovanje ob zadostni količini tekočine in nič ne komunicira ! nastavljen je na porabo plina in to je vse ! vse kar obvesti uporabnika je , da cca. 1 uro ali približno 100km preden čisto zmanjka olja s piskom to sporoči...če plastenke ne nadomestiš z novo , sistem avtomatsko preklopi na bencin ! vožnja na plin brez tekočine tako sploh ni možna !
ja seveda ... delajo na uskladitvi sistema , ki je bil razvit v sklopu prins vsi ... itak da jim bo uspelo... :rofl

s tistimi šalabzerji sem bil pač mehak kolikor mi je najbolj uspelo.... :har
plin je cnej k bencin

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Sr nov 09, 2011 7:49 am

Ima kdo izkusnje s tako kombinacijo? :
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5322486&show=1

Zanimajo me predvsem redni stroski...

Hvala za info
:)

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy Sr nov 09, 2011 7:55 am

Evo, po 11ih mescih in 14k km sem šou na servis kjer so mi menjali filtre in sedaj dejansko avto potegne kokr mora :D Nevem al sm kje na hrvaškem al pa pri nas fasu svinjarijo.

Zdej pa razmišlam da bom po potrebi šou na servis tudi na pol leta, če se mi bo zdelo potrebno.
Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So nov 12, 2011 12:50 pm

FLINK je napisal/-a:Ima kdo izkusnje s tako kombinacijo? :

Hvala za info

kateri redni sroški ? plinske instalacije ? če ima noter prins-a boš menjal valve care tekočino na cca. 7 - 9 tkm....servis na 30,000km ... revizija uparjalnika na 120,000km - seveda je vsa kilometraža mišljena kot prevožena na plin ...

3,5 v6 motorji so super .. vgrajeni so v veliko avtomobilov ( glej kodo VQ35DE ) : http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_VQ_engine .., eden od glavnih vodilnih v6 motorjev na svetu..
plin je cnej k bencin

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Ne nov 13, 2011 8:19 pm

plinaš je napisal/-a:
FLINK je napisal/-a:Ima kdo izkusnje s tako kombinacijo? :

Hvala za info

kateri redni sroški ? plinske instalacije ? če ima noter prins-a boš menjal valve care tekočino na cca. 7 - 9 tkm....servis na 30,000km ... revizija uparjalnika na 120,000km - seveda je vsa kilometraža mišljena kot prevožena na plin ...

3,5 v6 motorji so super .. vgrajeni so v veliko avtomobilov ( glej kodo VQ35DE ) : http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_VQ_engine .., eden od glavnih vodilnih v6 motorjev na svetu..

O motorjih in o avtomobilu vem veliko.
Spraseval sem le, koliko bi bil strosek vgradnje v tale avto in kaksen bi bil dejansko domet avtomobila (koliko bi prevozil s polnim rezervoarjem)? Koliko bi bil dejanski strosek plina na 100 prevozenih km?

Ce imas slicajno kaksne izkusnje.

LP

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po nov 14, 2011 12:35 pm

FLINK je napisal/-a:O motorjih in o avtomobilu vem veliko.
Spraseval sem le, koliko bi bil strosek vgradnje v tale avto in kaksen bi bil dejansko domet avtomobila (koliko bi prevozil s polnim rezervoarjem)? Koliko bi bil dejanski strosek plina na 100 prevozenih km?

Ce imas slicajno kaksne izkusnje.

LP

tako povej ..strošek vgradnje prins-a z dodatnim mazanjem valve care te bo prišel cca.2400-2600€ - odvisno od tvojih dodatnih zahtev ... http://www.avtonaplin.si/foto/nissan-murano ... kolikor sem jaz videl ta avto ima rezervoar nekih +72l brutto - torej najmanj cca.55/57l netto plina ... bencinska poraba se baje vrti med 12 in 16l , plinska je potem verjetno med 13/14 in18/19 ... odvisno od noge .. avtonomija na plin je tako najmanj 300km ... pokliči in vprašaj koliko litrski rezervoar je ta , pri katerem je dno prtljažnika dvignjeno par centimetrov ( ker je "four hole" zgleda nekje okoli 90l brutto - lahko je tudi malce večji )- http://www.avtonaplin.si/files/foto/nis ... ano_06.jpg http://www.avtonaplin.si/files/foto/nis ... ano_07.jpg
Če vzameš povprečje 16l plina / 100km je strošek : 11,68€ ( butan plin ) , do 12,05€ ( petrol )... k temu strošku moraš prišteti še porabo bencina za segrevanje , ki pa je seveda odvisna od tega , kolikokrat na 100km boš prižgal hladen avto ( za info - xp 1,6 se vžiga 9 X na 100km in ima porabo bencina poleg plina 0,7l/100km ) .. lp
plin je cnej k bencin

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Po nov 14, 2011 2:52 pm

Velik pomislek sem imel, da bo imel avto majhen domet (kar 300km je).
Nisem pa racunal, da bo strosek vgradnje tako visok-me niti priblizno ni preprical :)

Hvala ti za odgovor

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po nov 14, 2011 7:28 pm

FLINK je napisal/-a:Velik pomislek sem imel, da bo imel avto majhen domet (kar 300km je).
Nisem pa racunal, da bo strosek vgradnje tako visok-me niti priblizno ni preprical :)

Hvala ti za odgovor

to je minimalni domet ...

strošek vgradnje pa res ni tako visok ,glede na to da je izguba vrednosti avta v enem letu tukaj nekje... a če ga voziš 4 leta po cca. 35,000km na leto boš prihrani tri čiste vgradnje ... ja na 2 meseca se ti ne izplača ... a kot sem že neštetorat napisal : plinska naprava je edina stvar na avtu, ki se ti povrne sama od sebe in ti po prihranjenem znesku vgradnje prinaša dobiček- na vsem ostalem izgubljaš.... če ti je ta vgradnja draga ne razmišljaj o takem avtu , ker potem imaš dohodke samo za par 1000km bencina letno poleg stroškov vzdrževanja, gum in registracije ... brez zamere pa lp
plin je cnej k bencin

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Po nov 14, 2011 8:09 pm

plinaš je napisal/-a:
FLINK je napisal/-a:Velik pomislek sem imel, da bo imel avto majhen domet (kar 300km je).

Hvala ti za odgovor

strošek vgradnje pa res ni tako visok ,glede na to da je izguba vrednosti avta v enem letu tukaj nekje... a če ga voziš 4 leta po cca. 35,000km na leto boš prihrani tri čiste vgradnje ... ja na 2 meseca se ti ne izplača ... a kot sem že neštetorat napisal : plinska naprava je edina stvar na avtu, ki se ti povrne sama od sebe in ti po prihranjenem znesku vgradnje prinaša dobiček- na vsem ostalem izgubljaš.... če ti je ta vgradnja draga ne razmišljaj o takem avtu , ker potem imaš dohodke samo za par 1000km bencina letno poleg stroškov vzdrževanja, gum in registracije ... brez zamere pa lp

Ce pogledas po internetu, kaksne cene ima priblizno 3- leta starih ti bo jasno, da avto ne izgublja vec veliko (izgubi ogromno prvih 3). Sigurno pa je, ce bi delal 35000km letno, ne bi sploh razmisljal o takem avtomobilu.
Da prides na 'nulo' z vgradnjo plina v primerjavi z bencinom moras s tem avtomobilom res narediti ogromno kilometrov...da prisparas skoraj 3000eur, da si na nicli je ogromno. Sem mislil, da je pri vas instalacija cenejsa.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To nov 15, 2011 7:20 am

FLINK je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:

Hvala ti za odgovor

Ce pogledas po internetu, kaksne cene ima priblizno 3- leta starih ti bo jasno, da avto ne izgublja vec veliko (izgubi ogromno prvih 3). Sigurno pa je, ce bi delal 35000km letno, ne bi sploh razmisljal o takem avtomobilu.
Da prides na 'nulo' z vgradnjo plina v primerjavi z bencinom moras s tem avtomobilom res narediti ogromno kilometrov...da prisparas skoraj 3000eur, da si na nicli je ogromno. Sem mislil, da je pri vas instalacija cenejsa.

kaj je imel vovk kakšne probleme z ventili pa se jih izogiba ? pozabi da bo prins cenejši kot ostali ... ne gre pri materialih , ki jih uporabljajo ... keihin-ovi injektorji pa tudi niso zastonj ...
plin je cnej k bencin

klekej
Novinec

Napisal/-a klekej Če nov 17, 2011 8:05 am

Evo, včeraj dobili Sportagea nazaj,,G1, včeraj v 100km poti se mi je zdelo, da je ene 2x malo pocukal, danes 35km nič, bomo videli. Npr. v križišču, ko imaš v prvi in nogo na bremzi se občuti nemirnejši tek motorja. Se da naštimat, da bi BC kazal porabo plina in ne še vedno bencina? S polno bombo plina (mislim, da imamo 79L, pač največjo, ki jo vgrajujejo) in homologacijo nas je prišlo 1519,50€.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če nov 17, 2011 9:15 am

Pokliči jih v G1. Podobno je men delal takoj od začetka, potem se je prižgala lučka za motor. So prišli na dom, serviser je nekaj ponastavil, od takrat naprej je bilo ok. Baje da je dobil prešvoh mešanico plina??

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če nov 17, 2011 12:53 pm

klemen_ je napisal/-a:Evo, včeraj dobili Sportagea nazaj,,G1, včeraj v 100km poti se mi je zdelo, da je ene 2x malo pocukal, danes 35km nič, bomo videli. Npr. v križišču, ko imaš v prvi in nogo na bremzi se občuti nemirnejši tek motorja. Se da naštimat, da bi BC kazal porabo plina in ne še vedno bencina? S polno bombo plina (mislim, da imamo 79L, pač največjo, ki jo vgrajujejo) in homologacijo nas je prišlo 1519,50€.

upam , da so ti za to ceno dali elektronski flash lube ....
plin je cnej k bencin
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov