Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Sr dec 10, 2008 3:45 pm

bass je napisal/-a:Cesta ni za spanje, spi se doma. Če si utrujen, se pa ustavi ob cesti pa zadremaj.
Nekateri poznamo semaforje v Ljubljani in nam je jasno, da se nam bo zaradi tiste tvoje ene preklete sekunde pred nosom prižgala rumena. Meni greste iz tega razloga zaspanci blazno na živce in vas vedno budim iz “beta stanja“ s kratkim “bip“. Če pa je spanje daljše in bolj medvedje sorte, torej prvi simbolični “bip“ ne zaleže, je naslednji zvočni opomnik daljši.

Kaj pa "snooze", to tudi imaš?
Zadnjič spremenil RENO911, dne Sr dec 10, 2008 3:57 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Napisal/-a RENO911 Sr dec 10, 2008 3:56 pm

uros11 je napisal/-a:Si je treba porihtat glavo, pa navedeno ne bo predstavljalo problema (ne prepočasna vožnja, ne motenje onih, ki si upajo voziti manj, kot je največja dovoljenja hitrost. Največja. Ne zapovedana.)

lp

Če prav razumem, vedno pred vožnjo enega zvijem, pa bo vse kul.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Napisal/-a RENO911 Sr dec 10, 2008 4:00 pm

ban je napisal/-a:Tam ko je omejitev 90 se jst peljem 90, če je cesta dobra tud več, če je pa slaba pa tud 60 če je treba. Vse je odvisno od konfiguracije ceste in razmer na njej. Me pa v 15 letih odkar mam izpit še nobeden ni iz ceste zrinu niti v rit zaletu. Kaj pa pravš na traktoriste k se 30 na uro vozjo? Se boš tud njim v rit zaletu pa ih s ceste zrinu?

Zakaj potem meni svetuješ, naj vozim na omejitev 50 s hitrostjo 100km/h. Si zdaj rekel, da voziš tudi sam na 90, če je možnost, več. Enako sem rekel jaz, da se na 90 vozi 90-110. Sam s sabo prihajaš v nasprotje.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr dec 10, 2008 4:02 pm

RENO911 je napisal/-a:Mi štajerci pa imamo probleme s celjčani. Ampak njim za razliko od ljubljančanov v vašem primeru na gorenjskem, povzroča vožnja težave tudi v njihovem mestu, Celju.

Celjani. Je pa zanimivo, da se še vsi vedno obešate na tablice, ko pa že neki cajta ni pogojeno da menjaš tablice, ko menjaš avto. Aja vsak dan se vozim v MB in večinoma so mi napoti avti z MB tablicami in tovorjaki z KK tablicami. Ampak jih ne obsojam, če so počasnejši. Obsojam samo tiste ki se ne umaknejo, ko nardijo za sabo kolono. Danes zjutraj se je po dolgem času spet odmaknal en tovornjak(hvala tistemu šoferju).
Je pa res, da v mestu ste nekateri preveč agresivni skačete sem in tja, kot da s tem kaj profitiraš. Hitrost se mora prilagajat vplivom iz okolice, sploh v mestu, ko zaradi nekaterih pešcev nikoli ne veš kje bo kdo skočil na cesto(Koroška je prelep primer v MB za takšno početje)
LP Rok

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr dec 10, 2008 5:13 pm

bass je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:slovenci ste/smo zanic vozniki in brez kulture.spolov v svojem kraju.
sam tok za vednost.zabarjev ne morm z ocmi vidt.k se vozs po lj ce za 1 sekundo "zaspis" na semaforju ze trobjo k zmesani,al pa ce nekoga predse spustis.
po k se pa teli frajerji pripeljejo na gorensko proti kr.gori pa vsi strikajo 60 na uro.kar je tm par ovinku,ce pa pada dz al pa nedaj boh malo sneg ze vsi vozjo 40.me ma da bi jh zrinu s cest.tm v lj taki frajerji tuki pa taki poscanci.
p.s.napisano ne velja za vse ljubljancane.

Cesta ni za spanje, spi se doma. Če si utrujen, se pa ustavi ob cesti pa zadremaj.
Nekateri poznamo semaforje v Ljubljani in nam je jasno, da se nam bo zaradi tiste tvoje ene preklete sekunde pred nosom prižgala rumena. Meni greste iz tega razloga zaspanci blazno na živce in vas vedno budim iz “beta stanja“ s kratkim “bip“. Če pa je spanje daljše in bolj medvedje sorte, torej prvi simbolični “bip“ ne zaleže, je naslednji zvočni opomnik daljši.

sj v navednicah je z razlogom.in kaj ce se bo teb prizgala rumena?sj ni konc sveta sj poj bo enkrat spet zelena.konc koncou pa itak pojma nimate k vsi rinete v rumeno ceprav ne morete potem izpraznt krizisca.ampak poj zapres se unim drugim pas k majo potem zeleno.to sam u lj vids.ste res super vozniki.my ass
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Sr dec 10, 2008 5:26 pm

to povsod vidš, sam potemtakem bi šli skoz križišče sam 3-je avti...

to tud mene moti, da se spi na semaforju, sam da ti pa trobjo, k se šele rumena pržiga, pa tud ni za nikamor... takrat pa se nalašč še počasneje premaknem...

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Sr dec 10, 2008 5:31 pm

Sj se ne cudm zakaj s(m)o slovenci goveda. Ze kle opazam, na forumu, k nekateri trdijo v smislu "jz bom na semaforju delu kar bom jz hotu, briga me za druge" in tiste "jz sm najjaci, usi stran, zdj takoj, kle je moja linija"....ni cudnga, da je cela zmesnjava na cestah.

Glede pescev...splosni problem je to, da ce lahko malo starejsi par oz. ljudje, nardi hitri korak ko nekdo ustav (razn ce res tezko hodjo), ja pol ga ni boga, da ga bo tud mladina, k
There is no time...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr dec 10, 2008 5:32 pm

C4V4L13R je napisal/-a:to povsod vidš, sam potemtakem bi šli skoz križišče sam 3-je avti...

to tud mene moti, da se spi na semaforju, sam da ti pa trobjo, k se šele rumena pržiga, pa tud ni za nikamor... takrat pa se nalašč še počasneje premaknem...

sicer ne vem kako si razlagate tale spanje ampak recmo tko.pac przge se zelena dam v prvo pa se lepo odpeljem.pac ne speljem pri rumeni ce je krizisce se vedno pouhn.pa mal pocakam da se odpeljejo oni pa koj na svireno k da grem jst lahko skoz druge avtomobile.
ljubljancani tipicni.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr dec 10, 2008 5:33 pm

RENO911 je napisal/-a:Nebivedu, tebi verjamem da se paše vozit 50 s tvojim traktorčkom. Pelji se z avtom. Sploh pa tam ko je omejitev hitrosti 90, je vozilo s hitrostjo 50-60km/h absolutno nevarno.

Moj traktorček gre 130 brez problemov, končna je 170km/h po GPS-ju. Po regionalnih cestah se jaz vozim čisto normalno Ponavadi po omejitvi ali kakih 5km/h manj. Tko da ne mislit, da sem jaz ovira na cesti.
Govorim pa na splošno, ker ko se prvič pelješ po kaki cesti, recimo iz bohinja do bleda ponoči v megli, ne moreš vozit hitro. In tako smo se zadnjič vozili za enim zagrebčanom od bohinja do bleda 60km/h. Pa me ni motilo, pač sem imel musko bolj naglas, užival sem in se vozil 60km/h. Mene to ne moti in se lahko dolgo časa vozim tudi tako.
Moti me pa to, da si vedo puščam daljšo varnostno razdaljo med mano in vozilom pred mano (takim, za katerega vidim, da ne pozna ceste in se lahko zgodi, da bo sebe precenil in ga bo kje obrnilo), pa se mi "pametni" prepotentni vozniki, ki hočejo na vsak način prehitet, vedno potem vrivajo pred mene in mi ne pustijo niti minimalne varnostne razdalje. Ko bo pa enkrat počilo, jim bom pa njihove zadnje zice u rit nabil, pa to ni neka grožnja ali pa kaj takega, to je samo relano stanje, ker v pol metra ali metru se ne bom ustavil.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Sr dec 10, 2008 5:36 pm

Pol voznikov je, kot BALKANCOV, kar je tudi res. Vsak dan sem na cesti pa skoraj vsak dan doživim, kakšno napako nasptornika.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr dec 10, 2008 5:39 pm

trust je napisal/-a:Pol voznikov je, kot BALKANCOV, kar je tudi res. Vsak dan sem na cesti pa skoraj vsak dan doživim, kakšno napako nasptornika.

ti jh pa ne delas ker si SLOVENEC ?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr dec 10, 2008 6:05 pm

j*** te trust, ne piši bedarij pa vpletaj še narodnosti. VSI delamo napake in koneckoncev smo baje tudi balkanci, razen če se motim in Slovenija nima nič skupnega z balkanskim polotokom!?
LP Rok

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr dec 10, 2008 6:07 pm

trust je napisal/-a:Pol voznikov je, kot BALKANCOV, kar je tudi res. Vsak dan sem na cesti pa skoraj vsak dan doživim, kakšno napako nasptornika.

Kaj ali kdo je: nasptornik :ue

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr dec 10, 2008 6:19 pm

Pero je napisal/-a:

Kaj ali kdo je: nasptornik :ue

puste cloveka vidte da bije bitko za obstanek se na cesti
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Sr dec 10, 2008 6:20 pm

Moja izkušnja.
Vozim se po LJ obvoznici iz službe po 5 zvečer in na razcepu Zadobrova zavijem desno proti NM in Kočevju. Pri vključevanju na južno obvoznico pogledam v levo in sredinsko vzratno ogledalo - nobenega avtomobila, lepo zavijem na obvoznico. In šele potem, ko sem že bil na voznem pasu sem v ogledalu nekaj metrov za mano zagledal avtomobil brez prižganih luči. Ni svetila niti ena žarnica. Bil je praktično neviden.
Saj mogoče je imel kakšne težave z elektriko. A s takim avtom enostavno ne greš ponoči na avtocesto, pišuka.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr dec 10, 2008 6:41 pm

Mi štajerci pa imamo probleme s celjčani. Ampak njim za razliko od ljubljančanov v vašem primeru na gorenjskem, povzroča vožnja težave tudi v njihovem mestu, Celju.[quote][/quote]

CELJANI ne Celjčani :D , drugo pa ne vem, kaj vas stajerce motijo celjani, ko ste sami totalna katasrofa?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr dec 10, 2008 6:48 pm

speedfreak je napisal/-a:Mi štajerci pa imamo probleme s celjčani. Ampak njim za razliko od ljubljančanov v vašem primeru na gorenjskem, povzroča vožnja težave tudi v njihovem mestu, Celju.

CELJANI ne Celjčani :D , drugo pa ne vem, kaj vas stajerce motijo celjani, ko ste sami totalna katasrofa?

o dej, gremo se še po regijah kregat
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr dec 10, 2008 7:58 pm

CE
ne veš al´b se Slika
ali bi se :cry:
samo, stvar je resna.....

P.S statistike ne lažejo(ta problem ni od danes/včeraj, je še iz časa bivše države)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr dec 10, 2008 8:03 pm

sašo ti pa tvoja fobija do Celjanov :D

sam ne vem kako bi me spoznal v službenem avtu kjer imam LJ tablico?..Isti šofer, kamuflažna tablica :P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr dec 10, 2008 8:11 pm

speedfreak je napisal/-a:sašo ti pa tvoja fobija do Celjanov :D

sam ne vem kako bi me spoznal v službenem avtu kjer imam LJ tablico?..Isti šofer, kamuflažna tablica :P

ej sorry, vedno mi "pobegne" ampak kaj morem, če je res... :P

P.S fobija in frustracije me "spremljajo" že več kot dvajset let, ko sem bil še voznik reševalnega vozila, marsikater "štos" smo znali slišat, ter se nasmejat, njihov šef(kakor tudi komandir policije) pa je krivdo valil na bosance in velenjčane, češ da jim oni povprečje "dvigujejo"......
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov