asfalt je napisal/-a:Kuščar Asfalt je zelo prepričan v svoje sposobnosti,nič bat,sem ti povedal,da ne rabim jaz nikakršnjih matematično fizikalnih izračunov,s tem se lahko ti igraš po mili volji,mene to ne zanima.Jaz sem bolj praktičen človek in delam več al manj vse po občutku in ta občutek je zelo dobro razvit.Vendat pa daleč od tega,da bi mislil,da se mi ne more nič zgoditi.Vem,česa sem sposoben in česa ne.Zato se tudi ne izpostavljam.Na cesti ti pa tvoja izobrazba ne pomaga prav veliko.će se znajdeš v kočljivi situaciji in delaš več al manj vse nagonsko.No vem pa,da me je v mojem primeru par postov nazaj) rešilo to,da sem bil poklicni voznik in sem stvar obvladal(ja brez tvoje ljubice teorije) in zvozil in tudi z kančkom sreče
Par postov prej:
asfalt je napisal/-a:...Vozil sem službeni kombi iz smeri višnjegorskega klanca proti LJ,in jasno jaz totalen i**** gonim 170kmh,za mano nek golf plus me začne prehitevat in vozi skoraj 500m vzporedno z mano in ne prehiti,nato se pojavi pred mano šleper(cca.400m) jaz si mislim,pa kaj je s temu golfom dame ne preihti,si rečem ok ga bom pa jaz in pospešim na 190kmh da bom prišel pred njega šel na levi pas in se izognil šleperju.Kaj je blo? Ko sem pospešil je i**** golf tudi pospešil in mi dobesedno zaprl pot,da nism mogel ven,šleperjeva prikolica se je iz sekunde v sekundo bolj bližala,mene je začel oblivati že mrzel pot in bilo je še kakšnih 100m do bližnjega srečanja s zadkom šleperja,golf še vedno vzporedno z mano,si rečem fak,časa za bremzanje ni več,ker če pri 190kmh pritisnem na zavore je konec z mano,100% se bom počil v prikolico šleparja ali pa me bo začelo zanašat in me razmetalo po avtocesti,kriza kriza,to so ble sekunde,in nakar sem bil že tok blizu šleperju,da niti nisem mogel več odvit na desni odstavni pas in ga prehitet ni bilo več časa,jaz si rečem u pi**o kar bo pa bo,zadni moment,kakšnih 5 m pred šleperjem namotam volan v levo golf se ustraši se premakne skrajno levo in jaz lepo med pasovoma z kombijem (ki ima btw:skoraj 7m) se pravi med golfom skrajno levo potem jaz in na desni šleper vse to na dveh pasovih,šlo je za milimetre pri hitrosti nekje 160mkh(ko sem pribremzal iz 190mkh). Jaz sem za delček sekunde zaprl oči med najbolj nevarnim manevrom in pričakoval glasen pok in potem nič pridem jaz mimo grem na vozni pas....
Kakšno vezo ima tukaj poklicni šofer in obvladanje česa

LP, Primož