Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko Po nov 03, 2008 7:02 pm

to bo ja :lol:

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ To nov 04, 2008 6:27 am

kolesar je napisal/-a:eni ste prav neumni, delali bi ponoč, pa kdo ti bo delu človk?pa me zanima kaka bi bla pol kvaliteta del:?:
danes recimo so pri celju nekaj delal veliko pa tko ali tako ne morejo ker tovornjaki ne smejo vozt.. (razen če nimajo dovoljenj..)
aja pa darsovci ne obnavljajo sami ampak je javni razpis...

pa zakaj tolk obnavljajo, ker imamo dosti avtocest in veliko tovornega prometa, nekje sem zasledil podatek da bo poterbno na leto obnoviti 35km avtocest če jih hočemo obdržat v solidnem stanju..
pa tudi ne vem kaj je narobe s kakim obnovljenih odsekom, npr všeč mi je iz mb razcep slivnica proti celju(do odcepa za rače ali celo do počivališča polskava je prav lepo obnovljeno..)

aja a mislite da v tujini npr. avstriji nič ne obnavljajo? peljite se mal da se boste malo razvetljili.. sredi turistične sezone polno del na avtocestah

Za gnečo so pa krivi vozniki, ker ne znajo vozit namesto da bi bil promet tekoč se zaganjajo potem pa preveč zavirajo..[/b]

V razvitih državah se taka dela opravljajo ponoči, utdi v Avstriji ki si jo omenil, da o Nemčiji ne govorim.. In tam asvalt drži, ne pa pri nas ko skup naklamfajo nekaj, potem pa morajo obnavljat na pol leta. Koliko je vinjeta v Avstriji ali Nemčiji in koliko imajo tam avtocest? Če jih mamo mi veliko imajo jih tam ogromno ogromno. Malo premisli drugič kaj pišeš-

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin To nov 04, 2008 4:05 pm

Kasn slab asfalt iz Madzarske..dejte no mir

Problem nastane, kot so ze drugi omenili, da se spravijo na vec odsekov hkrati, namest, da bi posamezno in res zrihtajo. Potem je kle problem, ker so to razlicni izvajalci ( komunalno podjetje, primorje, gradis,..itd itd) in vsak dela po svoje. Problem se nadaljuje pri razpisih, ker so razpise predolgo sklepa in obravnava in to traja celo vecnost...ok, kle se lahk motm, ampak vsak razpis je lahko za dolocen odsek drugacno razpisan oz. za vsak delo pri drugem izvajalcu je drugacen in tako se klobcic zacne zavijati
There is no time...

BLaZZeD
Nov uporabnik

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a BLaZZeD To nov 04, 2008 4:38 pm

Seveda da se lahko dela tudi ponoči.... 4 izmensko delo, močne reflektorje in gremo.... če lahk ponoči delajo na dolenjskem kraku avtoceste, pol bi lahko tud drugje.....
"Before you can manipulate the fears of others you must first master your own."

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To nov 04, 2008 5:15 pm

No vsi, ki še niste nikoli mignili v hladnih dnevih zunaj na mrazu poskusite to kdaj. Saj čez dan te greje sonce ampak ponoči pa ni ravno zabavno delat zunaj. Delavci pa niso krivi za to. Delajo kako jim pač rečejo.

Tukaj je napačno samo to, da se dela na toliko odsekih, kar je pač posledica tekoče prevoznega poletja. Če bi si pa vsak vzel še 5 min po šihtu in nebi v naglici takoj zapeljal na AC, da bo čimprej doma bi tudi šlo vse pomoje vsaj malo bolj tekoče.

p.s.: Kar dolgo časa nazaj sem pisal, da morem menjat vinjeto zaradi zamenjave šipe in moram pohvalit Darsovce, da jim je uspelo zrihtat zadevo v roku meseca in pol. Mogoče kak dan več. :-P

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss To nov 04, 2008 5:59 pm

kar se mene tiče jst nkol v žiulenju ne kupm vinjete in se rajš po magistralkah vozm zastonj, brez gužve in drugih živceparajočih stvari. sami ste si krivi da uporablate avtocesto. nobedn vs ne sil h upoarbi le te. kdo služ z vinjetami je druga tema. kar se tiče gužve, ja sej kokr sm omenu in še nekdo pred mano, uzemte si mal več cajta do doma in uporablite navadne ceste, sej boste hitrej pršli kokr po avtocesti.
pa še eno pikro da povem o naših asfaltiranih avtocestah. to je use zanalš. če bi naredl avtoceste kot jih majo nemci, ja sej sct ostane brez dela. tko da je to začaran krog in sct-jev imperij bo vedno čarou na avtocestah.
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
heretic_
Nov uporabnik

Kraj: wasteland

Napisal/-a heretic_ To nov 04, 2008 6:55 pm

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To nov 04, 2008 9:32 pm

lexuss je napisal/-a:kar se mene tiče jst nkol v žiulenju ne kupm vinjete in se rajš po magistralkah vozm zastonj.

me zanima kakšno mnenje bi mel, če bi ob kakšni magistralki, kjer se je tranzitni promet zmanjšal prav zaradi AC in tako izboljšal kakovost življenja v kraju- zdej si pa predstavlji, da bi bilo več takšnih kot si ti, ki bi ti vozil pred hišo in ogrožal tvoje otroke
v idealnem svetu bi bil ves tranzitni promet na ACju brez gužve seveda ;)

lp

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike To nov 11, 2008 9:57 pm

Moži eno vprašanje mam glede vinjete!

Kak je z vinjeto če jaz avto odjavim iz prometa, s tem da avto ni bil karamboliran, ampak odjavljen ker je pač npr svojo odslužil vinjeta pa še je veljavna 4 mesece?
Kak je z tem a je to mogoče še kako naredit da ti pišljejo novo ali kak saj bi rad dalje mel na drugem vozilu!
Make my day

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. To nov 11, 2008 10:02 pm

pomoje da boš zihr rabu kšno potrdilo da je avto odjavljen ( to najbrž maš) pa še en dokaz, da te vinjete ne boš mogu ponovno uporabt.... torej ti preostane da razbiješ šipo in jim prneseš tist košček :? .... če bi pa avtu prodaju za dele, pa kupcu sprednje šipe še vinjeto zaračunaš 8)

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Napisal/-a Badmike To nov 11, 2008 10:28 pm

Ja potrdilo mam o odjavi ter račun in odrezek vinjete! mislim da bi tem idiotom to moglo zadostovat!
8)
Make my day

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To nov 11, 2008 10:29 pm

Badmike je napisal/-a:Ja potrdilo mam o odjavi ter račun in odrezek vinjete! mislim da bi tem idiotom to moglo zadostovat!
8)

20€, kolikor je še vredna vinjeta, ti je problem? Kolikor te poznam, si zagonil že ogromno € za kaj bolj neumnega ;) .

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Napisal/-a Badmike To nov 11, 2008 10:38 pm

Thja Marulek. ti če si pameten in maš takooo rad to tvojo slovenijo ti samo plačuj in jim puščaj denar!
Jaz jim ne bom pa če se gre za 5 centov!!! :?
Make my day

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To nov 11, 2008 10:39 pm

Badmike je napisal/-a:Thja Marulek. ti če si pameten in maš takooo rad to tvojo slovenijo ti samo plačuj in jim puščaj denar!
Jaz jim ne bom pa če se gre za 5 centov!!! :?

In od kje bo ona tebi dajala?

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Napisal/-a Badmike To nov 11, 2008 10:48 pm

Vrnila ne dajala! :? :roll:
Make my day

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To nov 11, 2008 11:17 pm

Badmike je napisal/-a:Vrnila ne dajala! :? :roll:

Žal take države na celem Svetu ni, Mič. Lahko poskusiš z Luno.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To nov 11, 2008 11:28 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
Badmike je napisal/-a:Vrnila ne dajala! :? :roll:

Žal take države na celem Svetu ni, Mič. Lahko poskusiš z Luno.

Svet se ne konča z Zemljo ;)
Plus - če hoče prit do Lune, rabi vinjeto (vsaj za let in zalet)! :P :lol:

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Napisal/-a Badmike Sr nov 12, 2008 6:18 am

Joj kak mi to gre na ku... ko ljudje vejo samo pametovat! Posebej taki kot Marulek.
Na eno vprašanje pa ne vejo odgovorit. Potem raje tiho bodi in ne delaj goveda iz sebe. :roll:
Make my day

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Sr nov 12, 2008 8:21 am

Ste jih videli? Nove letne vinjete....bel rob s številko 12 :lol:

http://24ur.com/novice/slovenija/krajse ... njete.html

Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma