Sika je napisal/-a:x2el_diablo je napisal/-a::pop:
zmerej bl zanimivo ratuje. najjači so komentarji folka,ki vozi 10 let star avto za 400eu,pol pa pljuva po novem za 20 jurjov češ da ga ma že vsak drug,da je kmečki itd.![]()
Kael je napisal/-a:Sika je napisal/-a:x2el_diablo je napisal/-a::pop:
zmerej bl zanimivo ratuje. najjači so komentarji folka,ki vozi 10 let star avto za 400eu,pol pa pljuva po novem za 20 jurjov češ da ga ma že vsak drug,da je kmečki itd.![]()
To je pa tako ali tako nacionalni šport slovencev - zavist, ne se sekirat zato. Js pa pravim, da lepo je tistim, ki gre sproščeno v trgovino, izbere spisek opreme za ceno dveh družinskih novih avtov, kupi modro belo znamko avta in uživa v vožnji. Zakaj pa ne, če mu to le prinese srečo.
Edino kar ima folk prav glede Golf 6 je to, da avto ni tako bistveno drugačen od enega Leona, Megana, Astre da je pri istem nivoju opreme po 3,4 tisoč € dražji.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Kael je napisal/-a:Tale slovenski avto leta je ena onrk bedarija, ker med seboj primerjajo hruške in šraufe, ker Audi Q5 ter Seat ibiza imata skupne verjetno samo ime (avtomobil) ter dejsto da imata 4 kolesa, volan, vrata potem je pa konec. Glede nato da sam "špegu od Q5 stane dve ibize". Če se gremo neke avtomobile leta, potem bi moralo biti tekmovanje po razredih, ne pa kr vse skupaj. Se pravi najboljši malček, najboljši hatchback, enoprostorec intp.
Zdej bom napisal še en sestavek in preden mi kdo napiše, da je lahk pametn bit ko furaš soliden avto, napišem najprej tole: sam vozim Leona, ki je dokaj drag avtomobil, zato ker je bil cenovno dostopen staršem in ker je bla to ljubezen na prvi pogled in nakup daleč od racionalnosti, ker potem ko začneš medtem svoj kruh služit, je postal povsem nepotreben strošek (višina zavarovanja, pnevmatike, servisi), ampak dobro, o tem kdaj drugič. Hočem povedat le, da sem pred tem vozil malčka in vem kako je na stvari (Seat ibizo letnik 2000) zato me ne kurcat kar bom napisal. Post je namenjen racionalnem razmišljnaju in kaj se da, ne pa užitku ko prtisneš na gas in ko glancaš 25 colske litke...
Namreč na smrt smešno mi je ko poslušam: ko maš enkrat družino rabiš enoprostorca, rabiš večji avto, rabiš to, rabiš eno in ne vem kaj še vse. Sam sem toliko star, da se spomnim, da smo cela družina 4je šli brez težav na morje v piči pokijo, da smo vse spravli v renault 5 in tako naprej. Zdej pa čim folk dobi enega al pa dva otroka misli da mora kupit kamjon, zato da se bo lahko vozil okoli. Bi reku ja - kako smo potem včasih lahko šli na dopust? Pa bom ostal pri Ibizi (al Clio če ga koga Seat moti sej sem s tem tudi kr neki km prevozil). Še vedno trdim, da je tudi za štiričlansko družino avto velikosti Ibiza, Clio več kot dovolj - torej cena 8.000 do 10.000 € za novega z povsem osnovnim nivojem opreme (od opreme je res priročna klima, kakšna zračna blazina več ne škodi, radio s cdji, ABS, rečmo še ISOFIX zaradi pritrditve sedežev) preostalega sranja v kolikor si normalen voznik pa prav nič ne potrebuješ (razni ESPji, TCSi, električni poimiki stekel, ogrevanje sedežev, temnjena stekla in tako naprej - brezveze). Namreč tudi za daljša potovanja, se z malo organizacije da tudi s takim avtom pripeljat: najprej kupiš trugo za na streho (se dobijo tudi precej velike) v katero spraviš kamot smuči in pancarje ter vsaj polovico cot, oziroma vso garderobo in manjše igrače za na morje, v prtaljažnik gre voziček (se dobijo dovolj zložljivi, da ga daš v cliota - sprobano) in se mirno napokaš, samo treba je res konkretno zložit in mal premislit. Potem tudi 1.2 s 70 / 60 KM polnonaložen s klimo vret še vedno gre 100 po avtocesti, kar je povsem zadovoljiva potovalna hitrost. Če hočeš met še pecikle zraven, se tudi zato da kupit nosilce. In kdor bo samo zato rekel, da potrebuje naprimer Golfa karava ker ma dva otroka, imam osebno samo za slab izgovor, ker je odgovor da ni res. Seveda če pa moreš vzet seboj pol bajte in drvarnice in še mal vikenda, potem ti pa tudi avtobus nebo dovolj. Vidim pri punci doma: do nedavnega so mel dva manjša avtomobila in so šli brez težav z enim na morje, sedaj pa trije v karavana s trugo in nosilcem za pickle ne zložijo vsega - zakaj že ne?
In ker sem sam kupil tudi za svojega trugo, vem da za 600 € dobiš spodobno trugo, nosilce za streho pa še za pecikle če maš srečo, kar je še daleč do 22.000 € kolikor pride en enoprostorec, ali pa vsaj 15.000 kolikor so karavani. Da ne govorimo potem še o dosti nižjim stroških zavarovanja manj vrednega avtomobila, nižjih taksah, cenejših servisih, cenejših gumah itnp. Za teh recimo 6.000 € razlike pa lahko pelješ celo družino na 10 skromnejših dopustov. Če si lahko prvega privoščiš s kešom, pa prišparaš še za kakšnega zraven, kot če bi za drugega vzel kredit. Pri današnji gostoti prometa, cenah goriva že sam pri 1.4 tone težkem avtu niti 105 konjev nimam kje ponucat, pa vidimo ogromno tudi 2.0 TDIjev ki jih na avtocesti pri 105 kuker se furam prehitevam...
Andraz3d je napisal/-a:ne glede na vse, enim je tezko priznat da je golf v resnici odlicen avto. Mislim, to je precej racionalna ocena, da je avto v resnici odlicen.
myster je napisal/-a:....sam pazit da ne bo mazda ali renault pristal na luni.vrjetn golf je za kmete, potem pa je očitn mazda-renault pa za take, ki sanjarijo in so tut mal za luno.nevem...avto kot avto...4je kolesi in motor.
stavim da vas je kar nekaj tule, ko grajate VW in kako slab motor ima itd. vozi pa seat ali škodo in pravi kak nor avto in kako je "poskočen" (tk ko kolega z seat ibizo)
sj je sam butast naslov, vi pa očitn slabše spite (polna luna al kaj)...še vedn si lahko kupite drug avto...noben vas ne sili kupit avtoleta
sašo5 je napisal/-a:BBoss je napisal/-a:
SKUPAJ 29.280€
SKUPAJ 30.989€
v tem primeru ne kupiš ne eno ne drugo......(vsaj jaz ne)
P.S pa tud kupca za golfa 30 jurjov, lahko z lučjo pri belem dnevu iščeš, pa ga ne najdeš......golf se prodaja od 15.000 - 22.000 eu in to je to....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost