Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če dec 18, 2008 4:52 pm

kljukec je napisal/-a:
ban je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Vsem tistim, ki slabo vidite ponoči ali v dežju, pregled pri okulistu lahko reši vaše težave. ;)

noči sicer nihče ne omenja, v hudih neurjih se pa kot kaže ne voziš- ko v džju ne vidiš 10 m pred sabo, najboljše da ugasneš še takratke

Mogoče pa rabš nove brisalce, ne vidm poante zakaj bi se podnev, tud če je neurje, vozu z meglenkam. :ue

zato, ker tudi v neurju vozim za odtenek hitreje od večine, in si tako zmanjšam možnost, da me nekdo spregleda- govorim pa seveda za ekstremne pogoje- hude nalive, ki ponavadi trajajo le nekaj minut
lp

Jaz tega v A-klasi ne bi glih prakticiral :) Brez heca, ti je pa wizz čisto prav povedal.

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Če dec 18, 2008 10:03 pm

uros_p je napisal/-a:
el_diablo je napisal/-a:sej zato motjo ker svetjo v tla! in ko je mokro,se blešči od tal. :roll:

Dajmo še kratke vgasnit :lol:
...

Dajmo še dolge prižgat. Da se bo vse svetilo, pol pa bomo že nekaj videli. Če bomo pa druge zaslepili pa nima veze, važno da mi vidimo.

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Če dec 18, 2008 10:05 pm

kljukec je napisal/-a:zato, ker tudi v neurju vozim za odtenek hitreje od večine, in si tako zmanjšam možnost, da me nekdo spregleda- govorim pa seveda za ekstremne pogoje- hude nalive, ki ponavadi trajajo le nekaj minut
lp

Mogoče bi bilo pa dobro hitrost prilagodit razmeram na cesti, potem bi se tudi videlo bolje.

Uporabniški avatar
Mr.G.
Nov uporabnik

Napisal/-a Mr.G. Če dec 18, 2008 10:08 pm

Uglavnem, upam, da ne bom kdaj koga srečal in da se mi bo hvalil, da ima meglenke prižgane ob dežju. Ker bo.... :evil: :-:o :g:

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če dec 18, 2008 10:20 pm

kaj pa sem danes doživel pa še ne. Na semaforju sem stal za cordobo z vžganimi zadnjimi meglenkami(ima 2), povrhu vsega pa je ded stal še na bremzi :evil:
Od začetka sem malo poblendal z meglenkami in seveda nič! nato sem vžgal meglenke in dolge(H7+H4) in še kr ni ugasnil zadnjih meglenk :shock:
Potem sem se tak za njim peljal in se mi je raje umaknik, kot da bi ugasnil jebene zadnje meglenke :roll: Ni blo pa nikakršne megle, le dež.

EDIT: tudi jaz vozim hitreje ponavadi in rajši gledam druge kot pa da nažigam meglenke, blendam in dajem podobna opozorila, da opozorim na sebe. To delam le takrat ko vidim nekoga ki bi utegnil menjati pas na AC prepozno, sekati pregledni ovinek med mojim prehitevanjem...
Zadnjič spremenil Drocky, dne Če dec 18, 2008 10:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
LP Rok

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če dec 18, 2008 10:25 pm

ko bom 1x enemu meglenkaru razbil z nogo luči pri semaforih pa bo mel hudiča :? iz dneva v dan jih je več :x
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Če dec 18, 2008 10:45 pm

Patrik_A3 je napisal/-a: iz dneva v dan jih je več :x

V tem deževnem obdobju, ki ga imamo zdej, pa sploh opažam da je populacija meglenkarjev strahovito narasla. Se pravi že samo da malo rosi, pa folk kar vklaplja meglenke.. Sej mogoče se pa zavedajo da se svetloba s ceste odbija kot s špegla pa majo občutek da folk misli da imajo 2 para meglenk...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če dec 18, 2008 10:51 pm

prej včasih vem da so imeli navado teh meglenk vozniki bmw 3er serije da se jim je k*** povečal ob hvališenju z meglenkami,zaj pa že ima vsako usrane na cesti te meglenke prižgane. :roll:

On
Novinec

Napisal/-a On Če dec 18, 2008 11:00 pm

Takemu dam vedno dolge luči, če gre nasproti mene :evil:

Enkrat bodo že pogruntali da so ....

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če dec 18, 2008 11:15 pm

Predlagam da pošljemo mail na kakšno policijsko postajo, prometnim ministrom, ali pa celo na TV. Naj začnejo malo javno govoriti o tem, kdaj uporabljati meglenke in kdaj ne; pa policija naj začne s kakšno akcijo.

Če znajo oglaševati kresničke, vožnjo pod vplivom alkohola, umikanje pred intervencijskimi vozili, prehitro vožnjo... Pa bodo menda znali še to. :)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če dec 18, 2008 11:28 pm

sebaveh je napisal/-a:Predlagam da pošljemo mail na kakšno policijsko postajo, prometnim ministrom, ali pa celo na TV. Naj začnejo malo javno govoriti o tem, kdaj uporabljati meglenke in kdaj ne; pa policija naj začne s kakšno akcijo.

Če znajo oglaševati kresničke, vožnjo pod vplivom alkohola, umikanje pred intervencijskimi vozili, prehitro vožnjo... Pa bodo menda znali še to. :)

Kaj drugega praktično ne preostane, in je to vsekkaor dobra ideja. Kajti če bomo vsem meglenkarjem blendali, ne bomo spremenili nič, ker pri meni je uspeh pri opozarjanju 1 pocenten.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Če dec 18, 2008 11:29 pm

Dejansko je na nasih cestah tk da ce ma avto sprednje meglenke, malo dezuje in je mrak, morajo biti prizgane.
Vcasih je bilo res tako da so imeli samo bahaski vozniki BMWjev prizgane meglenke, sam to pa pri nas ze zdj postaja tradicija - navada da so meglenke prizgane.

Meglenke motijo, dajte si dopovedat. Vem da velika vecina na tem forumu vozi z ugasnjenimi meglenkami ko le-te niso potrebne, samo se vedno je problem na cesti s temi meglenkami in bi to mogli omejit do te mere da bi se prizigale samo takrat ko je potrebno ...
Si bom vzel cas in po celi saleski dolini v eni noci razbil vse prednje meglenke. Bom ko bozicek :roll:

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če dec 18, 2008 11:34 pm

zajbel je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:zato, ker tudi v neurju vozim za odtenek hitreje od večine, in si tako zmanjšam možnost, da me nekdo spregleda- govorim pa seveda za ekstremne pogoje- hude nalive, ki ponavadi trajajo le nekaj minut
lp

Mogoče bi bilo pa dobro hitrost prilagodit razmeram na cesti, potem bi se tudi videlo bolje.

še enkrat si preber- jst že prilagodim hitrost, vendar ne rabim vozit recimo 60 ampak lahko vozim 70 ;)
prižigam, da sem bolj viden!!
da jst bolj vidim so meglenke interesantne le v gosti megli, oz. kot so že napisali na neoznačenih cestah (da vidiš rob)
me pa še neki zanima, ko me glih napadate
a meglenke pri zavijanju vas nič ne motijo??- tiste ki osvetljujejo ovinek- dvomim, da se jim premika leča oz. žarnica
to je najbolj vidno pri novem Bravotu- mal opazujete, vsakič ko da žmigovc pri nizki hitrosti se mu vklopi
lp

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Pe dec 19, 2008 12:01 am

Upraba meglenk je cisto jasna:

Prednje meglenke samo ob ZELO gosti megli in ko pred tabo (50m) ni nobenega vozila! (pridejo prav tudi ponoci na kaksni zelo vijugasti cesti)
Zadnje meglenke se uporabljajo vedno ob slabi vidljivosti (megla, prs vode ob dezju na avtocesti, dim...) in KO za tabo (50m) ni nobenega voznika!

Predvsem moras spremljat situacijo in dinamicno vklapljat/izklapljat meglenke!

Tisti, ki hoce biti viden... a mislis, da tvojih kratkih luci pa ne vidijo!?

Tiste meglenke ob zavijanju, pa nobenega ne motijo. Gorijo tistih nekaj par sekund in to je to.

lp
Slika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe dec 19, 2008 11:50 am

Zanimivo bi bilo, če bi proizvajalci avtomobilov prenehali serijsko dodajat meglenke k opremi avtomobilov in jih zaračunali posebej cca 100 EUR.

Takoj bi bilo manj lučk!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe dec 19, 2008 1:05 pm

sej pri nekaterih niso zraven - ponavad so v kkšnem paketu (pač več stvari za x ceno, kjer so po večini tud meglenke vmes).
Slika

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Pe dec 19, 2008 1:05 pm

Jaz imam drugo idejo. Naredimo posnetek nočne vožnje po naših cestah, seveda ob dežju, nekje na regionalni cesti izven naselja, kjer je omejitev 90. Posnetek pošljimo komurkoli je pač pristojen, ne vem, policija, jankovič, anton, whatever, potem pa naj analizirajo vidnost. Po analizi pa naj predtstavijo rezultate in ideje kaj storiti, da bo vidnost boljša.

Eni imate zgleda v glavo zapečeno prepričanje, da so meglenke zato, da se jih ne uporablja. No jaz jih bom še vedno uporabljal, kadarkoli bo vidljivost slaba. Pa ne pozabit, da je vidljivost slaba, ker so označbe v piški in material asfalta v rektusu. No, ne povsod, ampak vedno več kje. In pa nasproti vozečim z meglenkami nikoli ne blendam, ker me ne motijo. Sploh če je to v dežju ali megli. Če pa koga srečam podnevi, pa tudi ne blendam. Taki so na svojih nivojih in bodo tam še dolgo ostali. S takimi se potem ne obremenjujem.

Mogoče meglenke zagovarjam bolj kot ostali ker imam starejši avto, kjer je jakost svetlobe bolj pešava kot pri novih. Zdaj seveda bo nekdo rekel naj kupim nov avto, zato da ne bom več meglenk rabil ali pa kupim nove luči. Ampak ni problem avto. S tem se strinjajo tudi na tehničnem. Namreč tudi s takšnim snopom kot ga imam sedaj je vidljivost ob normalnih označbah in normalni podlagi čisto zadovoljiva in tako dodatna osvetlitev ni potrebna. Pa tudi z mojim vidom je vse vredu, mogoče bi potreboval okulista nekdo, ki pravi da ga meglenke motijo. Ker mene kljub že tako slabi vidljivosti ceste, nasprotivozeče meglenke ne motijo.

Pa še to: tistemu šerifu, ki nekaj grozi, da se bo tepel na semaforju, upam da bo na mene naletel ali kogarkoli drugega ki uporablja glavo namesto pesti. Bo hitro takratko potegnil.
Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe dec 19, 2008 2:04 pm

uros_p takšne kot si ti,v večini naprej spustim potem pa jim odzadi nabijem meglenke pa dolge luči,pa naj vozijo oni normalno če jim paše da jim nekdo odzadi neprestano pritiska z svetlobo ;)

če pa si dobil za darilo izpit na avtošoli pol pa kar direktno povej. ker vsak ki dobi izpit v roke naj bi vedel da so meglenke za po megli,razen če nimaš ti pojmov razščiščenih med dežjem pa meglo.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Pe dec 19, 2008 2:14 pm

jao,če bi biu jst policaj,bi si za meglenkarje orngi čas vzel.takoj bi kazen pisou,pa še kej druzga bi najdu na avtu. :twisted:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe dec 19, 2008 3:09 pm

sebaveh je napisal/-a:Predlagam da pošljemo mail na kakšno policijsko postajo, prometnim ministrom, ali pa celo na TV. Naj začnejo malo javno govoriti o tem, kdaj uporabljati meglenke in kdaj ne; pa policija naj začne s kakšno akcijo.

Pa še kazen za uporabo meglenk podnevi :roll:

Ponavadi se vozim samo 1/2 ure na dan, pa jih vidim 5-10. Torej bi lahko policaj v enem šihtu napisal (okvirno) 100 kazni. Pa je kdo sploh dobil kazen za meglenke? Očitno da ni.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov