Debate, ki niso vezane na ostala področja...

ali se diesel izplača imet?

da
120
61%
ne
61
31%
vseeno je
17
9%

Skupaj glasov : 198

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr jan 30, 2008 9:01 pm

v lambota vrjetn ne ampak v r8 ga pa glih zacenjajo tlacit.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jan 30, 2008 9:44 pm

@Voith: In kaj je tuki tak prefinjenega? Morda pol kromirane mašine,ki so jo imela vozila že pred cca. 50-imi leti? A za tebe je prefinjeno vse kar se sveti? :lol: Ni vse zlato,kar se sveti,veš... :lol: Ali morda zate prefinjena mehanika pomeni napis na ventildeklu? To je za tebe prefinjena mehanika?

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jan 30, 2008 10:38 pm

Umirite se malo.. tema ali se splača al ne..... ne govorimo o športnosti in ne govorimo o visokih klasah.....govorimo o običnem dizlu..... ali se splača ali ne sam to je vprašanje.

8 strani teme je neuporabne.... zamislite se malo....
Vsakemu svoje.... in ja men se splača.....Poleg tega so mi všeč.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Sr jan 30, 2008 11:16 pm

Voith, ker ti je tako všeč krom, vpridi k meni domov, ti dam od Diane(Citroen)kromiran odbijač.
Spominjaš me na mojo hči, ko smo šli z Diano na morje in so nas vsi prehitevali, moj komentar pa je bil, da je to naj avto na svetu, hitrejši od ferrarija. zakaj tepa vsi prehitevajo, me je vprašala, zato da imajo mal veselja sem ji odvrnil. In je še dolgo tega verjela, da imamo najhitrejši avto na svetu. Tako pa ti verjameš v briljantne mehanike, krom in podobno. Prav, da v nekaj verjameš, ne pa slepo verjeti v nekaj, kar ne drži, nemoreš pa primerjati Ferrarija in Golf 2 diesel in če imaš to v mislih, potem ti dam prav. Moraš pa nekaj vedeti, da nemoreš primerjati: Ferr. Lambor. Porsa in temu podobne avtomobile z navadnimi družinkimi avti oz. avti povprečnega državljana. Mi govorimo o realnosti, ti pa si na drugem planetu. Nekdo je vprašal. katera je boljša bjonda, črna , rjava, rdeča, vse so če znajo opravljati svoje delo kot je potrebno, pa ne mislim samo na posteljo, nasplošno. :o

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr jan 30, 2008 11:49 pm

Voith je napisal/-a:... samo pol tok navit bencinar je brezpogojno hitrejsi, ma cistejsi izpuh in ne smrdi po nafti....

mal si tud poglej emisije CO2, kdo ma več.
In nafta smrdi. Ja me prov zanima, če bi dejansko prepoznal, kater avto se pelje, ko bi šel po pločniku z zatisnjenimi ušesi in da ne bi vidu nobenih oznak, za kakšne vrste gre (dizl al bencin) - če izvzamem vn nekatere VW-je, ki so v veliki večini dizli (passat, touran, golf)

Voith je napisal/-a:da ne govorimo o sajah, ropotu in filtrih trdnih delcev.

ok, sj so dizli glasnejši, ampak ni take razlike. Če ti je pa ta zvok novejših dizlov moteča, potem pa res ne vem, kaj je s tabo narobe. (poglej tud moj prejšnji post)

Na smeh mi gre pa izjava nekoga v eni drugi podobni temi, da je dizl bedn, ker mu gre na živce ropotanje dizla, ki ti nabija v glavo (oz. nekaj v tem smislu).

Sicer pa, al se dizel splača al se ne, bo pa vsak zase najbolje vedu (si bo zračunu). Nekomu se bo zdel, da se mu splača, če bo delal 40k km, nekdo 20k km itd.
Slika

Uporabniški avatar
djoti
Novinec

Kraj: anhovo

Napisal/-a djoti Če jan 31, 2008 12:43 am

če bi mesečno zaslužil eno direktorsko plačo bi se vozu v maserattiju quattroporte z V8 al V10 benzinsko mašino absolutno al pa nevem keri drugim avtom s +3000ccm,
ker pa z mojimi študentskimi prihodki ne morem privoščiti takšne mašine katera mi bo bila povprečno 12l benzina (No lahko si jo privoščim, vendar so v življenje tudi druge vrednote kot 1,2t pločevine ki me vozi od črpalke do črpalke, zato da poslužam V6 in stiskam na gas da izpilim tistih 250KM s tem pa ogrožam druge in plačujem kazni) sm pač glede na moje potrebe kupu dizla, kateri mi TRENUTNO odgovarja, seveda je ob nakupu bil na izbiro tudi benziski motor s podobnimi konji.

Pred tem sm pa bil zagovornik benzinarjev.
Danes so pa tehnološko dovršeni tako benzinarji kot dizli (vendar dizel potrebuje nekaj pločevine več zaradi kompresije- Kar pa še ne pomeni da je dizel za benzinskim motorjem ;) )
sem zasledil da mercedes celo razvija benzinski motor z dizelsko tehnologijo, zakaj bi po mnenju nekaterih potem uporabljal to zastarelo tehnologijo?? ;)

Uporabniški avatar
G17
Nov uporabnik

Napisal/-a G17 Če jan 31, 2008 4:30 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:....celo atmosferski bencinar z isto prostornino kot TURBO dizl bo turbodizla pojedel za malco če bo le optimalen izkoristek.

Ne bo...ziher ne....smo testiral tole :D Bencinar (z cca. 700ccm več od dizla 55KM več od dizla in z dvemi cilindri več od dizla) in je ostal zadaj...ne velik...je pa...Aja...avta sta pa bila Ford Focus 1.8 TDCi 115KM in pa Ford Mondeo 2.5 V6 :D

LP!

ha to je možno samo če
a) je modeo avtomatik
b) če je vozniku modea škoda sklopke oz ne zna šaltat

no nazaj na temo:
če sodimo po novih avtih je zelo malo razlik med bencinarjem in dizlom (sploh če ima DPF), za daljše vožnje je vsekakor boljši dizel, za športne pa bencin, vsekakor pa je samo vprašanje časa preden se bo prej govorilo o plinu, E85 oz E100 ter drugih pogonskih gorivih prej kot pa o bencinu in dizlu

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Če jan 31, 2008 4:35 pm

lisko je napisal/-a:8 strani teme je neuporabne

je pa zato teh 8 strani toliko bolj zabavnih

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Pe feb 01, 2008 1:54 am

jz pravim da vsak avto je z določenim namenom. tako je tudi dizel in bencinc. zdaj ki sem mlad, mi na kraj pameti ne pade da bi si kupil dizla. preprosto zato ker gre prepočasi. čipan ali ne gre še vedno premalo za moje okuse. pa tudi način vožnje je čisto drugačen kot z benzom in posledično je tudi počasnejši za hitrejšo vožnjo.(ne da se mi razlagat na dolgo in široko) ql, dizel ima navor. jz se prevažam na okoli relativno lahek. ga ne rabim. ko grem na počitnice pač malo stisne, sam ni za umret. dizel je ql za velike avte. jz sem mel A6 3.0 TDI. zakon je. avto je težek vendar zaradi navora lepo povleče. bencinc nima kaj delat v takem avtu, razen če ni kakšna 500KM mašinca. za po mestu je lepše vozit bencinca. gre bolj tekoče.

in zakaj ne dizel. kr meni pije isto kot bencinc + olje ki ga ima rad.

ko bom imel 50 let in ko se mi ne bo dalo vozit, takrat bo dizel.

vsi imajo radi bencince, sam folk tega ne bo priznal!
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Pe feb 01, 2008 8:12 am

Ko boš 50l. star in ko se ti ne bo dalo vozit, vprašanje če jih dočakaš, ker imaš neumne izjave. Počasen si ti , pa ne pri hoji, ampak navrh.

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Pe feb 01, 2008 9:31 am

samo mesarec je napisal/-a:Ko boš 50l. star in ko se ti ne bo dalo vozit, vprašanje če jih dočakaš, ker imaš neumne izjave. Počasen si ti , pa ne pri hoji, ampak navrh.

Eni ste očitno še na ravni mojega brata ki hodi v četrti razred osnovne šole.

Če narediš veliko kilometrov se ti ga splača, če ti avto sam v garaži stoji je pa tako ali tako vseeno.

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Pe feb 01, 2008 9:44 am

brez zamere, ampak vseeno opažam, da mate eni hude komplekse s temi dizli (in občasno tudi obratno). če napišem, da mi dizel ni všeč, se kr začnete jokat. ko pičke. :D

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Pe feb 01, 2008 9:46 am

Pa bosta končala osnovno šolo skupaj?
Ti lahko rečeš to svojim doma, glede izobrazbe pa nebi stabo debatiral. :evil:

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe feb 01, 2008 10:22 am

@RED_line: Vsi imamo tolk radi bencince, kot kupljene klobase. Ja, če si primoran jo poješ, drugače pa ne hvala :P

Brez sarkazma: Ne eni pač ne. Če bi vse pozorno bral, kar pa vidim da nisi in ker je tudi teško slediti taki debati, bi videl, da sem imel zakon bencinca pa je pokal v 3 mescih... torej sklepam, da sam ravno nisem tak ljubitelj bencina... Bolj je pomembo kaj ti avto nudi. In tudi pri temu pogledu se pač bencin in diesel razlikujeta.

OFF:
Eni ste res smešni. Javite se zato, da v enem do dveh stavkih demantirate nekoga kako je otročji a obenem sami padete do-pod ta nivo.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Pe feb 01, 2008 10:37 am

No jočemo se ravno ne kot pičke, jaz osebno ne prisegam ne na eno ne na drugo, imel sem obe vrsti, trenutno pač diesel. In tudi ne oporekam, da je boljši ta ali oni, je pa neumno, da imajo eni za popljuvati,( ponavadi so to lastniki benz.) diesel, češ je podn od podna, da je za penzioniste, vsak naj ima kar mu odgovarja. Ponavadi poveličujejo 1 vrsto motorjev, tisti ki imajo mopede pod havbo, vidijo pa samo Audi, BMW, ostalo pa je drek. Temu ni tako in če bi brali teste, bi nakoncu vsi ugotovili, da danes skorajda ni več slabega avta, da pa imajo eni to napako, drugi drugo.Ja toje normalno, drugače servisi in proizvajalci nebi imeli zaslužka, tako se dela tudi v računalništvu. Ja kaj pa bi bilo, če bi vsi avti imeli garancijo neomejeno, pa sami vemo.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe feb 01, 2008 10:58 am

samo mesarec je napisal/-a:No jočemo se ravno ne kot pičke, jaz osebno ne prisegam ne na eno ne na drugo, imel sem obe vrsti, trenutno pač diesel. In tudi ne oporekam, da je boljši ta ali oni, je pa neumno, da imajo eni za popljuvati,( ponavadi so to lastniki benz.) diesel, češ je podn od podna, da je za penzioniste, vsak naj ima kar mu odgovarja. Ponavadi poveličujejo 1 vrsto motorjev, tisti ki imajo mopede pod havbo, vidijo pa samo Audi, BMW, ostalo pa je drek. Temu ni tako in če bi brali teste, bi nakoncu vsi ugotovili, da danes skorajda ni več slabega avta, da pa imajo eni to napako, drugi drugo.Ja toje normalno, drugače servisi in proizvajalci nebi imeli zaslužka, tako se dela tudi v računalništvu. Ja kaj pa bi bilo, če bi vsi avti imeli garancijo neomejeno, pa sami vemo.

Tako pač je in nič drugače.

Da ne bomo skos neki bluzili. Nisem si prej upal trdit, ampak je res. Dizel je celo tišji pri višjih hitrostih.
PS: Dirka se mi ne zdi fer, ker vozi profi voznik bencinca...sicer pa razlika ravno ni velika.
http://www.youtube.com/watch?v=t7maXP3ShXs

In še primerjava cooperjev:
http://www.youtube.com/watch?v=9uYgfMaqyfQ 1. del
http://www.youtube.com/watch?v=dRljS7IhFOk 2. del

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Pe feb 01, 2008 11:08 am

Če bi vse prebral bi verjetno padel not da bi kakšno bedarijo napisal. Se bom poskusil potrudit da ne bom.

Nekaj let nazaj sem imel 2 voza. Audi 90 td in RAV-4. Ker je bila toyota mlajša, sem se jo odločil zadržati, še eno leto vmes kapital skupi pa potem kupit pač en avto. No iskal sem passata, audija diesel. Rabljenega, starega 3-4 leta. Imel sem pa svoje videnje kakšne parametre mi mora izpolnjevat. No k bistvu. Sošolec bi mi zrihtal astro classic karavan z vso opremo bencin za 2,9M takratnih tolarjev. Ko sem naredil primerjavo z toyoto ki ima stalni 4x4 in 130HP in videl da imata isto porabo sem se rajši odločil za golfa4 variant z 43000 prevoženimi in 200 tisoč tol. cenejšo opcijo.

Upam da sem zadel bistvo teme :oops:

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Pe feb 01, 2008 11:35 am

FBR tvoj sanjski avto je ziher kaka laguna dizel je tko? bi bilo prav zanimivo videt kako nekateri bi imeli zbirko dizlov doma. (če bi seveda imeli polno keša) smešni ste ker dobro veste da bi večina bila benzinci
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe feb 01, 2008 11:43 am

RED_line je napisal/-a:FBR tvoj sanjski avto je ziher kaka laguna dizel je tko? bi bilo prav zanimivo videt kako nekateri bi imeli zbirko dizlov doma. (če bi seveda imeli polno keša) smešni ste ker dobro veste da bi večina bila benzinci

Po pravici povedano mešano...

Ne bi se branil R8 V12 TDIja, pa prav tako ne kkšnga Porscha niti ne Lagune coupe 3.0 V6 dci. :P
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov