weta je napisal/-a:ma tudi ti razumi, da če boš vozu 1-1, kakor pišeš, da ko se boš srečal še z dvema norcema v avtomobilih vštric, da boš samo ti letel in ne zraven še 10 tvojih kolegov
kolesar je napisal/-a:dejstvo je da,če je grupa 10 ljudi se počutimo bolj varne v formaciji 2-2 in mislim da tudi manj oviramo promet
ne znam si pa predtvaljati da bi vsak kolesar imel 2m varnostne razdalje saj bi to za 10 kolesarjev zneslo 40m (najmanj) se pravi dolžino dveh kamionov(verjetno bi bilo to zelo nevarno saj bi se avtomobili vrivali med kolesarje), če pa vozimo v formaciji 2-2 brez razdalje pa znese to recimo 10m, vendar zaradi manše hitrosti je to skupino lažje prehiteti kot avto..
aja pa če sem sam se veliko raje vozim po manj prometnih cestah. samo če nas je pa veliko, pa je večja hitrost pa potrebujemo cesto kjer ni toliko ovir in je bolj pregledna.
rad bi vam samo kaj pojasnil zakaj mi tako gledamo pa upam da nas vsaj kdo več razume.
SONiK je napisal/-a:ovce.
Popravil je SONiK dne, 18 jan 2007 14:56, popravljal je 1 krat
kolesar je napisal/-a:in kaka zmeda bi bla v prometu če bi mel spred pa zad avto?
pa veš kolk to stane?
z veseljem bi se vozli po cestah za kolesarje samo jih ni!
pa pri nas so zlo slabe ceste, pa da kam prideš morš tud kdaj po prometni ane...
sicco je napisal/-a:Ma kakšna varnostna razdalja pri kolesarjenju?! Dejstvo je, da se kolesarji, če je večja skupina vozijo 2-2 in druga dva za njima in tako dalje. Me prav zanima kako bi zgledala skupina desetih kolesarjev ali več z varnostno razdaljo pa 1-1, bilo bi jih za kak kilometr. Sami pa presodite kaj je bolj varno. Ne pa zdej primerjat varnostno razdaljo kolesarjev z avtomobili. Kolesarji, ki trenirajo so usposobljeni za takšno vožnjo in zavetrje je v tem športu pač ena poglavitnih zadev. Sicer pa pri formuli ena tud ne prehitevajo z varnostne razdalje.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov