Debate, ki niso vezane na ostala področja...

dencor
Novinec

Napisal/-a dencor Sr jun 25, 2008 11:02 am

trust je napisal/-a:
dencor je napisal/-a:meni pa je dal prvi avto dedek pred 2 letama in sicer mečko c250TD letnik 1995 avto mel do letos januarja pa mel prometno avto je bil v glavnem totalka pol pa sn si sam kupo laguno grandtour letnik 2005 za 15000€ ampak šparo sn od 13 leta dale pa še delo prek študenta je neke naneslo, plus leto in pol v tujini sam je res to da če si sam kupiš dosti bol ceniš

lp denis

Sorry k se umešavam v ta komentar. Ampak a nebi blo bolš, če bi tistih 15 t evrov vložil nekam, kot pa dal za avto, avto je največja zguba, vsak let zgubiš 1000 evrov. To le ni malo potem pa še dragi servisi. Jaz bi raje na tvojem mestu takrat kupil avto za okoli 2-3000 evrov, dobiš ga z vso opremo ostalo pa pametno vložil nekam.

Ljudje zadnje čase preveč vlagajo v avte, samo nove, k da se novi ne kvarijo. In potlej bereš težave, da jim ribne motor, mi je zgorel avto in to nov, crknil na AC, zalilo motor posledica menjava motorja strošek 4000 evrov, avto skoz nagaja, vsak teden na servisu. itd
Sej ne rečem rabljen je lahko še slabši, ker je avto že nekaj dal skoz, ampak se da tud dobrga kupt.

No še jaz, pred časom mi je ribnil suzuki swift l.95 v vrednosti 100 evrov, na net-u se je pojavil isti suzuki swift z odličnim motorjem in z malo slabšo karoserijo (potrebno poliranja, rja zelo mal) za 100 evrov. Vse sem zrihtal sam (premontaže med dvema avtoma). Sem zaenkrat čist vesel, da mam vsaj nekaj za vozt, čeprav je mal majhen.

Ljudje res preveč vlagajo v avte, še revn folk si kupuje ne vem, kakšne avte, le zakaj. Tukajle ej ena reno laguna in accent z klimo sta čist ok avta.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2151927
www.Avto.net - 1.slovenski avtomobilski sejem na internetu

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2151394
www.Avto.net - 1.slovenski avtomobilski sejem na internetu

No, da zaključim vse to vtikanje, EVRČKI so vaši in vi razpolagate s tem evri, kak ga boste pa zapravli pa mene osebno ne zanima, čeprav je zgoraj napisano zvenelo precej vtikajoče. :oops:

taki avto rabim ker sem skoz v tujini (delan za fotra), vsaka dve tedna se pelam domu to pomeni na mesec minimalno 5000-6000km zaslužim pa tudi solidno plus to da še dobim ves benz plačan razen servise si morm sam plačat aja pa dostikrat pelam orodje,mašine pač vse ke rabjo tak da rabim udoben, vlki, kolko tolko zmogliv avto

w!cked
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a w!cked Sr jun 25, 2008 1:17 pm

SlaYeR je napisal/-a:
w!cked je napisal/-a:Izracun:
-Studio mesecno je z dodatkom : 400 EU x 2 = 800
-Benz servis : 1700 EU x 2 = 3400
-------------------------------------------------------------
Skupno 4200... +240 stp.. 4440...

Pa vrjetno se kako spletno stran nardim samostojno ce bom ujeu cajt z zdle garam k fukjen.

Fantje kaj pa dohodnina? Mislim da so tudi študentski prihodnki nad določeno vsoto obdavčeni?

Pojma nimam mene tak boli falus glavn da js dobim v roke kulk sm js zaslusu to je 1700.. Tist k men trgajo tak more on pokrit da dobim js celotn znesek pa se pol tist k njem trgajo.
...w!cked on the run...
Admin Team - GoDaddy.com

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Sr jun 25, 2008 1:38 pm

w!cked je napisal/-a:
SlaYeR je napisal/-a:

Pa vrjetno se kako spletno stran nardim samostojno ce bom ujeu cajt z zdle garam k fukjen.

Fantje kaj pa dohodnina? Mislim da so tudi študentski prihodnki nad določeno vsoto obdavčeni?

Pojma nimam mene tak boli falus glavn da js dobim v roke kulk sm js zaslusu to je 1700.. Tist k men trgajo tak more on pokrit da dobim js celotn znesek pa se pol tist k njem trgajo.

Hehe. Ko si boš malo prebral na to temo te bo res kaj bolelo ja. Od tvojih prihodkov odvajaš državi dohodnino, če delaš preko napotnic. Delodajalec bo že poplačal administrativne in ostale (zavarovanje) stroške študentskemu servisu, ti pa od tvojega čistega prihodka ki presega določeno mejo, plačaš dohodnino. Ubitvu boš verjetno že čez leto odvajal akontacijo dohodnine, potem pa boš določen procent dobil nazaj ko se vrača preveč vplačana dohodnina. Tako je bilo še lani, mogoče se je kaj spremenilo za letos.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jun 25, 2008 2:13 pm

js ko sm rabu denar za avtomobile, sem lepo vzel avtogen, ga nesel v SKB sefe in delal 7 urc.. rezultat je znan :twisted:

Aldin20
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Aldin20 Sr jun 25, 2008 2:16 pm

auto sn si zaluzo sam :D s svojima rukama :) hehehe

Uporabniški avatar
McFly
Novinec

Kraj: blizu ceste

Napisal/-a McFly Sr jun 25, 2008 2:42 pm

SlaYeR je napisal/-a:
w!cked je napisal/-a:
SlaYeR je napisal/-a:

Hehe. Ko si boš malo prebral na to temo te bo res kaj bolelo ja. Od tvojih prihodkov odvajaš državi dohodnino, če delaš preko napotnic. Delodajalec bo že poplačal administrativne in ostale (zavarovanje) stroške študentskemu servisu, ti pa od tvojega čistega prihodka ki presega določeno mejo, plačaš dohodnino. Ubitvu boš verjetno že čez leto odvajal akontacijo dohodnine, potem pa boš določen procent dobil nazaj ko se vrača preveč vplačana dohodnina. Tako je bilo še lani, mogoče se je kaj spremenilo za letos.

Kolker se da, preko napotnic, drugo direkt na roke .... ;)
mess with the best, die like the rest
luks lajk it kut flay

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr jun 25, 2008 3:51 pm

Voith je napisal/-a:js ko sm rabu denar za avtomobile, sem lepo vzel avtogen, ga nesel v SKB sefe in delal 7 urc.. rezultat je znan :twisted:
:cry :cry :cry
sej ni čudno da voziš audi in porsche :)
Zadnjič spremenil Drocky, dne Sr jun 25, 2008 6:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
LP Rok

w!cked
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a w!cked Sr jun 25, 2008 6:16 pm

Voith je napisal/-a:js ko sm rabu denar za avtomobile, sem lepo vzel avtogen, ga nesel v SKB sefe in delal 7 urc.. rezultat je znan :twisted:

Huh ?
...w!cked on the run...
Admin Team - GoDaddy.com

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Sr jun 25, 2008 8:01 pm

8 let sm kupvou stara j***a, pa stalno mogu šraufat. pol sm se pa lansko leto odloču mal več dat, pa kupu dokaj soliden avto (oktavija karavan 1.9 tdi110. l.99) ni mi žal pa tut stroški so v primerjavi s prejšnimi jajci zanemarljivi. tko da se splača malo več dat za avto. bolj udobna vožnja, več prostora, VARNOST,!!! js osebno nimam nč proti tistim ki avto za mal dnarja nabavjo. vseeno pa toplo priporočam naj gledajo na varnost na 1. mestu

CM
Novinec

Napisal/-a CM Če jun 26, 2008 2:34 am

Jaz vozim 15 let star avto, ki mi ga je dal fotr. Uradno je še zmeraj njegov, pač zaradi bonitete in vseh tisih komplikacij pri prepisu, vzdržujem ga pa jaz, kar ne zna biti ravno poceni. Registracija nanese kar dosti, poraba je normalna, zraven sicer spije malo olja, ampak je pa vedno kaj narobe in meni gre na živce, če nekaj poka, škripa, cvili :D Za svojih 15 let še vredu gre in bo še nekaj časa ostal z mano. Če ima kakšne resne "popadke" vzamem batmobil od brata ali od mati.
Zgodba zase sta pa dve moji sodelavki. Ena si je šla takoj po opravljenem izpitu (takrat je bila stara 26) šla po kredit in si je kupila čisto nov avto. Delala je še preko študentskega servisa, kasneje so jo sicer redno vzeli, je pa kar nekaj jamranja ob registraciji. Druga (22) si je isto kupila nov avto in že isti dan po prevzemu je imela nesrečo-deljena krivda baje. V istem mesecu je že razlagala, da ima preveč nekih stroškov, da bi plačala položnico za avto.
Jaz bi tudi nov avto :cry: Pa vem, da bi bila to ravno da ne finančna kap, tako da se še naprej vozim z svojo gajbico in za to plačujem nekje med 900 in 1000€ na leto(od tega nekaj čez 500€ registracija), da se sploh lahko vozim (3 mesece sem bila sicer v ilegali :bonk, brez vozniške :oops:)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če jun 26, 2008 6:46 am

McFly je napisal/-a:
SlaYeR je napisal/-a:
w!cked je napisal/-a:
SlaYeR je napisal/-a:

Kolker se da, preko napotnic, drugo direkt na roke .... ;)

da naute preveč nakladal:
Dijaki in študenti, za katere starši bodo uveljavljali olajšavo za vzdrževane družinske člane, bodo tako lahko v letu 2008 preko študentskih servisov zaslužili do 3.288,44 eurov, da jim bo celotna akontacija dohodnine vrnjena oz. jim ne bo potrebno plačati dohodnine.

Dijaki in študentje, za katere starši ne bodo uveljavljali olajšave za vzdrževane družinske člane, bodo lahko preko študentskih servisov zaslužili do 7.688,00 eurov in celotna akontacija dohodnine jim bo vrnjena oz. jim ne bo potrebno plačati dohodnine.
Zadnji izračun (7.688,00 eurov) je narejen na predpostavki, da dijak oz. študent nima drugih obdavčljivih prejemkov ter da celo koledarsko leto ni vzdrževan družinski člani.

Študentje, ki so starejši od 26 let, in ki so se na dodiplomski študij vpisali pred več kot šestimi leti oz. na podiplomski študij pred več kot štirimi leti oz. so se vpisali na dodiplomski ali podiplomski študij po 26. letu starosti, bodo lahko preko študentskih servisov zaslužili do 5.510,67 eurov in celotna akontacija dohodnine jim bo vrnjena oz. jim ne bo potrebno plačati dohodnine

vir: http://www.web-servis.com/
lp

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če jun 26, 2008 8:00 am

Ej ne morem verjet kakšne poste berem.. ..so mi ga starci kupil, ker delam težko šolo...
Pa da bi jest med mojo srednjo šolo ali faxom rekel fotru naj mi kupi avto, ker jest pač delam šolo bi me pomojem tko prlimu da bi mi še 2 dni zvonilo v ušesih... Sej se ne čudim da je situacija taka kot je, vsi taki mulci v avtih naduvani do konca in se sami sebi zdijo najbolj pomembni na cesti.... nisem jim fouš, samo tisti ego ki jim gleda iz ušes naj mal umirijo....
Jest sem si avto kupil sam, z prihranki od dela, nekaj kredita in nekaj od prodaje prejšnjega. Seveda ga tudi vzdržujem sam.

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če jun 26, 2008 8:04 am

Kritik je napisal/-a:Ej ne morem verjet kakšne poste berem.. ..so mi ga starci kupil, ker delam težko šolo...
Pa da bi jest med mojo srednjo šolo ali faxom rekel fotru naj mi kupi avto, ker jest pač delam šolo bi me pomojem tko prlimu da bi mi še 2 dni zvonilo v ušesih... Sej se ne čudim da je situacija taka kot je, vsi taki mulci v avtih naduvani do konca in se sami sebi zdijo najbolj pomembni na cesti.... nisem jim fouš, samo tisti ego ki jim gleda iz ušes naj mal umirijo....
Jest sem si avto kupil sam, z prihranki od dela, nekaj kredita in nekaj od prodaje prejšnjega. Seveda ga tudi vzdržujem sam.

Lp

kako si si pa prejšnega kupu ;)
jst sm šparal, pol pa leasing pa sm ga mel- je pa oče prispeval cca 1/4

lp

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kritik Če jun 26, 2008 8:36 am

kljukec je napisal/-a:
Kritik je napisal/-a:Ej ne morem verjet kakšne poste berem.. ..so mi ga starci kupil, ker delam težko šolo...

Lp

kako si si pa prejšnega kupu ;)

lp

Tudi sam s svojim denarjem, sicer sem ga odkupil od stare mame, bil je pa to AX, star 11 let in lepo ohranjen. Meni starci še svoj živ dan niso niti tolarja / evra dali za kakršen koli strošek povezan z avtom.
Hyundai - drive your way

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če jun 26, 2008 8:53 am

Kritik pa je to naš al tvoj problem da nisi nič dobil? Ne razumem v čem vidiš problem če se pubeci vozijo z novimi bmw-ji, ki jih kupijo starši, če majo zakaj pa nebi?

vsakemu svoje.

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Če jun 26, 2008 9:04 am

Ko sm bil redno zaposlen v domači firmi, sem ves denar ki sm ga zaslužu porabu, za kofetke, pijačo, žurke, gambling.... In sem se zamislu, da je bolje da kupim en avto pa saj v njega vlagam kot pa da vse pogonim. In sm prodal prvega bmwja in vzel kredit in kupil tega ki ga mam sedaj.

pa mi ni žal niti centa, ker z avtom uživam
Slika Slika

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kritik Če jun 26, 2008 9:16 am

DaDek je napisal/-a:Kritik pa je to naš al tvoj problem da nisi nič dobil? Ne razumem v čem vidiš problem če se pubeci vozijo z novimi bmw-ji, ki jih kupijo starši, če majo zakaj pa nebi?

vsakemu svoje.

Narobe si razumel... ne gre se za to ali sem sam kaj dobil ali ne.... gre se za to da so potem taki mulci prepotentni in ne znajo cenit ne svoje ne tuje lastnine.... zaradi mene če se vozijo v novih Bently-jih, mi dol visi, samo svoj ego naj zadržujejo, ne pa da se obnaša na cesti kot da je njegova.
Hyundai - drive your way

Uporabniški avatar
Mosa
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana - Šiška

Napisal/-a Mosa Če jun 26, 2008 10:17 am

ja trenutno mam okol 1500 €, s tem da sm 1200 € našparu sam s tem da sm daju na stran žepnino pa da sm delu čez poletja in tko pa kar sm dubu za b.d.-je sm dou na stran, unih ostalih 300 € mi je pa dala bakica zej k sm izpit naredu. tko zej si grem v kp ogledat puntota, pa upam da bo gut da se bom šu čimprej na morje

MaticZ.
Nov uporabnik

Napisal/-a MaticZ. Če jun 26, 2008 1:01 pm

Moj prvi avto je peugeot 406, zaslužil sem ga sam, plačal tudi sam, vzdržujem ga tudi sam.
Imam ga dobre 3 tedne, zanj sem dal 1,5k€.

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Če jun 26, 2008 1:23 pm

Vsak avto do danes sem si kupil s svojim denarjem. Tudi vzdrzevanje in ostalo kar pride zraven, vedno samo s svojim denarjem. Res pa je, da sem si kupil prvi avto, ko sem zacel delat.

lp
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov