Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a dask Po sep 26, 2011 8:39 am

~toMmy~ je napisal/-a:Voznika srebrnega trivratnega Stilota z Nm tablicami in grbom, ki mi je včeraj okrog 15.30 od Podturna v smeri Dolenjskih toplic začel pritiskat po gasu na polno, ko sem ga prehiteval, lepo vljudno pošiljam v ku***. Saj sem šel brez večjih težav mimo, pač sem malo pozneje šaltal v 4., bi pa prosil, da mi končno nekdo razloži v čem je fora pospeševanja kolikor ti avto da, ko si prehitevan... :roll:
...

Zanimivo, meni je v petek isto naredil voznik črnega trivratnega stilota LJ tablic na cesti Bled - Bohinj. K sreči sem bil z reziko, tko da se je lepo izšlo kljub črni dimni zavesi izpod stilota. i****, kaj češ, verjetno si je mislil, da ga Škoda pa že ne bo prehitela.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po sep 26, 2011 11:01 am

zajbel je napisal/-a:Me prav preseneča, kakšne probleme imate eni. Očitno ljudje prav čakajo na vas, da se vključite v promet, potem vas izsledijo in začnejo samo vam nagajat. Vse ostale pa pustijo pri miru.

Me prav preseneča, kako enih sploh nimate problema na cesti. Očitno ljudje prav čakajo na tebe, da se vključiš v promet, potem te pa sledijo in čakajo, da bojo lahko sodelovali pri tvojem lažjem prehitevanju. Vse ostale pa jebejo do onemoglosti.

Da so to tebi ne dogaja, ni veliko možnosti.
1) se voziš po pokrajinah, kjer vejo, kaj je tole cestna kultura
2) si zamašek na cesti in nikoli ne prehitevaš ter sanjaš s tistimi 50 do max 70 ( če je že ravnina 1km),
3) si isti _____, kot jih sami opisujemo in zajebavaš ostale voznike. Žalostno je tole, da se tega tudi zaveš ne.

Evo ______, tale je zate. Na koncu se lepo vidi, kako se je celotno pot trudil. Še dobro, da je bil diesel, da se vidi kako je _____ dal gas. Ooooo ne ne, ne boš me prehitel. Se je trudil tudi z vožnjo čez črto in mi je dal vedet, da se ga slučajno ne bom drznil prehitevat. Bel Audi A6 LJ - CH 3xx ali je bila 2xx, če ga bo kdo srečal. Da se ve, da mate opravka z enim, ko ga v otroštvu niso maral, ga zatiral, pa sedaj na cesti sprošča svoje frustracije. Poligon je vsekakor izbral pravi. Se prepoznaš? Ne, no potem pa super. Očitno si potem počasen v prometu in nikoli ne prehitevaš in samo bentiš v avtu, koliko norcev je po cesti. Sedaj pa hitro pisat, koliko smo norel tukaj, vseznalac. Dej še ti kakšen posnetek, da vidmo, mojstra pri vožnji. To tvoje nakladanje ne pelje nikamor več.

http://www.youtube.com/watch?v=U1gmIIpMWo8

Pa zadeva je čisto preprosta. Sam j*** ga, eni pač rabijo mal podaljšat organ. Samo da je žena zadovoljna doma, sem tudi sam srečen, da sem pripomogel k večji sreči v spolnem življenju. ;)

(ko sestavim video, ga dodatno prilepim)
SlikaSlika

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po sep 26, 2011 1:00 pm

X-Hair, tule na posnetku se vidi, da je bilo konec naselja. Ob koncu naselja tudi sam pospešim, kar je logično saj se omejitev dvigne iz 50 na 90 in nemalokrat me ravno takrat kdo prične prehitevati, kar je tudi logično, saj se običajno odpre pokrajna in tisti, ki vozi za mano bi rad vozil hitreje, ampak to še vedno ne pomeni, da sem pospešil zanalaš oz. ker me je pričel avto za mano prehitevati, ampak pospešim zato, ker želim tudi sam hitreje voziti.

~toMmy je napisal/-a:Približno razumem, kaj hočeš povedat, ampak vseeno...

Glavno da smo na isti valovni ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po sep 26, 2011 1:52 pm

X-Hair je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:Me prav preseneča, kakšne probleme imate eni. Očitno ljudje prav čakajo na vas, da se vključite v promet, potem vas izsledijo in začnejo samo vam nagajat. Vse ostale pa pustijo pri miru.

Me prav preseneča, kako enih sploh nimate problema na cesti. Očitno ljudje prav čakajo na tebe, da se vključiš v promet, potem te pa sledijo in čakajo, da bojo lahko sodelovali pri tvojem lažjem prehitevanju. Vse ostale pa jebejo do onemoglosti.

Da so to tebi ne dogaja, ni veliko možnosti.
1) se voziš po pokrajinah, kjer vejo, kaj je tole cestna kultura
2) si zamašek na cesti in nikoli ne prehitevaš ter sanjaš s tistimi 50 do max 70 ( če je že ravnina 1km),
3) si isti d****, kot jih sami opisujemo in zajebavaš ostale voznike. Žalostno je tole, da se tega tudi zaveš ne.

Hvala, da si mu odgovoril v mojem imenu, nekaj takega sem imel tudi sam namen napisat! ;) Predvsem 2. in 3. točka sta najbolj verjetni.

belkaena je napisal/-a:X-Hair, tule na posnetku se vidi, da je bilo konec naselja. Ob koncu naselja tudi sam pospešim, kar je logično saj se omejitev dvigne iz 50 na 90 in nemalokrat me ravno takrat kdo prične prehitevati, kar je tudi logično, saj se običajno odpre pokrajna in tisti, ki vozi za mano bi rad vozil hitreje, ampak to še vedno ne pomeni, da sem pospešil zanalaš oz. ker me je pričel avto za mano prehitevati, ampak pospešim zato, ker želim tudi sam hitreje voziti.

Na posnetku se dokaj dobro vidi, s kakšnim tempom je voznik Audija vozil, ko ga je X-Hair dohiteval in kako se ta tempo potem začne spreminjat, dalje ves čas vozi čez črto ipd. Na koncu naselja je zanimivo tudi to, da se iz Audija konkretno skadi šele ko X-Hair začne prehitevat (se približuje in gre levo), prej se mu ni nikamor mudilo.

balkaena, saj nekega zmernega pospeševanja na koncu naselja ti verjetno noben ne bo zameril, sploh če je dovolj prostora, druga stvar je pa, ko se iz avta kar naenkrat konkretno zakadi. Sem pa že pisal, da ne vidim razloga, da v tem primeru ne bi malo počakal s pospeševanjem, da tisti prehiti, nenazadnje gre le za nekaj sekund, če pa tisti nima prave zaloge moči, bo lahko "živčen" za tabo še nekaj kilometrov.

Omenil bi še drugi ekstrem. Nekdo te dohiti s kar nekaj razlike v hitrosti, se vozi blizu za tabo in se nikakor ne odloči prehitet, včasih ne pomaga niti to, da mu nakažeš z desnim žmigavcem, naj gre naprej. :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po sep 26, 2011 4:36 pm

belkaena je napisal/-a:X-Hair, tule na posnetku se vidi, da je bilo konec naselja. Ob koncu naselja tudi sam pospešim, kar je logično saj se omejitev dvigne iz 50 na 90 in nemalokrat me ravno takrat kdo prične prehitevati, kar je tudi logično, saj se običajno odpre pokrajna in tisti, ki vozi za mano bi rad vozil hitreje, ampak to še vedno ne pomeni, da sem pospešil zanalaš oz. ker me je pričel avto za mano prehitevati, ampak pospešim zato, ker želim tudi sam hitreje voziti.

Sorry ni logično, če vsaj malo spremljaš dogajanje za sabo v ogledalih. Vsak, ki je vsaj malo negoistično brihten bo pustil, da ga prehiti, če se je že nameril to narest in šele potem pospešil. Če pa ima nekdo majhnega in je povrh še nesamozavestna pederčina bo pa pač naredil to v upanju, da ga je ne bo kdo prehitel in mu ubil še tisto malo samozavesti, ki mu jo daje velik avto.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po sep 26, 2011 8:39 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Omenil bi še drugi ekstrem. Nekdo te dohiti s kar nekaj razlike v hitrosti, se vozi blizu za tabo in se nikakor ne odloči prehitet, včasih ne pomaga niti to, da mu nakažeš z desnim žmigavcem, naj gre naprej. :roll:

Tole pa mene zelo moti. Včasih ko se mi pač ne mudi in vozim zelo turistično, se od zadaj kdo nalepi 1cm od odbijača pa pol avta gleda čez sredinsko črto. :huh:
Potem pa prideva na zelo pregledno ravnino, jaz se umaknem kar se da na desni rob, tisti zadaj pa kar vztraja na odbijaču, namesto da bi prehitel in šel svoj tempo naprej. Eni pač nalašč izzivajo, da bi začel tiščat pred njim :roll:

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik Po sep 26, 2011 9:14 pm

Eni telebani pa prou zanalašč izsiljujejo motoriste. pa to ne moreš verjet! Vsak dan, ampak res vsak dan! me nekdo izsili. Največkrat je to ženska, po možnosti z reg. tablicami KK.
Stari, čaka da zavije na prednostno, pa me vid, pa gleda, pa gleda, pol pa čist počas spele tik pred mano. Pol pa začnem trobt k zmešan (ponavad mi živc vn potegne pa trobm vsaj ene 5sek), pa me gleda pa maha k da sm jst prfukjn!? :/:o:/ :/:o:/ :g: :-:o

Zadnč se ustavm v križišču (vključujem na prednostno). Avti iz obeh strani, se nekej dol sklonm. Prpele ena gospa za mano(bi reku da čez 60let). Ona se postavi vštric z mano :shock: s polovico avta na nasprotnem pasu. Okej potem nikjer več avta, jst speljem, ona čist počas. skor me s ceste zrine. (tok je čakala da sm mislu da ne misl spelat :roll: ). In pol ji potrobm pa nekej zamahnm, ona maha nazaj neki. pol pa začne pelat 30km/h, vzame telefon v roke, nekam kliče, pol se ustavi tam ob cesti pa mene gleda (pomojm tablco zapisala). Halo!? ma zihr je polcijo klicala...

potem je pa prometna nesreča, je pa motorist kriv ker je prehitr prpelu. Ja SEVEDA. Matr, najprej nej te telebane spucajo dol z cest.
ps: vse to se mi je zgodilo na motorju...
www.mihafabijan.si
Renault Sport

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po sep 26, 2011 9:53 pm

skopusnik je napisal/-a:Eni telebani pa prou zanalašč izsiljujejo motoriste. pa to ne moreš verjet! Vsak dan, ampak res vsak dan! me nekdo izsili. Največkrat je to ženska, po možnosti z reg. tablicami KK.
Stari, čaka da zavije na prednostno, pa me vid, pa gleda, pa gleda, pol pa čist počas spele tik pred mano. Pol pa začnem trobt k zmešan (ponavad mi živc vn potegne pa trobm vsaj ene 5sek), pa me gleda pa maha k da sm jst prfukjn!? :/:o:/ :/:o:/ :g: :-:o

Zadnč se ustavm v križišču (vključujem na prednostno). Avti iz obeh strani, se nekej dol sklonm. Prpele ena gospa za mano(bi reku da čez 60let). Ona se postavi vštric z mano :shock: s polovico avta na nasprotnem pasu. Okej potem nikjer več avta, jst speljem, ona čist počas. skor me s ceste zrine. (tok je čakala da sm mislu da ne misl spelat :roll: ). In pol ji potrobm pa nekej zamahnm, ona maha nazaj neki. pol pa začne pelat 30km/h, vzame telefon v roke, nekam kliče, pol se ustavi tam ob cesti pa mene gleda (pomojm tablco zapisala). Halo!? ma zihr je polcijo klicala...

potem je pa prometna nesreča, je pa motorist kriv ker je prehitr prpelu. Ja SEVEDA. Matr, najprej nej te telebane spucajo dol z cest.
ps: vse to se mi je zgodilo na motorju...

zato pa tablco tko zadaj dat da se je ne vid najbol,pa sam k se mem zapeles z nogo v ogledalo da ga odbijes,pa nj se j**e poj k te bo izsiljeval/a al pa probal/a bit neki pametn/a.jst sicer motorja ne vozim sam pa videvam take stvari ki si jih opisal pa tut slism jh od sodelavcev k vozjo motorje.odbit spegu pa je
Ni vse res kar napišem

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po sep 26, 2011 9:54 pm

BBoss je napisal/-a:

Sorry ni logično, če vsaj malo spremljaš dogajanje za sabo v ogledalih. Vsak, ki je vsaj malo negoistično brihten bo pustil, da ga prehiti, če se je že nameril to narest in šele potem pospešil. Če pa ima nekdo majhnega in je povrh še nesamozavestna pederčina bo pa pač naredil to v upanju, da ga je ne bo kdo prehitel in mu ubil še tisto malo samozavesti, ki mu jo daje velik avto.

Ravno toliko je nelogično, kot je nelogično to, da te vozilo prehiti pri pospeševanju na koncu naselja in potem vozi 90, sam pa želim voziti 110. To se dogaja, ker voznik za mano nikakor ni mogel oceniti in predvideti hitrosti vožnje po koncu pospeševanja.

Hočem samo povedat, da je primer do primera razlikuje in je potrebno gledati na dotični primer v praksi. Menim, da se nebi smelo prehitevati na mestih kjer se pospešuje (konec naselja, pospeševalni pas na avtocesti, znak za ukinitev omejitve hitrosti, itd), absolutno pa sem tudi proti pospeševanju med prehitevanjem. Voznika prehitiš, če vozi počasneje od tebe, ker pa pri pospeševanju ne moreš predvideti končne hitrosti, tega ne podpiram in nemalokrat moram potem takega voznika prehiteti nazaj.

Lp.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po sep 26, 2011 10:02 pm

belkaena je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:

Ravno toliko je nelogično, kot je nelogično to, da te vozilo prehiti pri pospeševanju na koncu naselja in potem vozi 90, sam pa želim voziti 110. To se dogaja, ker voznik za mano nikakor ni mogel oceniti in predvideti hitrosti vožnje po koncu pospeševanja.

Hočem samo povedat, da je primer do primera razlikuje in je potrebno gledati na dotični primer v praksi. Menim, da se nebi smelo prehitevati na mestih kjer se pospešuje (konec naselja, pospeševalni pas na avtocesti, znak za ukinitev omejitve hitrosti, itd), absolutno pa sem tudi proti pospeševanju med prehitevanjem. Voznika prehitiš, če vozi počasneje od tebe, ker pa pri pospeševanju ne moreš predvideti končne hitrosti, tega ne podpiram in nemalokrat moram potem takega voznika prehiteti nazaj.

Lp.

vse uredu in prav sam s tem se pa ne strinjam.oz je ze tko vzakonu samjebes zakon.od 10 vkljucevanj na ac jih v 7 primerih voznik pred mano zapelje takoj na vozni pas z 60 km/h in potem pocasi pospesuje.ni teorije da grem za njim pa da me kdo nabase v rit.vsakic ga prehtim po desni in se na koncu pospesevalnega pasu vkljucim na vozni pas s hitrostjo 100 km/+.pa ce se ne motim tut v zakonu pise da se na koncu posesevalnega pasu vkljucis na vozni pas..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po sep 26, 2011 10:06 pm

jz sem zadnjič naletel na največjega b***** na cesti kar sem jih kdaj videl. ne spravijo me na cesti hitro s tira ampak to je blo pa preveč. na avtocesti iz biča proti ljubljani je d**** vozil skoz po prehitevalnem pasu 1km/h hitreje kot un na počasnem pasu. vsakega ki ga je pa prehitel je potem slikal s fotoaparatom. sem prav čakal da me je prehitel nazaj in vedno ko sem ga prehitel me je slikal še enkrat. iz višnjegorca proti grosupjem smo se peljajo 90 na uro ker se je d**** peljal v štric s tovornjakom. ne vem kaj mu ni jasno. takrat pa sem si zaželel da bi imel james bond varjanta tablce in bi mu zihr vrgu 5 kilsko macolo na prednjo šajbo. avto je temna toyota corrola z ritjo, bosal kljuko in registrskimi tablicami LJ JP-333.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po sep 26, 2011 10:19 pm

Zakaj ga pa nisi še ti slikal... to bi ga presenetil.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po sep 26, 2011 10:54 pm

belkaena je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:

Lp.

No ja, tukaj ni problem v zakonu, ampak v posameznikih, ki se obnašajo debilno. Ne vem zakaj recimo jaz ne bi smel prehitevat na koncu omejitve (ko je ponavadi najlaže), če določeni idioti to storijo in te potem ovirajo (sem tudi to že videl). Jaz pri prehitevanjih na koncu naselja upoštevam vožnjo tega pred sabo pred naseljem, če govorimo o vaseh, drugače se pa da približno ocenit, kako odločno misli tisti spredaj vozit dalje. Zaradi retardiranih izjem pač ne moreš spreminjat zakona za vse...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po sep 26, 2011 11:11 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ob vračanju domov sem dohitel eno AR 166, ki jo je očitno zmotil Golf v ogledalu, ker se je začelo kadit iz auspuha, po ovinkih pa jo je lepo premetavalo.

Zanimivo, imam podobno zgodbo. Alfa me je prehitela v naselju, kjer sem že jaz vozil 5km/h prehitro (ob 1h zjutraj) z zelo veliko hitrostjo. Ko je bilo konec naselja, sem potegnil do omejite in jo ujel na rdečem semaforju, potem pa sem vozil z njegovim tempom ene 50m zadaj, vozila sva do 90km/h, ker več se po tistih ovinkih ne da (mislim, jaz grem lahko, ampak soudeleženec je imel očitne probleme z ovinki). Prvi ovinek je še šlo, drugi je komaj zvozil, v tretjem ga je začelo premetavat, pa se je komaj rešil in zmanjšal na 50km/h, ter se na prvem prostem mestu umaknil. Ko sem se mimo peljal, je bil čisto bled v faco in samo spoštljivo gledal, kako se skoraj 5m dolg karavan lepo pelje mimo njega. Zanimivo, da pri istih hitrostih nisem imel z vsemi tremi ovinki nobenega problema, cesta je bila pa suha in zelo lepo prevozna, zunaj pa je bilo 20 stopinj, torej je bil asfalt lepo ogret za norenje.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To sep 27, 2011 7:05 am

nebivedu je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Ob vračanju domov sem dohitel eno AR 166, ki jo je očitno zmotil Golf v ogledalu, ker se je začelo kadit iz auspuha, po ovinkih pa jo je lepo premetavalo.

Zanimivo, imam podobno zgodbo. Alfa me je prehitela v naselju, kjer sem že jaz vozil 5km/h prehitro (ob 1h zjutraj) z zelo veliko hitrostjo. Ko je bilo konec naselja, sem potegnil do omejite in jo ujel na rdečem semaforju, potem pa sem vozil z njegovim tempom ene 50m zadaj, vozila sva do 90km/h, ker več se po tistih ovinkih ne da (mislim, jaz grem lahko, ampak soudeleženec je imel očitne probleme z ovinki). Prvi ovinek je še šlo, drugi je komaj zvozil, v tretjem ga je začelo premetavat, pa se je komaj rešil in zmanjšal na 50km/h, ter se na prvem prostem mestu umaknil. Ko sem se mimo peljal, je bil čisto bled v faco in samo spoštljivo gledal, kako se skoraj 5m dolg karavan lepo pelje mimo njega. Zanimivo, da pri istih hitrostih nisem imel z vsemi tremi ovinki nobenega problema, cesta je bila pa suha in zelo lepo prevozna, zunaj pa je bilo 20 stopinj, torej je bil asfalt lepo ogret za norenje.

Skrivna sestavina - Linglong gume. :lol:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair To sep 27, 2011 8:09 am

belkaena je napisal/-a:X-Hair, tule na posnetku se vidi, da je bilo konec naselja. Ob koncu naselja tudi sam pospešim, kar je logično saj se omejitev dvigne iz 50 na 90 in nemalokrat me ravno takrat kdo prične prehitevati, kar je tudi logično, saj se običajno odpre pokrajna in tisti, ki vozi za mano bi rad vozil hitreje, ampak to še vedno ne pomeni,

Ja fak, ane. Če te kdo prehiteva, nimaš kaj dajat gasa, AMEN. In jaz nisem norel 100+, ko sem dohiteval tega cepca. Ravno zato sem tudi dal toliko prej posnetek, da se vidi. Sam, ce si cepec si cepec. Na faking ravninah je neki čaral in se vozil levo, da mi je onemogočal prehitevanje. Tak da, tukaj ni logike, ampak je bilo namerno jebanje v glavo. Če boš to še 1x opravičeval, si isti d****. Še bolj groza je, da se tega tudi zaveš ne. :huh:

Tukaj ne bi bilo veliko razlike v timingu. :mrgreen:

http://24ur.com/novice/crna-kronika/pri ... orist.html

http://www.youtube.com/watch?v=F6QaDDwHudg
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To sep 27, 2011 8:18 am

BBoss je napisal/-a:

Veš kakšna pa je praksa? Da je za tabo vsaj ene 5 živčnežev, ki jim je tudi 60km/h skozi naselje premalo. Če te potem začne prehitevat prvi in zato ne smeš po koncu omejitve pospešiti, to pomeni da voziš 50km/h še naprej. Zato te še ostali živčneži prehitevajo ti pa moraš vozit še naprej 50 in ne moreš pospešiti na 90. In to se redno dogaja, čeprav vozim izven naselja 95-100km/h, v naselju pa striktno 50. Tudi meni se potem zgodi, da me živčnež takoj pri tabli za konec naselja prehiti, potem pa vozi 80. Pa ne pospešujem počasi, 50-100 recimo 6s, ampak nekaterim to očitno ni zadosti.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair To sep 27, 2011 8:44 am

Energetik81 je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:

Veš kakšna pa je praksa? Da je za tabo vsaj ene 5 živčnežev, ki jim je tudi 60km/h skozi naselje premalo. Če te potem začne prehitevat prvi in zato ne smeš po koncu omejitve pospešiti, to pomeni da voziš 50km/h še naprej. Zato te še ostali živčneži prehitevajo ti pa moraš vozit še naprej 50 in ne moreš pospešiti na 90. In to se redno dogaja, čeprav vozim izven naselja 95-100km/h, v naselju pa striktno 50. Tudi meni se potem zgodi, da me živčnež takoj pri tabli za konec naselja prehiti, potem pa vozi 80. Pa ne pospešujem počasi, 50-100 recimo 6s, ampak nekaterim to očitno ni zadosti.

Moj primer so jabolka, tvoj pa hruške. So pa v obeh primerih debili, se strinjam. ;)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To sep 27, 2011 8:49 am

Ma saj če je dovolj prostora, se ti ni treba čisto dosledno držat tega. Dvomim, da ti bo kdo zameril, če boš zmerno pospeševal, bolj je problem v takšnih, ki se prej jajcajo, ob prehitevanju po gasu in če ne prej, jih po prvem ovinku ne vidiš več za sabo.

Pač posotopoma pospešuj, tako da ne oviraš kaj dosti prvega, ki prehiteva in da nadaljni ne dobijo občutka, da boš ves čas vozil 50. Če ne drugo, pa nazaj prehitiš, čeprav je očitno za večino to zelo zahtevno opravilo tudi na najbolj preglednih ravninah. Ko jih kdo drugi prehiti, se pa naenkrat da tudi v nepregleden ovinek prehitevat...
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To sep 27, 2011 8:57 am

Slicker je napisal/-a:jz sem zadnjič naletel na največjega b***** na cesti kar sem jih kdaj videl. ne spravijo me na cesti hitro s tira ampak to je blo pa preveč. na avtocesti iz biča proti ljubljani je d**** vozil skoz po prehitevalnem pasu 1km/h hitreje kot un na počasnem pasu. vsakega ki ga je pa prehitel je potem slikal s fotoaparatom. sem prav čakal da me je prehitel nazaj in vedno ko sem ga prehitel me je slikal še enkrat. iz višnjegorca proti grosupjem smo se peljajo 90 na uro ker se je d**** peljal v štric s tovornjakom. ne vem kaj mu ni jasno. takrat pa sem si zaželel da bi imel james bond varjanta tablce in bi mu zihr vrgu 5 kilsko macolo na prednjo šajbo. avto je temna toyota corrola z ritjo, bosal kljuko in registrskimi tablicami LJ JP-333.

verjetno ima tip fetiš na slikanje :lol:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov