For je napisal/-a:Če se meni prilepiš na rit in če zgubim živce ti bom zabremzal in če je treba tudi osebno obračunal ....
For je napisal/-a:Če se meni prilepiš na rit in če zgubim živce ti bom zabremzal in če je treba tudi osebno obračunal ....ta gospa v videu pa ne. Večina voznikov se v tem primeru zmede in naredi pizdarijo.
DonFilipo je napisal/-a:@For: Res nimam razumevanja do takih kot si ti - stopiti na zavoro je najhujse kar lahko naredis - ker se potem jaz znerviram in se s svojim ogledalom dotaknem tvojega... no tuki ponavadi nehate biti Al-Bahati.
Moraš se zavedat da je to posledica in ne vzrok. Ti si vzrok ki se prilepiš na rit avtomobila in blendaš, hupaš...
Če tega ne narediš, ti ne nobeden ne bo zabremzal. To ti je najbrž jasno?
Mene osebno to zelo moti ...in vse je odvisno od tega kako debele živce imam takrat. Neupoštevanje varnostne razdalje, hupanje in blendanje je kaznivo.
Moja mati ne vozi, ker je slaba voznica. Vozi se z avtobusi in vlaki. Pika! Nimam tolarance za slabe voznike, ki so nevarnost na cesti. 80-letnik je varnostno tveganje. Nimajo kej poceti za volanom. Tudi po avtobusih delajo guzvo. Naj sedijo doma, kuhajo, urejajo vrt in pazijo vnuke. Cetega niso zmozni, potem pa v dom za ostarele!
Če se prav spomnim si v enem postu pisal tudi o stari mami ....da si ji prepovedal voziti? Očitno to imate v družini in se tolažiš da teh pomanjkljivosti nimaš.
Saj ...povsod delajo gužvo ...to je v prevodu "naj umrejo že"....ne morem verjeti, res. Žalostno
![]()
Vozi se tako "DA NE MOTIS DRUGE V PROMETU" - jasno? Ce vidis koga da se ti priblizuje, se umakni. Ampak ponavadi se po AC vozi tako da vsak hoce prehiteti se 10km kolone pred sabo - dejte se DESNO! Hitrejsi gredo mimo. Razlozite to vsem voznikom, ki jih poznate.
Če bi se ti zavedal koliko normalnih voznikov motiš s svojo agresivno in nekulturno vožnjo bi takoj nehal voziti. A po mojem mnenju itak ne boš dolgo ker te bodo že dobili
Razumem da vozis 100km/h z tasco in to je prav, a nimas kej poceti napreitevalnem pasu. In tista gospa iz videa sloh nebi smela vec voziti. Vidi se kako ustrasena je. Zaradi strahi vozi (pre)pocasi, nesigurna je, in bo naredila kardinalno napako prej-a-slej!
Seveda imam kaj početi ...prehitel bom vse počasnejše takrat ko bo prehitevalni pas frej. Če pa ti v tem trenutku priletiš z 200 na uro in jaz imam 125 km⁄h imaš prednost in pravico se mi prilepit, blendat in hupat? Motiš se!
Zaradi prevelike hitrosti tudi motoristi imajo probleme in potem bentijo čez počasne starejše voznike. Takšni vozniki so pozorni na na normalno hiter avtomobil ne pa formulo na cesti. To smo pa vsi doživeli ...niso vedno krivi tisti ki so jih spregledali. Kriva je njihova hitrost.
Glede tiste gospe ...pa najbolj da jo kar obiščeš in ji prepoveš ....saj že imaš izkušnje s tem, stara mama, mati ....ti si zakon, ti si država ...ti si BOG!
Ti si bolan!![]()
limas je napisal/-a:For, preveč mešaš stvari in posplošuješ.
Zakaj primerjaš blagajno z varnostjo v prometu kjer gre za življenja. Tukaj se konča pravica, strpnost in podobno.
Enostavno, povprečen človek je že pri 70-tih tako degeneriran, da predstavlja nevarnost v prometu, kaj šele 80-letnik. Seveda so izjeme, ampak zelo redke.
Na motorističnem forumu si lahko prebereš izkušnje motoristov, ki so doživeli trk/nesrečo z avtom: največ se bojijo starčkov in žensk, ker so nepredvidljivi in zmedeni v kritičnih situacijah, pogosto jih tudi spregledajo motorista. Pa ni treba odpirati teme o njihovem divjanju.
motom je napisal/-a:V Ameriki je red in vsi pasovi vozijo enako hitro, tovornjaki, avtobusi, avti. Tistim, ki se ne znajo vklopit v družbo, kaj hitro vzamejo izpit za vedno.
Mimogrede... tam sem se peljal z avtobusom na avtocesti 124 km/h po gpsu. Vožnja je bila sproščena, brez nervoze, kot bi se peljal po prazni AC.
DX5050 je napisal/-a:@for... Zelo lepo napisana zadnja dva posta. Se z vsem zelo strinjam![]()
![]()
For je napisal/-a:DX5050 je napisal/-a:@for... Zelo lepo napisana zadnja dva posta. Se z vsem zelo strinjam![]()
![]()
![]()
Evo en primer ki opisuje Dona https://www.youtube.com/watch?v=J5r_5j2LKUI&t=
Je naredil oboje ....prilepil se in še zabremzal
To se mi je zadnjič zgodilo ...najprej je bil dva centimetra od mojega zadnjega odbijača pri hitrosti 140 km⁄h. Ko sem se umaknil je nadeljaval svojo "dinamično" vožnjo. Pred tem pa tudi zelo blizu mojega prednjega odbijača.
Kaj ti drugega ostane kot da se umakneš....žal pa ne gre isto sekundo. Norcu pa je še sekunda preveč za čakat, kar se vidi potem ko me je prehitel.
For je napisal/-a:
Evo en primer ki opisuje Dona https://www.youtube.com/watch?v=J5r_5j2LKUI&t=
Je naredil oboje ....prilepil se in še zabremzal.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov