Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Re: Nove kazni od 1.7.2011

Napisal/-a Schkorc Pe jun 10, 2011 12:31 pm

Tale forum je pa zabaven, ga bom moral večkrat spremljati :D...
asfalt je napisal/-a:Kuščar Asfalt je zelo prepričan v svoje sposobnosti,nič bat,sem ti povedal,da ne rabim jaz nikakršnjih matematično fizikalnih izračunov,s tem se lahko ti igraš po mili volji,mene to ne zanima.Jaz sem bolj praktičen človek in delam več al manj vse po občutku in ta občutek je zelo dobro razvit.Vendat pa daleč od tega,da bi mislil,da se mi ne more nič zgoditi.Vem,česa sem sposoben in česa ne.Zato se tudi ne izpostavljam.Na cesti ti pa tvoja izobrazba ne pomaga prav veliko.će se znajdeš v kočljivi situaciji in delaš več al manj vse nagonsko.No vem pa,da me je v mojem primeru par postov nazaj) rešilo to,da sem bil poklicni voznik in sem stvar obvladal(ja brez tvoje ljubice teorije) in zvozil in tudi z kančkom sreče :mrgreen:

Par postov prej:
asfalt je napisal/-a:...Vozil sem službeni kombi iz smeri višnjegorskega klanca proti LJ,in jasno jaz totalen i**** gonim 170kmh,za mano nek golf plus me začne prehitevat in vozi skoraj 500m vzporedno z mano in ne prehiti,nato se pojavi pred mano šleper(cca.400m) jaz si mislim,pa kaj je s temu golfom dame ne preihti,si rečem ok ga bom pa jaz in pospešim na 190kmh da bom prišel pred njega šel na levi pas in se izognil šleperju.Kaj je blo? Ko sem pospešil je i**** golf tudi pospešil in mi dobesedno zaprl pot,da nism mogel ven,šleperjeva prikolica se je iz sekunde v sekundo bolj bližala,mene je začel oblivati že mrzel pot in bilo je še kakšnih 100m do bližnjega srečanja s zadkom šleperja,golf še vedno vzporedno z mano,si rečem fak,časa za bremzanje ni več,ker če pri 190kmh pritisnem na zavore je konec z mano,100% se bom počil v prikolico šleparja ali pa me bo začelo zanašat in me razmetalo po avtocesti,kriza kriza,to so ble sekunde,in nakar sem bil že tok blizu šleperju,da niti nisem mogel več odvit na desni odstavni pas in ga prehitet ni bilo več časa,jaz si rečem u pi**o kar bo pa bo,zadni moment,kakšnih 5 m pred šleperjem namotam volan v levo golf se ustraši se premakne skrajno levo in jaz lepo med pasovoma z kombijem (ki ima btw:skoraj 7m) se pravi med golfom skrajno levo potem jaz in na desni šleper vse to na dveh pasovih,šlo je za milimetre pri hitrosti nekje 160mkh(ko sem pribremzal iz 190mkh). Jaz sem za delček sekunde zaprl oči med najbolj nevarnim manevrom in pričakoval glasen pok in potem nič pridem jaz mimo grem na vozni pas....

Kakšno vezo ima tukaj poklicni šofer in obvladanje česa :)?... Za ostale sicer ne vem, ampak mene ni strah pri 190km/h na zavoro stisnit, sploh če je treba :D :lol:

LP, Primož
Avtoslalom? Več na: www.amd-sempeter.si

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe jun 10, 2011 12:42 pm

Še vedno ne razumem kaj ima tu veze slaba cesta in omejitev!? Če sam vidim luknje na cesti ne pospešim čez njih, ampak jih obvozim ob hitrosti, ki je predpisana. Saj te tu sam zakon ne sili v hitrost nad predpisano? Glede na razmišlanje ljudi, sam zakon nemore biti drugačen kot tak da je kazen višja. Samo še s tem se nekako da umiriti promet. Recimo danes pri Miklavžu na Dravskem polju, je stala patrulja, ki je en čas merila, drugo polovico časa pa smo stala. Sam sem vozil 50km/h po tempomatu in lahko trdim slednje, ko so se vozila začela oddaljevati). In vozila so vozila takole(ko niso merili in ko so merili):

DO policijskega vozila s hitrostjo 50km/h.
ZA policijskim vozilom pa +60km/h.

Torej kdo je tu krivec za nihanje hitrosti? Cesta?!

Primer včerajšnega dogodka.
Cestninska postaja,(za tablo 60km/h) zmanjšam hitrost na 60km/h (zmanjšam hitrost z motorjem, ne kot večina 'varnih' voznikov, ki pridrvi do CP in na polno bremza), za menoj po voznem pasu dobesedno pridrvi avtobus,SA TOURS, SG registrska, poln ljudi, avtobus zastarel kot prva stoenka, bog ve koliko je zavorna pot+ ? kake pnevmatike. Voznik, po občutku star +60 let začne blendat. Krivec za blendanje je verjetno cesta, prometna signalizacija, država, DARS, cestinska postaja. Le voznik ni. Sam pa sem bil v tej situaciji nevarno vozilo. Imam prav?

Skratka, dokler bo mišlenje voznikov tako, da je krivec za kazni vse drugo, le sam ne, da bo vozil po omejitvi strikno samo zaradi kazni, je to vse neka zgodba čunga lunga brez rešitve.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Pe jun 10, 2011 1:08 pm

tisti, ki imajo avto za 100 000e prikazano pa minimalno plačo, bi enostavno izračunal naprimer:
100% prekoračitev hitrosti (naselje 100 namesto 50) = 10% vrednosti vozila, kar bi v našem primeru zneslo 10 000€, kar je kr solidna kazen, če je ne more plačat naj pa avto proda in si slabšega kupi pa seveda odvzem izpita.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Pe jun 10, 2011 1:21 pm

Schkorc je napisal/-a:Tale forum je pa zabaven, ga bom moral večkrat spremljati :D...
asfalt je napisal/-a:Kuščar Asfalt je zelo prepričan v svoje sposobnosti,nič bat,sem ti povedal,da ne rabim jaz nikakršnjih matematično fizikalnih izračunov,s tem se lahko ti igraš po mili volji,mene to ne zanima.Jaz sem bolj praktičen človek in delam več al manj vse po občutku in ta občutek je zelo dobro razvit.Vendat pa daleč od tega,da bi mislil,da se mi ne more nič zgoditi.Vem,česa sem sposoben in česa ne.Zato se tudi ne izpostavljam.Na cesti ti pa tvoja izobrazba ne pomaga prav veliko.će se znajdeš v kočljivi situaciji in delaš več al manj vse nagonsko.No vem pa,da me je v mojem primeru par postov nazaj) rešilo to,da sem bil poklicni voznik in sem stvar obvladal(ja brez tvoje ljubice teorije) in zvozil in tudi z kančkom sreče :mrgreen:

Par postov prej:
asfalt je napisal/-a:...Vozil sem službeni kombi iz smeri višnjegorskega klanca proti LJ,in jasno jaz totalen i**** gonim 170kmh,za mano nek golf plus me začne prehitevat in vozi skoraj 500m vzporedno z mano in ne prehiti,nato se pojavi pred mano šleper(cca.400m) jaz si mislim,pa kaj je s temu golfom dame ne preihti,si rečem ok ga bom pa jaz in pospešim na 190kmh da bom prišel pred njega šel na levi pas in se izognil šleperju.Kaj je blo? Ko sem pospešil je i**** golf tudi pospešil in mi dobesedno zaprl pot,da nism mogel ven,šleperjeva prikolica se je iz sekunde v sekundo bolj bližala,mene je začel oblivati že mrzel pot in bilo je še kakšnih 100m do bližnjega srečanja s zadkom šleperja,golf še vedno vzporedno z mano,si rečem fak,časa za bremzanje ni več,ker če pri 190kmh pritisnem na zavore je konec z mano,100% se bom počil v prikolico šleparja ali pa me bo začelo zanašat in me razmetalo po avtocesti,kriza kriza,to so ble sekunde,in nakar sem bil že tok blizu šleperju,da niti nisem mogel več odvit na desni odstavni pas in ga prehitet ni bilo več časa,jaz si rečem u pi**o kar bo pa bo,zadni moment,kakšnih 5 m pred šleperjem namotam volan v levo golf se ustraši se premakne skrajno levo in jaz lepo med pasovoma z kombijem (ki ima btw:skoraj 7m) se pravi med golfom skrajno levo potem jaz in na desni šleper vse to na dveh pasovih,šlo je za milimetre pri hitrosti nekje 160mkh(ko sem pribremzal iz 190mkh). Jaz sem za delček sekunde zaprl oči med najbolj nevarnim manevrom in pričakoval glasen pok in potem nič pridem jaz mimo grem na vozni pas....

Kakšno vezo ima tukaj poklicni šofer in obvladanje česa :)?... Za ostale sicer ne vem, ampak mene ni strah pri 190km/h na zavoro stisnit, sploh če je treba :D :lol:

LP, Primož

hahaha, tega pa sploh nebi komentiru, sicer zacira se evdno po neki krivulji, od 190 do 100 se hitreje zmanša hitrost kot iz 100 na 0 (časovno gledano) se pa anbere velik kinetične enrgije, no matematika bi ti vseeno prišla prav :). :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Pe jun 10, 2011 1:24 pm

asfaltu bi moral voznisko vzet ASAP...

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt Pe jun 10, 2011 2:53 pm

juhica je napisal/-a:asfaltu bi moral voznisko vzet ASAP...

Zakaj že ? :mrgreen:

Schkorc je napisal/-a:Tale forum je pa zabaven, ga bom moral večkrat spremljati :D...

Par postov prej:

LP, Primož

Poklicni šofer ima tukaj vezo tako,da ima izkušnje,ker je vsak dan po 10 ur na cesti in je 200% bolj izkušen od marsikaterega amaterja,ki se pelje v službo in domov in misli,da je najpametnejši.In če ne bi bil poklicni šofer beri=če ne bi imel toliko izkušenj,bi se zgodba verjetno drugače končala.A sm zdej dost jasno povedu ? :)
No boš ti pametnjakovič pritisnu bremze na polno pri kombiju višine 2.2m pri 190mkh pa da te vidim,če te je tolko v hlačah.Ne hecej se,pa raj mal preber kar si napisu :D
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe jun 10, 2011 4:53 pm

Lej gospod poklicni šofer asfalta.. 313 sprinter ne gre 190km/h in si daj to dopovedat. Višina je vsaj 2,4m - 2,6m. Toliko o tvoji poklicni kvaliteti. Da ne boš kdaj precenil višine tvojega vozila pri kakem nižje podvozu ;) pa še toliko za info ker si nepoučen. Sprinter 315cdi (150hp) ima končno 148 km/h. Ja po garminu se je že dalo peljat hitreje, ampak številke so zanemarljive.

313cdi

edit: slika števca več ne dela.. je pa dovol vpisati v youtube 313cdi top speed ali kaj podobnega :mrgreen:
Zadnjič spremenil Doche, dne Pe jun 10, 2011 5:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt Pe jun 10, 2011 5:01 pm

Doche je napisal/-a:Lej gospod poklicni šofer asfalta.. 313 sprinter ne gre 190km/h in si daj to dopovedat. Višina je vsaj 2,4m - 2,6m. Toliko o tvoji poklicni kvaliteti. Da ne boš kdaj precenil višine tvojega vozila pri kakem nižje podvozu ;) pa še toliko za info ker si nepoučen. Sprinter 315cdi (150hp) ima končno 148 km/h. Ja po garminu se je že dalo peljat hitreje, ampak številke so zanemarljive.

313cdi

Slika

Ja jst vem,da je šu kazalc števca čez 180mkh zdj pa ne vem,pol je pa samo ena varjanta in ta je,da števec laže al je biu pa pokvarjen števc,jst nevem,pa lejte sploh to ni bistvo mojga pisanja,no,da še enkrat ponovim,moje bistvo je bilo to,da sem povedal.zakaj sem spremenil način vožnje oz. obnašanje v prometu,ne ampak vedno morjo bit pa tle na avtomobilizmu eni frajerji in morjo skos neki lapat,pa se spuščat v detajle,ki sploh niso pomembni.Ni bil moj namen se prepirat,kdo ma bolj prav.Pa boli me,kok je šel takrat moj kombi,to ni POMEBNO,ne se zaletavat v to. Ne bo pa mi noben pamieti solil,če sem na lastne oči vidu kok je šel no...pa ne me imet za norca.Očitno je blo neki s števcem potem narobe.Heh...pa ste tuki maherji res... :D
Divjake s cest !!!

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe jun 10, 2011 5:02 pm

lizard je napisal/-a:@asfalt: Ne, še zdaj si. Ne vem česa ne razumeš tukaj? Ko si sestavljal svoj post očitno nisi dojel da pišeš neumnosti oz. povsem nemogoče stvari. Iz tega jaz lahko samo sklepam, da si nerazgledan voznik in ne veš kaj pomeni določena razdalja pri določeni hitrosti tudi ZDAJ ko se imaš za varnega vozika ker pelješ 50, kjer 50 piše. Ker če bi bil razgledan in bi razmišljal ne bi opisal tiste kombi situacije tako butasto kot si jo. Tako lahko tudi sklepam, da si ne znaš v glavi izračunat priporočeno varnostno razdaljo pri določeni hitrosti, ker za izračun te moraš vedeti koliko metrov prevoziš v sekundi.

Kaj ti to pomaga če je edina varna stvar, ki jo znaš v prometu delat vožnja po prepdisani hitrosti. Kje pa je izobrazba, kje je znanje približnih zavornih poti pri določenih hitrostih, kje je poznavanje koliko metrov prevoziš pri kateri hitrosti, kje je predvidevanje oz. kako dobro si sposoeben predvidevat (verjetno najpomembnejši dejavnik pi preprečevanju nesreč), kje je poznavaje avta in poznavanje pravilnega reagiranja v nevarnih situacijah, vsakič pogledaš mrtvi kot?, pogledaš v ogladala vsake tri sekunde?, uporabljaš smerokaz vsakič ko je to potrebno?, veš pravilno uporabljat smerokaze, poznaš dobro CPP, veš točno kako deluje ABS, veš kako deluje ASR, kako ESP, kako EBD, ..? Dvomim, da bi mi te stvari zdrdral kot iz topa, če bi te zbudil sredi noči ali pa če bi te tole spontano vprašal ob pijači.

Imaš na avtu brezhibne zavore, zelo kvalitetne gume, brezhibno podovzje, pravilno nastavljene luči, jih vedno ponastaviš ko imaš poln prtljažnik, delujejo vse luči, znaš pravilno uporabljat meglenke, imaš opravljen tečaj varne vožnje, greš kdaj v snegu na prazen parking in ugotoviš kje so meje, si naučen pravilenga reagiranja in zaviranja ko je cesta zasnežena, veš kakšna je razlika v podlagi cestišča v kratkem času odkar je začelo dežavat in ko dežuje že nekaj ur?

Voziti po predpisanih hitrostih vedno in vsepovsod je le ena od mnogih stvari, ki pripomorejo k varnosti in ki te naredijo varnega voznika. In vsak varen voznik to ve, torej ti nisi med njimi in tako nisi kompetenten za soljenje pameti drugim glede varnosti.

podpis :bow. O prometu v SLO pove vse, da se večina ljudi priveže zarad policajev, jaz se zarad varnosti, in bi se tudi če bi ukinili policijo, prav tako ne bi bistveno drugače začel voziti, edino malo bolj bi bil pozoren na cesto ne pa na razne inkasante
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe jun 10, 2011 5:11 pm

:lol: 190
jaz vem da praznega masterja (120dci) nisem spravu preko 160, pa se to je blo enkrat (varjanta da vidimo kolko gre). in ko ze vozim hitreje, grem tako da lahko varno pribremzam oz. reagiram, kr ne bi rad na avtocesti naredu kaosa, kot to pocnete nekateri ;)

ti pa kr 190, 5m za sleperjem. :roll: svaka cast, take ko ti mam najrajsi
turbo inside

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe jun 10, 2011 5:13 pm

_furby_ je napisal/-a::lol: 190
jaz vem da praznega masterja (120dci) nisem spravu preko 160, pa se to je blo enkrat (varjanta da vidimo kolko gre). in ko ze vozim hitreje, grem tako da lahko varno pribremzam oz. reagiram, kr ne bi rad na avtocesti naredu kaosa, kot to pocnete nekateri ;)

Ne razumeš stari, zavetrje za tovornjakom mu je dalo potisk.....fizika fizika :mrgreen: .

drugače sem se pa že za enim vianom podil krepko čez 190 po AC proti Budimpešti..tak da določeni grejo kr :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe jun 10, 2011 5:18 pm

speedfreak je napisal/-a:

Ne razumeš stari, zavetrje za tovornjakom mu je dalo potisk.....fizika fizika :mrgreen: .

drugače sem se pa že za enim vianom podil krepko čez 190 po AC proti Budimpešti..tak da določeni grejo kr :mrgreen:

to bo to...zaveterje :DDD

drugace pa viano je dosti manjsi, ce pa ima not 3.0 motor ga ne ujames tko lahko :mrgreen:
turbo inside

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe jun 10, 2011 5:25 pm

_furby_ je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:

to bo to...zaveterje :DDD

drugace pa viano je dosti manjsi, ce pa ima not 3.0 motor ga ne ujames tko lahko :mrgreen:

Sm opazu ja, sam je res da je viano manjši....

zavetrje dela čudeže oops :D

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Pe jun 10, 2011 6:05 pm

asfalt je napisal/-a:Poklicni šofer ima tukaj vezo tako,da ima izkušnje,ker je vsak dan po 10 ur na cesti in je 200% bolj izkušen od marsikaterega amaterja,ki se pelje v službo in domov in misli,da je najpametnejši.In če ne bi bil poklicni šofer beri=če ne bi imel toliko izkušenj,bi se zgodba verjetno drugače končala.A sm zdej dost jasno povedu ? :)
No boš ti pametnjakovič pritisnu bremze na polno pri kombiju višine 2.2m pri 190mkh pa da te vidim,če te je tolko v hlačah.Ne hecej se,pa raj mal preber kar si napisu :D

Raje se ti ne hecaj, pa raje ti preberi kaj TI pišeš :). Tale forum bere precej ljudi, od prebranega pa ljudje potem tako ali drugače dobijo neke informacije/izkušnje (kdaj tudi napačne). In recimo ti kot poklicni šofer z 200% več izkušnji kot ostali napišeš na forum, da pri 190km/h ni varno močno zavirati, ker... ampak je pa namesto zaviranja, ali pač zaviranja+zaleteti se nekomu v rit, vsekakor bolje zaviti v vzporedno vozeči avtomobil (po možnosti s kompletno družino) in upati na najbolje :roll: :DDD.

Res upam, da se od takrat naprej voziš po omejitvah in da niti v najslabših sanjah ne pomisliš več na kaj takšnega ;). 2.2metra ali pa še kakšnega zraven in kolikor koli hitrosti želiš, če je treba VSEKAKOR uporabi zavoro, saj temu vraga je namenjena. Res se 190km/h še nisem peljal s kombijem (ker enostavno še nisem našel kombija, ki bi toliko bil zmožen peljati), ampak sem se pa že peljal s kombijem kolikor je letel in sem moral polno zavirati... ne boš verjel kaj se je zgodilo... ustavil sem se :rofl

LP, Primož
Avtoslalom? Več na: www.amd-sempeter.si

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jun 10, 2011 7:55 pm

Se vidi, da so počitnice pred vrati - in z njimi butasti komentarji (od asfalta)......
Slika

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Pe jun 10, 2011 8:18 pm

Danes je očitno že res vsak lahko profesionalen voznik :roll:

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe jun 10, 2011 9:55 pm

@asfalt: off: Prosim, ce si ze spremenil nacin voznje (na bolje - vendarle to od tebe zahteva profesionalizacija), da tudi spremenis oz. zacnes upostevati nas pravilnik, tudi zate velja clen 3.5 prosim, od sedaj dalje. Ce ne ves, kako se kopira citate, naslednja lekcija: Ko odpres nov odgovor imas spodaj pregled postov katere hoces oz. na katere zelis citirati svoje besedilo, kliknes citat in ponovis vajo pri drugem in tretjem. Upam, da je dovolj jasno, ker nekateri to delamo brez lekcij. Prosim pa tudi, da besedila spravis v nek kontekst in konstruktivno osnovo, za "kristusova" bi se to spodobilo. Hvala.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So jun 11, 2011 1:45 pm

Asfalt : Zanimiva zgodba.

Res si ne predstavljam, da bi voznik v Golfu plus vozil 190km/h - po možnosti še z družino in tekmoval oziroma rinil asfalta v prikolico tovornjaka.

Vsekakor pa je očitno, da ti je to nagnalo strah v kosti in sedaj voziš varno in daješ zgled še na forumu.

Srečno.

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Ne jun 12, 2011 7:36 pm

Yagi-san je napisal/-a: Npr. nekdo z minimalnim dohodkom, težje plača prekoračitev +15km/h, kot nekdo, kateri zasluži letno minimalno plačo v enem mesecu.
In kakšno bi vlogo imela tu davčna policija; ne, da se razni "podjetniki" vozijo v avtomobilih za +100.000€ a prikazano imajo pa, kot minimalne prispevke ali pa celo socialno pomoč.... ! Pa naj potem isto kazen, za prekoračitev nekdo z visokimi dohodki plača 10.000€, nekdo z minimalno plačo pa 500€......

Koliko je nezaposlenih v Sloveniji? 120.000?

In ti bi še takšnim, ki dajejo službe drugim "obdavčil" z višjimi kaznimi zato, ker si izplačujejo "minimalca"?

Kazni za prekoračitev hitrosti so previsoke in nima veze ali si na sociali ali podjetnik.
Največja baraba je tisti ki na prazni AC vozi 160km/h, ne pa mlada mamica z nalepko Otrok v avtu, ki slalomira v največji gužvi po Celovški cesti in nima pojma da je prostor med avtomobili zaradi varnostne razdalje in ne zato da se ona vrine vmes.

Ampak zaradi foušije jih večina podpira višje kazni za prekrške.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Po jun 13, 2011 6:11 am

to si mal faliv, kazni so previsoke.samo za koga, za nas ja ki imamo 50 600 in 700e plače za gospodo v BMWjih in macedezih, audijih pa očitno ne, zato se tok brezobrazno obnašajo na cestah, če daš nekomu z minimalcom in ne neki ekstra avtom kazn 500€ namest 1000€ in nekomu 3000€ namesto 1000€, ker lahko plača 3000€ potem je to dovolj pošteno, je pa treba tudi uvesti sistem, da če prevečkrat kršimo predpise (da nebi kdo zlorabljal nizkih kazni za nižje plače) se uvede sistem, da vse vsaka naslednja kazen povečuje. tuje države že majo tako
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov