Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Rottie To jan 15, 2008 2:17 am

blazp je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:
_Boštjan_ je napisal/-a:Za meglenke so pa nekateri res specialci. Samo, da je megla, pa kuj zadnjo meglenko, pa tud če kdo za njim voz.

zadnjo meglenko se uporablja, ko se ti kdo na rit lepi 8)

Tut za take je zdravilo. ;) Ko dvigneš luči in nažgeš dolge, se une meglenke sploh ne vidi več in te prav nič ne moti :twisted: ... tko mi jo je še vsak hitr ugasnil 8) ... K na meglenke v lepem vremenu sem pa alergičen k bik na rdečo cunjo še iz časov, ko so v renaulte vgrajevali rumene meglenke in je vsak cepec, ki jih je imel, svetil naokoli ponoči z njimi, da je kao zgledal kul. :roll:

Pa uni k v megli ne ugasnejo meglenk, če vozi tik pred tabo, bi jih tut nekam poslal... no, dobijo isto zdravilo zgoraj opisano, pa hitro dojamejo, kaj jim hočem povedat. :idea:
Slika
SpeedHeads ... The Lifestyle of Fast Cars

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie To jan 15, 2008 2:22 am

Strokovnjak je napisal/-a:
Krasno, mene u norišnico, pijance in tiste ki peljejo kontra po avtocesti pa nagraditi in jim v nedogled tolerirati.
Očitno spadaš v kritično kategorijo voznikov in bi te moji ukrepi zelo prizadeli. Tudi maček zacvili, ko mu nekdo stopi na rep.

Če pijanec vozi avto, ki ni njegov, je to problem tistega, ki mu je izročil ključe svojega avta. Avto v takih rokah je enakovreden orožju. Če bi tak model ubil tvojega ožjega družinskega člana ali prijatelja, bi verjetno drugače razmišljal.

Ljudje, kaj ne razumete, da se brez korenitih spememb, vojna na cesti ne bo nikoli končana? Učenje otrok v vrtcu in šoli je že OK, toda kaj ti pomaga, ker se bo mulc potem zgledoval po fotru, ki ni bil deležen take vzgoje in je na cesti itak "najbolj pameten". Učinki bodo na tak način opazni zelo zelo pozno.

Ne bom na dolgo in široko ti zdaj pisal kako in kaj ... če te zanima moj način vožnje in bolj podrobno gledanje na zadevo, si malo preberi moje starejše poste (tudi v drugih temah), pa boš videl kaj jst zagovarjam in kako vozim. ;)
Sj jih itak ni preveč velik, tko da boš kot bi mignil čeznje. 8)
Slika

dms
Novinec

Napisal/-a dms To jan 15, 2008 3:42 am

Mislim,da se bi lahko vsi zamislili nad sabo in temi odgovori.Bistveni problem je vozniska kultura.Tega nebo spremenilo nic.Najmanj pa represija.Povecanje stevila policistov na cestah je neumnost,saj v opisu del policista ni samo izvajanje nadzora na cestah,ampak se marsikaj drugega.Zavedati se morate,da tudi veliko policistov zapusca policijo,zaradi takih in drugacnih razlogov.Ce si ti policist,je cela tvoja druzina policist.Nacrtovanje cesarkoli je silno otezeno,saj se razpored dela pise po vecini za en teden v naprej.Nemalokrat se zgodi,da zaradi bolniskih poklicejo policista iz dopusta nazaj v sluzbo.Vse to privede,do odhajanja policistov,kar ima za posledico,da se novacijo ljudje drugih poklicev z instant solanjem in potem se mi cudimo,zakaj se policist grdo obnasa do nas in zakaj na nobeno vprasanje nezna odgovoriti.Kako bo pa kaj znal,ce je eno leto nazaj polnil police v Merkatorju in skrbel,da bo zelenjava vedno sveza.Da o placah policistov negovorimo.

Kar se pa kazni tice,sem pa mnenja da so se premajhne.Sicer nimam lahke noge,ampak,ce se neda ljudem dopovedat,da je omejitev v naselju 50km/h in da nesedi za volan pijan,potem dajmo vsaj malo zasluzit.Politikas bo svoje dobila.Ce ne s kaznimi,nam bodo pa kaksen novi davek uvedli,ukinili kaksno olajsavo,...

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie To jan 15, 2008 9:39 am

dms je napisal/-a:Mislim,da se bi lahko vsi zamislili nad sabo in temi odgovori.Bistveni problem je vozniska kultura.Tega nebo spremenilo nic.Najmanj pa represija.Povecanje stevila policistov na cestah je neumnost,saj v opisu del policista ni samo izvajanje nadzora na cestah,ampak se marsikaj drugega.Zavedati se morate,da tudi veliko policistov zapusca policijo,zaradi takih in drugacnih razlogov.Ce si ti policist,je cela tvoja druzina policist.Nacrtovanje cesarkoli je silno otezeno,saj se razpored dela pise po vecini za en teden v naprej.Nemalokrat se zgodi,da zaradi bolniskih poklicejo policista iz dopusta nazaj v sluzbo.Vse to privede,do odhajanja policistov,kar ima za posledico,da se novacijo ljudje drugih poklicev z instant solanjem in potem se mi cudimo,zakaj se policist grdo obnasa do nas in zakaj na nobeno vprasanje nezna odgovoriti.Kako bo pa kaj znal,ce je eno leto nazaj polnil police v Merkatorju in skrbel,da bo zelenjava vedno sveza.Da o placah policistov negovorimo.

Kar se pa kazni tice,sem pa mnenja da so se premajhne.Sicer nimam lahke noge,ampak,ce se neda ljudem dopovedat,da je omejitev v naselju 50km/h in da nesedi za volan pijan,potem dajmo vsaj malo zasluzit.Politikas bo svoje dobila.Ce ne s kaznimi,nam bodo pa kaksen novi davek uvedli,ukinili kaksno olajsavo,...

Ja, sj v tem je problem :!: ... boli jih K za varnost na cesti, samo da oni velik denarja pokradejo ljudem. :evil:
Jst mislim, da je prava rešitev za začetek dat pod giljutino vse naše politike, pa bo naslednja generacija te zalege bolj razmišljala in manj kradla, tko da bo na vseh področjih potem kmalu bolje... tudi na cesti. :idea:
Slika

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik To jan 15, 2008 10:01 am

Rottie je napisal/-a:
dms je napisal/-a:Mislim,da se bi lahko vsi zamislili nad sabo in temi odgovori.Bistveni problem je vozniska kultura.Tega nebo spremenilo nic.Najmanj pa represija.Povecanje stevila policistov na cestah je neumnost,saj v opisu del policista ni samo izvajanje nadzora na cestah,ampak se marsikaj drugega.Zavedati se morate,da tudi veliko policistov zapusca policijo,zaradi takih in drugacnih razlogov.Ce si ti policist,je cela tvoja druzina policist.Nacrtovanje cesarkoli je silno otezeno,saj se razpored dela pise po vecini za en teden v naprej.Nemalokrat se zgodi,da zaradi bolniskih poklicejo policista iz dopusta nazaj v sluzbo.Vse to privede,do odhajanja policistov,kar ima za posledico,da se novacijo ljudje drugih poklicev z instant solanjem in potem se mi cudimo,zakaj se policist grdo obnasa do nas in zakaj na nobeno vprasanje nezna odgovoriti.Kako bo pa kaj znal,ce je eno leto nazaj polnil police v Merkatorju in skrbel,da bo zelenjava vedno sveza.Da o placah policistov negovorimo.

Ja, sj v tem je problem :!: ... boli jih K za varnost na cesti, samo da oni velik denarja pokradejo ljudem. :evil:
Jst mislim, da je prava rešitev dat pod giljutino vse naše politike, pa bo naslednja generacija te zalege bolj razmišljala in manj kradla, tko da bo na vseh področjih potem kmalu bolje... tudi na cesti. :idea:

@Rottie: Ne zdej to vzet kot napad nate, ampak a naši politiki sedijo namesto nas za volanom? Ne prelagat odgovornosti ki jo kot voznik imate na politike, na ceste, na vreme, na policaje.... Vi ste tisti ki pritiskate na plin. Varnost na cesti je odvisna od popolnoma vseh udeležencev, od mulca ki nori z fotrovo zverino naokoli, pa do stare mame ki z palčko štanca po pločniku. Tu ni v vlogi samo kultura vseh, ampak tudi od mentalnega stanja vsakega posameznika. Največje neumnosti in piz..rije delajo ravno taki, ki imajo občutek vsemogočnosti, nedotakljivosti in popolnosti za volanom 150+ konjskega stroja, ker če se že v službi/šoli/karieri niso sposobni izkazati se lahko vsaj za volanom. Namesto da bi varovali v prometu najšibkejše (pešce, vozila najnižjega razreda, kolesarje,...) se dela ravno obratno, taki naj se čim prej umaknejo mojemu vsemogočnemu stroju.... In tu je napaka, folk kupuje SUV-e za to da se v njih počutijo varni in posledično delajo večjo štalo na cesti... Država se pa odzove samo tako kot je najceneje: večje kazni. Če bi lahko, bi v šolah uvedel dodaten predmet, ki bi poučeval kako se v prometu vedemo, vse sedanje šoferje pa bi poslal na tečaj obvladovanja stresa/furstracij. Morda bi bilo potem s časoma bolje.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie To jan 15, 2008 10:25 am

Kritik je napisal/-a:
@Rottie: Ne zdej to vzet kot napad nate, ampak a naši politiki sedijo namesto nas za volanom? Ne prelagat odgovornosti ki jo kot voznik imate na politike, na ceste, na vreme, na policaje.... Vi ste tisti ki pritiskate na plin. Varnost na cesti je odvisna od popolnoma vseh udeležencev, od mulca ki nori z fotrovo zverino naokoli, pa do stare mame ki z palčko štanca po pločniku. Tu ni v vlogi samo kultura vseh, ampak tudi od mentalnega stanja vsakega posameznika. Največje neumnosti in piz..rije delajo ravno taki, ki imajo občutek vsemogočnosti, nedotakljivosti in popolnosti za volanom 150+ konjskega stroja, ker če se že v službi/šoli/karieri niso sposobni izkazati se lahko vsaj za volanom. Namesto da bi varovali v prometu najšibkejše (pešce, vozila najnižjega razreda, kolesarje,...) se dela ravno obratno, taki naj se čim prej umaknejo mojemu vsemogočnemu stroju.... In tu je napaka, folk kupuje SUV-e za to da se v njih počutijo varni in posledično delajo večjo štalo na cesti... Država se pa odzove samo tako kot je najceneje: večje kazni. Če bi lahko, bi v šolah uvedel dodaten predmet, ki bi poučeval kako se v prometu vedemo, vse sedanje šoferje pa bi poslal na tečaj obvladovanja stresa/furstracij. Morda bi bilo potem s časoma bolje.

Jst ne vem zakaj smo vedno šoferji odgovorni za pazit na pešce in kolesarje ... naj sami pazijo na svojo rit, ne pa skačejo po cestah, vozijo čez rdečo luč in vsepovsod, kjer jim ni prostor in še kakšno drugo neumnost delajo, potem so pa najbolj nedolžni, ko se jim kaj zgodi. Kje je pa tukaj prevzemanje odgovornosti?
Pa SUV-i niti niso pretirano varna vozila za voznika in potnike ... samo delujejo tako zaradi svoje glomaznosti in naredijo veliko škode pri karambolu na drugem udeleženem vozilu zaradi svoje mase ... fizika pač.

Ja, tako šolanje bi dolgoročno vsekakor prineslo rezultate, a se jih politiki nočejo posluževati, ker so draga za državo, ne prinesejo denarja in rezultati niso vidni še v istem obdobju njegovega mandata.
Kar se pa tiče odgovornosti politikov za stanje kot je danes, pa itak da je največja :!: ... pa ne mislim zdaj samo na ceste ... kr poglej kolk je folk zafrustriran in živčen zaradi slabih življenskih razmer, ki vedno bolj padajo pod zdrav nivo in divjega tempa, ki ga narekuje današnje življenje. Potem se pa to stanje ljudi odraža tudi v vsakdanjem življenju in seveda na cesti... ko se vsakemu mudi in je živčen nonstop. In kdo je odgovoren za to kar se dogaja ... politiki s svojimi neumnimi odločitvami :!:
Slika

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 To jan 15, 2008 11:52 am

Potrebno bi bilo več nadzora s strani policije, predvsem prisotnosti. Pa ne zdaj ob uri pa na takšni cesti ko je kolona, ko prekoračijo hitrost za 5-10km/h in potem veselo skačejo z laserjim in mahajo in.... Prepričan sem da bi večini voznikov že zaleglo, če bi mu samo požugal s prstom ali z roko pokazal naj se malo skulira pa bi bi l napredek. Tako pa za vsako še najmanjšo napako kar položnice pisat. Pred leti me je ustavil starejši policist na poti iz Prekmurja. Ustavil ,preveril dokumente in me povprašal,če sem poskrbel za svojo varnost. Odgovoril sem da sem pripet, nakar je rekel da otrok zadaj ni v sedežu. Lepo sem razložil da j e do pred nekaj trenutki še spala na sedežih kar je bilo iz videza razvidno.Ali je bilo prav ali ne, razumel je in mi samo rekel da zdaj pa le naj sedi v sedežu in srečno vožnjo. Lepa beseda in brez kaznovanja.

lp

_Boštjan_
Nov uporabnik

Kraj: Križe

Napisal/-a _Boštjan_ To jan 15, 2008 3:08 pm

seeman66 se strinjam s teboj. Lepa beseda lepo mesto najde.

Uporabniški avatar
DIrk
Novinec

Napisal/-a DIrk Sr jan 16, 2008 6:11 pm

Strokovnjak je napisal/-a:
Rottie je napisal/-a:
Strokovnjak je napisal/-a:Kaj storiti? Preprosto.

Pijanci: Vzeti izpit in prepovedat za vse življenje ponovno opravljanje, ter mu zaplenit vsako vozilo, v kateremu bi ga potem morebiti dobili za volanom.

...

Hmmm ... kaj pa če ni njegov avto?

Strokovnjak je napisal/-a: Kaj storiti? Preprosto.
...

Divjaki in objestneži : Pri n kratni ponovitvi hujšega prometnega prekrška sledi zaplemba vozila, katerega se proda na dražbi in denar nameni za žrtve prometnih nesreč.

Izredni prekrški: Za prekršek vožnje po avtocesti v nasprotni smeri in njemu podobne, se povzročitelju vzame izpit za vedno, brez možnosti ponovnega opravljanja.

Vsi ostali prekrški: Za vse prekrške se uvede kazen, ki je izražena v procentih od osebnega dohodka (plače) povzročitelja. Hujše prekrške se obravnava kot kazniva dejanja, za katera se lahko dosodi zapor.

In vse takšne, ki imajo tako nore ideje kot ti, se pošlje na zaprti oddelek v Polje, pa bo svet takoj lepši. ;)

Krasno, mene u norišnico, pijance in tiste ki peljejo kontra po avtocesti pa nagraditi in jim v nedogled tolerirati.
Očitno spadaš v kritično kategorijo voznikov in bi te moji ukrepi zelo prizadeli. Tudi maček zacvili, ko mu nekdo stopi na rep.

Če pijanec vozi avto, ki ni njegov, je to problem tistega, ki mu je izročil ključe svojega avta. Avto v takih rokah je enakovreden orožju. Če bi tak model ubil tvojega ožjega družinskega člana ali prijatelja, bi verjetno drugače razmišljal.

Ljudje, kaj ne razumete, da se brez korenitih spememb, vojna na cesti ne bo nikoli končana? Učenje otrok v vrtcu in šoli je že OK, toda kaj ti pomaga, ker se bo mulc potem zgledoval po fotru, ki ni bil deležen take vzgoje in je na cesti itak "najbolj pameten". Učinki bodo na tak način opazni zelo zelo pozno.

NAjbol ja da nam kr avto zapelnijo!! A mi boš ti vrnil denar za avto, za katerega bom vzel lizing, kredit, ... Mislm no, to pa so lovske...ne zagovarjam norcev in objestnežev, sam vozim dokaj po predpisih, vendar pa obenenm ne morem podpirati, da nam država vzema naše prihranke!!! NE vem zakaj nekateri enostavno ne dojamejo, da večje denarne kazni ne bodo rešile problema

roki125
Novinec

Napisal/-a roki125 Sr jan 16, 2008 8:13 pm

a boš reku da če bo kazn za 20km/h preveč 2000€ da ne bo delval? :lol: za 30km/h preveč 3000€ + odvzem izpita za 2 leti... grem stavt da se bo več folka omejitev držal... sj načeloma nevem kaj se bunite glede kazni itak je neko pravilo zato da se ga drži... če se pa prekršuje pol pa plačuj ane...

sicer ne mislim resno... samo primer...

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Sr jan 16, 2008 8:40 pm

roki125 je napisal/-a:a boš reku da če bo kazn za 20km/h preveč 2000€ da ne bo delval? :lol: za 30km/h preveč 3000€ + odvzem izpita za 2 leti... grem stavt da se bo več folka omejitev držal... sj načeloma nevem kaj se bunite glede kazni itak je neko pravilo zato da se ga drži... če se pa prekršuje pol pa plačuj ane...

Če bi bile take kazni bi res nekaj ljudi vozilo bolj po predpisih (veliko od teh jih bi cjazilo še pod omejitvami za vsak slučaj), nekaj bi jih plačevalo ali se borilo z odvetniki, ker jim dol visi za denar, nekaj jih bi enostavno ne ustavilo in bi se probali izvleči spet preko odvetnikov pri luknjastih zakonih, ki jih imamo ... občasno pa se bi kakšnemu sfuzlalo in bi povozil al pa ustrelil še kakšnega policaja.
Samo to bi bila posledica noro visokih kazni ... red na cesti gotovo ne ... Balkan je pač Balkan in bo ostal Balkan... pa je čist vseeno al smo v EU al bi bli pa v velikoturškem imperiju, če bi ta še obstajal. :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Sr jan 16, 2008 8:40 pm

roki125 je napisal/-a:a boš reku da če bo kazn za 20km/h preveč 2000€ da ne bo delval? :lol: za 30km/h preveč 3000€ + odvzem izpita za 2 leti... grem stavt da se bo več folka omejitev držal... sj načeloma nevem kaj se bunite glede kazni itak je neko pravilo zato da se ga drži... če se pa prekršuje pol pa plačuj ane...

Če bi bile take kazni bi res nekaj ljudi vozilo bolj po predpisih (veliko od teh jih bi cjazilo še pod omejitvami za vsak slučaj), nekaj bi jih plačevalo ali se borilo z odvetniki, ker jim dol visi za denar, nekaj jih bi enostavno ne ustavilo in bi se probali izvleči spet preko odvetnikov pri luknjastih zakonih, ki jih imamo ... občasno pa se bi kakšnemu sfuzlalo in bi povozil al pa ustrelil še kakšnega policaja.
Samo to bi bila posledica noro visokih kazni ... red na cesti gotovo ne ... Balkan je pač Balkan in bo ostal Balkan... pa je čist vseeno al smo v EU al bi bli pa v velikoturškem imperiju, če bi ta še obstajal. :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jan 16, 2008 8:46 pm

roki125 je napisal/-a: ...načeloma nevem kaj se bunite glede kazni itak je neko pravilo zato da se ga drži... če se pa prekršuje pol pa plačuj ane...
...

Malo več resnega razmisleka o (pre)visokih kaznih z napačno usmerjeno kaznovalno politiko ne bi škodilo. Dokler kasirajo na nenevarnih mestih, na nevarnih jih pa nikoli ni in dokler kaznujejo neumnosti, nevarnih prekrškov pa ne (npr vožnja za ritjo), se število žrtev ne bo zmanjševalo, ne glede na kazni. In za varnost v prometu gre - pravila se zato postavljajo, ne pa, da se klanjamo neumni oblasti (če sklepamo po stanju na cestah) in spoštujemo ter se držimo vseh pravil, tudi najbolj abotnih - ali se motim? Razmislek z lastno glavo torej ne šteje nič?

Nevarnim prekrškarjem povratnikom (oz povzročiteljem nesreč) naj pa le zasežejo avte, vsaj dokler ne poravnajo starih grehov. Smo vsaj tu enotni?

Luky

Napisal/-a Luky Sr jan 16, 2008 9:34 pm

če bi bilo vsaj ob nekaterih večjih mestih postavlenih nekaj dirkališč da bi si človk lahk dal duška, bi jih velik tud hodl na dirkališče svoje mrcine gont- posledično manj na cesti!

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Sr jan 16, 2008 11:19 pm

Luky je napisal/-a:če bi bilo vsaj ob nekaterih večjih mestih postavlenih nekaj dirkališč da bi si človk lahk dal duška, bi jih velik tud hodl na dirkališče svoje mrcine gont- posledično manj na cesti!

2x :!:
Ampak politika naših vrlih voditeljev je itak - Vi kr mejte močne avte, da boste več davka plačal, ampak izkoriščat jih pa ne smete tam kjer mi nč ne zaslužimo... raj na cesti, k je potem še kj profita od tega za državo. :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Napisal/-a Volvo5er Sr jan 16, 2008 11:44 pm

Če bi bil resnično problem na naših cestah v prekoračitvah hitrosti bi ga že davno rešili, ne, pravi problem je predvsem v mentaliteti voznikov, le-to je pa veliko težje spremeniti.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če jan 17, 2008 11:44 am

_Boštjan_ je napisal/-a:seeman66 se strinjam s teboj. Lepa beseda lepo mesto najde.

Ja, samo to je bil še policist iz stare garde, ki jih pa zdaj žal ni več. Zdaj imajo možnost vsi, ki so bili kdaj maltretirani na takšen ali drugačen način, iti v šolo za katero so bila včasih strožja merila vpisa in je trajala štiri leta . Zdaj pa kot je nekdo napisal iz Merkatorja na cesto in j...t tiste, ki so si ga kdaj sposodili.1980-85 sem delal na takšnem delovnem mestu da sem poznal skoraj vse policiste v našem kraju in če jih primerjam zdaj je razlika velika.

Poudarjam pa da niso vsi za v isti koš.
lp

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Če jan 17, 2008 2:28 pm

nemorem verjet kaj ljudje delajo po cestah :evil: danes se mi je po mladinski (Maribor) pripeljal en 70(ugibanje) letni dedek v nasprotno smer (Mladinska je enosmerna ulica) in še mi nato trobil češ da se jas vozim po napačnem pasu :roll: ugotovil je da je nekaj narobe ko je videl da se zamano še pripelje več vozil. Najbol žalostno je da se mi to ni zgodilo prvič :? nevem kaj ljudem ni jasno :roll:
...::: www.CST-TEAM.net :::...

_Boštjan_
Nov uporabnik

Kraj: Križe

Napisal/-a _Boštjan_ Če jan 17, 2008 5:45 pm

ja maš prou malo je dobrih policajev na cest

Uporabniški avatar
The Stig
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a The Stig Če jan 17, 2008 6:57 pm

Js si prav ne morm predstavlat kk je v kaki Ameriki (drugače politika in ljudje so neumni), kjer je res vredno tunat avte, ker ga nalozis magari na prikolico, odpeljes 50km in si lahk cel dan na stezi in ga teras do konca..grem pa stavit, da bi pol vsi, ko bi tja sli, vidli kk se avto obnasa pri visjih hitrostih in bi malo j**c zgubili za voznjo po navadnih cestah..
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov