Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So maj 12, 2007 2:08 pm

Samo ko sem jaz 2000 km stran od doma me ne zanima kaj se najbolj splača, ker sem odvisen od zemljevidov in zanesljive navigacije z dobro kartografijo. In ne vse nekaj na približno pa razne kombinacije naprav pa shekana kartografija, .... da ti vse crkne ko najmanj treba.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

trafo66

Napisal/-a trafo66 So maj 12, 2007 2:17 pm

lenivec je napisal/-a:ne kupiš garmina brez adrije, daš 100€ zraven in dokupiš adrijo, potem ti pa oni kot dobrodelna organizacja dajo cd v računalnik, povežejo na navi in 3x kliknejo....

matr pa mi nardijo velko uslugo in naložijo karto. ko da sem neumen in si ne znam sam . potem si pa naj kar majo te navigacije ki majo poljsko pa češko gor. kdo pa to potrebuje. jaz bi pričakoval če je že kaj naloženega potem bi valda morala biti to slovenija in najmanj hrvaška zraven.

Uporabniški avatar
sadarj79
Nov uporabnik

Napisal/-a sadarj79 So maj 12, 2007 5:24 pm

Samotar je napisal/-a:Samo ko sem jaz 2000 km stran od doma me ne zanima kaj se najbolj splača, ker sem odvisen od zemljevidov in zanesljive navigacije z dobro kartografijo. In ne vse nekaj na približno pa razne kombinacije naprav pa shekana kartografija, .... da ti vse crkne ko najmanj treba.

To ti misliš, dejansko stanje je pa tako, da mape, ki jih mata MioMap/I-Go nekje delujejo bolje od AdriaRoute. In nič ne crkuje, razn če ti sama naprava crkne.

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky So maj 12, 2007 5:56 pm

sadarj79 je napisal/-a:
Samotar je napisal/-a:Samo ko sem jaz 2000 km stran od doma me ne zanima kaj se najbolj splača, ker sem odvisen od zemljevidov in zanesljive navigacije z dobro kartografijo. In ne vse nekaj na približno pa razne kombinacije naprav pa shekana kartografija, .... da ti vse crkne ko najmanj treba.

To ti misliš, dejansko stanje je pa tako, da mape, ki jih mata MioMap/I-Go nekje delujejo bolje od AdriaRoute. In nič ne crkuje, razn če ti sama naprava crkne.

kako pa mapa crkne? tole me pa res zanima.:lol:

crkne namreč program ne pa karta ;)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
sadarj79
Nov uporabnik

Napisal/-a sadarj79 So maj 12, 2007 6:42 pm

Ja a sm napisal, da crkne mapa lol? Program seveda

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky So maj 12, 2007 9:02 pm

sadarj79 je napisal/-a:Ja a sm napisal, da crkne mapa lol? Program seveda

da mape, ki jih mata MioMap/I-Go nekje delujejo bolje od AdriaRoute. In nič ne crkuje

anyhow jaz sem to razumel, kot da mape crkujejo :D

sicer pa imajo program in mape bolj malo skupnega.... če program crkuje, to še ne pomeni, da je mapa slaba.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B So maj 12, 2007 11:51 pm

Jest se zmeri cakam, da Navteq izda novo evropsko kartografijo, v naslednji verziji je obljubljena 100% detajlna pokritost tudi Slovenije, in zihr bo boljsa od AR. Potem bodo pa imeli Slovenijo seveda tud vsi ostali, tko da bo res Garmin pomoje ostal bolj v ozadju pri navigaciji, obstajajo dosti boljse in cenejse naprave, samo za vecino ni od nikoder dobit kartografije Slovenije in Hrvaske, zato pa je Garmin pri nas tako popularen..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne maj 13, 2007 8:00 am

no jaz osebno uporabljam navigon. mi je najbolj prilagodljiv + uporabljam lahko poi warner :twisted:

btw tudi jaz čakam, da pride od navteq-a nova kartografija vun...
SlikaSlika

YOLE6
Nov uporabnik

NAVIGACIJA

Napisal/-a YOLE6 Ne maj 13, 2007 8:46 am

Prosim če mi lahko kdo pove postopek , kako prenesem karto AR iz ene GPS naprave v drugo, se pravi da jo deaktiviram na stari in potem aktiviram na novi :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Re: NAVIGACIJA

Napisal/-a EX-B Po maj 14, 2007 1:24 am

YOLE6 je napisal/-a:Prosim če mi lahko kdo pove postopek , kako prenesem karto AR iz ene GPS naprave v drugo, se pravi da jo deaktiviram na stari in potem aktiviram na novi :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Tega uradno ne mores narediti. Postopek bi sicer vkljuceval klic na stevilko ki je na navigo-sistem.hr in pregovarjanje z operaterjem, da si se zatipkal pri registraciji AR pri UnitIDju, vendar ti tega pac ne bodo naredili, pa ce jih se tako lepo prosis. Se nam, ki smo prodajalci in serviserji to s tezavo naredijo, pa se to samo, ce jih poklices zelo kmalu po tistem, ko si se zatipkal pri registraciji, drugace ze tezijo, da krademo (ker tista unlock koda ki jo imas od prej se vedno lepo deluje seveda).

lenivec je napisal/-a:navteq ima teleatlasove karte, torej so karte iste kot na miomap/igo/navigon

Ni mi jasno kaj si hotel s tem povedati? Navteq je dobavitelj kartografije, in kakor jaz vem, vse navigacijske naprave imajo vzhodno evropsko kartografijo na nek nacin pridobljeno od navteqa.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
jrk0
Novinec

Kraj: Ptuj - Podlehnik - Ljubljana

Napisal/-a jrk0 To maj 22, 2007 3:24 pm

a obstaja kakrsenkoli map pack za blaupunkt navigacijo od forda, ki bi vsaj delno pokrivala tudi slovenijo?

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B To maj 22, 2007 10:05 pm

Aha, nism vedu da teleatlas tud dejansko prodaja kartografijo pod svojim imenom naokol :D Kokr jest vem, se Navteq in Teleatlas dopolnjujeta, pac imata skupno kartografijo. Navteq bo imel isto Slovenijo kot Teleatlas, samo teleatlas jo dejansko dela.. Mozno da se motim itaq, samo tako pravijo moji viri :D
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr maj 23, 2007 6:43 pm

mal sm na hitr prebral oz. tud spustil par strani kar se tiče branja in morm povedat, da sem sam delal zelo obširno seminarsko nalogo glede naprav gps pred cca 2 leti in sem prišel do zaključka, da bodo čez čas prišle ven karte ki bodo pokrivale slo ozemlje ampak zaradi premajhnega zanimanja bo treba še malo počakati

glede gps naprav je pa bolje dati nekaj več € kot pa kupiti tisto ceneno, ker na koncu si odvisen od kvalitetnih infor. ki ti jih prikaže gps sprejemnik...vsekakor pa odvsetujem nakup gps sprejemnikov, ki zraven podpirajo še mp3 - halo - zvok je presenetljivo SLAB

če je na voljo malo več € predlagam nakup hp gps+dlančnik

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr maj 23, 2007 9:55 pm

lenivec je napisal/-a:daj vsaj link na mojem zadnjem postu si poglej predn kaj rečeš. ker karte ki pokrivajo slo so že....

dej preber si kaj sm napisu, in sicer da je to kar sm jst govoril bilo pred cca 2 leti in sm dal svoje mnenje ne?gps je za tiste, ki potujejo na veliko ne pa za nas, ki mogoče gremo parkrat na leto na potovanje pa še to z nekom drugim (ne sami)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Sr maj 23, 2007 10:06 pm

jst tud razmišljam o nakupu gpsa- neki ne predrazga
pa vsi priporočajo garmina- mi pa pr njem i jasno kakšne so razlike med temi nuvi 200-250, 300....
ker po karakteristikah so vsi skor isti
rad bi da bi zadeva ''govorila''
kaj pa je funkcija text to speech- ker to je praktično edina razlika
katerega mi priporočate- ga pa nerabm za pregledovanje slik, radio....
samo gps z čim lažjim vnašanjem podatkov
lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost