Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Kaj meniš o novem Zakonu o varnosti cestnega prometa?

Zakon je povsem napačen - na referendumu bi glasoval proti
86
54%
Zakon ni dovolj dober - na referendumu bi glasoval proti
39
25%
Zakon je dovolj dober - na referendumu bi glasoval za
4
3%
Zakon je dovolj dober - sem proti referendumu
4
3%
Zakon ni dovolj dober - a sem proti referendumu
10
6%
Zakon ni dober, a ne bi šel na referendum
5
3%
Zakon je dober, a ne bi šel na referendum
1
1%
Ne poznam
9
6%

Skupaj glasov : 158

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Ne mar 02, 2008 6:00 pm

Iz novega ZVCP:

Odvzem motornega vozila
238. a člen
(1) Vozniku se lahko odvzame vozilo, s katerim je storil hujši prekršek:

1. če je bil v zadnjih dveh letih najmanj trikrat pravnomočno kaznovan ali je bil v tem obdobju najmanj trikrat dan obdolžilni predlog za prekršek iz točke d sedmega odstavka 32. člena, točke d devetega odstavka 32. člena, točke e desetega odstavka 32. člena, 130. ,131., 132. ali 138. člena tega zakona;

2. če je kljub prepovedi nadaljnje vožnje nadaljeval prekršek ali ga ponovil, niso pa dani pogoji za odreditev pridržanja po Zakonu o prekrških (Uradni list RS, št. 7/03, s spremembami in dopolnitvami).

(2) Policist v primerih iz prejšnjega odstavka zaseže vozilo, s katerim je bil storjen prekršek.
(3) Za hujši prekršek iz prvega odstavka tega člena se šteje prekršek, za katerega je predpisana globa najmanj 250 eurov, stranska kazen kazenskih točk v cestnem prometu ali prepovedi vožnje motornega vozila."

Misak! Zakaj nasprotuješ novemu zakonu, ko pa rešuje točno tak primer, kot si ga opisal? Iz nevednosti, "inata" ali kar tako malo, da si pač kontra?

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne mar 02, 2008 6:53 pm

Zakon kakršen bo pač bo.Niti slučajno se ne strinjam. Najbolj me pa že stari ZVCP kaj šele novi moti v eni stvari - neizvajanje zakona za vse kršitelje enako, napisan je tako da se lahko dvoumno razlaga kar je zelo narobe. Še vedno sem zagovornik tega da ti mora biti kršitev nedvoumno dokazana se pravi podkrepljena z materialnimi dokazi. Provida u redu če policist dela tako kot piše v Zakonu, ni v redu da se ti prilepi za rit in te tišči da ja storiš prekršek.Laser - ne da ti pokaže meritev toliko si peljal, obvezno slika ali videozapis, ne da ti potem v sklepu razlagajo da policist nima motiva da bi lagal, meritev je pa naredil na drugem vozilu ki se mu je tako ali drugače izmuznilo itd....

Ker sem pa omenil še neizvajanje za vse enako, pa dobro veste da bionda ki se lepo smehlja in ima kratko minico bolje pride skozi kot kdo drug, gospod v luksuznem avtomobilu pa bo v najslabšem primeru plačal odvetniku pa se naj on ubada s tem.

Pa še cvetka stara cca 3 leta. V našem lepem mestu 50 m od PP stojijo avtomobili na pločniku na avtobusni... Blizu je križišče in v lokalu Sabroso frajerji pijejo. Na polovici zebre Q7, za njim BMV 7 in Gallardo. Da ne bom dolgovezil , na drugem manjšem križišču sta policista nekaj merila, in ko sem jih na povratku pobaral če lahko kaj storita v zvezi s tem, ker se nisem mogel pač pravilno razvrstiti v križišče mi je eden odvrnil da to ni moja stvar.

Se opravičujem za off, vendar take stvari vodijo do vprašanj ali je sploh smiselno menjati zakon, če še starega niso sposobni izvajati.

Zelo veliko ljudi ki jih poznam na tak ali drugačen način,ko pade pogovor na zakon so vsi proti.

lp

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Ne mar 02, 2008 7:30 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:@esem

Tudi kadilski zakon je čista represija za 30% kadilcev, 70% nekadilcev pa je nad njim navdušena. Pri njem ni bilo nobene težke diskusije in komplikacij. V javnih prostorih se ne kadi in konec. Kazni so rigorozne. Ravno tako bi bilo pri novem ZVCP, 70% voznikov ne bo storil nič, 30% strastnih homo bencinusov pa bo pod njim trpelo. Nič hudega. Na javnih cestah se ne bo divjalo in pika. Tako kot sem preživel kadilskega, bom preživel tudi tega.

Glede na to, kaj vse nas še čaka, je tale zakon ena ku*čeva malenkost. Na koga se boš pizdil, ko ti bodo zaprli celo Ljubljano do obvoznice?

Snega ni več nikjer, kmalu še dežja ne bo več in to so tisti pravi problemi, pri katerih bomo najprej nastradali avtomobilisti, potrošniki. Nihče ne ve, kako bomo živeli čez 30 let in če bomo sploh še obstajali, vi pa jamrate nad enim genralno gledano nepomembnim zakonom.

Eden redkih pametnih postov v tej temi...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne mar 02, 2008 11:38 pm

balodlak je napisal/-a:Sej mogoč bi bil zakon celo dober ŽE v zdaj veljavni obliki... ...če bi vse radarje iz AC dol pošraufal pa jih namestil na kako nevarno mesto (zraven pa kupel še bataljon ohišjih pa jih dal še na druga NEvarna mesta (ne pa inkasantska)). Polcaje bi pa postavu na krožišča pa na AC pa nej gledajo na žmigavce in podobne reči.

Zato sem prot zakonu, ker tut če kazni povišajo, še vedno ne bodo stali na mestih, kjer bi mogel.
To je pravi predlog.
Je pa res da smo čisto zašli iz teme
glasoval sem pa za: Zakon ni dovolj dober - na referendumu bi glasoval proti
LP Rok

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Ne mar 02, 2008 11:43 pm

Drocky je napisal/-a:
balodlak je napisal/-a:Sej mogoč bi bil zakon celo dober ŽE v zdaj veljavni obliki... ...če bi vse radarje iz AC dol pošraufal pa jih namestil na kako nevarno mesto (zraven pa kupel še bataljon ohišjih pa jih dal še na druga NEvarna mesta (ne pa inkasantska)). Polcaje bi pa postavu na krožišča pa na AC pa nej gledajo na žmigavce in podobne reči.

Zato sem prot zakonu, ker tut če kazni povišajo, še vedno ne bodo stali na mestih, kjer bi mogel.
To je pravi predlog.
Je pa res da smo čisto zašli iz teme
glasoval sem pa za: Zakon ni dovolj dober - na referendumu bi glasoval proti

To sm jim že zdavnaj predlagal, in obrazložil celotno funkcijo STACIONARNEGA radarja, da tu ne gre za noben element presenečenja ampak umirjanje prometa... Ampak sej veste kako je :roll:

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Po mar 03, 2008 12:00 am

Pozdrav!

Moj predlog je znižat kazni do minimuma, pa vse policaje, ki so policaji manj ko recimo ene 5-10 let, ponovno šolat tako kot se spodobi, in potrojit njihovo število pa je to to.

Sem že fasal več katero kazen od policajev, pa mi je najbolj vseeno zalegla ta:
Lansko poletje, torej poletje 2007 ga lepo z cestnim motorjem pripičim proti naselju dobrih 150km/h (ravnica, levo desno travniki) pred naseljem spustim, pridem v naselje z recimo 70 km/h kjer pa me seveda ustavijo policaj. "Dober dan, vozniško prometno prosim...." pokažem vozniško, prometno, pa pravi policaj: "dobro, papirji so OK, vožnja pa niti približno. Pa kaj se bom jaz sekiral za tvoje življenje če se niti ti sam ne. Ajde srečno, tak al tak, se boš lepega dne na šodru razleto, pa boš zahaklal al drevo al pa "varnostno" ograjo. Pa se takrat še na moje besede spomni. Lep dan še naprej želim pa Varno vožnjo". v par kratkih besedah me je na hitro umiril. Je pa zanimivo, da je dosegel točno to kar je želel. V dveh minutah, mi je krepko zbil adrenalin. Če bi mi pisal položnico, bi zagotovo dvignil adrenalin duplo, če ne kar truplo.
Šlo se je za starejšega policaja, ki je za seboj definitivno že imel nekaj izkušenj. Več takšnih policajev na cesti pa je rezultat dosežen.

Pa da nebo, kdo tega posta razumel kot predlog, za nepisanje kazni. Kazni naj se pišejo PO PAMETI in preudarno.

lp, Aleš.

turtle
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a turtle Po mar 03, 2008 12:03 am

Evo anketa iz rtvslo.si

Ali podpirate napovedano zvišanje kazni za prometne prekrške?
Da...60%
Ne...38%
Ne vem...1%

n=3399

je zasledil kdo mogoče kašno anketo ki bi imela še vsaj starostno porazdelitev malo bolšo ker ta mi močno smrdi?

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po mar 03, 2008 12:13 am

V včerajšnjem Delu bi zakon tudi zmagal s 55%, če bi ga predlagala leva opcija, bi bila podpora še večja.

A.com ni merodajen, tukaj vlada bencin adrenalin.
Zadnjič spremenil Joie de vivre!, dne Po mar 03, 2008 12:13 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Po mar 03, 2008 12:13 am

turtle je napisal/-a:Evo anketa iz rtvslo.si

Ali podpirate napovedano zvišanje kazni za prometne prekrške?
Da...60%
Ne...38%
Ne vem...1%

n=3399

je zasledil kdo mogoče kašno anketo ki bi imela še vsaj starostno porazdelitev malo bolšo ker ta mi močno smrdi?

Vsi vemo, kake so te ankete...od teh 3399 jih vsaj okvirno vsebino pozna kakih 800. Drugi so pač tam neki kliknli, ker so glih novice bral :P

Ne resno, js mislim da takšne ankete niso verodostojne ker po netu lahko klika vsak od 12let do 65let z izpitom ali brez itd itd.. Za naredit kakšno konkretno anketo rabiš denar, tega pa naša država v take namene ne da :roll:

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Po mar 03, 2008 12:18 am

seeman66 je napisal/-a:Pa še cvetka stara cca 3 leta. V našem lepem mestu 50 m od PP stojijo avtomobili na pločniku na avtobusni... Blizu je križišče in v lokalu Sabroso frajerji pijejo. Na polovici zebre Q7, za njim BMV 7 in Gallardo. Da ne bom dolgovezil , na drugem manjšem križišču sta policista nekaj merila, in ko sem jih na povratku pobaral če lahko kaj storita v zvezi s tem, ker se nisem mogel pač pravilno razvrstiti v križišče mi je eden odvrnil da to ni moja stvar.
lp

Ojla,
to mi je vzpodbudilo tudi meni en spomin izpred ene 4 let, ko so na pločniku stali A8, nek BMW in en Mercedez. Na DRUGI STRANI ceste, pa so stali policaji in merili z laserjem. Sem šel peš mimo takrat, pa sem jih vprašal, zakaj kazni tem ne napišejo. Odgovor je bil, da naj se brigam za sebe in da tam tako ali tako NI ZNAKA PREPOVEDANO PARKIRANJE (pazi.. stali so NA PLOČNIKU) in šel sem pogledat.. Celo pred tistim prvim avtomobilom je BIL ZNAK prepovedano ustavljanje in parkiranje... :D Samo.. Sem se pač brigal za sebe in šel dalje. Mogoče mi bi napisali še kakšno kazen, ker sem naredil 2 koraka po zelenici.

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Po mar 03, 2008 12:32 am

gustelj je napisal/-a:Iz novega ZVCP:

Odvzem motornega vozila
238. a člen
(1) Vozniku se lahko odvzame vozilo, s katerim je storil hujši prekršek:

1. če je bil v zadnjih dveh letih najmanj trikrat pravnomočno kaznovan ali je bil v tem obdobju najmanj trikrat dan obdolžilni predlog za prekršek iz točke d sedmega odstavka 32. člena, točke d devetega odstavka 32. člena, točke e desetega odstavka 32. člena, 130. ,131., 132. ali 138. člena tega zakona;

2. če je kljub prepovedi nadaljnje vožnje nadaljeval prekršek ali ga ponovil, niso pa dani pogoji za odreditev pridržanja po Zakonu o prekrških (Uradni list RS, št. 7/03, s spremembami in dopolnitvami).

(2) Policist v primerih iz prejšnjega odstavka zaseže vozilo, s katerim je bil storjen prekršek.
(3) Za hujši prekršek iz prvega odstavka tega člena se šteje prekršek, za katerega je predpisana globa najmanj 250 eurov, stranska kazen kazenskih točk v cestnem prometu ali prepovedi vožnje motornega vozila."

Misak! Zakaj nasprotuješ novemu zakonu, ko pa rešuje točno tak primer, kot si ga opisal? Iz nevednosti, "inata" ali kar tako malo, da si pač kontra?

Nisem iz principa proti, ta točka je dejansko ena od boljših (če ne najboljša) predlaganih sprememb novega ZVCP-ja. Vendar so ostale stvari pri tem zakonu brca v temo - astronomska kazen za neprilagojeno hitrost recimo je popolnoma nepremišljena.

Imam sledeč primer: vozil sem se od predora Golovec na dolenjsko, ura je bila cca. 3-4 zjutraj in v predoru sem prehitel Scenica, ki ga je vozila neka gospa. Na nadvozu je bilo rahlo pomrznjeno, imel sem letne gume vendar sem kljub temu uspel speljati ovinek. Pri tem pa opazil, da je Scenic z manjšo hitrostjo kot jaz, zaplesal po cesti in treščil v ograjo. Prišli policaji in vse kar so uspeli narediti je bilo to, da so napisali kazen za neprilagojeno hitrost. Brez zamere, ampak to je udarec mimo.

JdV, strinjam se, točke morajo ostati, vendar sem mnenja, da v primeru, ko nekdo ostane brez vozila, lahko ostane tudi brez izpita.

Mislim, da je Slovenija pripravljen na radikalne spremembe v prometu. Vendar ne na osnovi starega in že dokazano neučinkovitega zakona.

Še eden od razlogov zakaj sem proti je ta, da sem po večini radarske kontrole srečeval na raznih preglednih koncih, kjer na naselje velikokrat spominja samo tabla ali pa traktor na bližnji njivi. Premalokrat pa sem jih videl, da bi kontrolirali promet na rondojih, v kritičnih križiščih... Moje izkušnje kažejo na to, da se postavijo tja, kjer vedo da bodo hitro izpolnili normo in ne tja, kjer bi njihova redna prisotnost res poskrbela za večjo varnost, čemur pa naj bi bil zakon namenjen, mar ne ;).
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po mar 03, 2008 9:31 am

NaceM je napisal/-a:
seeman66 je napisal/-a:Pa še cvetka stara cca 3 leta. V našem lepem mestu 50 m od PP stojijo avtomobili na pločniku na avtobusni... Blizu je križišče in v lokalu Sabroso frajerji pijejo. Na polovici zebre Q7, za njim BMV 7 in Gallardo. Da ne bom dolgovezil , na drugem manjšem križišču sta policista nekaj merila, in ko sem jih na povratku pobaral če lahko kaj storita v zvezi s tem, ker se nisem mogel pač pravilno razvrstiti v križišče mi je eden odvrnil da to ni moja stvar.
lp

Ojla,
to mi je vzpodbudilo tudi meni en spomin izpred ene 4 let, ko so na pločniku stali A8, nek BMW in en Mercedez. Na DRUGI STRANI ceste, pa so stali policaji in merili z laserjem. Sem šel peš mimo takrat, pa sem jih vprašal, zakaj kazni tem ne napišejo. Odgovor je bil, da naj se brigam za sebe in da tam tako ali tako NI ZNAKA PREPOVEDANO PARKIRANJE (pazi.. stali so NA PLOČNIKU) in šel sem pogledat.. Celo pred tistim prvim avtomobilom je BIL ZNAK prepovedano ustavljanje in parkiranje... :D Samo.. Sem se pač brigal za sebe in šel dalje. Mogoče mi bi napisali še kakšno kazen, ker sem naredil 2 koraka po zelenici.

Ja nekaj takega se je meni zgodilo. Zapeljem v enosmerno (seveda v nasprotno smer) za enim črnim ML-om in me ustavi policaj. Mu rečem, da sem z unim spredaj, policaj pa se mi začne oproščat in mi zaželi srečno vožnjo še dalje.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po mar 03, 2008 12:53 pm

No, da še jest napišem svoje mnenje. Nisem proti novemu zakonu, ker je potreben. Sem pa mnenja da ni dovolj dober. Kazni morajo biti ogromne da spametujejo ljudi (seveda poleg vzgoje, šole varne vožnje itd). Ne moremo čakati 20+ let na morebitne vplive vzgoje pri otrocih.
Bi pa absolutno spremenil način kaznovanja - postopno večanje kazni z večkratnim ponavljanjem malih prekrškov (npr. opomin, 100€, 5000€, odvzem vozila, izpita...) in pa nujno kazen v sorazmerju z dohodki oseb.
Torej če bi enkrat po nesreči prekoračil za par km/h, ne bi blo krize.
Seveda pa bi nabil kazni v nebo in seveda začasen odvzem vozila (no, to je že v zakonu..) za alkohol, droge, vožnjo v napačno smer, nevarno prehitevanje. Ob večkratnem ponavljanju teh hudih prekrškov (potencialni morilci) pa odstranitev takih oseb iz javnega življenja = zapor.
Nič pa ne bo bolje pri takih kazenskih postopkih kot so zdaj - tudi če policaji naredijo svoje, zaplenijo vozilo - če sodstvo ne dela kot mora, ne bo nič.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Po mar 03, 2008 3:22 pm

Energetik81 je napisal/-a:No, da še jest napišem svoje mnenje. Nisem proti novemu zakonu, ker je potreben. Sem pa mnenja da ni dovolj dober. Kazni morajo biti ogromne da spametujejo ljudi (seveda poleg vzgoje, šole varne vožnje itd). Ne moremo čakati 20+ let na morebitne vplive vzgoje pri otrocih.
Bi pa absolutno spremenil način kaznovanja - postopno večanje kazni z večkratnim ponavljanjem malih prekrškov (npr. opomin, 100€, 5000€, odvzem vozila, izpita...) in pa nujno kazen v sorazmerju z dohodki oseb.
Torej če bi enkrat po nesreči prekoračil za par km/h, ne bi blo krize.
Seveda pa bi nabil kazni v nebo in seveda začasen odvzem vozila (no, to je že v zakonu..) za alkohol, droge, vožnjo v napačno smer, nevarno prehitevanje. Ob večkratnem ponavljanju teh hudih prekrškov (potencialni morilci) pa odstranitev takih oseb iz javnega življenja = zapor.
Nič pa ne bo bolje pri takih kazenskih postopkih kot so zdaj - tudi če policaji naredijo svoje, zaplenijo vozilo - če sodstvo ne dela kot mora, ne bo nič.

Problem je da ni primeren za naš prostor. Prav tako je en velik paradox kako bolj pritisniti na mlade in prestare brez trpljenja ostalih udeležencev, saj mora biti zakon za vse bolj kot ne enak. Je pa lepa ideologija tole z stopnjevanjem. Si pa izpustil en problem. Problem je da "morilca" je mal težko fizično definirat razen če to ne počne vsakodnevno, še večji problem je da ko gre "morilec" na cesto mu je vseeno ali je kazen 500 ali pa 2500eurov, tukaj pa seveda trpi "mali" človek.

Ta država ima takšen potencial in prostor v reševanju te problematike, da bi si dejansko smrtnost dalo znižati brez radikalnih kazni temveč z novim program, ki pa bi imel lahko od prejšnjega samo osnovo vse ostalo pa drugače in na novo. Seveda pa to niso pripravljeni sprejeti. Sem pa že napisal, da je treba v našem zakonu definitivno z kontrolnimi pogoji definirat agresivno vožnjo, ki je daleč od tiste hitre oz . z neprilagojeno hitrostjo ;)

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Po mar 03, 2008 3:44 pm

Še moje mnenje...

Spremembe so nujno potrebne! Jaz osebno nisem proti omenjenim spremembam... ni panike, bomo pač počas vozil. Tu res ne vidim kakega posebnega problema. Glih referenduma za to ne rabmo.. vsaj pomojem. Mislim pa, da bi večino šoferjev umiril tako, da bi blo na cestah bistveno več policije. Pa ne tako kot zdaj, ko so pol leta na eni točki, potem pa pol leta še na drugi in to ponavad tam, kjer se najboljš zasluži. Naj se pojavljajo bolj "naklučno" in naj rajš večkrat opozorijo kot pa kaznujejo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po mar 03, 2008 5:32 pm

bzzero je napisal/-a:Še moje mnenje...

Spremembe so nujno potrebne!...

So, ampak prvo v naših glavah.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po mar 03, 2008 5:42 pm

Že spremembe v glavah, v moji in tvoji je to izvedljivo.
Psihologija množice je pa malo drugačna stvar, brez neke kvalitetne direktive s strani zakonodajalca to ni mogoče.
Seveda ni nič brez podpore v medijih, namesto "hitrost ubija" bi se na tv lahko vrtelo marsikaj bolj poučnega in koristnega. Recimo "pazite na varnostno razdaljo" ali pa "kdaj ste nazadnje preverili stanje in tlak v vaših gumah?"
Koliko kretenov vidim z zlizanimi gumami ali pa junaki, ki imajo na eni strani prenapihnjene, na drugi strani pa zgledajo kot, da so počene...

Zadnjič sem se vozil za takim herojem, v avtu je imel ženo in hčerkico, seveda je otrok stal zadaj na sredini.
Mislil sem, da ima počeno gumo, pa sem pač na semaforju zapeljal na pas poleg njega, spustil šipo in mu s prijaznim tonom dejal: "Gumo imate spuščeno!"
Odgovoril je: "Ah, ja, sej vem!" in ležerno skomignil z rameni, obenem pa me je njegova sopotnica prezirljivo gledala, češ kaj se pa tale gre.
Brez besed sem odpeljal, šokiran in jezen sam nase, dobrota je sirota sem se tolažil.

Tak se itak povsod vozi 40, brez varnostnega pasu, češ da gre samo do trgovine, pa še tašča ga kliče vmes na gsm, da mora zelje prinesti...kar je seveda bolj pomembno od varnosti žene in hčere.

Tudi take je treba malo podučiti, ne le s kaznijo, tudi s kakšnim posnetkom NCAAP trka z otroško lutko na zadnjih sedežih. Taka "reklama" med poročili bi naredila več koristi kot zlajnana "hitrost ubija".
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Po mar 03, 2008 6:42 pm

Referendum takoj podprem.

Zagovarjam večjo varnost na cestah, vendar ne na tak nesmiseln način. Pri nas se je že pokazalo, da je dvig kazni le kratkoročen ukrep. Problem pri nas je že pri neustrezni opremljenosti policije, slabi organizaicji in pomanjkanju sredstev.

Obstoječe kazni so več kot dovolj visoke, če bi se zakon izvajal, tako kot se mora. Naša prometna varnost ni od včeraj - ta problem se vleče že od vekomaj. Pa vendarle še zdaj nimamo nekega celostnega dolgoročnega načrta, kako problematiko reševati.

Dvig kazni je zame posmeh državljanom v obraz in meji na skrajni meji neracionalnega.

Novi zakon je farsa že iz vidika, da je kazen za napačno vožnjo na avtocesti še vedno smešno nizka.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po mar 03, 2008 6:48 pm

bass dober primer, spomnim se enega takšnega posnetka pri 40km/h ko ne more zadržati otroka v naročju, žal je to bilo predvajano samo v eni avto-oddaji, in ja slogan hitrost ubija tudi pri takšni hitrosti. Če bi policisti stali zjutraj v bližini vrtcev, bi že sama prisotnost bila dovolj da bi starši privezovali otroke. Kaznovanje :?: zakaj dovolj opozorilo, da to ni v redu.

lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov