Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Re: "Na živce mi gre"

Napisal/-a ojnica Ne nov 26, 2017 9:15 am

Voziš se 70km/h imaš večjo šanso da v primeru nesreče preživiš in to zaradi odzivnosti v primeru krizne situacije...a nič ne gledate ruske karambole.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Ne nov 26, 2017 10:54 am

For, pa bi se pustil operirati 80 letnemu kirurgu, ki se mu tresejo roke, slabo vidi in sliši, ga daje demenca, Alzhajmer in Parkinson, poleg tega pa ima premočan ego, ker je bil v mladih letih najboljši kirurg?
Niso vsi sposobni upravljanja vozil, vozniško dobi pa vsak bu****, tudi po 8-ih poskusih pred komisijo.
3-4 poskusi in konec, pa bi imeli več varnosti in večjo pretočnost prometa.

Glede tiste ženice s fobijo. Fobija je psihična motnja. Če bi imela porihtane stvar v glavi, bi vrnila vozniško, ampak je treba pumpati ego.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne nov 26, 2017 10:55 am

For je napisal/-a:Če se meni prilepiš na rit in če zgubim živce ti bom zabremzal in če je treba tudi osebno obračunal ....

sorry Toni vsa čast i spoštovanje, ampak to je šele DEBILNO (ne bi pričakoval os tebe...) že samo če kdo pomisli na kaj takega, bi mu jaz TRAJNO odvzel vozniško...
- zdaj pa poslušaj mene kaj storim v takih primerih, čeprav jaz v tako situacijo niti ne pridem, ker ko vidim da se mi nekdo s svetlobno hitrostjo približuje, pa čeprav je še "kilometer" daleč, mu isti moment osvobodim prehitevalni pas - VEDNO ....in sploh me ne tangira, da bi se dajal z njim, enostavno pojdi, če si hitrejši....
- bistvo dobrega šoferja na cesti: 50:50 ve kaj se dogaja spredaj, kaj zadaj........

še beseda o tistih 80 letnikih; koliko je važen zdravnik, popolnoma enako pomembnost BI MORAL imeti poligon: torej 1x letno (za vsem dostopno vsoto) VSI v Ljubečno, Mursko....oz. tam, kjer pač so centri varne vožnje z licenciranimi inštruktorji......oz. tako bi naredil: pri 72 začnemo, nato pri 75, 78 in po 80-tem vsako leto...

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne nov 26, 2017 3:10 pm

Ma saj jaz enako naredim....to sem rekel kot primer. Lahko bi napisal “eden ti bo zabremzal....” namesto “jaz”
Hotel sem povedat da vsak drugače reagira na to.
Jaz se tudi umaknem če je možno, ampak velikokrat imaš kolono pred sabo in tudi čakaš da se eden tebi umakne pa se ti eden zadaj prilepi. Ali pa enostavno ne moreš takoj na vozni pas.
V vsakem primeru se ve kakšna je varnostna razdalja in da je prepovedano hupat in blendat.
V tem primeru si na varni razdalji in z vklopljenim smernikom poveš da bi rad šel naprej.

Mogoče sem se res narobe izrazil....v resnici to ne počnem.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne nov 26, 2017 5:01 pm

Pa če citiraš moj post bi lahko cel stavek citiral, da se vidi kaj sem hotel povedat. (čeprav sem itak napisal glupost ker me takšne stvari raspizdijo)

For je napisal/-a:Če se meni prilepiš na rit in če zgubim živce ti bom zabremzal in če je treba tudi osebno obračunal ....ta gospa v videu pa ne. Večina voznikov se v tem primeru zmede in naredi pizdarijo.

Na sploh se pa ne strinjam in mislim da je preveč anarhije na slovenskih cestah. Premalo kulture ki jo drugače (ko nismo na cesti) Slovenija ima.
To kar tukaj berem je egoizam.

Nekdo je spraševal za kirurga....
Ne vem če je že kdaj moral pod nož, vem pa da v tem primeru ne veš niti v kateri bolnišnici si, kje da bi vedel ali izbiral kirurga. Si vesel če preživiš, a to ali je kirurg sposoben ali ne odločajo pristojni za to. Pacijent je zadnji ki se lahko zmišljuje kdo ga bo operiral.

Ne vem, ne vem....pisanje nekaterih se mi zdi diskriminatorno do starejših. Ne zdi se mi to lepo...enako kot na blagajni včasih čakamo kakšno staro mamo ki rabi precej časa da najde denar in pospravi živila v vrečko.
Potemtakem bi morali v vseh podobnih situacijah biti nestrpni in jih poslati nekam da vadijo, ali pa naj prosijo vnuke da gredo nakupovat namesto njih...ker vsepovsod so nepremičnine in ovirajo nas/vas mlajše.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Ne nov 26, 2017 5:54 pm

For, preveč mešaš stvari in posplošuješ.
Zakaj primerjaš blagajno z varnostjo v prometu kjer gre za življenja. Tukaj se konča pravica, strpnost in podobno.
Enostavno, povprečen človek je že pri 70-tih tako degeneriran, da predstavlja nevarnost v prometu, kaj šele 80-letnik. Seveda so izjeme, ampak zelo redke.
Na motorističnem forumu si lahko prebereš izkušnje motoristov, ki so doživeli trk/nesrečo z avtom: največ se bojijo starčkov in žensk, ker so nepredvidljivi in zmedeni v kritičnih situacijah, pogosto jih tudi spregledajo motorista. Pa ni treba odpirati teme o njihovem divjanju.

nered
Novinec

Napisal/-a nered Ne nov 26, 2017 6:05 pm

http://www.24ur.com/novice/slovenija/vi ... -smer.html

Taki, ki mislijo, da so njihove minute vrednejse od zivljenja drugih. Ne samo i****, ki bi nekaj takega naredil ampak bedaki, ki mislijo, da je ok se nekomu zalimat za rit 1-2m stran in mu blendati, ki mislijo, da so nase ceste primerne za > 130(100|90|50)kmh.

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo Ne nov 26, 2017 8:02 pm

@For: Res nimam razumevanja do takih kot si ti - stopiti na zavoro je najhujse kar lahko naredis - ker se potem jaz znerviram in se s svojim ogledalom dotaknem tvojega... no tuki ponavadi nehate biti Al-Bahati.

Moja mati ne vozi, ker je slaba voznica. Vozi se z avtobusi in vlaki. Pika! Nimam tolarance za slabe voznike, ki so nevarnost na cesti. 80-letnik je varnostno tveganje. Nimajo kej poceti za volanom. Tudi po avtobusih delajo guzvo. Naj sedijo doma, kuhajo, urejajo vrt in pazijo vnuke. Cetega niso zmozni, potem pa v dom za ostarele!

Vozi se tako "DA NE MOTIS DRUGE V PROMETU" - jasno? Ce vidis koga da se ti priblizuje, se umakni. Ampak ponavadi se po AC vozi tako da vsak hoce prehiteti se 10km kolone pred sabo - dejte se DESNO! Hitrejsi gredo mimo. Razlozite to vsem voznikom, ki jih poznate.

Razumem da vozis 100km/h z tasco in to je prav, a nimas kej poceti napreitevalnem pasu. In tista gospa iz videa sloh nebi smela vec voziti. Vidi se kako ustrasena je. Zaradi strahi vozi (pre)pocasi, nesigurna je, in bo naredila kardinalno napako prej-a-slej!
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
DX5050
Novinec

Napisal/-a DX5050 Ne nov 26, 2017 8:43 pm

Sigurno da ne bom iz 140 kmh zmajševal na 110 samo zato, da bi se umaknil enmu posrančku, ki mi blenda in misli da je bog na cesti.... :huh:
Da bi takim b*****m namerno na bremzo stopil da ga dobim v rit to ne - se imam preveč rad, ampak da bi mogel zavirat v sili in bi dobil i.d.i.o.t.a v rit bi ga pa sigurno še konkretno na gobec počil :evil:
Suzuki Swift Sport 1.4 Boosterjet 2022

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne nov 26, 2017 9:22 pm

DonFilipo je napisal/-a:@For: Res nimam razumevanja do takih kot si ti - stopiti na zavoro je najhujse kar lahko naredis - ker se potem jaz znerviram in se s svojim ogledalom dotaknem tvojega... no tuki ponavadi nehate biti Al-Bahati.
Moraš se zavedat da je to posledica in ne vzrok. Ti si vzrok ki se prilepiš na rit avtomobila in blendaš, hupaš...
Če tega ne narediš, ti ne nobeden ne bo zabremzal. To ti je najbrž jasno?
Mene osebno to zelo moti ...in vse je odvisno od tega kako debele živce imam takrat. Neupoštevanje varnostne razdalje, hupanje in blendanje je kaznivo
.

Moja mati ne vozi, ker je slaba voznica. Vozi se z avtobusi in vlaki. Pika! Nimam tolarance za slabe voznike, ki so nevarnost na cesti. 80-letnik je varnostno tveganje. Nimajo kej poceti za volanom. Tudi po avtobusih delajo guzvo. Naj sedijo doma, kuhajo, urejajo vrt in pazijo vnuke. Cetega niso zmozni, potem pa v dom za ostarele!
Če se prav spomnim si v enem postu pisal tudi o stari mami ....da si ji prepovedal voziti? Očitno to imate v družini in se tolažiš da teh pomanjkljivosti nimaš.
Saj ...povsod delajo gužvo ...to je v prevodu "naj umrejo že" :roll: ....ne morem verjeti, res. Žalostno
:?

Vozi se tako "DA NE MOTIS DRUGE V PROMETU" - jasno? Ce vidis koga da se ti priblizuje, se umakni. Ampak ponavadi se po AC vozi tako da vsak hoce prehiteti se 10km kolone pred sabo - dejte se DESNO! Hitrejsi gredo mimo. Razlozite to vsem voznikom, ki jih poznate.
Če bi se ti zavedal koliko normalnih voznikov motiš s svojo agresivno in nekulturno vožnjo bi takoj nehal voziti. A po mojem mnenju itak ne boš dolgo ker te bodo že dobili

Razumem da vozis 100km/h z tasco in to je prav, a nimas kej poceti napreitevalnem pasu. In tista gospa iz videa sloh nebi smela vec voziti. Vidi se kako ustrasena je. Zaradi strahi vozi (pre)pocasi, nesigurna je, in bo naredila kardinalno napako prej-a-slej!
Seveda imam kaj početi ...prehitel bom vse počasnejše takrat ko bo prehitevalni pas frej. Če pa ti v tem trenutku priletiš z 200 na uro in jaz imam 125 km⁄h imaš prednost in pravico se mi prilepit, blendat in hupat? Motiš se!
Zaradi prevelike hitrosti tudi motoristi imajo probleme in potem bentijo čez počasne starejše voznike. Takšni vozniki so pozorni na na normalno hiter avtomobil ne pa formulo na cesti. To smo pa vsi doživeli ...niso vedno krivi tisti ki so jih spregledali. Kriva je njihova hitrost.
Glede tiste gospe ...pa najbolj da jo kar obiščeš in ji prepoveš ....saj že imaš izkušnje s tem, stara mama, mati .... :roll: ti si zakon, ti si država ...ti si BOG! :noro

Ti si bolan! :(

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne nov 26, 2017 9:39 pm

limas je napisal/-a:For, preveč mešaš stvari in posplošuješ.
Zakaj primerjaš blagajno z varnostjo v prometu kjer gre za življenja. Tukaj se konča pravica, strpnost in podobno.
Enostavno, povprečen človek je že pri 70-tih tako degeneriran, da predstavlja nevarnost v prometu, kaj šele 80-letnik. Seveda so izjeme, ampak zelo redke.
Na motorističnem forumu si lahko prebereš izkušnje motoristov, ki so doživeli trk/nesrečo z avtom: največ se bojijo starčkov in žensk, ker so nepredvidljivi in zmedeni v kritičnih situacijah, pogosto jih tudi spregledajo motorista. Pa ni treba odpirati teme o njihovem divjanju.

Zato ker tukaj vidim diskriminacijo starejših.
Se strinjam da so določeni res za izločitev iz prometa, so pa tudi takšni (enako stari) ki so pač malo počasnejši ...kot na blagajni, stopnicah, pločniku, in da jih treba upoštevat in spoštovat, biti uvidevan, kulturan, pomagati jim s tem, da jih razumeš in počakaš, da jim oprostiš kakšno napako (ker jih vsi imamo) da si strpen prav zaradi tega ker so starejši in počasnejši. Niso pa nesposobni, ne moreš jih kar odpisat iz javnega življenja ...pismo!

Za tiste z telefoni v rokah, tiste ki se šmikajo, tiste ki časopise berejo in podobno pa jaz nimam razumevanja. Pa nikoli nisem videl starejše pri takšnem početju....takšni so za izločitev iz prometa.

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 Ne nov 26, 2017 10:24 pm

A je spodnja starostna meja za vožnjo 'diskriminacija' mlajših? :roll:

Tudi jaz menim, da nekateri pač niso za na cesto (pa ne samo starejši). Po moje bi bilo pametno uvesti obvezno obnavljanje vozniškega znanja - recimo vsakih 5 let. To bi vsebovalo malo teorije (za spoznavanje novosti ter osvežitev spomina) ter praktično vožnjo. Idealna bi sicer bila še udeležba na kakšnem poligonu, a bi verjetno bilo predrago.

Seveda pa vse skupaj nima smisla, če se na koncu vsem pogleda skozi prste, kot se to npr. dogaja na 'dodatnih usposabljanjih za voznika začetnika' - bil sem prisoten na enem, kjer je starejša (vsaj v primerjavi z večino udeležencev) gospa odklonila izvajanje vaj na poligonu, a kljub temu dobila potrdilo.

Uporabniški avatar
DX5050
Novinec

Napisal/-a DX5050 Ne nov 26, 2017 10:27 pm

@for... Zelo lepo napisana zadnja dva posta. Se z vsem zelo strinjam :bow :bow :bow
Suzuki Swift Sport 1.4 Boosterjet 2022

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po nov 27, 2017 12:09 am

Vsaka vožnja, ki poteka enakomerno je sproscena in neutrujajoča, če je le voznik dovolj naspan. Bistvo enakomerne vožnje po avtocesti je v tem, da poteka v istem toku, kot voda iz cevovoda. Da se to doseže pa potrebujemo voznike, ki spoštujejo omejitve in varnostne razdalje. V Ameriki in se kje, so omejitve na AC nizje tudi za to, da dosezemo cim večji pretok vozil ob njihovi cim večji gostoti. Tam je tudi govora o vec pasovnih cestah in prometnih udelezencih. To tezko razumejo vozniki ala Don, ki se se povrhu vsega se hvalijo. Sam sem naucen tako, da te ponavadi pohvali nekdo drug. Obstaja pa tudi rek: lastna hvala, se pod mizo vala. Ampak kaj bom to jaz sodil, svetu itak kraljujejo Doni.
motom je napisal/-a:V Ameriki je red in vsi pasovi vozijo enako hitro, tovornjaki, avtobusi, avti. Tistim, ki se ne znajo vklopit v družbo, kaj hitro vzamejo izpit za vedno.
Mimogrede... tam sem se peljal z avtobusom na avtocesti 124 km/h po gpsu. Vožnja je bila sproščena, brez nervoze, kot bi se peljal po prazni AC.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po nov 27, 2017 1:27 am

DX5050 je napisal/-a:@for... Zelo lepo napisana zadnja dva posta. Se z vsem zelo strinjam :bow :bow :bow

:tomidelej:

Evo en primer ki opisuje Dona https://www.youtube.com/watch?v=J5r_5j2LKUI&t=
Je naredil oboje ....prilepil se in še zabremzal

To se mi je zadnjič zgodilo ...najprej je bil dva centimetra od mojega zadnjega odbijača pri hitrosti 140 km⁄h. Ko sem se umaknil je nadeljaval svojo "dinamično" vožnjo. Pred tem pa tudi zelo blizu mojega prednjega odbijača.

Kaj ti drugega ostane kot da se umakneš....žal pa ne gre isto sekundo. Norcu pa je še sekunda preveč za čakat, kar se vidi potem ko me je prehitel.

pavel
Novinec

Napisal/-a pavel Po nov 27, 2017 7:20 am

For, lepo si se potrudil in vse razložil, samo kaj, ko tisti, ki mu je namenjeno, ne bo dojel. :? Ko je enkrat človek tako poln samega sebe ne dojame več, da ni bog (kot je bilo ;) zgoraj navedeno).

Stumpjumper
Stalni uporabnik

Napisal/-a Stumpjumper Po nov 27, 2017 8:44 am

For je napisal/-a:
DX5050 je napisal/-a:@for... Zelo lepo napisana zadnja dva posta. Se z vsem zelo strinjam :bow :bow :bow

:tomidelej:

Je naredil oboje ....prilepil se in še zabremzal

To se mi je zadnjič zgodilo ...najprej je bil dva centimetra od mojega zadnjega odbijača pri hitrosti 140 km⁄h. Ko sem se umaknil je nadeljaval svojo "dinamično" vožnjo. Pred tem pa tudi zelo blizu mojega prednjega odbijača.

Kaj ti drugega ostane kot da se umakneš....žal pa ne gre isto sekundo. Norcu pa je še sekunda preveč za čakat, kar se vidi potem ko me je prehitel.

Halooo? Tip ima audija! On ima vso pravico vozit 3 cm za ritjo! :lol: :lol:

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo Po nov 27, 2017 9:06 am

For je napisal/-a:

Je naredil oboje ....prilepil se in še zabremzal.

Seveda ko 10 butecov VOZI po prehitevalnem pasu. To je pas namenjen prehitevanju in ne voznji, kar pomeni da po zakonu lahko prehitis najvec TRI vozila in se moras vrniti na vozni pas.

Jst bi jih ze zdavnej prehitu po desni! Ta voznik Audija je se kr toleranten.

No, zdej ko smo ugotovili da sm bolan, vas prosim da se umaknete hitrejsim. :)
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

nered
Novinec

Napisal/-a nered Po nov 27, 2017 9:27 am

Ti in taki, kot si se v igricah nebi smel avta vozit.

Uporabniški avatar
Fnatic
Uporabnik

Napisal/-a Fnatic Po nov 27, 2017 9:32 am

No pa še moj en cent..
Ko ste ravno pri starejših (pustimo vse ostale ''debile''). Osebno poznam primer, ko je gospa nehala vozit avto, še preden ji je potekla vozniška, ker se ni več čutila sposobna vozit. Njen mož pa še vedno vozi. Všeč mu je in ima prekleto veliko km za sabo. Sedaj je delal zdravniškega in so mu podaljšali vozniško. Pa sem ga vprašal, kako pač vozi (jaz vem, da veliko bolje še kot večina tudi podmladka) in ali ima kak strah. pa mi je lepo rekel, da so mu res podaljšali za x let (se mi zdi da 5) ampak glede na starost verjetno ni več tako odziven in bo tudi on posparvil ključe od avta v roku enega leta. Je dejal, da tako kot njegova žena, ne bo vozil, če ne zaupa več vase oz.se ne počuti. Je pa sam šel na vransko, če se ne motim na dodatno usposabljanje in poligon, saj je želel izvedet iz prve roke, ali je še primeren za na cesto. Sam je dejal, da se zaenkrat še tako počuti ampak bojo raje drugi povedali, ker sebe ne moreš tako dobro ocenit.

Tako da niso vsi egoistični in si pumpajo ego. Potrebujemo pa malce več strpnosti. Seveda tudi mene moti, da se na relaciji voziš do 60km/h, ker pač nekdo ne upa it do 90. Seveda me moti tudi to, da ti nekdo, ko prehitevaš, skoči direkt pred odbijač in ti še žuga s sredincem. Pa še kaj me moti. Ampak glede na mentaliteto si pač rečeš ok je*iga, bo že. naj si človek spumpa svoj ego in sprosti svoj nagon, samo da si cel in prideš na svoj cilj.
Ba-dum tssssssss =P
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov