Joie de vivre! je napisal/-a:@esem
Tudi kadilski zakon je čista represija za 30% kadilcev, 70% nekadilcev pa je nad njim navdušena. Pri njem ni bilo nobene težke diskusije in komplikacij. V javnih prostorih se ne kadi in konec. Kazni so rigorozne. Ravno tako bi bilo pri novem ZVCP, 70% voznikov ne bo storil nič, 30% strastnih homo bencinusov pa bo pod njim trpelo. Nič hudega. Na javnih cestah se ne bo divjalo in pika. Tako kot sem preživel kadilskega, bom preživel tudi tega.
Glede na to, kaj vse nas še čaka, je tale zakon ena ku*čeva malenkost. Na koga se boš pizdil, ko ti bodo zaprli celo Ljubljano do obvoznice?
Snega ni več nikjer, kmalu še dežja ne bo več in to so tisti pravi problemi, pri katerih bomo najprej nastradali avtomobilisti, potrošniki. Nihče ne ve, kako bomo živeli čez 30 let in če bomo sploh še obstajali, vi pa jamrate nad enim genralno gledano nepomembnim zakonom.
To je pravi predlog.balodlak je napisal/-a:Sej mogoč bi bil zakon celo dober ŽE v zdaj veljavni obliki... ...če bi vse radarje iz AC dol pošraufal pa jih namestil na kako nevarno mesto (zraven pa kupel še bataljon ohišjih pa jih dal še na druga NEvarna mesta (ne pa inkasantska)). Polcaje bi pa postavu na krožišča pa na AC pa nej gledajo na žmigavce in podobne reči.
Zato sem prot zakonu, ker tut če kazni povišajo, še vedno ne bodo stali na mestih, kjer bi mogel.
Drocky je napisal/-a:To je pravi predlog.balodlak je napisal/-a:Sej mogoč bi bil zakon celo dober ŽE v zdaj veljavni obliki... ...če bi vse radarje iz AC dol pošraufal pa jih namestil na kako nevarno mesto (zraven pa kupel še bataljon ohišjih pa jih dal še na druga NEvarna mesta (ne pa inkasantska)). Polcaje bi pa postavu na krožišča pa na AC pa nej gledajo na žmigavce in podobne reči.
Zato sem prot zakonu, ker tut če kazni povišajo, še vedno ne bodo stali na mestih, kjer bi mogel.
Je pa res da smo čisto zašli iz teme
glasoval sem pa za: Zakon ni dovolj dober - na referendumu bi glasoval proti
turtle je napisal/-a:Evo anketa iz rtvslo.si
Ali podpirate napovedano zvišanje kazni za prometne prekrške?
Da...60%
Ne...38%
Ne vem...1%
n=3399
je zasledil kdo mogoče kašno anketo ki bi imela še vsaj starostno porazdelitev malo bolšo ker ta mi močno smrdi?
seeman66 je napisal/-a:Pa še cvetka stara cca 3 leta. V našem lepem mestu 50 m od PP stojijo avtomobili na pločniku na avtobusni... Blizu je križišče in v lokalu Sabroso frajerji pijejo. Na polovici zebre Q7, za njim BMV 7 in Gallardo. Da ne bom dolgovezil , na drugem manjšem križišču sta policista nekaj merila, in ko sem jih na povratku pobaral če lahko kaj storita v zvezi s tem, ker se nisem mogel pač pravilno razvrstiti v križišče mi je eden odvrnil da to ni moja stvar.
lp
gustelj je napisal/-a:Iz novega ZVCP:
Odvzem motornega vozila
238. a člen
(1) Vozniku se lahko odvzame vozilo, s katerim je storil hujši prekršek:
1. če je bil v zadnjih dveh letih najmanj trikrat pravnomočno kaznovan ali je bil v tem obdobju najmanj trikrat dan obdolžilni predlog za prekršek iz točke d sedmega odstavka 32. člena, točke d devetega odstavka 32. člena, točke e desetega odstavka 32. člena, 130. ,131., 132. ali 138. člena tega zakona;
2. če je kljub prepovedi nadaljnje vožnje nadaljeval prekršek ali ga ponovil, niso pa dani pogoji za odreditev pridržanja po Zakonu o prekrških (Uradni list RS, št. 7/03, s spremembami in dopolnitvami).
(2) Policist v primerih iz prejšnjega odstavka zaseže vozilo, s katerim je bil storjen prekršek.
(3) Za hujši prekršek iz prvega odstavka tega člena se šteje prekršek, za katerega je predpisana globa najmanj 250 eurov, stranska kazen kazenskih točk v cestnem prometu ali prepovedi vožnje motornega vozila."
Misak! Zakaj nasprotuješ novemu zakonu, ko pa rešuje točno tak primer, kot si ga opisal? Iz nevednosti, "inata" ali kar tako malo, da si pač kontra?
NaceM je napisal/-a:seeman66 je napisal/-a:Pa še cvetka stara cca 3 leta. V našem lepem mestu 50 m od PP stojijo avtomobili na pločniku na avtobusni... Blizu je križišče in v lokalu Sabroso frajerji pijejo. Na polovici zebre Q7, za njim BMV 7 in Gallardo. Da ne bom dolgovezil , na drugem manjšem križišču sta policista nekaj merila, in ko sem jih na povratku pobaral če lahko kaj storita v zvezi s tem, ker se nisem mogel pač pravilno razvrstiti v križišče mi je eden odvrnil da to ni moja stvar.
lp
Ojla,
to mi je vzpodbudilo tudi meni en spomin izpred ene 4 let, ko so na pločniku stali A8, nek BMW in en Mercedez. Na DRUGI STRANI ceste, pa so stali policaji in merili z laserjem. Sem šel peš mimo takrat, pa sem jih vprašal, zakaj kazni tem ne napišejo. Odgovor je bil, da naj se brigam za sebe in da tam tako ali tako NI ZNAKA PREPOVEDANO PARKIRANJE (pazi.. stali so NA PLOČNIKU) in šel sem pogledat.. Celo pred tistim prvim avtomobilom je BIL ZNAK prepovedano ustavljanje in parkiranje...Samo.. Sem se pač brigal za sebe in šel dalje. Mogoče mi bi napisali še kakšno kazen, ker sem naredil 2 koraka po zelenici.
Energetik81 je napisal/-a:No, da še jest napišem svoje mnenje. Nisem proti novemu zakonu, ker je potreben. Sem pa mnenja da ni dovolj dober. Kazni morajo biti ogromne da spametujejo ljudi (seveda poleg vzgoje, šole varne vožnje itd). Ne moremo čakati 20+ let na morebitne vplive vzgoje pri otrocih.
Bi pa absolutno spremenil način kaznovanja - postopno večanje kazni z večkratnim ponavljanjem malih prekrškov (npr. opomin, 100€, 5000€, odvzem vozila, izpita...) in pa nujno kazen v sorazmerju z dohodki oseb.
Torej če bi enkrat po nesreči prekoračil za par km/h, ne bi blo krize.
Seveda pa bi nabil kazni v nebo in seveda začasen odvzem vozila (no, to je že v zakonu..) za alkohol, droge, vožnjo v napačno smer, nevarno prehitevanje. Ob večkratnem ponavljanju teh hudih prekrškov (potencialni morilci) pa odstranitev takih oseb iz javnega življenja = zapor.
Nič pa ne bo bolje pri takih kazenskih postopkih kot so zdaj - tudi če policaji naredijo svoje, zaplenijo vozilo - če sodstvo ne dela kot mora, ne bo nič.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov