Debate, ki niso vezane na ostala področja...

_PaPy_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _PaPy_ To dec 27, 2005 1:13 pm

Pomožna služba cestnega podjetja Kranj

Slika
Slika
Slika
Zadnjič spremenil _PaPy_, dne To dec 27, 2005 1:25 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina To dec 27, 2005 1:18 pm

Eh, res ne vem... Doma sem v Kočevju, kjer je danes ziher več snega kot v LJ (čeprav je bilo zadnjič obratno). Ceste so lepo splužene, seveda ne kopne pač zbit sneg. Od hiše do ceste sem letos že dvakrat prilezel po celem snegu, ker so mi pozabili plužit, pa mi letos še ni koles obrnilo, razen kadar sem sam hotel. Povprečna hitrost zjutraj v službo je tudi bila nekje 70 (po zbitem snegu), edino po klancu navzdol je šlo malce počasneje. Pa imam hondo, sicer nič spuščeno in s 175/70/13 gumami, zimskimi seveda. V glavnem meni ni sneg povzročil še niti ene preglavice letos, ljubljančani (pa še nekateri ostali da ne bo pomote) pa mislim da se prehitro piz*ite, pa brez zamere. Če vam ne gre vozit po takem snegu pač ostanite doma. Če pa morate kam jit pa zvečer lepo na parkplac pa vadite malo vožnjo po snegu, da ne potem krize...

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
PaGeR
Uporabnik

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a PaGeR To dec 27, 2005 1:21 pm

Wiwi

Kranj in okolica rulz!!! :)

dons zjutri sm se na srečo pelu samo 5km do šihta pa je bil že takrat bogi avto...

LP

še slikca:
Slika
Ali obstaja rehabilitacijski center za prehitro vožnjo? :)
Opel Corsa 2.0 16V

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To dec 27, 2005 1:26 pm

Se bompopravil: Nekateri blokarji. Vidim pa na lastne oči kako pa kaj. So pa izjeme seveda tukaj sploh ni problem. Sem se popravil in se še enkrat: Nekateri blokarji. Oz roko na srce če bi bili vsi kot vidva bi bilo kičasto... Pa brez zamere Killah bee in dj_em in vsi ostali ki sem jim naredil krivico.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em To dec 27, 2005 1:56 pm

hahaha PaGer a maš to UltraGrip :P

xandrej: ni blema

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To dec 27, 2005 3:44 pm

danes ko sem se okoli 12h peljal v mb iz celja, moram pohvalit dars, da so AC super splužene, samo mokre, nič ledu, snega... super

ampak izvoz iz avtoceste za maribor-jug in nadalje obvoznica v maribor pa je čisto druga zgodba in SRAMOTA za mariborski nigrad! ko sem zavijal iz enega na drug pas za prehitevanje počasnel, avto prav zanaša, ker je na sredini pasu (kolesnice so lepo zvožene) plast snega visoka vsaj 7-10cm, tako da je avto zaustavljalo (mene zalimalo na volan), pa zadnji konec opletal ko za stavo. hvala bogu za dobre zimske gume in težek avto, drugače bi nekajkrat ležal nekje na ograji

enako tudi v centru mesta, čeprav se vidi da ni bilo niti soljeno, kajšele pluženo... res SRAMOTA za NIGRAD!
Slika

Uporabniški avatar
cypena
Nov uporabnik

Napisal/-a cypena To dec 27, 2005 7:36 pm

mau dnarja, mau muske :):):)
pa bog radodaren in mamo kar mamo :)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To dec 27, 2005 7:46 pm

men sploh ni problem... v cevcu al pa tko na pol-spluzeno problem je ce se pred
tabo najde padalc z 30km/h (beri: spluzena cesta)... :evil:
ampak to je vsako leto.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

pimi1
Nov uporabnik

Napisal/-a pimi1 To dec 27, 2005 7:49 pm

Se strinjam z "Mrcino", kako pa je bilo včasih??? Vsi so znali dati verige na gume, kaj pa danes???

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 To dec 27, 2005 8:40 pm

dj_em je napisal/-a:ma jest se spomnem prejšn let so plužl celo po teh tamalih ulcah.. nevem zakaj letos nč ne delajo vsaj po glavnih cestah :roll:
in pol pravjo da so nesreče...

jest pravm sneg s cest dol pa je če bi pa radi se po snegu valal se pa lohk pred bajto al pa na kakih travnikih itd...

vsekakor ni prijetno vozt pa se ne ustavt :?

edit: celovška splužena... :-P

to leto je pri nas med celovsko in drenikovo plug šel KAR 5KRAT!!
2krat je ok ampak kaj je delal še trikrat tam ko pa je bila cesta splužena?

combe
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a combe To dec 27, 2005 8:58 pm

posipal?
al pa mogoče šel na kšn drug konc lublane?
kdove...

pele
Novinec

Napisal/-a pele To dec 27, 2005 9:11 pm

Tisti , ki imate spet (stalno) probleme na cesti ,ko pade par cm snega ostanite doma za pečjo. Ne bo problemov in mi ,ki uživamo v vožnji na snegu bomu uživali še bolj.
Danes sem vozil po "opevanem" zahodu (Italija), gledano iz slovenskega stališča je bilo totalno neočiščeno.Čeprav sem prevozil 200 km ni bilo problemov.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS To dec 27, 2005 9:32 pm

ma cist preuc s(m)o nekter razvajen. res, kak je blo pa ucas, ko se je z verigam vozl? zj pa ce je cesta bela, mal snega gor, je pa kr panika, pa cestarji nesposobn pa nevem ka se. gres pa v franciji al pa svici smucat, gor so ceste cist bele, se sploh ne posipajo, vecinoma se pluzjo, avtobusi pa po snezni deski vozjo. pa ni polemik o tem na tv tak k pr ns. ce ni cesta crna(kopna), se pa folk kr ne zan vec vozit.eni pravjo d se premal posipa, drug spt da ne sme bit peska, tret da je sol strupena..jao, sj sploh ne vemo ka bi radi. tko k je zgori en lepo napisu, ostante tist lepo za pecjo pa cakte na lepse(toplejse) case
Slika

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT To dec 27, 2005 9:51 pm

BoneS je napisal/-a:ma cist preuc s(m)o nekter razvajen. res, kak je blo pa ucas, ko se je z verigam vozl? zj pa ce je cesta bela, mal snega gor, je pa kr panika, pa cestarji nesposobn pa nevem ka se. gres pa v franciji al pa svici smucat, gor so ceste cist bele, se sploh ne posipajo, vecinoma se pluzjo, avtobusi pa po snezni deski vozjo. pa ni polemik o tem na tv tak k pr ns. ce ni cesta crna(kopna), se pa folk kr ne zan vec vozit.eni pravjo d se premal posipa, drug spt da ne sme bit peska, tret da je sol strupena..jao, sj sploh ne vemo ka bi radi. tko k je zgori en lepo napisu, ostante tist lepo za pecjo pa cakte na lepse(toplejse) case

Mene nesplužene ceste ne motijo kaj posebej, vendar pa me moti to, da za neko na smrt prestrašeno žensko, ki ima od stiskanja volana tako bele členke, da me popolnoma zaslepi, vozim 25 km/h. Ravno zaradi takšnih voznikov bi ceste morale biti splužene.

pele
Novinec

Napisal/-a pele To dec 27, 2005 10:01 pm

PureTNT je napisal/-a:
BoneS je napisal/-a:ma cist preuc s(m)o nekter razvajen. res, kak je blo pa ucas, ko se je z verigam vozl? zj pa ce je cesta bela, mal snega gor, je pa kr panika, pa cestarji nesposobn pa nevem ka se. gres pa v franciji al pa svici smucat, gor so ceste cist bele, se sploh ne posipajo, vecinoma se pluzjo, avtobusi pa po snezni deski vozjo. pa ni polemik o tem na tv tak k pr ns. ce ni cesta crna(kopna), se pa folk kr ne zan vec vozit.eni pravjo d se premal posipa, drug spt da ne sme bit peska, tret da je sol strupena..jao, sj sploh ne vemo ka bi radi. tko k je zgori en lepo napisu, ostante tist lepo za pecjo pa cakte na lepse(toplejse) case

Mene nesplužene ceste ne motijo kaj posebej, vendar pa me moti to, da za neko na smrt prestrašeno žensko, ki ima od stiskanja volana tako bele členke, da me popolnoma zaslepi, vozim 25 km/h. Ravno zaradi takšnih voznikov bi ceste morale biti splužene.
Taki bi morali ostati doma!

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT To dec 27, 2005 10:25 pm

pele je napisal/-a:
PureTNT je napisal/-a:

Taki bi morali ostati doma!

In kako naj dosežem to? Ustava govori o enakosti in žal se navezuje tudi na vožnjo vozil. To, da si nesposoben, ni nobena ovira za sodelovanje v prometu. Iz tega sledi, da cestarji slabo opravljajo svoje delo (sarkazem na stran; kar je deloma res - slabo svoje delo opravljajo vodilni v upravi).
Sam gledam na problematiko cestišč na zelo preprost način - poskrbi naj se, da so vpadnice splužene do asfalta (kar ne predstavlja težave), nato pa naj se progresivno nadaljuje na stranske ceste. Ne vem pa, zakaj je takšna težava dvakrat letno plačati nadure večim delavcem kot običajno. Težavo sneg predstavlja tudi ob zahtevnejših manevrih, kakršnega predstavlja izogibanje trkom. Ko avto enkrat postane nestabilen, zadeva postane zelo neprijetna (sam sem sredi ovinka naletel na b*****, ki je pripeljal prehitro in zato vozil nasproti po mojem pasu).

Lp

CoSsi_19
Nov uporabnik

Napisal/-a CoSsi_19 To dec 27, 2005 10:54 pm

sneg je zakon vec ga je bl sm vesev, ceste so kr vredu, sm dons prefuru od bleda do lj pa ni blo problemov, edin problem sm ime ucer zvecer k sm na praznem parkirnem prostoru povozu eno odvrzeno pnevmatiko (nism vidu v cevmu snegu) pa sm mal zaščitno plastiko polomu pod motorjm) uglavnm svaka cast unm k zj ze ene 24 ur pluzjo ceste. lp.

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay To dec 27, 2005 11:58 pm

Ja sneg, dons sm z dvema kolegoma, staro nissan micro(+ketne) in vlečno vrvjo potegnu 5 avtov k so nasedl na snegu, aja pa enga je 3-krat zasukal pol pa v kanal porinl (rikverc).Zanimiv dan :P

beliblisk
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a beliblisk Sr dec 28, 2005 2:36 am

Sam tok o komunali ljubljane.Sjučano nism meu velik cajta da bi se kam dl odpelu pa sm šou mau na dolgi most pogledat.Pa mau obračamo tm na parkirišču in prpeleta dva pluga,pa smo misll da je konc zabave za dons sam temu ni blo tko.Modela sta ga obračala bl k mi usi skupi :shock: Resnost pa taka.Eni jih zagovarjate kt nevem kaj,sj vem da je teško pa to sam kar je pa preveč je pa preveč :P Dokler bomo mel tako zimsko službo jst z veseljem plačujem davke sam da bojo ceste zasnežene :twisted:
Priponke
Podoba037.jpg

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr dec 28, 2005 7:24 am

Na zgornjem gorenjskem koncu pa ga je zopet čez noč namedlo za ca. 15cm. Fun fun fun :)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 30 gostov